גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סודהסטרים מבקשת להקצות לדירקטורים מניות חסומות

בין חברי הדירקטוריון: אבישי אברהמי, מייסד Wix, שיקבל מניות ששוויין עומד על 149 אלף דולר

ריצ'ארד (ריצ'י) האנטר / צילום: שוקה כהן, אבישי אברהמי / צילום: איל יצהר
ריצ'ארד (ריצ'י) האנטר / צילום: שוקה כהן, אבישי אברהמי / צילום: איל יצהר

סודהסטרים מבקשת להקצות לדירקטורים מניות חסומות

בין חברי הדירקטוריון: אבישי אברהמי, מייסד Wix, שיקבל מניות ששוויין עומד על 149 אלף דולר

חברת סודהסטרים מבקשת להקצות לחברי הדירקטוריון שלה מניות חסומות, והנושא יעלה להצבעה באסיפת בעלי המניות הקרובה שתתקיים ב-16 בנובמבר.

הדירקטורים שיזכו למניות חסומות (מניות שלא ניתנות למסחר חופשי במשך פרק זמן מסוים) בכפוף לאישור האסיפה הם - אבישי אברהמי, פרופ' יחזקאל (חזי) אופיר, דיוויד מוריס, טורסטן קוסטר ולורי הנובר. אברהמי ואופיר יקבלו כל אחד 2,500 מניות חסומות, אשר השווי שלהן לפי נוסחת בלק-שולס עומדת על 149 אלף דולר. הדירקטורים האחרים - מוריס, קוסטר והנובר - יקבלו כל אחד 1,250 מניות חסומות בשווי כ-75 אלף דולר.

בזימון לאסיפה נכתב כי למרות שמדיניות התגמול של סודהסטרים מאפשרת לחברה לתת תגמול הוני לדירקטורים שאינם עובדי החברה, חלק מהדירקטורים שלה קיבלו תגמול כזה בעבר וחלקם לא קיבלו. אברהמי הוא מייסד ומנכ"ל חברת האינטרנט Wix. מלבד הדירקטורים האלו, הדירקטוריון כולל גם את היו"ר סטנלי סטרן, לשעבר בכיר בתחום בנקאות ההשקעות; ריצ'רד (ריצ'י) האנטר, מבעלי קרן גרין לנטרן, ששימש בעבר כמנכ"ל מקאן ונטוויז'ן; דניאל בירנבאום שהוא מנכ"ל החברה ויונתן קולודני שניהל את כתר פלסטיק.

סודהסטרים מייצרת ומשווקת מערכות ביתיות להכנת מים מוגזים והיא נסחרת בנאסד"ק ובת"א בשווי של 1.3 מיליארד דולר.

ריצ'ארד (ריצ'י) האנטר / צילום: שוקה כהן, אבישי אברהמי / צילום: איל יצהר

מחממים מנועים בחממה

קבוצת מאיר הובילה משלחת לגיוס השקעות בסטארט-אפים

בזמן שרבים מאתנו עסוקים בשיבה לשגרת העבודה, דעו שיש מי שדאגו לעבוד גם בשיאה של תקופת החגים, גם אם מדובר היה בעבודה אינטנסיבית ומהנה מעבר לים.

8 יזמי היי-טק, אותם הוביל בועז ממו, מנכ"ל DRIVE - מרכז החדשנות של קבוצת מאיר, יבואנית הרכב שבבעלות יעקב שחר וישראל קז - בו פועלת חממת סטארט-אפים, הצטרפו למשלחת לחו"ל. חברי המשלחת ניצלו את ראשיתה של העונה השלווה כדי לצאת למרתון מפגשים שהתקיים בשלוש יבשות. היעד - נציגי חברות רכב. המטרה - גיוס השקעות.

היעד הראשון במסע, היה במשרדי וולוו בשבדיה, שם נערכו מבעוד מועד למשלחת הישראלית, והציבו במרכז הפיתוח את דגלי ישראל. מי שהתלוו למפגש היו גם יצחק בחמן, שגריר ישראל בשבדיה; רוברט פרייב, נציג הנספחות הכלכלית; קרל מגנוס נסר, שגריר שבדיה בישראל (שערך באותה ההזדמנות ביקור מולדת); ומץ מוברג, סגן נשיא מו"פ בוולוו.

המשלחת המשיכה וטסה לסן פרנסיסקו, שם ביקרה במשרדי X - החברה שקמה בגוגל והפכה לחברת בת, המפתחת פרויקטים חשאיים בתחום הרכב, בהם בין היתר, גם פרוייקט למכונית ללא נהג. המסע המופלא נחתם במרכז הפיתוח של חברת הונדה ביפן.

בלוקחים חלק במסע ובמפגשים: טל כהן, יזם משותף של מרכז החדשנות DRIVE; גיל ויניצקי, מנכ"ל RFIsee; קובי מרנקו, מנכ"ל ארבה רובוטיקה; מתן שרף, מנכ"ל סייקורו; אדם ויינר, מנהל פיתוח עסקי בסטארט-אפ אקסו, ואחרים.

בסיכומו של המסע ציין ממו כי בעקבות החשיפה לטכנולוגיות הישראליות, אכן יש חברה בינלאומית שרוצה להשקיע בהם, אולם בשלב זה הוא סירב בתוקף לציין באיזו חברה מדובר.

חברי המשלחת והנציגים השבדים במשרדי וולבו / צילום: בועז ממו

מה הקשר בין תעשייה, ייקים ומרגרינה?

וגם: את מי מנציגי המורשת פגש התעשיין סטף ורטהיימר בצפון?

את ימי חול המועד ניצל התעשיין הוותיק סטף ורטהיימר, מייסד ישקר, לביקור בכנס הייקים השנתי שנערך במוזיאון הפתוח בתפן, שם פועל מרכז מורשת הייקים.

ורטהימר אף פגש במקום את נציגי המורשת, בהם גם שופט בית המשפט העליון, יורם דנציגר, שהגיע למקום עם בתו, דניאל דנציגר.

ואם כבר ייקים אז עד הסוף - ורטהיימר ניצל את הביקור גם לקפיצה לאירוע הפתיחה הרשמי של תערוכת הפרסום "ועכשיו לפרסומות", שהתקיימה גם היא במקום. הוא התגאה במיוחד באחד הצילומים הנוסטלגיים שהוצגו בתערוכה. בתמונה, שצולמה לפני 81 שנה, מופיע הוא עצמו כילד, או אז הוא כיכב בפרסומת למרגרינה.

סטף ורטהיימר / צילום: רינת בלסון

מוכרחים להמשיך לנגן

מי הגנו על התרבות התל-אביבית ושלחו עקיצה לשרה מירי רגב?

עם צאת שמחת תורה, הזמינה קרן התזמורת הפילהרמונית הישראלית את מוקיריה, לטקס גזירת הסרט וחנוכת אולם צוקר בהיכל התרבות, זאת בתרומתם של אנשי העסקים שוחרי האמנות - רבקה סקר ועוזי צוקר.

אירוע ההשקה וגזירת הסרט התקיים במסגרת קונצרט לציון חגיגות ה-60 להיכל התרבות. באורחי הכבוד היה גם נשיא המדינה ראובן ריבלין. ריבלין, כמו גם רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו, התייחס למונח "תרבות", וניסה במרומז או שלא במרומז להתייחס לשרה מירי רגב. הנשיא ריבלין אמר כי "עושר של תרבות אחת לא נבנה מהריסה של תרבות אחרת. בניית תרבות בפריפריה אין משמעה החלשת המרכז ומי שפוגע בתל-אביב פוגע במדינת ישראל; תרבות, גם תרבות מוזיקלית, חייבת גם להיות מאתגרת, מפתיעה, בועטת ולעיתים מתריסה. היא צריכה להוציא אותנו משיווי משקל כי זה אחד מתפקידיה של האמנות, לא לשכפל את המסורת, אלא להעמיק אותה. להכריח אותנו לבחון מחדש את שגרת החיים שלנו, להכריח אותנו לערער על המובן מאליו, לתת לנו זווית חדשה. במובן הזה ניתן למצוא נקודות חיוביות במאבק התרבותי המתחולל במדינת ישראל בזמן האחרון. הוא מערער את המובן מאליו לא רק לצרכני התרבות אלא גם ליוצריה".

דבריו קדמו לקונצרט החגיגי, שהיווה שיחזור לקונצרט הראשון שביצעה הפילהרמונית עם חנוכת היכל התרבות לפני 60 שנה, באוקטובר 1957.

עוד במזמינים ובמוזמנים מעולם העסקים והאמנות: אבי שושני, מזכ"ל התזמורת; מאסטרו זובין מהטה, מנהלה המוזיקלי של התזמורת; טלי גוטליב, מנכ"לית קרן התזמורת; מיכל ומיקי צלרמאייר, יו"ר קרן ידידי התזמורת; חברי הקרן, בהם: אילנה ויאיר המבורגר, יו"ר הראל חברה לביטוח; סטף ורטהיימר (שהיה לו חג תרבותי במיוחד, כפי שניתן לראות באייטם מימין); אריאלה ואיתן ורטהיימר; יעל ורמי אונגר; שרה ומיכאל סלע; ג'יימס סניידר, מנכ"ל מוזיאון ישראל בירושלים; ורבים אחרים.

מיקי ומיכאל צרלמאייר  / צילום: עודד אנטמן

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"