גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשת בתי האבות וההוסטלים "רמת טבעון" תימכר בעד 27 מ' ש'

ביהמ"ש אישר את מכירת רשת בתי האבות וההוסטלים ■ הרשת נמכרה לאחר שנקלעה לחובות של עשרות מיליוני שקלים ונכנסה להקפאת הליכים ■ הבראת החברה ומכירת הרשת מנעו צורך באיתור מסגרות חלופיות לכ-480 קשישים ואובדן מקומות עבודה של מעל 500 עובדים

זוג קשישים בבית אבות. הקו העליון של הסקלה / צילום: אתר רשת משען
זוג קשישים בבית אבות. הקו העליון של הסקלה / צילום: אתר רשת משען

שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה, בטינה טאובר, אישרה היום (ד') את מכירת רשת בתי האבות וההוסטלים "רמת טבעון" המוכרת בצפון תמורת 27 מיליון שקל. הרשת נמכרה לקבוצת רוכשים בהם עמוס הדר, יו"ר ומנכ"ל קבוצת הדר העוסקת בנדל"ן למגורים ובנדל"ן מניב, חברת טנדר לאבינג קאר בע"מ העוסקת בתחום הסיעוד ושבעליה, רמי איגרא, נשא בעבר בתפקידים בכירים בקופת חולים מכבי, וחברת א.אהרון המתמחה בשיקום נפגעי נפש בקהילה ורכשה את ההוסטלים לפגועי הנפש.

הרשת נמכרה לאחר שנקלעה לחובות של עשרות מיליוני שקלים ונכנסה להקפאת הליכים. בכך אישר בית המשפט את המלצת הנאמנים, עו"ד ליאור מזור ואשר אנגלמן. לדברי הנאמנים, הבראת החברה ומכירת הרשת מנעו צורך באיתור מסגרות חלופיות לכ-480 קשישים ואובדן מקומות עבודה של מעל 500 עובדים קבועים.

הקבוצה מפעילה 4 בתי אבות ("נוף הגפן" בחיפה, "נוף טבעון" ו"נוף החורש" בטבעון ו"נוף עכו" בעכו), בהם מטופלים כ- 480 קשישים, וכן 3 הוסטלים (1 לקשישים ו 2 לפגועי נפש). הקבוצה נכנסה להליך של הקפאת הליכים בתחילת חודש ספטמבר, במסגרתו מונו מזור ואנגלמן לנאמנים.

בחלוף כחודשיים מתחילת ההליכים בתיק, במהלכם הופעלו החברות על ידי הנאמנים, מזור ועו"ד ורו"ח אנגלמן המוביל את תחום הבראת החברות בחברת הייעוץ של PwC, ובפיקוח בית משפט, תוך שהן מספקות את השירותים לקשישים השוהים בבתי האבות, ניתן אתמול אישור בית המשפט להשלמת מכירת פעילויות ונכסי החברות. 

הנאמנים מציינים כי הפעילות המאומצת בחודשיים שחלפו למן תחילת הקפאת ההליכים כללה התגייסות של משרדי הממשלה הרלוונטיים (משרד הבריאות, משרד הרווחה ומשרד הבינוי והשיכון) וכן התגייסות וסיוע של העובדים בקבוצת החברות, זאת לצד פעילות בעלי התפקיד וצוותיהם. "פעילות זו התקיימה בתקופת החגים הרגישה תוך שמירה על רמת טיפול גבוהה ותשלום משכורות בצורה סדירה לרווחת העובדים".

רכישת הפעילויות בבתי האבות השונים של החברות כמכלול, תאפשר שימור רציפות טיפולית לכל אחד מהקשישים השוהים בבתי האבות של החברות, מבלי שיידרשו למצוא מקומות חלופיים שיטפלו בהם, זאת על אף החשש שהתעורר במהלך התהליך לסגירת והפסקת פעילותם של חלק מבתי האבות באופן שהיה מצריך מציאת פתרונות אחרים לקשישים וביצוע מהלכי פיטורים נרחבים.

רוכשי הפעילות התחייבו להמשיך ולהעסיק את מרביתם המכריע של העובדים, תוך שמירה על תנאי העסקתם. תוצאות המכר החיוביות עתידות גם לאפשר את ביצועו וקיומו של הסדר נושים לטובת נושי החברות, הסדר אשר אושר בראשית החודש על ידי בית המשפט המחוזי בחיפה, ואשר במסגרתו ייפרע חלק ניכר מחובות הקבוצה לנושיה.

עו"ד מזור ורו"ח אנגלמן הנאמנים מסרו: "מדובר בחברה מוכרת שנקלעה לקשיים כשברקע חשש לעתידם של כ- 480 קשישים ומעל 500 עובדים קבועים . בעזרת פעילות מהירה ומאומצת בתקופה מורכבת באמצעות סיוע של העובדים ומשרדי הממשלה ושמירה על רמת שירות הולמת, גם בתקופת המעבר הקשה, הושגה הצלחה במכירת הקבוצה בעסקה שתבטיח את האינטרס של הקשישים, העובדים והנושים ובפרק זמן מהיר במיוחד, למרות תקופת חגים". לדבריהם, "הרוכשים החדשים קיבלו את תמכתם המלאה של עובדי קבוצת החברות ואנו מאמינים כי הרוכשים ביחד עם עובדי קבוצת החברות יצליחו להצעיד את הפעילויות השונות ליציבות כלכלית, לשמר את מקומות העבודה לאורך זמן ואת רמת השירות הגבוהה לרווחת קשישים ופגועי הנפש".

עוד כתבות

עופרה שטראוס, יו''ר קבוצת שטראוס / צילום: שלומי יוסף

מימוש ענק: משפחת שטראוס מכרה מניות של חברת המזון ב-405 מיליון שקל

המכירה בוצעה במחיר של 114.5 שקלים למניה, דיסקאונט של 3% על מחירה בבורסה ● המכירה מצטרפת למימושים נוספים שביצעה שטראוס בשנים האחרונות, בסך מצטבר של קרוב למיליארד שקל

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

בצל היחלשות הדולר והמתח מול טראמפ: הפד צפוי לעצור את הפחתת הריבית

בעקבות מדדי מחירים שמעידים על אינפלציה רוחבית, הפד צפוי להפסיק הפעם עם רצף הורדות הריבית שלו ● ברקע, היחסים המתוחים בין נשיא ארה"ב ליו"ר הבנק המרכזי והדולר שממשיך לאבד גובה

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב–לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-190 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

כ-70 אלף ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2024. כמה חזרו?

לפי נתוני הלמ"ס, מספר הישראלים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2024 הגיעה לכ-70 אלף, ואילו כ-19 אלף ישראלים חזרו מחו"ל ● מבין העוזבים כ-40% היו בגילאי 39-20, כאשר גברים רווקים עוזבים יותר מנשואים ונשים נשואות עוזבות יותר מרווקות

יודפת אפק ארזי, יו''ר נת''ע

יו"ר נת"ע: "לא מרוצה מההתקדמות בקו הירוק, מצפה שהזכיין שמנהל יביא תוצאות יותר מהר"

יודפת אפק-ארזי, יו"ר נת"ע, אמרה בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי "המטרו הוא הכרח, לא לוקסוס - והתקציב קיים; הפרויקט יחסוך לישראל 34 מיליארד שקל בשנה" ● על הרכבת הקלה אמרה: "גם הקו הירוק ייפתח חלקית ב-2028, לא רק הסגול" ● וגם: האם הם חשבו להחליף את החברות בקו הירוק בגלל העיכובים?

הקהל בכנס / צילום: כפיר זיו

מניעים את הכלכלה: התמונות והרגעים מכנס תשתיות לעתיד

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, שנערך במרכז הכנסים של הבורסה בהשתתפות כ-200 אורחים, נידונו סוגיות תחבורה, תעשייה, אנרגיה והיבטי מדיניות ● מושב מיוחד ניתח לעומק את פרויקט הענק של הקמת המטרו בגוש דן ● באי הכנס נהנו מיין בוטיקי משפחתי ומגבינות המיוצרות ב"מחלבה הקטנה" ● אירועים ומינויים

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוזיל את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

הספארי ברמת גן עובר דירה? לא כל כך מהר

החתימה על הסכם העברת הספארי ברמת גן אומנם מתוכננת להמשך השבוע, אך המעבר לא נראה באופק ● כדי שהמהלך יקרה צריך לשנות את הגבולות המוניציפליים של רמת גן, ועוד יותר חשוב - צריך לבחור מנכ"ל לרמ"י, דבר שבינתיים לא נראה באופק