גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפטנים בכירים: "על הפרקליטות לצמצם את כמות המאסרים"

בג"ץ קיבל ביוני את העתירה נגד הצפיפות בבתי הסוהר וקבע לוח זמנים לצמצומה בהדרגה ■ פרופ' אורן גזל-אייל ועו"ד הילה איזנבנד טוענים במאמר משותף כי בלו"ז שנקבע, רק הפרקליטות היא זו שיכולה להביא להרחבת שטחי המחיה של האסירים, וזאת ע"י צמצום כמות המאסרים

ב-13 ביוני קיבל בג"ץ עתירה נגד הצפיפות בבתי הסוהר בישראל (בג"ץ - האגודה לזכויות האזרח בישראל נגד השר לביטחון פנים), והורה כי "בתוך 9 חודשים מיום מתן פסק הדין, יועמד שטח מחייתו של כל אסיר ועצור על 3 מ"ר לפחות, ללא שטח השירותים והמקלחת; תוך 18 חודשים החל מיום פסק הדין יועמד שטח מחייתו של כל אסיר ועצור על 4.5 מ"ר, לרבות שטח השירותים והמקלחת או 4 מ"ר בלעדיהם, לפחות".

כיום, כפי שמלמדים נתונים עדכניים שהוצגו בפסק הדין, מטעם מינהל התכנון בשירות בתי הסוהר, רק כחמישית מהכלואים מוחזקים בתנאים העומדים בדרישות אלה. בית המשפט הבהיר בהחלטתו כי קיום הצו לא חייב להיעשות באמצעות בנייה, אלא ניתן גם לקיימו באמצעות צמצום היקפי הכליאה.

במאמר שכתבו פרופ' אורן גזל-אייל, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, ועו"ד הילה איזנבנד, פרקליטה בפרקליטות מחוז חיפה (פלילי), טוענים השניים כי האחריות והחובה לממש את החזון שהכתיבו שופטי בג"ץ בפסק דינם רובצת על כתפי הפרקליטות. המאמר עומד להתפרסם בגיליון 5 של כתב-העת של פרקליטות המדינה - "משפט מפתח". 

במאמר שעוסק באינטרס הציבורי בצמצום מאסרים, מציינים גזל-אייל ואיזנבנד כי אין חולק שהמדינה לא יכולה לבנות מספיק מתקני כליאה בתוך שנה וחצי כדי לקיים את החלטת בג"ץ. "גם חקיקה לא תוכל להביא לצמצום היקפי הכליאה, לפחות לא בזמן הקצר שהוקצב לכך בבג"ץ", מציינים השניים. "הגורם היחיד שיכול לקיים את הצו המוחלט במסגרת הזמן שנקבעה הוא מערכת התביעה הכללית. כיוון שכך, חובת התביעה לצמצם מאסרים לא נגזרת עוד רק מחובתה לאינטרס הציבורי, כעת ענייננו בחובה לקיים צו מוחלט של העליון, המורה להבטיח לכל אסיר מרחב מחיה כנדרש בדין".

גזל-אייל ואיזנבנד מציינים כי התביעה-הפרקליטות יכולה להחליט שהמדינה תפר את הצו או תבקש ארכות חוזרות ונשנות בשל הקושי לשנות את המדיניות במהירות גדולה כל-כך. זאת, מאחר שקיום הצו במועד שנקבע לו אינו משימה פשוטה, ויש צורך במאמץ ניכר. אולם, טוענים השניים, "ראוי כי למרות הקושי, התביעה תברר עם שירות בתי הסוהר מה מספר הכלואים שניתן להחזיק בלא להפר את הצו, ותאמץ מדיניות חדשה שתביא לכך שמספר הכלואים לא יעלה על מספר זה בהתאם ללוח הזמנים שנקבע בצו המוחלט. מעבר לחובה המשפטית לקיים את הצו, קיום הצו במועדו יקדם הן את האינטרס הציבורי בצמצום עבריינות והן בצמצומה של הכליאה".

צמצום עלויות

המאמר מזכיר כי "הוועדה הציבורית לבחינת מדיניות הענישה והטיפול בעבריינים" בראשות השופטת דליה דורנר (ועדת דורנר, שפרופ' גזל-אייל היה אחד מחבריה) - שפרסמה את מסקנותיה לפני פסק דינו של בג"ץ בעניין תנאי הכליאה - המליצה "לפעול לצמצום השימוש במאסרים במקרים שבהם המאסר אינו הכרחי להגבלת יכולת של עבריינים שהמסוכנות שלהם לחברה גבוהה, והרחבת השימוש בעונשים זולים יותר ויעילים יותר העומדים בעקרון ההלימה, ובכך להביא להקצאה יעילה ונכונה יותר של המשאבים המופנים לטובת הנושא".

כותבי המאמר מזכירים כי שאלת הכליאה היא גם שאלה בעלת השלכות כלכליות מרחיקות לכת. לדברי גזל-אייל ואיזנבנד, עלות הכליאה הישירה הממוצעת של אסיר בישראל היא כ-10,000 שקלים לחודש, ו"לשם השוואה, עלות טיפול אינטנסיבי באדם בהוסטל נעה בין 2,000-4,000 שקלים לחודש, בעוד שהעלות הממוצעת של טיפול בעבריין בקהילה עומדת על כ-500 שקל לחודש בלבד"; ובמילים אחרות - אדם שנמצא במאסר באחד מבתי הכלא בארץ עולה לציבור משלמי המסים כ-120 אלף שקלים בשנה. לעומת זאת, אם אותו אדם ישתחרר מהכלא ויימצא במסגרת שיקומית בקהילה הוא "יעלה" לנו רק כ-6,000 שקלים בחודש. פרופ' גזל-אייל ואיזנדבנד מציינים כי גם עלותם של ההליכים הפליליים, גבוהה יותר בממוצע ככל שהעונש שעל הפרק חמור יותר. 

עלויות

מערכת ריכוזית

מעבר לעלויות ישירות אלה, מציינים השניים גם העלויות העקיפות הנגזרות מכליאתו של אדם. לדבריהם, "הכליאה פוגעת ביכולת ההתמודדות של בני משפחתו של מבצע העבירה ובלכידות של הקהילה, בייחוד בקהילות מוחלשות, פוגעת ביכולת של בני המשפחה להשתכר באופן חוקי, ובשל כך מגדילה בעקיפין את שיעורי הפשיעה של בני המשפחה והקהילה של מבצע העבירה".

ועדת דורנר, אם כן, שבחנה את הנושא לעומק ובאמצעות מומחים רבים, הגיעה למסקנה כי יש לצמצם את כמות המאסרים בארץ. פסק דינו של בג"ץ בעניין תנאי הכליאה קבע, גם אם בעקיפין, דברים דומים. השאלה הנשאלת על-ידי גזל-אייל ואיזנדבנד היא מה תפקידה של התביעה בקידום האינטרס הציבורי של צמצום המאסרים - והתשובה שלהם היא חד-משמעית: "התביעה היא היחידה שיכולה להגשים אינטרס ציבורי זה. גם אם המחוקק קובע הוראות לצמצום הכליאה, אין לו דרך להבטיח שהמטרה תוגשם, בעוד שלתביעה יש".

כך, לדוגמא, כותבים גזל-אייל ואיזנדבנד, "המחוקק יכול לקבוע חלופות למאסר, אולם מחקרים רבים מראים שפעמים רבות הפרקטיקה שוחקת את היעילות של חלופות אלה. כך, למשל, עונש המאסר על-תנאי נועד, כשנחקק, להוות תחליף למאסר בפועל. על אף שבשנים הראשונות לאחר חקיקתו נראה היה שהמטרה של צמצום השימוש במאסרים מושגת, הוא הפך עם השנים לעונש נפרד, ולרוב, כזה שנוסף על עונש המאסר".

גזל-אייל ואיזנדבנד מסבירים מדוע לדעתם כוחה של התביעה בקידום האינטרס הציבורי של צמצום המאסרים, גדול בהרבה גם מזה של הרשות השופטת. לדבריהם, "בניגוד לתביעה, בתי המשפט פועלים במסגרת מבוזרת, כשכל שופט עצמאי בהחלטתו, ורק במקרים מעטים יחסית, סוגיית העונש מגיעה לפסיקה עקרונית ומנחה של בית המשפט העליון.

מנגד, התביעה פועלת במערכת היררכית וריכוזית, כשהנחיות היועץ המשפטי לממשלה מחייבות את כלל התובעים בכל יחידות התביעה, וכך ביכולתה לעקוב אחר יישום החלטותיה ולתקן אותן או לפעול להטמעתן, אם התוצאה המבוקשת לא מושגת".

צמצום מעצרים

כותבי המאמר מציעים לפרקליטות כמה דרכים לקידום האינטרס הציבורי של צמצום המאסרים. בין היתר, הם מדברים על הפחתה בכמות בקשות המעצר של הפרקליטות. "למעצר נודעת השפעה עצומה על שיעורי הכליאה, הן בשל השפעתו הישירה (כיוון שכשליש מהכלואים הם עצורים ולא אסירים) והן בשל השפעת המעצר על רמות הענישה. מחקרים רבים מלמדים כי העונש המוטל על נאשמים-עצורים חמור מהעונש המוטל על נאשמים שאינם עצורים".

דרך נוספת שמציעים גזל-אייל ואיזנבנד לפרקליטות לצורך צמצום השימוש במאסרים וקידום המאבק בעבריינות, היא לקבוע בהנחיות לרשויות התביעה, כי ככלל, התביעה תסכים לגזירת העונש לפי שיקולי שיקומו של הנאשם. זאת, בהתקיים שני תנאים במצטבר: א. שירות המבחן ממליץ על אמצעי טיפול או ענישה שיקומית בלא כליאה; וגם ב. מעשה העבירה על נסיבותיו ואשמתו של הנאשם אינם בעלי חומרה יתרה". בנוסף, לדברי מחברי המאמר, על הפרקליטות לשנות את המדיניות שלה לגבי השחרור המוקדם של אסירים (ניכוי שליש מתקופת המאסר) ולהסכים ליותר בקשות מסוג זה. (ראו מסגרת).

לסיכום, כותבים גזל-אייל ואיזנבנד, "ראוי כי למרות הקושי, התביעה תברר עם שב"ס מה מספר הכלואים שניתן להחזיק בלא להפר את הצו (של בג"ץ), ותאמץ מדיניות חדשה שתביא לכך שמספר הכלואים לא יעלה על מספר זה, בהתאם ללוח הזמנים שנקבע בצו. מעבר לחובה המשפטית לקיים את הצו, קיום הצו במועדו יקדם הן את האינטרס הציבורי בצמצום עבריינות והן את האינטרס הציבורי בצמצום הכליאה".

"הגיע הזמן שהפרקליטות תסכים ליותר בקשות של אסירים לקיצור שליש ממאסרם"

אחרי סאגה ארוכה ומסובכת החליטה ביוני ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר לקצר בשליש את מאסרו של רה"מ לשעבר, אהוד אולמרט. כעבור זמן קצר יצא אולמרט מבית הכלא. ההחלטה על שחרורו המוקדם של אולמרט היוותה מכה לפרקליטות, שהביעה התנגדות נחרצת לשחרורו של הפוליטקאי הבכיר לשעבר. זאת, לאחר בדיקה שביצעה המשטרה בגין הוצאת מסמכים מסווגים של אולמרט מהכלא להוצאת הספרים "ידיעות אחרונות" לצורך כתיבת ספרו האוטוביוגרפי.

המקרה של אולמרט לא היה היחיד שבו שאלת שחרורו המוקדם של אסיר מפורסם הסתבכה], ושבו התעורר דיון ציבורי בשאלת השחרור. במאמרם מפתיעים פרופ' אורן גזל-אייל, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, והילה איזנבנד, פרקליטה בפרקליטות מחוז חיפה (פלילי), וכותבים כי מבחינת אפשרויות השחרור המוקדם, ישראל היא מהמדינות המחמירות. "דוח שסקר את דיני השחרור המוקדם ב-24 מדינות באיחוד האירופי מצא כי רק בשתיים מהן, הונגריה ואירלנד, השחרור המוקדם מוגבל לשחרור בתום שני שלישים מתקופת המאסר, כמו בישראל. ביתר המדינות, המדיניות משרתת טוב יותר את האינטרס בצמצום מאסרים. כך, בשבע מדינות (לרבות דנמרק, הולנד, בלגיה ואיטליה) ניתן לשחרר בתום ריצוי שליש עד חצי מהעונש; ובמדינה אחת (אוסטריה), ניתן לשחרר בתום ריצוי חצי עד שני שלישים מהעונש".

אולם, לפי המאמר, גם במסגרת זו היקף השחרורים המוקדמים בישראל קטן מאוד, והוא הולך וקטן עם השנים. כך, כפי שעולה מדוח ועדת דורנר, ב-1990 שוחררו בשחרור מוקדם כ-63% מהאסירים שהדיון בעניינם הסתיים בוועדת השחרורים באותה השנה; לעומת זאת, בשנים 2010-2012 רק 33% מהאסירים הפליליים שעניינם הוכרע בוועדת השחרורים - שוחררו.

כותבי המאמר מציינים כי ועדת דורנר עמדה בדוח שכתבה על הצורך בהרחבת השימוש בשחרור מוקדם (ניכוי שליש) כדי לקדם את האינטרס הציבורי בשיקום עבריינים ובצמצום הפשיעה. לדבריהם, "גם במקרה זה המפתח להשגת המטרה נמצא במידה רבה בידי התביעה. כך, ניתן לקבוע כי ככלל, מקום שבו הערכת הגורמים הרלבנטיים היא כי רמת המסוכנות היא בינונית עד נמוכה או פחות מכך, ורשות שיקום האסיר מציעה תוכנית שיקום - הפרקליטות, תסכים מצידה לבקשה לשחרור בתנאים".

לדברי גזל-אייל ואיזנבנד, גם היחס לשחרור מוקדם של אסירים שנדונו למאסרים ממושכים מצדיק בחינה מחודשת. "מדובר באנשים שביצעו עבירות חמורות, ולכן קיימת נטייה טבעית לייחס להם מסוכנות טבועה ולהתנגד לשחרורם המוקדם", הם מציינים. "עם זאת, ככל שהמאסר ארוך יותר, כך נדרשים התערבות וסיוע שיקומי רבים יותר בשלב היציאה מהכליאה לקהילה. מטעם זה חשוב לנקוט מדיניות המאפשרת מעבר הדרגתי לקהילה, ומבטיחה כי יציאתם של אותם אנשים לקהילה תלווה בפיקוח ובשיקום המתאפשרים בהליך של שחרור מוקדם".

שחרור מוקדם

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן