גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשביל החלב: מה עובר על תנובה והאם היא תיחלץ מהבוץ?

ניסיון לדחוף את היצוא לסין; בדיקת השקעות במחלבות אמריקאיות; ורכישת רשת מכונות למכירת מוצרי מזון במקומות עבודה ■ האם די בכך בכדי לחלץ את תנובה מהבוץ? ■ דוח G

בשביל החלב / איור גיל ג'יבלי
בשביל החלב / איור גיל ג'יבלי

ארבעה חודשים עברו מאז מונה מנכ"ל אי.די.בי לשעבר חיים גבריאלי לסגן יו"ר תנובה ולנציג בעלי השליטה הסינים בחברה. חדרו, שממוקם בסמוך לחדרו של המנכ"ל אייל מליס, הוא גם החדר שבו ישבה בעבר זהבית כהן שותפה בקרן איפקס, נציגת בעלי השליטה הקודמים ויו"רית תנובה באותה תקופה. המיקום הזה הוא פחות או יותר הסממן החיצוני היחיד שנותר בתנובה מימיה של איפקס ולא במקרה. "השאירו כאן אדמה חרוכה", היא האמירה הכי עדינה שניתן לשמוע שם ביחס לתקופה, ובעקיפין, כך גם רומזים שם לסיבות שבגינן, לפחות לדעתם, תוצאותיה של תנובה מדשדשות כיום, שנים לאחר המכירה לברייט פוד.

אך יהיו הסיבות אשר יהיו למצבה הנוכחי של החברה, כל המעורבים בניהולה, כולל בעלי הבית הסינים שגאים לומר שהם פועלים לטווח ארוך ולא מיידי, הבינו שנדרש מהלך משמעותי לשינוי המצב. מבחינת הסינים, גבריאלי אמור לעשות את העבודה, והציפיות ממנו - לייצב את הספינה ולהמציא את תנובה מחדש - הוצגו באופן ברור.

חשוב להדגיש כי שינויים בחברה בהיקף של תנובה לא יכולים להניב תוצאות בפרק זמן שכזה, אך לפחות בינתיים, גם ניצני השינוי אינם ניכרים ואולי אפילו להיפך: בתחילת החודש הנוכחי, ולראשונה בתולדותיה, איבדה תנובה את ההגמוניה וירדה אל מתחת ל50% בשוק החלב; התוצאות הכספיות - לפחות אלה שדלפו לפני כשלושה חודשים ומתייחסים לרבעון הראשון - היו רחוקות מלהיות אופטימיות; והציפיות הגדולות שהיו בבסיס הרכישה בידי ברייט פוד - פתיחת השוק הסיני - בינתיים תקועות; אומנם כבר ניתנו אישורים בילטרליים, אולם כעת ממתינים לאישורים וטרינריים, ונוכחות משמעותית של מוצרי תנובה בסין היא כנראה עניין של עוד שנים לא מעטות.

ואם לא די באלה, החברה מסתבכת במהלכים שנויים במחלוקת כמו למשל שליחת חוקרים פרטיים לתחקר בכירים ביחס להדלפת הדוחות הכספיים שהוזכרו קודם לכן.

מסנגריה של הנהלת החברה דווקא מצביעים על ניצנים של חדשנות ועל יוזמות לתחומי פעילות חדשים, שיפורטו בהמשך, כמנועים שיוציאו את החברה מהבוץ. האם יהיה בכך די? האם היקפי הפעילות הללו יספיקו? ימים יגידו.

ואם תהיתם היכן בכל זאת ניתן למצוא אחרי ארבעה חודשים את טביעות אצבעותיו המובהקות של גבריאלי בתנובה, הרי שהתשובה היא בהחלטה להגיע להסכם מול רשות ההגבלים, שבמסגרתו תשלם תנובה קנס של 25 מיליון שקל על עבירות הנוגעות להכתבת מחירים לרשתות השיווק (תחת הנהלות קודמות). "זה משהו מהעבר", מסביר גורם בכיר בתנובה, "שמבחינתו של חיים, אין לו יותר מקום בתנובה. מבחינתו, זה ייהרג ובל יעבור, שדברים כאלה לא יקרו בתנובה".

קוטג' בוולמארט, צהובה בסין

תנובה לא הייתה זרה לחלוטין לחיים גבריאלי. בחלק לא מבוטל משנותיו כמנכ"ל אי.די.בי הוא שימש כסגן יו"ר שופרסל, הכיר את החברה והתנהל מולה כולל בתקופת המחאה החברתית. שופרסל, כמו גם תנובה, נפגעה קשות מהמחאה, אך המציאה את עצמה מחדש, ועלתה על פסים רווחיים. תנובה המשיכה להיטלטל.

מקורבים להנהלת תנובה אומרים כי בגדול היו שתי בעיות מרכזיות שיצרו את המשבר: הראשונה הייתה שתנובה לא נערכה מספיק לתחרות שהחריפה - בכל הנוגע לגידול המשמעותי באישורי היבוא בתחומים שבליבת העיסוק שלה, וגם לתחרות הגוברת על הצרכן. כך, למשל, לתחרות בשוק החרדי (שבו תנובה שלטה ב-75%) לאחר שטרה קיבלה הכשר של הבד"צ. השנייה הייתה שתנובה כמעט ולא השקיעה במשך תקופה ארוכה במנועי צמיחה חדשים.

עוד לפני הצטרפותו של גבריאלי, המנכ"ל מליס והדירקטוריון העבירו תוכנית אסטרטגית שאמורה להתמודד עם הסוגיות הללו, וגבריאלי אמור לוודא שהדברים זזים. "גבריאלי לא הגיע כדי להמציא את הגלגל", מסבירים המקורבים, "אלא כדי לפקח שהדברים שתנובה מחויבת להם, יקרו, ואולי גם יקרו מהר יותר. הסינים מצפים ממנו שיוודא שהתוכנית האסטרטגית יוצאת לפועל, שהיא לא נתקעת, ושאם יש חסמים - שיסיר אותם".

אחת ה"רגליים" המרכזיות של התוכנית האסטרטגית היא הרחבת הפעילות הבינלאומית של תנובה. היצוא לסין כאמור עדיין לא החל ומינויו של גבריאלי נועד בין היתר להאיץ תהליכים. יחד עם זאת, גם כשזה יקרה, יש המביעים ספק בחשיבות המהלך: "תנובה", מסבירים אותם גורמים, "תתקשה לעמוד בתחרות מול יבוא לסין ממדינות כמו פולין וארצות הברית, ששם חומרי הגלם זולים בהרבה".

בתנובה, לעומת זאת, משוכנעים שהעובדה שברייט פוד שולטת בכל השרשרת - הייצור (כבעלת תנובה), ההפצה והמכירה כבעלת רשת סופרמרקטים ענקית - תוכל לאזן את עלות הייצור.

בתנובה חושבים על יצוא למדינות נוספות מלבד סין. לאחרונה, למשל, שבו גבריאלי, מליס ובכירים נוספים ממסע בוויסקונסין, שבה מיוצר כ-14% מסך החלב הגולמי בארה"ב והיא היצרנית השנייה בגודלה אחרי קליפורניה. "הם חרשו את ויסקונסין", מספר גורם מקורב לנושא, "מחלבה אחרי מחלבה, בינוניות וגם קטנות, כדי לבחון כניסה לשותפות או רכישה".

המהלך הזה נועד גם לחזק את כניסתה של תנובה לארה"ב עם המותג MUUNA - קוטג' עם פירות שהותאם לשוק האמריקאי, ומשווק כיום ב-4,500 נקודות מכירה. בתנובה מוסיפים בגאווה שהחברה קיבלה לאחרונה הזמנה להתחיל למכור את המוצר בסניפי וולמארט ונכנסה בינתיים לכ-150 מהם.

"חיים הבין", מסביר אותו גורם, "שתנובה חייבת לחזק את השוק הבינלאומי. לא על חשבון השוק הישראלי, אלא בנוסף. הוא מתכוון לשים גז על הדבר הזה, ובצד בחינת השקעות בארצות הברית, הם בוחנים גם השקעות באירופה".

מכונות מכירה כמנוע צמיחה?

רגל אחרת של התוכנית האסטרטגית היא החדשנות. מעבר להצהרות, אומרים בתנובה, יהיה לזה ביטוי גם בהיקף הכספים שיושקעו. והכוונה היא להשקעות בכל תחומי הפעילות של תנובה: ממוצרי חלב, דרך מוצרים קפואים ועד מאפים וחקלאות, כאשר לצדם יפותחו מוצרים בתחום הסויה כמו משקאות לספורטאים, מעדני סויה וכן שורה של תחליפי חלב.

במישור אחר וקצת מפתיע, תנובה רכשה לאחרונה את חברת סמארט סייל, המפעילה מכונות למכירת מוצרים במוסדות ובמקומות עבודה תחת המותג "הצרכנייה". מרבית המוצרים במכונות הללו הם של תנובה, אך לא רק. מטרת המהלך, אומרים המקורבים, היא להנגיש את מוצרי תנובה לצרכן הקצה ולראשונה ללא מתווכים. המכונות מוצבות בכמה חברות גדולות כמו בזק, הפניקס, ישראכארד, צ'ק פוינט, מארוול, אמדוקס, פסגות ועוד. צריך לסייג ולומר שאף שצמצום שרשרת התיווך נשמע כרעיון טוב מבחינת תנובה, הרי שלכמה מאות מכונות מכירה במקומות עבודה - ואפילו לכמה אלפים בעתיד - כנראה תהיה משמעות כספית די שולית על תוצאותיה של חברה בהיקף של תנובה.

לצד כל אלה, נבחן מהלך דרמטי מבחינת החברה: העברת המטה של תנובה, השוכן כיום במתחם פי גלילות, ללוקיישן אחר, שיצמצם את עלויות השכירות. בעבר, המתחם היה בבעלותה של תנובה אך איפקס, בעלת השליטה הקודמת, מכרה את כל נכסי הנדל"ן של החברה. מתחם פי גלילות נמכר לנצב"א וכיום החברה משלמת שכירות במסגרת חוזה שמסתיים ב-2019. גבריאלי שוקל להעביר את המטה למיקום אחר, שיהיה זול יותר. "חיתוך עלויות", אומר גורם הבקיא בעניינים, "הוא חלק מהשינויים שתנובה צריכה לעבור".

ואם הגענו לכספים: מהלך אחר של גבריאלי היה מינויו של דודו מזרחי, לשעבר סמנכ"ל כספים בבזק ומשנה למנכ"ל - לסמנכ"ל הכספים של תנובה ולמשנה למנכ"ל. גבריאלי, שהיה חבר בוועדת האיתור, הוא שהציע את מזרחי, ומליס הסכים.

מי שפחות אהבו את המהלך הזה, הם הבכירים שמליס מינה בזמנו - ענת גרוס שון, מנכ"לית תשלובת החלב של תנובה, ואלי בן-לולו, מנכ"ל תשלובת המזון. גורמים מקורבים לתנובה יודעים לספר שהשניים הופתעו לקרוא על המינוי בתקשורת. עוד פחות שימחה אותם העובדה שמזרחי קיבל תואר משנה למנכ"ל החברה (אף שהם עצמם מוגדרים כ"מנכ"לים" של תשלובות).

יש הטוענים שיש בכך כדי לרמז כי מזרחי הוא המיועד לרשת את מליס כשהדבר יהיה רלוונטי. מקורבים להנהלה דוחים את הדברים וטוענים כי אין שום שיג ושיח על החלפתו של מליס.

היחסים עם הקיבוצים

ברקע כל אלה ישנה ציפייה נוספת מגבריאלי - שיצליח לשפר את היחסים עם הקיבוצים השותפים בתנובה. הקיבוצים אינם שבעי רצון מההתנהלות בתנובה ולא מהתוצאות הכספיות שלה, עד כדי כך, שחלקם דוחפים למכירת אחזקותיהם בתנובה. גורמים המקורבים להנהלת תנובה אומרים כי שיפור היחסים תלוי לא מעט בהצלחת המהלכים העסקיים בתנובה, אולם ישנן סוגיות נוספות על הפרק ובכלל זאת הקשר עם הסינים.

"בין תנובה לקיבוצים יש קשר הדוק", אומר גורם המקורב לנושא, "וחיים מאוד מקווה שהם ימצאו דרך לחזור לעבודה משותפת. חלק מהתסכול של הקיבוצים זה שתהליך קבלת ההחלטות בדירקטוריון היה איטי, ומאז שחיים הצטרף, קצב קבלת ההחלטות בדירקטוריון הואץ".

עוד "קירוב לבבות" שגבריאלי אמור לעשות הוא בין החברה לרגולציה הישראלית, שמקורבי תנובה מכנים "משמידת הערך".

"חיים היה בעבר באוצר (יועץ לשר האוצר לשעבר בייגה שוחט, ה' מ')" מוסיף אותו מקורב. "יש לו היכרות טובה עם הרגולציה ויש לו היכרות עם התחום הקמעוני (מתקופתו באידיבי). גם האישיות הנעימה שלו יכולה לסייע. הרגולטור קצת שכח מתנובה בשנים האחרונות והגיע הזמן שזה ישתנה".

זה לא רק הרגולטור. גם הצרכן הישראלי לא לגמרי שכח לתנובה את ימי מחאת הקוטג'.

"תנובה צריכה להיכנס לדיאלוג גם עם החברה הישראלית. צריך להסביר את המצב של תנובה כלפי חוץ. יש לתנובה אחריות במשק הישראלי כמובילת שוק המזון ושוק החלב".

למרות הירידה בנתח השוק?

"אף אחד לא ממעיט בחשיבות של נתח שוק, אבל נתח שוק הוא לא דבר קדוש ועם נתח שוק לא משלמים משכורות. תנובה כרגע צריכה לדאוג לחדשנות שלה ולמהלכים שישפרו את התוצאות העסקיות שלה".

זו התייחסות חדשה מצד תנובה לנתח השוק. הסינים מבינים ומקבלים את זה?

"זה נכון שכרגע המהלכים הם איטיים, אבל הציפייה היא שהמינוי של גבריאלי יאיץ תהליכים. לא הכינו את תנובה למה שקורה, ולכן קשה לה היום להתחרות. אבל היא החברה הכי גדולה בישראל בתחום המזון והחלב, והיא צריכה לעשות שינויים מהר, כי היא משפיעה על כל המשק. המינוי של חיים אמור לשפר את זה".

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?