גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זכיין פיצה האט בישראל גייס 24 מ' ש' עבור דראגון טייל

החברה הישראלית שייסד אודי שמאי מספקת פתרון תוכנה שמאפשר אופטימיזציה של ניהול המשלוחים לרשתות, ובהן פיצה האט, KFC ודומינו'ס

אודי שמאי, מייסד דראגון. הכנסות צנועות, צמיחה גבוהה / צילום: יוסי כהן
אודי שמאי, מייסד דראגון. הכנסות צנועות, צמיחה גבוהה / צילום: יוסי כהן

10 חודשים לאחר שהונפקה לראשונה בבורסה האוסטרלית, חברת התוכנה הישראלית Dragon Tail Systems השלימה בהצלחה הנפקה משנית. דראגון טייל, המספקת פתרון תוכנה שמאפשר אופטימיזציה של ניהול המשלוחים למסעדות מזון מהיר, גייסה 8.8 מיליון דולר אוסטרלי (24 מיליון שקל), שלדבריה ישמשו לתמיכה בשלב הבא של הצמיחה שלה. בחברה מציינים כי ההנפקה זכתה לביקושים גבוהים.

הגיוס בוצע במחיר של 0.22 דולר למניה, שמהווה דיסקאונט של 13.7% על מחיר הנעילה האחרון, ושל כ-1% על המחיר הממוצע ב-15 הימים האחרונים. בהשוואה להנפקה הראשונית בדצמבר 2016, מדובר על מחיר שגבוה ב-10%: דראגון טייל הונפקה כשגייסה אז 6 מיליון דולר לפי מחיר של 0.2 דולר למניה. בפברואר היא הגיעה לשיא של כ-0.33 דולר, אך לאחרונה נסחרה סביב רמות מחירים של 0.22-0.25 דולר למניה. שווי השוק של החברה עומד על 44 מיליון דולר אוסטרלי (כ-120 מיליון שקל). המניות החדשות שהונפקו יהוו כ-19% מהון המניות של דראגון טייל לאחר ההנפקה.

Dragon Tail Systems

דראגון טייל נוסדה על-ידי יהודה (אודי) שמאי, שהקים וניהל בישראל את דומינו'ס פיצה והוא כיום זכיין רשת פיצה האט. שמאי הוא דירקטור בחברה, ומנכ"ל דראגון טייל הוא עידו לבנון. בין לקוחות החברה נמצאים פיצה האט בישראל, קנדה וקפריסין; KFC באסיה וקפריסין; CARA מקנדה ודומינו'ס. החברה מציעה כאמור אופטימיזציה מקצה לקצה של פעילות המסעדה: מניהול הפעילות במטבח, דרך האריזה וההכנה למשלוח, המשלוח עצמו, ועד ניהול הקשר עם הלקוח. פתרון התוכנה שלה, Algo, שמנהל את תהליך המשלוח, מציע לדבריה חיסכון משמעותי כשהוא מגדיל את דיוק זמני המשלוחים, מפחית את עלות העבודה ומוביל להגדלת מכירות החנות. במקביל הוא מאפשר ללקוח לעקוב אחר מצב ההזמנה שלו.

לפי מצגת שפרסמה דראגון טייל לקראת ההנפקה המשנית, נכון לרבעון השלישי של 2017 היא פועלת ב-89 ערים ב-7 מדינות, לעומת 47 ערים ב-3 מדינות בשנה שעברה. בשבוע שעבר הודיעה החברה על חוזה חדש עם רשת ג'פניקה הישראלית.

הגיוס נחוץ להמשך הצמיחה

במחצית הראשונה של שנת 2017 הכנסות החברה היו עדיין צנועות יחסית, אך היקפן היווה צמיחה משמעותית לעומת התקופה המקבילה ב-2016. דראגון טייל רשמה במחצית הכנסות של 86 אלף דולר אמריקאי, זינוק של 60.5% לעומת המחצית המקבילה. בד בבד, ההפסדים של דראגון טייל העמיקו: ההפסד התפעולי גדל מ-517 אלף דולר לכ-2 מיליון דולר וההפסד הכולל לתקופה הסתכם ב-1.7 מיליון דולר, עלייה מ-462 אלף דולר במחצית הראשונה של 2016.

בסוף יוני היו לדראגון טייל מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-2.5 מיליון דולר. לדוחות החברה צורפה הערת "עסק חי" ונכתב כי יכולתה להמשיך לפעול ולממן את הצמיחה המתוכננת שלה תלויה בגיוס מימון נוסף או יצירת הכנסות נוספות מהפעילות שלה.

עם פרסום הדוחות ציינו בחברה כי היא פועלת ליצירת התשתית שתוביל "להמשך הצמיחה האקספוננציאלית". עוד הוסיפה דראגון טייל כי עם לקוחות ענקים כמו פיצה האט, KFC ודומינו'ס, לקוחות חדשים שצפויים להצטרף בקרוב וטכנולוגיה חדשנית - "החברה נמצאת בעמדה טובה להמשיך במגמת הצמיחה שלה". המנכ"ל לבנון אמר אז כי "השוק הגלובלי הפוטנציאלי לפתרונות החברה הוא עצום ורק התחלנו לממש את הפוטנציאל".

התמורה מההנפקה הנוכחית תשמש את דראגון טייל להמשיך ולפתח את פתרונות התוכנה שלה, להגביר את ההשקעה בתפעול, להגדיל את הוצאות השיווק במטרה להשיג לקוחות חדשים וכן לצרכים עסקיים כלליים.

"אני שמח שדראגון טייל השיגה תמיכה רחבה ממשקיעים מוסדיים איכותיים בהנפקה זו", מסר לבנון. "אני רואה עתיד בהיר לפני החברה ובעלי המניות שלה. הכסף שגויס יסייע לנו להאיץ את קצב הצמיחה ולעמוד בביקושים של הרשימה המתרחבת של הלקוחות שלנו".

עוד כתבות

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; פאלו אלטו נופלת ב-6%, מחירי הנפט מזנקים

אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב