גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיטה החדשה של רשות המסים לאיתור מעלימי המס

עוד שיטה לחשיפת הון שחור: רשימות וולנטריות שמעבירות מדינות זרות על רכישות חריגות של ישראלים בשטחן ■ כך תפסה רשות המסים ישראלי שרכש בחו"ל שעון פטק פיליפ יוקרתי בשווי 10 מיליון שקל ■ מדריך גילוי מרצון

היחידה הבינלאומית ברשות המסים ומחלקת החקירות של הרשות לכדו תושב ישראל שרכש בחו"ל שעון פטק פיליפ (PATEK PHILIPPE) יוקרתי, בשווי שערורייתי של לא פחות מ-10 מיליון שקל, אך התברר כי במשך שנים הוא מדווח לרשות המסים בישראל על הכנסות שנתיות של 60 אלף שקל בלבד. כך נודע ל"גלובס".

מדובר במקרה שנחשף על-ידי רשות המסים בתחילת 2016, ואולם עד כה לא פורסם. בנוסף, לא פורסמה "השיטה" שהובילה ללכידת אותו ישראלי ועוד עשרות ישראלים אחרים שרוכשים רכוש בשווי מאות אלפי אירו ודולרים בחו"ל, אך מדווחים בישראל על הכנסות זעומות כשכירים.

"גלובס" חושף היום לראשונה את אחת השיטות שבאמצעותן "צדה" רשות המסים בראשות משה אשר ישראלים מעלימי מס ברחבי העולם - "שיטת הרשימות הוולונטריות" שמתקבלות מרשויות מס ברחבי העולם. במקביל לכל המסלולים, הרשמיים והלא-רשמיים, לקבלת מידע על ישראלים בחו"ל - בהם חילופי המידע המבוצעים בשנים האחרונות בין רשויות המס ברחבי העולם ורשימות על חשבונות בנק של ישראלים בחו"ל שמעבירים הבנקים עצמם - מקבלת רשות המסים מעת לעת רשימות מרשויות מס במדינות ברחבי העולם, איתן ישראל חתומה על אמנות מס. מדובר ברשימות שאותן מדינות מעבירות "בהתנדבות", ללא דרישה מוקדמת מרשות המסים הישראלית.

במסגרת הרשימות הללו נכלל מידע על רכישות חריגות של אזרחי ישראל בין גבולותיהן של אותן מדינות. הרשימות מגיעות ליחידה הבינלאומית ברשות המסים, שמצליבה את המידע מול הדיווחים של אותו ישראלי בארץ ובודקת אם יש התאמה בין הנתונים. במקרה שמתעורר חשד כי קיים רכוש לא-מדווח או אי-התאמה בין הכנסות לדיווחים, מועבר המידע לפקידי השומה הרלבנטיים, ובמקרים המתאימים למחלקת החקירות, להמשך טיפול. בדרך זו נחשף אותו ישראלי שרכש שעון "פטק פיליפ" בשווי 10 מיליון שקל.

אהבה לרולקסים

ישראל חתומה על מעל 50 אמנות למניעת כפל מס, שבמסגרתן קובעות המדינות שהן צד להסכם, את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות. במסגרת אותן אמנות התחייבו חלק מהמדינות להעביר מידעים על הכנסות וכספים של ישראלים בין גבולותיהם; ומכוח זה זרם לאורך השנים מידע לישראל, באמצעות דיסקים ששוגרו היישר למחלקה הבינלאומית ברשות המסים.

לתפיסת הרשות, המידע המגיע בדרך זו הוא מועט או "דליל" (כפי שמכנה אותו גורם ברשות המסים), ביחס למידע שמגיע היום, למשל, מארה"ב במסגרת חילופי המידע עמה בעקבות הסכם ה-FATCA. מדובר במידע התנדבותי (וולנטרי), והמדינות לא ממהרות לשלוח דיסקים כאלה; ובכל זאת, מעת לעת הניב המידע "הדליל" הזה פנינים. כך, הגיע לאחרונה דיסק סטנדרטי עם מידע מאחת ממדינות אירופה שהוביל למידע דרמטי בנוגע לאותו ישראלי "עני", בעל הכנסות שנתיות של 60 אלף שקל בלבד, שרכש את השעון היוקרתי ששוויו כבית מידות.

המידע הספציפי הזה הגיע לידיו של רו"ח ומשפטן יריב אבירם, ששימש עד לאחרונה כמנהל תחום חילופי המידע ביחידה למיסוי בינלאומי ברשות המסים - והוא נדהם ממה שגילה. אבירם, שפרש לאחרונה מתפקידו ברשות, ומשמש כיום כמנהל מחלקת המיסוי הבינלאומי במשרד עוה"ד ברכה ושות', מספר על כך לראשונה.

"מדינה אירופאית שלחה לי מידע, ואמרה 'תושב שלך רכש אצלנו שעון יוקרתי מחברה אירופאית'", אומר רו"ח אבירם ל"גלובס". "אותה מדינה עשתה מהלך של בדיקה של כל מי שמוכר שעוני יוקרה אצלה, והיא ראתה ברשימות של המכירות שיש מלא תושבים זרים שרכשו שעונים, אז היא שלחה את המידע עליהם לכל המדינות. זה היה מידע ספונטני. מידע שאין למדינה השולחת אותו כל עניין בו, כי היא לא יכולה למסות תושב ישראל. נדהמנו לגלות ברשימה הזאת רכישה של שעון "פטק פיליפ" בשווי 10 מיליון שקל. אני לא הייתי יוצא איתו מחוץ לבית.

"ומה שהתברר כשבדקתי את אותו נישום - את תעודת הזהות שלו - היה מדהים. ראיתי שאין לו בכלל תיק ברשות המסים. הוא לא מדווח כעצמאי, וכל ההכנסות הרשומות שלו היו שהוא מרוויח 60 אלף שקל בשנה. לא הייתה פה התלבטות בכלל - זה מיד עבר למחלקת החקירות".

לדברי רו"ח אבירם, הגם שהמקרה הזה היה חריג מבחינת הסכום של הרכישה, והפער בין ההכנסות המוצהרות לשווי השעון שנרכש, הסיפורים האלה על רכישות בסכומי עתק של ישראלים שמדווחים על הכנסות נמוכות - במיוחד רכישות של שעונים, ובמיוחד של רולקסים - הם עניין שבשגרה ברשות המסים. "ישראלים אוהבים מאוד רולקסים, וכמות המידע שמקבלים ברשות על ישראלים שרוכשים רולקס בחו"ל היא מאוד גדולה, בעיקר באירופה. מדובר בכמות משמעותית מאוד ביחס למידע בנוגע לרכישות של מוצרי יוקרה אחרים - מתקבלים כעשרות מידעים בשנה הכוללים רכישות במאות אלפי אירו לשעון".

עבודה בשחור

המידע דוגמת זה שהביא ללכידתו של הישראלי שרכש את ה"פטק פיליפ" היוקרתי, מגיע לישראל בעקבות בדיקות שעורכות רשויות זרות בין גבולותיהן, בין היתר כאשר רשות מסים במדינה זרה מחליטה "להתלבש" על שוק מסוים ולבחון את ההצהרות של המוכרים בו על תשלומי המע"מ. בדיקה של מכירות שעוני יוקרה באירופה, ובמיוחד, אחד ממותגי היוקרה המוכרים והנחשקים ביותר, היא דבר מקובל. במסגרת הבדיקה דורשות הרשויות מהמוכרים רשימה של כל הרוכשים, ובייחוד של כל הרוכשים הזרים, שמקבלים פטור מתשלום מע"מ בגין הרכישה. במקרים אחרים עולה המידע על הרוכשים הזרים במסגרת חקירה פלילית המתנהלת נגד מוכר זה או אחר בגין העלמת מע"מ, העלמת הכנסות או עבירות מס אחרות.

לדברי רו"ח אבירם, "במשך שנים רשות המסים מקבלת מידע על ישראלים שרוכשים שעוני יוקרה במאות אלפי אירו או דולר, ולפעמים גם הרבה יותר. שעונים מכל הסוגים. במקרים רבים הם רוכשים את השעונים במדינה זרה ומוכרים אותם פה, ואז הרשות מגלה שלמעשה אין להם פה דיווח על הכנסות בכלל. מדובר באנשים שעובדים בשחור".

- אילו עוד מוצרי יוקרה רוכשים בחו"ל?

רו"ח אבירם: "הגיעו אלינו גם דיווחים על רכבי יוקרה שנרכשו בחו"ל. כן הגיע מידע על כל מיני ישראלים שחיים בחו"ל לתקופות קצרות, ועדיין חייבים במס בישראל, ויש להם בתי מידות בחו"ל, הם חיים ברמת מחייה גבוהה ורוכשים מוצרי יוקרה.

"הגיעו גם מידעים על אנשים שנכנסים לשדה התעופה בחו"ל ומצהירים על כספים במזומן שיש עליהם. מעל 10 אלף אירו, אתה צריך להצהיר בשדה התעופה באירופה - ואז מתברר שהכספים הללו לא דווחו לרשויות בישראל".

כולם מלשינים על כולם: כל הדרכים של רשות המסים לקבל מידע על רכוש וכספים של ישראלים בחו"ל

מאז נכנס לתפקידו, מיישם מנהל רשות המסים מדיניות של "כל האמצעים כשרים" בדרך ללכידת עברייני המס - מ"פישינג" ועד חילופי מידע רשמיים. המדיניות המוצהרת שלו היא כי במסגרת מאבקה בהון השחור תפעל הרשות בכל דרך כדי לאתר את הישראלים המחזיקים כספים לא-מדווחים בחו"ל, הן באמצעות השגת רשימות "לא רשמיות", המודלפות על-די עובדים בבנקים בחו"ל, והן במסגרת חילופי המידע הרשמיים עם המדינות.

בין היתר, מחזיקה רשות המסים כיום שלל רשימות של ישראלים המנהלים חשבונות בנק בחו"ל, עליהן הצליחה לשים את ידה בשנים האחרונות, ובהן "הרשימה הגרמנית" שנחשפה ב"גלובס", רשימת לקוחות בנק UBS-שווייץ, שחשיפתה הביאה לחקירתם של עשרות לקוחות לא-מדווחים, ולהגשת מספר כתבי אישום בפרשה, רשימת החשבונות הסודיים בבנק HSBC-שווייץ ומסמכי פנמה.

בנוסף, מגיע לרשות המסים כיום מידע מכח הסכם ה-FATCA, שבמסגרתו החלה רשות המסים להעביר מידע למקבילתה האמריקאית (IRS) על נכסים פיננסיים של אזרחים בעלי זיקה לארה"ב; ובתמורה - לקבל מידע על ישראלים בעלי חשבונות בארה"ב. כן, בקרוב עתידה הרשות לקבל מידע ממדינות רבות נוספות במסגרת הסכם ה-CRS - שיזם ארגון ה-OECD, הקובע חילופי מידע אוטומטיים בנוגע לחשבונות פיננסיים של תושבים זרים באירופה.

טרנד חילופי המידע הבינלאומי מהשנים האחרונות מחזק את חילופי המידע שהיו קיימים בעבר, בערוצים השונים - מידע שהגיע לרשות המסים בעקבות דרישות פרטניות שלה על נישום ספיציפי שנחקר; מידע "ספונטני"/"וולנטרי" שמגיע ממדינות זרות ומידע "אוטומטי".

רו"ח אבירם מסביר איך פועלים כל ערוצי המידע האלה, המובילים לתפיסות של מעלימי מס ישראלים המסתירים את הונם בניכר. "מידע על-פי דרישה, הוא מידע פרטני שמוסרת מדינה אחת למדינה אחרת על-פי דרישה ספציפית. רשות המס בישראל פונה לרשות מס זרה בבקשה לקבל מידע על הכנסות שהופקו או נצמחו במדינה הזרה על-ידי נישום ספציפי. אם עד היום החליפה ישראל עם 54 מדינות אמנה, לאחרונה לאור הצטרפות ישראל לאמנה המולטילטראלית, תוכל ישראל להחליף מידע זה עם מעל 90 מדינות", אומר רו"ח אבירם.

ואולם, הערוץ הזה - של מידע על-פי דרישה - עלול להיות מנוצל לרעה, כאשר מדינות שונות ברחבי העולם מנסות לעשות מסע פישינג לאיתור מעלימי מס, מבלי שתהיה לכך הצדקה חקירתית או מידע מוקדם על הנישום שהמידע בגינו התבקש. במקרה כזה, מרבית רשויות המס לא מעבירות את המידע לרשות הזרה.

מידע אוטומטי

הערוץ השני - ערוץ ה"מידע ספונטני" - כולל מידע פרטני בדרך-כלל על שוק מסוים או נישום מסוים. רו"ח אבירם: "נחיצותו של המידע הזה למדינה האחרת (ישראל למשל) מתגלה אגב ביקורת של מדינת המקור והיא אינה זקוקה לו לצורך מיסוי. כך ישראל קיבלה את המידע על הישראלי שרכש שעון יוקרה מחברה אירופאית בסך 10 מיליון שקל. מקרים נוספים הם מידעים המגיעים משדות תעופה אירופאים על ישראלים המצהירים בטפסים על נשיאת כספי מזומן בכיסם".

ה"מידע האוטומטי" הוא מידע שרשות המסים בישראל מקבלת על גבי תקליטורים המכילים שמות של קבוצת נישומים ומידע על הכנסות פסיביות - הכנסות מריבית, דיבידנד של חשבונות בנק, תמלוגים וכיוצא באלה - והכנסות אקטיביות - משכר, משלח-יד, עסק - של תושבי ישראל בחו"ל. "בהמשך למידע האוטומטי, אם נחוץ מידע נוסף פונה רשות המסים למסלול חילופי המידע על-פי דרישה מול רשות המס הזרה", מסביר רו"ח אבירם.

לדבריו, "מידע על-פי דרישה עשוי להביא לצמצום העלמות המס, אך הוא טיפה בים בהתחשב בכך שאחוזים בודדים מהתיקים נכנסים לטיפול שומתי על-ידי הרשות. סוג המידע האפקטיבי ביותר הוא המידע האוטומטי והמידע הספונטני בצירוף רשימות שהגיעו ויגיעו לרשות, שכן חילופי מידע כאלה חושפים אוכלוסיות שלמות שאינן מדווחות לרשות המסים. חילופי מידע מסוגים אילו הביאו להגברת הדיווח והאכיפה העולמית והוכחו כאפקטיביים ובעלי הרתעה".

עוד לדברי אבירם, "לאחרונה נשברו החסמים של העברת מידע עם מדינות כמו בריטניה, גרמניה ושווייץ. עד לאחרונה היה קושי לקבל מידע אזרחי ופלילי לגבי בנקים וכל מה שלא לפי האמנות בין המדינות. תשובות רבות לבקשת היחידה הבינלאומית ברשות המסים הסתכמו במשפט 'הבקשה אינה עומדת בתנאי האמנה והינה דרישה לפי דין פנימי'. כיום התשובות שונות".

חלק מההון השחור הישראלי המסתובב בחו"ל נחשף כידוע גם במסגרת נוהל גילוי מרצון שהנהיגה רשות המסים, ואיפשר לנישום ל"הלבין" הון שחור, תוך תשלום מס, אך מבלי שחרב הפלילים מונחת על הצוואר. במסגרת הנוהל שהסתיים ב-31 בדצמבר 2016, נחשפו כ-25 מיליארד שקל בכ-7,400 בקשות לגילוי מרצון, וגביית המס בגינו עומדת על כ-3 מיליארד שקל. מאז פקיעת הנוהל, לא עומדת למעלימי הכספים האפשרות להצהיר על הונם ללא חשש מהדין הפלילי. כפי שהצהיר מנהל רשות המסים בחודשים האחרונים - הרשות פועלת זה זמן לחידוש הנוהל.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בדרך לאיראן? זה המועד שבו טראמפ מעדיף לתקוף

נשיא ארה"ב הציג דפוס פעולה ברור: נטייה להכריז על צעדים נפיצים דווקא בלילות, בסופי שבוע או בחגים ● מהטלת מכסים, דרך התקיפה הקודמת של ארה"ב באיראן ועד התקיפה בונצואלה - כולם נעשו בזמן שבו לא היה מסחר וול סטריט ● בינתיים, רק 3% מהמהמרים בפולימרקט חושבים שארה"ב עשויה לתקוף מחר

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

ההכנסות ממיסוי רכב שברו שיאים ב-2024 / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock

המספרים שמוכיחים שהמדינה התמכרה להכנסות ממסים על הרכב הפרטי

כ־12% מסך גביית המסים ב־2024 הגיעו מתחום הרכב ● הבלו בישראל היה גבוה ב־41% מהממוצע של כלל מדינות ה־OECD ● צ'רי ולנדרובר הודיעו על תחילת היצוא של FREELANDER ● טסלה נערכת לשיווק סייברטראק בישראל ● ו-MG משיקה קרוס־אובר פלאג־אין גדול ● השבוע בענף הרכב

"סימן אזהרה למשטר": המוקד המפתיע שבו התחילו המחאות באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השמרנים באיראן היו בין הגורמים שהתחילו את המחאות, שיתוף הפעולה של ישראל ויוון, ובאירלנד לא מאמינים ש-6 מיליון יהודים נרצחו בשואה • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

קריאת תיגר על האו"ם: מה עומד מאחורי יוזמת מועצת השלום של טראמפ?

נשיא ארה"ב הגיע השנה לדאבוס כדי להכריז על עצמו, פעם נוספת, כמעצב-העל של הסדר העולמי החדש, ולעגן זאת במסגרת מוסד חדש שייסד - "מועצת השלום" ● אילו מדינות יצטרפו למועצת השלום, כיצד היא תפעל, והאם מדובר בניסיון אמיתי לייצר מנגנון חדש לפתרון סכסוכים - או בעוד מהלך של טראמפ לעקוף את המוסדות הקיימים?

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

מעבר רפיח ייפתח: המועד הצפוי, והוויתור הישראלי

גורם ביטחוני: "ערים לשמועות סביב איראן, אין שינוי בהנחיות" ● נשיא טורקיה שוחח בטלפון עם נשיא איראן על "ההתפתחויות האחרונות באיראן" ● מת מפצעיו עשהאל באבד, לוחם המילואים שנפצע קשה בהיתקלות בשבוע הראשון להפסקת האש ● הגברת התקיפות של ישראל - והחשש בלבנון: "שלב חדש של הסלמה באזור שמצפון לליטאני" ● נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר שייפגש עם ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף, שליחיו של נשיא ארה"ב ● דיווחים שוטפים

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

הביסטרו הכשר הטוב ביותר שפועל היום מצדיק את הפקקים של שער הגיא

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

כיפת ברזל / צילום: דוברות משרד הביטחון

ההתנצלות והמימון: מה באמת תרמו האמריקאים לכיפת ברזל?

טראמפ הדהים את העולם כשלקח בעלות על מערכת כיפת ברזל • אלא שבניגוד לדבריו, המערכת היא בהחלט פיתוח כחול־לבן והישג טכנולוגי שישראל חתומה עליו ● ובכל זאת, גם לאמריקאים יש חלק משמעותי בהצלחה ● המשרוקית של גלובס

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

אילון מאסק ומייקל אולירי / צילום: ap

כאשר אילון מאסק כיוון את המתקפות שלו נגד מייקל אולירי, המנכ"ל האירי ידע בדיוק מה לעשות

קרב מקוון בין מנכ"לי SpaceX וריינאייר הפך לשיעור כיצד להרוויח כסף מסכסוך מתוקשר

דוד אזולאי / צילום: קבוצת דוד אזולאי

היזם שגילה: לא כל חברת בנייה יכולה להנפיק אג"ח

אחרי שזכתה לביקושים נמוכים מהצפוי, חברת הנדל"ן אמיד יזמות של איש העסקים דוד אזולאי, השהתה את גיוס החוב אותו תיכננה לבצע בבורסה ● הגיוס בהיקף של 94 מיליון שקל, נועד להחזר הלוואה יקרה שנטלה מחברת האשראי החוץ בנקאי מניף

מימין: עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד; ועזרא כהן, המייסד / צילום: זוהר שטרית

7 מיליון שקל לעובדים, לבעלים ולבת של היו"ר: חגיגת האופציות במחלבות גד

מחלבות גד תנפיק אופציות לכ-40 עובדים בשווי כולל של כ-8 מיליון שקל, אשר יבשילו על פני 4 שנים ● בראש המקבלים - המנכ"ל עמיר אהרון, בעל השליטה עזרא כהן ובתו המשמשת כמנהלת חדשנות ואסטרטגיה בחברה

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

שווי של כ-65 מיליון שקל: האקזיט של בעלי מסעדת ההמבורגרים מתל אביב

לאחר השקעה של 130 מיליון שקל על ידי לאומי פרטנרס ומור גמל ופנסיה, ממשיכה קבוצת נונו בהתרחבות דרך אחזקות במותגי מסעדנות ורוכשת 50% ממותג ההמבורגרים התל־אביבי GDB ● לפני כחודש רכשה גם את רשת טאקריה בעסקת מזומן של 29 מיליון שקל