גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טובה פישמן כמשל: מעכשיו גם נשות הטייקונים על הכוונת?

ביהמ"ש יכריע בשבוע הבא אם לתת ארכה לרעייתו של אליעזר פישמן להגיב לעמדת הנאמן לנכסיו, לפיה יש להחיל על הפישמנים את הלכת השיתוף בנכסים ובחובות בין בני זוג ■ פרשנות: האישה שלצדו, לא האישה שמאחוריו

אליעזר וטובה פישמן בבית המשפט  / צילום:  שלומי יוסף
אליעזר וטובה פישמן בבית המשפט / צילום: שלומי יוסף

"רוב הנכסים היו שלי, לא שלה. היא הייתה שותפה במיעוט של הנכסים". האם הציטוט הזה מפי אליעזר פישמן במסגרת חקירתו על-ידי הנאמן לנכסיו לפני כמה חודשים - יסייע לו למנוע מהנאמן, עו"'ד יוסי בנקל, לחייב את רעייתו, טובה פישמן, בחובותיו? ההכרעה שאמור לקבל נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, בשאלת שיתוף הרעיה בחובות צפויה לעניין בנות זוג של טייקונים שעלולות למצוא את עצמן על כוונת הנושים והנאמנים, לאחר שבעליהן נקלעו לחובות.

בינואר האחרון ניתן צו זמני האוסר על טובה פישמן לבצע פעולות בנכסים הרשומים על-שמה. בבסיס הצו הזמני עומדת דרישתו של הנאמן, עו"ד בנקל, מיולי האחרון להחיל שיתוף בנכסים ובחובות בין שני בני הזוג פישמן, שהושגו ונרכשו על-ידם במהלך חייהם המשותפים, מאז נישואיהם ב-1966. וזאת, כדי להשתמש גם בנכסים הרשומים על-שם טובה פישמן כדי לכסות את חובות העתק של בעלה. הלכת השיתוף מחלקת שווה בשווה את הנכסים והחובות של בני זוג שנישאו טרם כניסתו לתוקף של חוק יחסי ממון ב-1974. בתחילת השבוע הבא צפוי אורנשטיין להחליט אם להעניק ארכה לטובה פישמן להגשת תגובתה לבית המשפט ביחס להחלת הלכת השיתוף על חובותיו של פישמן.

"סמן קיצוני"

עו"ד בנקל טוען כי הפישמנים מהווים "סמן קיצוני" לתופעה שלדבריו הפכה ל"מכת מדינה" של ממש, שבמרכזה חייב מגלגל במהלך תקופה ארוכה חובות במיליארדי שקלים, כאשר הוא ורעייתו וכל יתר בני משפחתו נהנים מחיי מותרות ופאר העומדים בניגוד מוחלט למצבו הכלכלי האמיתי של החייב.

לדברי הנאמן, ייחודם של הפישמנים באשר לסוגיה של שיתוף רעיה בחובות בעלה פושט הרגל, נובע מכך כי לא מדובר במצב בו מתבקש שיתוף בחובות ובנכסים בין בני זוג שניהלו קריירות נפרדות, אלא "מדובר ברעיית חייב אשר אין ולו צל של מחלוקת, כי נרשמה פעם אחר פעם כבעלת נתח משמעותי, הן בנכסים המשפחתיים המובהקים והן בנכסי הקריירה של בעלה - קיבלה מניות בעסקים שהקים וניהל, נרשמה וישבה כדירקטורית בחברות שהוא-הוא היה מייסדן, פניהן, מנהלן והרוח החיה בהן, וזאת - ואין מנוס מלומר זאת בלא כחל ושרק ובלא כל כוונה לפגוע - בלא מיומנות עסקית, או יכולת ניהול עסקים משל עצמה".

"בכך", כתב עו"ד בנקל לבית המשפט, "הפכה טובה פישמן את עצמה לשותפה מרכזית, ובאורח מובהק שבמובהקים, באותם עסקים אשר במסגרתם נוצרו חובות בעלה, כולל ובעיקר ערבויות אישיות לבנקים, המהוות, לשיטת פישמן עצמו, כ-95% ממצבת חובותיו".

הנאמן טוען כי לאור מצב העניינים בין פישמן לרעייתו יש להכיר בשיתוף בחובות ובנכסים בין השניים, וכי אי-הכרה בשיתוף תסכל את האפשרות לנהל הליך פשיטת רגל אפקטיבי כנגד חייב מתוחכם, "אשר יוסיף לחיות חיי הדר ופאר תחת 'נכסי רעייתו'".

לדברי הנאמן, הכרעת בית המשפט אם להחיל את הלכת השיתוף על הפישמנים תכריע בשאלה - "האם רשאים חייבים 'מתוחכמים' להשתמש ברעיותיהם כ'אי מפלט' החסין מדיני פשיטת הרגל, ודרכן להוסיף ולחיות ברמת פאר והדר מנקרת עיניים של 'האלפיון העליון', כולל 'בתי אחוזה' רחבי ידיים שנרשמו על-שם הרעיה מבעוד מועד, הכל בעוד הרעיה חיה, במהלך כל השנים, וצברה את כל הונה אך ורק מעסקי החייב".

לטענת הנאמן, "אין מנוס מפסיקה אשר תעביר מסר משפטי, כלכלי וציבורי חד-משמעי, לפיו לא ניתן להשלים עם מצב דברים שכזה, ומי שנהנה (טובה פישמן - מ' ר') לאורך שנים מעסקי החייב (אליעזר פישמן), והפיק מהם את כל הונו ורכושו, חב אף בסיכונים ובחובות שיצרו, ובוודאי שהוא אינו חסין אך ורק מפני שנכסים פרי אותם עסקים נרשמו - פורמאלית ומבעוד מועד - על-שמו".

מנגד, טובה פישמן מתנגדת להחלת הלכת השיתוף עליה, ובאי-כוחה נעמדים על רגליהם האחוריות, בניסיון להדוף את הנאמן. לטענתם, בקשת הנאמן לשיתוף טובה פישמן בחובות בעלה משוללת בסיס משפטי ועובדתי. לדבריהם, ההלכה הפסוקה בעניין השיתוף בזכויות וחובות בין בני זוג היא ברורה, ומלמדת כי במקרים בהם אחד מבני הזוג הוא פושט רגל לא ניתן להחיל את חובותיו על בן הזוג שלא היה שותף ליצירתם.

"הפוך והפוך במשפט הישראלי", הם כותבים, "ולא תמצא ולו פסק דין אחד המחייב את רעייתו של פושט רגל בכלל חובותיו. המדובר בניסיון לערוך שינוי דרמטי בהלכות ומוסכמות יסוד בדין הישראלי בכלל ובדיני משפחה בפרט. נראה, כי הנאמן נלכד ברשת הדמגוגיה, הפופוליזם והשיח המצוי ברשתות החברתיות, עד כדי כך שבקשתו עושה פלסתר מהוראות הדין, מההלכה ומעובדות התיק". עוד הם כותבים: "בנסיבות אלה, בית המשפט הוא 'קיר הברזל' והגורם האחרון אשר בכוחו למנוע את 'המדרון החלקלק' אליו מבקש הנאמן, בשם הפופוליזם והדמגוגיה, להביא את מערכת המשפט בישראל".

לדבריהם, "לטובה פישמן תשובה ברורה וחד-משמעית לכל טענות הנאמן, שתמציתה היא זו: נושי החייב והנאמן בפשיטת רגל של החייב, אינם יכולים להעלות טענה נגד רעייית החייב המתבססת על הלכת השיתוף בחובות". כך למשל, מציינים באי-כוחה של טובה פישמן, רוצה הנאמן לחייב את טובה פישמן בערבויות אישיות של בעלה, למרות שמעולם לא נתנה את הסכמתה ולמעשה לא הייתה לה כל אפשרות למנוע ממנו לקחת על עצמו התחייבויות אלה. "לא בכדי מנסה הנאמן לשוות לבקשתו נופך ייחודי ושונה מכל המקרים שנדונו בפסיקה עד עתה, שכן הוא יודע כי טענות כאלה נדחו בעבר על-ידי בית המשפט העליון, מכל וכל", הם טוענים.

צי דירות יוקרה

באי-כוחה של פישמן מבהירים כי "המשמעות של קבלת טענות הנאמן היא שכל אישה - עקרת בית שבחרה לגדל את ילדיה - חשופה לכל חובותיו של בעלה, עד כדי שיביא אותה לחוסר כול. לא זו הייתה מטרת החוק, ולא כך פורשו הדברים בפסיקת העליון". על אילו נכסים נסובה המחלוקת בין עו"ד בנקל לפישמנים? נוסף על בית המגורים בסביון הרשום על-שמה של טובה פישמן, להלן רשימת האחזקות הישירות שלה, בהסתמך על נתוני הנאמן (לחברות הללו גם חברות בנות): 50% בחברת "א.ט אחזקות קירור"; 48.5% בחברת "אוניל בניה"; 50% בחברת "השקעות כדאיות"; 50% בחברת "כדאי יועצים כלכליים"; 26.32% בחברת "נכסי א.ט פישמן"; 26.32% בחברת "נכסי משפחת פישמן ניהול"; 50% בחברת "TEF INVESMENTS B.V"; ו-33% בחברת "טומירו".

בנוסף, כיהנה טובה פישמן לאורך השנים כדירקטורית בשתי חברות ("כדאי יועצים" ו"נכסי א.ט פישמן"), ובמחצית השנייה של 2016, היא מונתה כדירקטורית בחברות רבות ומרכזיות, בהן: "א.ט אחזקות קירור" (בה היא בעלת שליטה); "פישמן מפעלי קירור" (בה היא מחזיקה בשרשור כ-50%); "מילוטל ירקות מוקפאים" (בה היא מחזיקה בשרשור כ-50%); "מילוטל פיתוח" (בה היא מחזיקה בשרשור ב-50%); ובחברת "היפרטוי", חברה בת של "היפר טוי מרכז צעצועים" מקבוצת "פישמן רשתות". זאת, לטענת הנאמן, "תוך שחוסר מעורבותה ומודעותה של טובה פישמן באשר למתרחש בעסקים זועקת - לאמור, הכל למראית-עין".

נדגים את שאלת המחלוקת בסוגיית השיתוף בנכסים ובחובות, בכל הנוגע לבית המגורים המפואר של הפישמנים בסביון. בעבר, קבעה הפסיקה כי אין לנשל אשת חייב מקורת-הגג בה היא מתגוררת. לטענת עו"ד בנקל, במקרה של הזוג פישמן אין מדובר בדירה סטנדרטית אלא באורח חיים של האלפיון העליון הנלווה למגורים בהתאם לרמה זו ("צי של דירות יוקרה"), "ושבעתיים נכון הדבר כשאין כל הפרדה בין הקריירות של בני הזוג, וכשלרעיה נתח משמעותי בנכסי הקריירה של בעלה". במקרים כאלה, לטענת הנאמן, הוכרה בפסיקה האפשרות של שיתוף - הן בחובות והן בנכסים.

לדברי הנאמן, "קיימת 'תעוזה' ניכרת בעצם הניסיון להעלות טיעונים מעין אלה (כי אין לנשל את הרעיה מהדירה - מ' ר') בנסיבות המקרה; ועד כמה זקוקה מי שמחזיקה ב'אחוזת מגורים' בסביון ובשלל מקרקעין אחרים (שאת חלקם בני הזוג פישמן העבירו בלא כל תמורה לילדיהם), לאותו 'צדק סוציאלי' הנדרש (בפסיקה קודמת - מ' ר') להגנה על רעיה מהיישוב ועל דירת המגורים הצנועה והיחידה העומדת לרשותה, מפני נושיו של החייב".

ההכרעה בסוגיית החלת חזקת השיתוף על הפישמנים מצויה כעת על שולחנו של השופט אורנשטיין, שצפוי להחליט בתחילת השבוע הבא אם להעניק ארכה לטובה פישמן להגשת תגובתה לבית המשפט ביחס להחלת ההלכה. יש לציין כי השופט עשוי גם להחליט כי הסוגיה תעבור להליך נפרד בפני בית המשפט לענייני משפחה.

בית המשפט יצטרך להכריע אם במקרה של הפישמנים חלה הלכת השיתוף או שמא הייתה כאן, כטענת בני הזוג, "הפרדה רכושית". ההכרעה תשפיע גם על חבותה של טובה פישמן לערבויות האישיות עליהן חתם פישמן לטובת הלוואות שנטלו חברות רבות מקבוצת פישמן. זאת, כאשר חלק מהחברות להן ערב פישמן" הן כאלה בהן טובה פישמן שותפה מלאה.

בתוך כך צפויות להתעורר בבית המשפט שאלות נוספות: האם יש משמעות לעובדה שטובה פישמן מחזיקה במניות בחברות שנות, אך לא השקיעה כספים ואחזקותיה לא דוללו?; האם יש משמעות לכך שבתצהיר לרשות המסים בהליך שהביא לפשיטת הרגל, הצהיר פישמן כי הוא ורעייתו הם "נישום יחיד"?.

פישמן

עוד כתבות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

מגמה חיובית בוול סטריט; טסלה יורדת ב-3%, TSMC ב-5%

דאו ג'ונס עולה ב-0.4% ● ירידה תלולה במכירות הבתים בארה"ב ● ליתיום אמריקס צוללת ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● בגוגל פוטרו 30 עובדים שמחאו נגד מתן שירותים של החברה לישראל ● נטפליקס תפרסם הלילה את תוצאותיה הרבעוניות, מה מצפים האנליסטים?

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים