גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרקליט המדינה והיועמ"ש נגד "החוק הצרפתי" - יפגע באמון הציבור

ניצן: "הטענה שחקירה תבזה את המדינה כולה עלתה גם בפרשת הנשיא האנס משה קצב" ■ מנדלבליט: "התוצאה שאליה מובילה הצעת החוק היא קשה ביותר, ואין לקבלה" ■ רה"מ נתניהו יזומן לחקירה נוספת בימים הקרובים

שי ניצן / צילום: תמר מצפי
שי ניצן / צילום: תמר מצפי

בזמן שהמשטרה מנהלת חקירה פלילית נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בפרשות 1000 ו-2000, מתייצבים ראשי מערכת אכיפת החוק נגד קידום חוק שיאסור על חקירת ראש ממשלה מכהן שמנסים לחוקק חברי כנסת מהליכוד ("החוק הצרפתי").

היום (ב') התברר כי בחוות-דעת של היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, שנשלחה לשרת המשפטים, איילת שקד, בנוגע להצעת החוק שיזם חבר הכנסת דודי אמסלם מהליכוד, הובעה עמדה נחרצת של היועמ"ש נגדה.

בחוות-דעת היועמ"ש נאמר כי "חסימה מוחלטת של יכולת חקירה של ראש ממשלה מכהן, כפי שמציע חבר הכנסת אמסלם, לא מאזנת בין האינטרסים הציבוריים השונים ומתעלמת מן המנגנון הייחודי הקבוע היום בחוק יסוד: הממשלה".

מנדלבליט מזהיר כי "התוצאה שאליה מובילה הצעת החוק היא קשה ביותר, ואין לקבלה - לא תהיה סמכות לחקור ראש ממשלה מכהן גם אם התגלו בבירור ראיות מובהקות המעלות חשד למעשה חמור של שוחד, למשל, או עבירות חמורות אחרות".

לדברי היועמ"ש, "הסדר שכזה, אין בו גמישות ואיזון, הוא פוגע קשות באינטרס של השלטת שלטון החוק, אמון הציבור והשוויון בפני החוק, ועל כן מדובר בהסדר קשה שאין לאמצו".

היועמ"ש מזכיר בחוות-הדעת כי הדין הנוכחי קובע הסדר מיוחד לעניין פתיחה בחקירה נגד ראש ממשלה מכהן ולעניין הגשת כתב אישום נגדו. "הסעיף קובע כי פתיחה בחקירה תהיה רק בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה. בכך מבטא הדין הקיים איזון בים אינטרסים מתחרים - עיקרון השוויון בפני החוק, שלטון החוק ואמון הציבור בנבחריו מחד גיסא, ומאידך גיסא, הצורך להבטיח את כוחו של ראש הממשלה למשול כשהוא משוחרר מטרדות של חקירה פלילית לא מוצדקת".

מנדלבליט כותב כי הפעלת שיקול-דעתו האישי של היועמ"ש כתנאי לפתיחה בחקירה פלילית היא מגבלה משמעותית ומוצדקת. "חזקה על היועמ"ש כי לא יתיר חקירה שאין בה ממש וכי ישקול בזהירות הנדרשת בטרם קבלת החלטה שכזו, נוכח תפקידו הציבורי של ראש הממשלה, כמו גם את חומרת החשדות, בטרם יקבל החלטתו אם להורות על חקירה ובאיזה תנאים".

עוד כתב היועמ"ש בחוות-הדעת נגד "החוק הצרפתי" כי ההצעה משקפת לכאורה עמדה לפיה אין לסמוך על רשויות החקירה ועל היועמ"ש שיימנעו, במסגרת שיקול-הדעת הניתן להם כיום, מפתיחה בחקירה נגד ראש ממשלה מכהן בעניין לא משמעותי". "איננו רואים בסיס לעמדה כזו", הבהיר היועמ"ש.

יתר על כן, לפי חוות-דעת היועמ"ש, "דחיית פתיחה בחקירה פלילית - למשך מספר שנים - עלולה לפגוע משמעותית בטובת החקירה וביכולת להגיע לחקר האמת. דחייה שכזו עלולה להוביל, הלכה למעשה, לפגיעה משמעותית באפשרות לנהל הליכים פליליים כנגד ראשי ממשלה וכתוצאה מכך לפגיעה בעיקרון השוויון בפני החוק, שלטון החוק, ואמון הציבור".

בחוות-דעתו בנוגע לחוק הצרפתי מתייחס היועמ"ש גם לפגיעה הטמונה בחוק כזה גם לראש הממשלה עצמו שיימצא תחת "עננה של חשדות" ללא אפשרות להפריכם. "יתרה מזו, כיוון שלא תהא מניעה מלנהל חקירה נגד הנחשדים להיות שותפים לעבירה של ראש הממשלה, יכול להיווצר מצב שבו שותפים אלה ייחקרו, יועמדו לדין ואף יורשעו כגון בעבירה של מתן שוחד לראש הממשלה, ואין צורך לומר את משמעות הדבר מבחינת אמון הציבור בשלטון ובראש הממשלה".

לבסוף, כותב היועמ"ש, "נקודת המוצא העקרונית היא שכל האזרחים שווים בפני החוק. תחושה של היעדר שוויון בפני החוק חותרת תחת האמון שהציבור רוחש לרשויות התביעה והמשפט".

מנדלבליט מסכם את חוות-דעתו בכך ש"הצעת החוק האמורה תפגע קשות בעקרונות יסוד. נוכח כל האמור, היועץ המשפטי לממשלה מתנגד להצעת החוק". 

גם ניצן מתנגד

גם פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, הבהיר היום כי הוא מתנגד לקידום החוק שיאסור על חקירת ראש ממשלה מכהן שמנסים לקדם חברי הכנסת מהליכוד. ניצן בחר דווקא באתר "929" שמקדם לימוד יומי בתנ"ך כדי להביע את עמדתו, הזהה לזו של היועמ"ש.

"יש הגורסים כי מפאת 'כבודם' של מלכים ומנהיגים אחרים אל לנו לחקור יותר מדי אם עולה חשד נגדם כדי שלא ייפגע אמון הציבור בהם וזו טעות מוחלטת", כתב ניצן בטור שקיבל את הכותרת "לא לפחד לחקור".

לדברי פרקליט המדינה, "הטענה שחקירה תפגע עלתה למשל בפרשת הנשיא משה קצב, עת נטען מפי גורמים שונים כי חקירתו של הנשיא בחשדות לעבירות מין תבזה לא רק אותו אלא גם את המדינה שאותה הוא מייצג".

ניצן הוסיף וכתב כי "מדובר בגישה מוטעית לחלוטין. מתן אפשרות לנשיא מכהן או לכל מנהיג אחר להמשיך בכהונתו תוך התעלמות מחשדות פליליים ממשיים שעלו נגדו הוא-הוא שיפגע במדינה, בכבודה ובמעמדה, והוא גם שיפגע בכבודו ובמעמדו של איש הציבור".

ניצן הבהיר כי לעמדתו, הימנעות מחקירה תביא להמשך כהונה תחת "חשרת עננים". "אמון הציבור במנהיג כזה יתערער, והשמועות לגביו תלכנה ותגברנה. את התקשורת אי-אפשר יהיה לחסום, ולפיכך ילכו ויתפרסמו בה עדויות מחשידות נגדו, שאותן איש לא יברר, כביכול, כדי לא לפגוע בכבודו. אך ללא ספק הדבר דווקא יפגע בכבודו, במעמדו ובאמון הציבור בו".

עוד כתב פרקליט המדינה בטור החד-משמעי שלו כי "אם החשד נגד איש ציבור הוא כי את מעשיו עשה בשותפות עם אחרים, הרי שאת מעשי האחרים רשויות החוק תבררנה, וצעד זה רק יגביר את ערעור אמון הציבור במנהיג, שחלקו במעשים, לא יתברר".

לכך יש להוסיף, לדברי ניצן, "את הפגיעה הקשה בעיקרון השוויון בפני החוק, שהינו עיקרון יסוד בשיטתנו. מן העבר השני, חקירה יעילה של חשדות מביאה לעתים להפרכתם (כפי שקרה לא אחת בשנים האחרונות); ואילו אם יימצא כי המנהיג חטא, בוודאי אין הוא ראוי להמשיך להנהיג את הציבור. לפיכך, בעיניי, המסקנה ברורה. כבוד מלכים - חקור דבר".

איילת שקד מתנה את קידום "החוק הצרפתי" בקידום החוק להגבלת כהונה של ראש ממשלה מכהן לשתי קדנציות

הצעת החוק שיזם ח"כ דודי אמסלם מהליכוד, ושזוכה לתמיכה של חברי כנסת ממפלגתו, מבקשת להעניק לראש ממשלה מכהן חסינות מפני חקירה באזהרה ומכאן אף מפני העמדה לדין פלילי בעבירות שאינן עבירות מין, אלימות, ביטחון או סמים. כלומר, לפי הצעת החוק, לא ניתן יהיה לפתוח בחקירה וממילא לא להעמיד לדין ראש ממשלה בעת כהונתו, גם אם יש חשד ממשי וברור לביצוע עבירות חמורות ובהן עבירות מתחום טוהר המידות (דוגמת אלה שבהן נחקר בימים אלה ראש הממשלה נתניהו. ח' מ'). ההצעה חוסמת לחלוטין את סמכות החקירה כאמור, ללא תנאי או סייג ובלי קשר לנסיבות או לחומרת המעשים.

אתמול (א') אמורה הייתה הצעת החוק של אמסלם לעלות לוועדת השרים לחקיקה של הכנסת, אך יו"ר הוועדה, שרת המשפטים איילת שקד, מנעה את הבאתו בנימוק שהוא אינו בשל, ויש לקיים דיונים נוספים בנוגע אליו. שקד אמרה כי מאחר שמדובר בתיקון לחוק יסוד (חוק יסוד: הממשלה), יש לקיים קודם להצבעה דיון בסיעות הקואליציה השונות, כאשר היא עצמה מתכוונת ליזום דיון על כך בסיעתה, הבית היהודי.

שקד גם מתנה את קידום "החוק הצרפתי" בקידום החוק להגבלת כהונה של ראש ממשלה מכהן לשתי קדנציות - דבר שלא היה על הפרק ואף נדחה על-ידי ועדת שרים לחקיקה לפני כמה חודשים, כאשר ח"כ מרב מיכאלי הציעה זאת. כעת שקד מבקשת לחזור לאותה הצעת החוק ורואה בה מהלך משלים. במהלך הדיון בוועדה התעמת ח"כ ביטן עם שקד ואמר לה כי בהתנהגותה היא תוקעת "מקלות בגלגלים של הקואליציה".

ח"כ אמסלם, יוזם "החוק הצרפתי", הגיב היום לדברי פרקליט המדינה והיועמ"ש ואמר כי "בסוף הוא (שי ניצן) רק פקיד. אם יש לו השגות על החוק - שיבוא לוועדה בכנסת שתדון בהצעה ויציג שם את עמדתו".

עוד אמר אמסלם כי "אני מציע למנדלבליט ולשי ניצן להתמודד לכנסת ולשנות מה שלא נראה להם. בינתיים, המחוקקים הם אנחנו. לרוב הם בכלל לא באים לוועדות הכנסת אלא הולכים לעיתון".

נתניהו יזומן לחקירה נוספת בימים הקרובים

ראש הממשלה בנימין נתניהו יזומן בימים הקרובים לחקירה נוספת ביחידת להב 433 במשטרה, שבמהלכה יתבקש על-ידי החוקרים לספק תשובות לשלל הראיות לכאורה שהצטברו בשבועות האחרונים בתיקים 1000 ו-2000.

במשטרה רצו לחקור את נתניהו מיד אחרי החגים, אבל בשל עומס העבודה של ראש הממשלה וקשיי תיאום עם המשטרה, הדבר לא קרה עד היום.

במהלך החקירה, או החקירות, יעומת נתניהו, בין היתר, עם הגרסה שנגבתה לפני כחודש בלונדון מאיש העסקים ארנון מילצ'ן, שנחקר באזהרה בחשד למתן שוחד לנתניהו בתיק 1000, תיק המתנות.

לפי החשד, אחד האופנים שבהם נתן לכאורה נתניהו תמורה למילצ'ן הוא קידום העסקה למכירת ערוץ 10 למיליארדר לן בלווטניק, המקורב לנתניהו. נתניהו מכחיש את הדברים מכל וכל וטוען כי מערכת יחסיו עם מילצ'ן הייתה תמיד חברית בלבד.

כמו כן, נתניהו יעומת עם הגרסה שהציג מו"ל "ידיעות אחרונות", ארנון (נוני) מוזס, בתיק 2000, שבו חשוד נתניהו בלקיחת שוחד ובהפרת אמונים, ומוזס חשוד במתן שוחד, בכך שהשניים סגרו דיל מושחת לכאורה שבו מוזס ידאג לסיקור אוהד לנתניהו ב"ידיעות אחרונות", ובתמורה נתניהו יקדם חוק לצמצום כוחו של "ישראל היום", המתחרה עם "ידיעות".

עוד כתבות

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"