גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מדענים עדיין מתייחסים לבינה מלאכותית בחשדנות"

בראיון בלעדי ל"גלובס" מסביר נאבין ראו, מנכ"ל קבוצת האינטליגנציה המלאכותית החדשה של אינטל, מדוע החברה סימנה את התחום כאסטרגי, וכיצד הטכנולוגיה עומדת לשנות את האנושות

ראו. "אין שום צורך להבין הכל" / צילום: אינטל
ראו. "אין שום צורך להבין הכל" / צילום: אינטל

במארס 2016 ניצחה תוכנת האינטיליגנציה המלאכותית "Alphago" של גוגל את אלוף העולם האנושי במשחק הלוח "Go" לעיני כ-200 מיליון צופים, והדהימה את העולם. משחק הלוח Go שהומצא לפני למעלה מ-3,000 שנה נחשב למבחן רציני אינטואיצה וליכולת הלימוד האנושית מכיוון שמספר המהלכים וההסתעפויות הפוטנציאליות בו עולה על מספר האטומים ביקום המוכר. תוך כדי המשחק גם המציאה התוכנה כמה מהלכים חדשים שלא היו מוכרים עד אותה עת לעשרות מיליוני השחקנים והחוקרים האנושיים, אבל מה שבאמת הפך את ההישג ליוצא דופן הוא שהתוכנה לא נזקקה לתכנות על ידי מקצוענים ומומחים אלא "לימדה את עצמה לשחק", באמצעות לופ אין סופי של משחקים נגד עצמה, צבירת מידע והסקת מסקנות.

זו הייתה הוכחה חיה לפוטנציאל שטמון בטכנולוגיית האינטליגנציה המלאכותית ולרמת הבגרות שאליה מגיעות כיום טכנולוגיות הרשת העצבית ו"הלימוד העמוק". בין המופתעים מההצלחה היו גם לא מעט מהנדסים ומנהלים שמובילים בשנים האחרונות את מהפכת ה-AI בעולם. אחד מהם הוא נאבין ראו (Naveen Rao), סגן נשיא באינטל ומנכ"ל קבוצת מוצרי ה-AI של החברה שהוקמה בשנה שעברה.

"כשלמדתי בקולג' בשנות ה-90', עסקנו באינטליגנציה מלאכתית על תקן של עבודה יצירתית", מספר ראו. "משחק ה-GO נחשב אז דוגמה למעין 'קסם' של יכולות המוח האנושי ומשימה בלתי אפשרית לביצוע באמצעות תוכנת מחשב, בגלל הכמות העצומה של הסתעפויות אפשריות. אף אחד לא חשב באותה תקופה שזה יושג אי פעם".

אפילו כיום, כאשר טכנולוגיית ה-AI מציגה "קבלות מוכחות" ומשדרגת את יכולות המיחשוב ואת הביצועים בתחומים כמו עיבוד תמונות קול, אבטחה, כספים ועוד, לא מעט מדענים ואנשי אקדמיה ממוסדים עדיין נוטים להתייחס אליה בחשדנות על גבול המיסטיקה. הגישה הטיפוסית לתחום "הלמידה העמוקה" היא "זה לא אלגנטי, כי אנחנו לא מבינים בדיוק למה זה משיג את התוצאות שזה משיג".

נאבין ראו, שברזומה שלו תארים במדעי המחשב ובנוירולוגיה, מכיר את הגישה הזו ומתייחס אליה באופן פרקטי מאוד. "אנחנו משתפרים כל הזמן בהבנת הרשת הנוירונית ואיך פועל המכניזם הפנימי שלה. אבל כשאתה מלמד רשת היא בונה לעצמה את הייצוג של המידע - מעין 'הבנה' - במונחים שהם לא אנושיים. באותה מידה אנחנו מתקשים לעקוב גם אחרי ייצוג המידע במוח האנושי. אבל אין שום צורך להבין את הכל ולתכנת את הכל. כשאתה משחק טניס אתה לא מקדיש מחשבה לאיך פועל כל נוירון במהלך המשחק. אתה פשוט משחק. רק בגלל שאנחנו לא מבינים בדיוק איך רשת הנוירונים הגיעה לתוצאה הסופית שאליה הגיעה, זה לא אומר שהיא לא שימושית".

עקיצה מרומזת ל-Nvidia

אינטל, כמו רבות ממתחרותיה, נכנסות כיום לתחום ה-AI כדי לענות על הצורך הגובר בשוק לעבד את כמויות המידע העצומות שנצברות בעידן הדיגיטלי המקוון ולהפיק מהן ערך. "זו האבולוציה הבאה של האינטליגנציה", אומר ראו. "המוח שלנו התפתח ביולוגית אבל כיום הוא נתקל ב'קיר' של עיבוד מידע. יש כיום כל כך הרבה מידע זמין שנאגר ברשת ובטכנולוגיות אחסון מידע - כל הקלקה שלנו על המקלדת נשמרת במקום כלשהו - עד שאנחנו לא יכולים לנצל אותו. ה-AI שמאיץ את התהליך הוא הדרך הנכונה. זה הדור הבא של האבולוציה וטבעי שאינטל תהיה בו".

אחת הדוגמאות היא פייסבוק, שותפה ולקוחה של אינטל בתחום פיתוח יכולות האינטילגנציה המלאכותית. מנועי ה-AI של פייסבוק מעבדים תמונות ומידע, שמעלים לרשת החברתית כמעט שני מיליארד משתמשים פעילים. הם יכולים לזהות תמונות לרוחב הרשת, לקשר ביניהן ולהפיק מידע שימושי או מסחרי. "ואנחנו רק מגרדים את פני השטח", מוסיף ראו.

אינטל היא מצטרפת מאוחרת יחסית לטרנד ה-AI שכובש כיום את עולם החומרה והתוכנה הגלובלי. אבל היא נחושה להשלים את הפער במירוץ החימוש שבו היא מתמודדת מול ענקים כמו קוואלקום ו-Nvidia, ולבסס עמדת ההובלה גם בתחום האסטרטגי הזה. אחת הדרכים היא השקעות עתק במיזוגים ורכישות ובין הרכישות הבולטות (כ-600 מיליון דולר) היתה חברת Nervana שהקים נבין ראו ב-2014.

על בסיס הטכנולוגיה שלה פיתחה אינטל משפחה חדשה של צ'יפים בשם Neural Networks Processing או NNP, שהוכרזה רשמית החודש ואמורה להתחיל להגיע ללקוחות לפני סוף השנה. היכולות של הצ'יפים החדשים עדיין מסתוריות מאוד, לא רק בגלל שהמוצרים מבוססים על ארכיטקטורה חדשה לגמרי אלא גם כי אינטל לא משתפת הרבה פרטים אודותיהם ונמנעת מלפרסם נתוני ביצועים. גם ראו לא מתנדב לשחרר פרטים על הביצועים העתידיים ולדבריו "אין טעם לפרסם כרגע נתונים השוואתיים כי אין בעצם למה להשוות אותם. השוואה מול ביצועים של טכנולוגיות AI אחרות היא כמו השוואה בין תפוחים לתפוזים".

עם זאת, מי שרוצה יכול לשמוע בדבריו עקיצה מרומזת למתחרה הגדולה של אינטל בתחום, Nvidia, שגם היא הכריזה לאחרונה על צ'יפים פורצי דרך לתחום ה-AI, שמבוססים על המעבדים הגרפיים שלה (GPU). "העיבוד של ה-AI בוצע עד היום בעיקר באמצעות מעבדים גרפיים (GPU) שלא תוכננו במקור למשימות כאלה. המוצר שלנו הוא הראשון שתוכנן מבראשית לעיבוד מקבילי של AI והוא עבר הרבה אופטימיזציות ספציפיות למטרה הזו. מדובר בארכיטקטורה שונה לגמרי, שהיא גם מודולארית. אנחנו בונים משפחה של של דגמים למטרות שונות".

"הפיכת הרכב לרובוט תיקח זמן"

בשלב הראשון פונה אינטל עם הצ'יפים החדשים למרכזי נתונים ענקיים, במטרה להאיץ את תהליך הקיבוץ והניתוח של של הנתונים. לדבריו, זה התחום שבו עוסק כיום גם צוות פיתוח במרכז של אינטל בישראל. מוצרים אחרים מאותה משפחה יהיו מיועדים לשוק ה"אימון" של מחשבים ללימוד עצמי. "נושא הלימוד (Training) הוא חשוב מאוד", אומר ראו. "המטרה הסופית היא שהמחשב ילמד עצמאית מהנתונים ומהניסיון במקום שיהיה צורך לתכנת אותו. גם המוח האנושי משתפר ככל שמאמנים אותו לאורך זמן באותה משימה. רדיולוגים, למשל, הופכים מיומנים יותר בקריאת תוצאות רנטגן ו-CT במהלך הקריירה שלהם. מחשב יכול להיות הרבה יותר מיומן מלימוד חוזר ו'אימון עצמי' במהירויות גבוהות, כאשר היתרונות לגודל הם עצומים".

ומה לגבי יישומים ניידים, כמו תחום הנהיגה האוטונומית שאותו מרכזת עוסקת כיום מובילאיי, שנרכשה לאחרונה על ידי אינטל ב-15 מיליארד דולר? האם נראה השקה בין שני העולמות הללו? לדברי ראו, הנהיגה האוטונומית היא תחום קלאסי שבו יש כיום צורך ב-AI הן לצורך עיבוד כמות מסיבית של מידע חזותי שמופק מהרכב והסקת מסקנות מיידיות לנהיגה, והן לצורך ניתוח מאוחר של הנתונים המוזרמים מהרכב למשימות כמו מיפוי, מסחור נתונים וכדומה.

"כאשר אתה נוהג, אתה צריך לא רק לזהות תמרורים ואת מצב הדרך אלא גם 'להבין' ולנתח את הכוונות של הנהגים האחרים מסביב. זו משימה שדרושת הרבה מאד מיחשוב מהיר".

ראו אומר שהחטיבה שעליה הוא אחראי תעבוד בצמידות עם מובילאיי בעתיד. "כבר נפגשנו בארץ עם צוותים שלהם. הם מאוד ממוקדים ויש חפיפה בין תחומי הפעילויות. המשימה של הפיכת הרכב לרובוט תיקח זמן, אבל אנחנו בדרך לשם. זהו תהליך של לימוד ורכישת אמון, שילך וישתפר ככל שהלימוד יתמשך. בארצות הברית גם בן 16 יכול לקבל רישיון נהיגה. האם אתה סומך על נהג בן 16 שבא מולך בכביש?"

ומה לגבי השגת קפיצות דרך באמצעות רכישות ומיזוגים נוספים של חברות ישראליות שפועלות בתחומים רלוונטיים, אפילו אחרי ה-15 מיליארד דולר שהוציאה אינטל על רכישת מובילאיי בישראל? "לישראל יש מקום חשוב מאוד בהיסטוריה של אינטל, בגלל יכולות החדשנות שקיימות כאן", אומר ראו. "זה לא יעצור בזמן הקרוב. אנחנו בוחנים כל העת השגה של טכנולוגיות חדשות, גם באמצעות רכישות. אנחנו גם אחת החברות הרב-לאומיות התחרותיות ביותר בישראל בכל הנושא לגיוס של כוח-אדם".

"תמיד יהיה גיבוי אנושי"

בסוף הראיון, בגישה קצת יותר פילוסופית, אנחנו ושואלים את נבין ראו מה דעתו על החשש שקיים בציבור מפני טכנולוגיית אינטליגנציה מלאכותית בלתי נשלטת, שתהפוך את המין האנושי למיותר ותשפיע לרעה על החברה האנושית. אולי לא בצורה מלחמתית והרסנית כמו שבמאי הוליווד ניסו לשכנע בסדרת ה"טרמינייטור" העתידנית, אבל עם השפעות שליליות על התעסוקה והפרטיות, למשל. נזכיר שאילון מאסק, מייסד טסלה, מנהל מסע צלב כנגד טכנולוגיית ה-AI וטוען שהיא אחת הסכנות הגדולות לעתיד האנושות.

"ה-AI הוא רק כלי שעומד לשימושנו. תמיד היו חששות מפני טכנולוגיות חדשות", אומר ראו. "הכישורים האנושיים בחלק מהתחומים יצטרכו להשתנות אבל יהיה צורך בכישורים חדשים כדי להפיק ערך מהיכולות החדשות. מספר המועסקים יעלה והאנושות לא תהפוך למיותרת. אנשים יתרגלו לטכנולוגיה החדשה ויפתחו ממנה ציפיות כמו שהתרגלו לטלפונים החכמים והתרגלו לצפות מהם לביצועים חדשים.

"כרגע, אנחנו עדיין לא טובים כמו הביולוגיה והאבולוציה (שיצרו את המוח האנושי), אבל אנחנו מתקרבים לשלב שבו המחשבים יוכלו למלא הרבה תפקידים ולהותיר לאנשים זמן להיות יצירתיים. וחוץ מזה תמיד יהיה 'גיבוי אנושי' להחלטות של ה-AI, בדומה למה שקורה במטוס. הטייס האוטומטי מטיס כיום את המטוס טוב יותר ובטוח יותר, אבל עדיין יש עליו השגחה של טייסים אנושיים".

עוד כתבות

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"