גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נצבא נזכרה לבקש תוספת דירות אחרי שניצלה זכויות בנייה

נצבא ביקשה היתר להקמת 108 דירות על חוף הים של נתניה, למרות שהתוכנית העירונית אפשרה לה לבנות במקום 198 דירות ■ הפתרון המוצע: סגירת רצפות בחללים כפולים

פרויקט השער הים / צילום: איל יצהר
פרויקט השער הים / צילום: איל יצהר

לא רבים המקרים בהם יזמים מבקשים לבנות פחות דירות ממספר היחידות המותרות להם על פי תוכנית בניין העיר. בפרויקט שער היום בנתניה למשל, שמקימה חברת נצבא, ביקשה החברה לפני שנים אחדות היתר בנייה ל-108 דירות בלבד, למרות שתוכנית בניין העיר אפשרה לה להקים על הקרקע 198 דירות.

מדובר בתופעה חריגה, אבל גם כזו שמתקבלת על הדעת. ודאי כשמדובר בפרויקט שממש נושק לקו החוף, עם ביקוש לדירות יוקרתיות וגדולות יחסית. אלא שבעיצומה של הבנייה, לאחר שהחברה כבר ניצלה את שטחי הבנייה המותרים לה לבנייה, היא החליטה להתחרט. נצבא הגישה בקשה לתוספת זכויות בנייה, שתאפשר להקים דירות נוספות, אלה שהיו מותרות לה לבנייה על פי התוכנית.

הנימוק: אין ביקוש לדירות הדופלקסים הגדולות, בגלל נטישת תושבי החוץ את שוק הנדל"ן בשנים האחרונות. אלא שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה בנתניה לא התרשמה מההסבר וסירבה לבקשה. המשמעות היא אחת מבין השתיים: או שנצבא, על פי ההסבר שהיא עצמה הציגה, מקימה היום פרויקט ללא היתכנות כלכלית שאין ביקוש לדירות בו; או שציפיותיה לבנות את המספר המקסימלי של יחידות הדיור, על שטחים גדולים יותר שיאושרו לה מאוחר יותר - עלו בתוהו.

100 מטרים מקו החוף

פרויקט שער הים נבנה על קרקע בשטח 6.5 דונם, בפינת הרחובות גד מכנס ודנקנר במערב העיר נתניה, במרחק של כ-100 מטרים בלבד מחוף הים. התוכנית, המשלבת מלונאות ומגורים, אושרה לאחר הליכי התנגדויות ממושכים ומאבקים ציבוריים חריפים, בעיקר מטעם ארגונים ירוקים ותושבים שהתנגדו לבנייה הסמוכה לחוף הים. בסופו של דבר התוכנית עברה את כל המשוכות, כולל הוועדה לשמירה על סביבה חופית (הולחו"ף).

בקרקע מחזיקה חברת נצבא, הנמצאת בשליטת קובי מימון (בעיקר דרך ידידו ושותפו חיים צוף). בחלקים מהקרקע מחזיקה גם עיריית נתניה ומשפחת סגל. התוכנית המאושרת כוללת זכויות בנייה להקמת 70 חדרי מלון במבנה בן 4 קומות, ומעליו מגדל מגורים בן 36 קומות ו-198 דירות מגורים בשטח של קצת יותר מ-20 אלף מ"ר, וכן 2,660 מ"ר שטחי מסחר.

אבל כאמור, למרות שהתוכנית מאפשרת הקמת 198 דירות, נצבא ביקשה היתר בנייה לבניית המלון וכן 108 דירות מגורים בלבד, תוך ניצול כל השטחים המותרים לבנייה.

הבנייה במקום החלה על ידי חברת הביצוע דניה סיבוס, אלא שבמהלך הבנייה החליטה נצבא להגיש בקשה לתוספת של זכויות בנייה, ולמיצוי הזכויות למספר הדירות המותרות לבנייה לפי התוכנית. החברה גם הגישה בקשה לתוספת 24 חדרי מלון, בשטח 2,161 מ"ר כך שיהיו 94 חדרים במקום 70 חדרים, ותוספת של 5,355 מ"ר עיקרי ושירות למגורים וכן הקטנת שטח הדירות מ-103 מ"ר ל-96 מ"ר. נצבא אף ביקשה לנייד שטח של 1,700 מ"ר שטח שירות למגורים מתת-קרקע אל מעל הקרקע, וניוד 1,155 מ"ר שטח עיקרי ממסחר למגורים.

בנוסף, ביקשה נצבא להפחית את תקני החנייה למלון מתקן של 1:1 לתקן של 1:3. אגב, בדוחות הכספיים של החברה לשנת 2016, היא מציינת כי התקבל היתר בנייה לפרויקט שבו זכויות בנייה ל-200 דירות, ולא מציינת כי בפועל היא ביקשה וקיבלה היתר להקמת 108 דירות בלבד.

בחוות הדעת שכתבה אלבירה גולדשטיין, בודקת התוכנית בעיריית נתניה, צוין כי קיים היתר בנייה והבניין נמצא כבר בשלבי בנייה של 8 קומות מגורים ו-4 קומות מלון, וכי "התוכנית מוגשת לאחר שנעשה תיאום מראש לתוספת הנדרשת בהתאם למדיניות שאושרה בוועדה". גולדשטיין הוסיפה כי "השטחים נדרשים להשלמות רצפות בחללים דו-קומתיים, להשלמת מספר יחידות הדיור המאושרות התוכנית הראשית ולתוספת חדרי מלון".

"תיאום מראש"? המינוח של פקידה בכירה בעירייה צורם לעין. ודאי בעיר שנמצאת בחודשים האחרונים תחת עננה כבדה מאוד הכוללת חשדות לפלילים מצד בכירים בעירייה (וראש העירייה עצמה, מרים פיירברג) בכל הנוגע לקידום ולאישור פרויקטי בנייה בעיר.

האם מישהו בעיריית נתניה נתן ברכתו או הבטחתו מראש שהחברה תגיש בקשה לשינוי התוכנית, וזו תאושר לאחר מכן בוועדה המקומית, לפני שחבריה עיינו ודנו בבקשה?

"בעבר השוק הזה היה מאוד חם"

בדיון שהתקיים בחודש מאי האחרון בוועדה המקומית לתכנון ובנייה נתניה, בבקשה של חברת נצבא לתוספת השטחים, ולמרות חוות הדעת לפיה הבקשה בוצעה לאחר "תיאום מראש", עלו שאלות ותהיות מצד חברי הוועדה המקומית לגבי התנהלותה של החברה.

בתום הדיון החליט חברי הוועדה לסרב לבקשה.

בדומה למקרה בראש העין (ראו מסגרת), שבו הונמכה תקרה בנויה במטרה לייצר דירות נוספות, גם בנתניה ביקשה נצבא להנמיך גובה מתוכנן של דירות דופלקס ולייצר דירות נוספות. אמנם במקרה זה מותר היה לחברה על פי התב"ע לבנות יותר דירות מ-108 הדירות שלהן ביקשה את הבנייה, אך חשוב להדגיש כי היא כבר החלה בהקמת הבניין באופן המנצל את שטחי הבנייה המותרים לה לבנייה, ולכן כדי להקים את אותן דירות נוספות היא נדרשה לתוספת זכויות בנייה.

מנכ"ל נצבא פרי אטיאס הסביר בדיון כי בעת בקשת ההיתר, לפני חמש שנים, העריכה החברה כי יהיה ביקוש לדירות גדולות במיוחד, שלהן ביקושים גדולים מצד תושבי חוץ, ולכן ביקשה היתר בנייה ל-108 דירות בלבד, רובן דירות דופלקס.

אלא שכיום, לדבריו, המצב השתנה והביקוש הוא לדירות קטנות יותר. פרי ציין כי החברה סיימה את הקמת כל קומות החניון, המסחר והמלונאות, "וכרגע אנחנו בקומה ראשונה של מגדל המגורים". הוא הדגיש כי התוכנית "אינה חורגת מהקונטור הקיים ומהחזיתות הקיימות".

לדבריו, "כשהגשנו את הבקשה להיתר בנייה לקח לנו מספר שנים לסיים את על ההליכים בוולחוף ולאחר מכן אדם טבע ודין גם כן תקפו את הוועדה ותקפו אותנו לגבי קו ה-100 מטר, ולאחר 3.5 שנים כולל אישורו של בית המשפט העליון, הגשנו את הבקשה. סברנו שמגדל המגורים הזה, בגלל המיקום שלו, צריך לכלול דירות גדולות, דירות דופלקס ברובן, וכך תכננו את הבניין. בעבר השוק הזה היה מאוד חם בנתניה, מבחינת הדרישה גם של הצרפתים, גם של רוסים מחו"ל, וגם של דרום אפריקאים.

"לאחר בחינה נוספת של צורכי השוק, וכולנו יודעים מה קרה פה בשלוש השנים האחרונות בשוק הדיור, אנחנו רואים דרישה גדולה יותר דווקא לדירות בשטח 100 מ"ר, ולא בשטח 150-160 מ"ר ואפילו 170 מ"ר, כמו שיש לנו פה בתוכנית. ולכן בעצם מה שביקשנו פה, בלי לחרוג מקונטור הבניין הקיים שנבנה כיום בהיתר ובלי לחרוג כמובן מהתב"ע שאישרה 200 יחידות דיור, אנחנו מבקשים להכניס לתוך המגדל יותר דירות מאשר בהיתר אבל בתואם לתב"ע. לצורך כך אנחנו צריכים עוד תוספת של שטחי שירות. בנוסף, אנחנו מבקשים להגדיל את שטחי המרפסות דווקא בגלל המיקום של המגדל על חוף הים על קו המים, ממרפסות סטנדרטיות של 12 מ"ר לשטחים גדולים יותר".

בהמשך התייחס לבקשה גם האדריכל יוסי סיון, ממשרד יסקי מור סיון אדריכלים, שנכח בדיון מטעם נצבא. סיון ציין שמדובר ב"סגירת החללים בין הקומות". בהמשך הבהיר אטיאס לחברי הוועדה: "אני רוצה להצהיר לפרוטוקול: לא אני, ולא אף אחד מגורמי החברה לא תושאל, לא נשאל, לא נחקר במשטרה לגבי התוכנית הזאת, או כל תוכנית אחרת בנתניה, או בשום מקום אחר".

"אין הצדקה לתוספת כה משמעותית"

מאז עלו החשדות נגדה והיא נעצרה על ידי המשטרה, ראש העירייה מרים פיירברג מדירה כמובן את רגליה מכל דיון בנושא תכנון ובנייה.

בדיון פנימי שהתקיים בוועדה, ציינה מ"מ יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה שירי חגואל סיידון כי "קצת קשה לי להבין למה בעצם לא יכלו לבקש מראש את מה שהם רוצים, בשינויים קלים. זה לא לפני עשורים, זה בסך הכל לפני שש שנים, זה לא כל כך רחוק בזמן שקרו כאלה שינויים דרמטיים שצריך גם את זה וגם את זה. בעיני ההרגשה היא שיש המון שינויים, ואני לא מצליחה להבין למה לא ביום הראשון? זה מפריע לי".

וכאמור, בסופו של דבר, החליטה כאמור הוועדה המקומית לסרב לבקשה: "הוועדה לא רואה מקום להקטין את תקן החניה למלונאות הואיל ומדובר באזור הסובל ממצוקת חניה לאור סמיכותו לחוף הרחצה והצורך לתת מענה מתוגבר של חניה במקום, והוועדה אינה רואה מקום להגדיל את הצפיפות בבניין המלון".

חברי הוועדה ציינו במפורש כי "דעתה של הוועדה אינה נוחה מכך שלבניין יצא היתר באופן ששמר פוטנציאל לתוספת שטחים בקונטור המבנה הקיים ובאופן שלדעת חברי הוועדה אינו תואם את נפחי הבנייה שאושרו מלכתחילה בתוכנית הקודמת ועל ידי מוסדות התכנון השונים.

"התוכנית הקודמת שאושרה בעבר הייתה אמורה לתת מענה למלוא השטחים של מספר יחידות למגורים ואין כל הצדקה לתוספת כה משמעותית לאותו מספר יחידות דיור".

עוד 30 דירות בראש העין

נצבא ביקשה להכשיר בדיעבד "השלמת רצפות בחללים דו קומתיים" בפרויקט. הטרמינולוגיה התכנונית, כפי שהיא מופיעה בחוות הדעת של אלבירה גולדשטיין, בודקת התוכנית בעיריית נתניה, נשמעה לנו מאוד מוכרת.

לאחרונה חשף "גלובס" כי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בראש העין הגישה כתב אישום נגד חברת מפעלי תחנות, שבשליטת נצבא, בגין בנייה של 30 יחידות דיור ללא היתר בנייה בפרויקט "גרין סיטי" שאותו היא מקימה בראש העין.

בכתב האישום שהוגש לבית המשפט לעניינים מקומיים בפתח תקווה נטען, כי בסוף 2015 ניתנו על ידי הוועדה המקומית היתרי בנייה להקמת 678 דירות בפרויקט, כאשר בפועל ב-10 בניינים בפרויקט הונמכה קומת הקרקע מ-6 מטרים ל-3 מטרים, ונבנתה קומת גלריה בשטח כולל של 357 מ"ר שחולקה ל-3 יחידות דיור נפרדות. בסך הכול, מדובר בתוספת של 30 דירות, אשר נבנו ללא היתר ובסטייה מהיתר, תוך חלוקת קומת הגלריה באמצעות קירות וביצוע עבודות חשמל ואינסטלציה. העבודות כללו בניית 1,080 מ"ר ללא היתר ושטח של כ-2,490 מ"ר שנבנו בסטייה מהיתר. בתגובה לדברים מסרו באי כוחה של נצבא כי לכל הדירות בפרויקט ניתן היתר בנייה כדין, ושהחברה בטוחה שלאחר ליבון הדברים יתברר שלא דבק רבב בהתנהלותה.

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים