גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

רוכשים בקבוצת יונייטד שרונה עתרו נגד זכייתה במכרז בת"א

טוענים כי הזכייה במכרז לרכישת הקרקע בת"א שעליה ישבה רשות השידור היא תולדה של תרמית שגרמה לנזקים של מאות מיליוני שקלים לחברי קבוצת הרכישה

יונייטד שרונה/ צילום: תמר מצפי
יונייטד שרונה/ צילום: תמר מצפי

24 רוכשים בקבוצת הרכישה היקרה ביותר בישראל, "יונייטד שרונה", אשר מבקשים לפרוש מחברותם בקבוצה, הגישו לבית המשפט עתירה כנגד זכייתה של הקבוצה במכרז לרכישת הקרקע שעליה ישבה רשות השידור בכניסה לתל-אביב. לטענתם, הזכייה במכרז היא תולדה של תרמית שגרמה לנזקים של מאות מיליוני שקלים לחברי קבוצת הרכישה.

"עסקינן בשרשרת של מחדלים מינהליים, כלכליים ומשפטיים בגינם לא נמנע עד כה על-ידי מי מהרשויות המוסמכות ו'שומרי הסף', ניצולם המחפיר של נפגעי קבוצת הרכישה בידי גורמים אינטרסנטיים ומשקיעים מתוחכמים, אשר דבר לא עומד לנגד עיניהם זולת גזילת מאות מיליוני שקלים מכספי רוכשים תמימים שהתפתו והוטעו להצטרף לקבוצה על יסוד מצגי-שווא בוטים, לצורך התעשרות על חשבונם", נכתב בעתירה.

לפני כשנתיים, כשמדינת ישראל הוציאה מכרז למכירת אחת הקרקעות הכי אטרקטיביות בישראל שעליה ישבה רשות השידור בכניסה לתל-אביב, שיווקו מארגני קבוצת יונייטד שרונה דירות במגדלים החדשים במחיר הכי נמוך בתל-אביב. דירת 4 חדרים, הכוללת 101 מ"ר ועוד מרפסת של 9 מ"ר, שווקה למתעניינים ב-3 מיליון שקל. המחירון קבע אז מחיר של 30 אלף שקל למ"ר, נמוך בחצי מפרויקטים אחרים בעיר. ואולם, כשהמכרז נסגר, התברר כמובן שכדי לזכות שילמה הקבוצה את המחיר הכי יקר עבור הקרקע האטרקטיבית. 1.06 מיליארד שקל. 1.25 מיליארד שקל כולל מע"מ. מארגן הקבוצה, מוטי פלד, גם הוסיף בהתמחרות האחרונה (מול גינדי החזקות, שהציעה כ-950 מיליון שקל), עוד 1,800 שקל - 100 ח"י שקלים, שיהיה למזל.

בשלב זה, 135 אנשים בחרו להרים ידיים ולהצביע על אופציית חילוט הערבות על הקרקע שנרכשה בשרונה. 243 חברים אחרים אמנם החליטו להמשיך הלאה, לממש את הקרקע ולהוסיף עוד כ-40% בתמחור של כל דירה (עכשיו מדברים על 55 אלף שקל למ"ר), אבל גם גורל השקעתם לא היה ממש ברור.

השאלה מה יעלה בגורל החברים שלא מסוגלים לשלם את יתרת הסכום (מי שקנה דירה ב-3 מיליון שקל לא בהכרח מסוגל לשלם עליה 5.5 מיליון שקל), ומי יישא בהפסדיהם של אלה שמבקשים לפרוש מן הקבוצה - הגיעה כעת אל פתחו של בית המשפט.

העתירה הוגשה על-ידי 24 פורשים מהקבוצה, באמצעות עורכי הדין אלי פיטרו ואיתי לסקי, נגד וועדת המכרזים ברשות מקרקעי ישראל, אשר אישרה את המכרז; חברת "מינהל מגורים מ.ש.י", בראשות מוטי פלד, אשר ארגנה ויזמה את הקמת קבוצת הרכישה והשתתפותה במכרז; משרד עורכי הדין זהבי, בלאו ושות' אשר מלווה את קבוצת הרכישה ומאות חברים בקבוצה הזכאים להירשם כבעלי זכויות בקרקע. לטענת העותרים, הזכייה במכרז מבוססת על הונאת ענק, ועל כן יש לבטלה.

לטענת העותרים, לאחר שהתגלתה התרמית והם ביקשו לפרוש מקבוצת הרכישה, מארגני הקבוצה לא בחלו באמצעים להפעלת לחץ עליהם ועל חברים אחרים מקבוצת הרכישה, בין היתר באמצעות שיגור התראות בדבר חילוט סכומי עתק, מכירה בכפיה של זכויות לדירה ואיום בתביעות בהיקפים של מאות מיליוני שקלים המופנים אף כנגד חסרי ישע, כדוגמת אחד העותרים, שהוא קשיש בן 84 המשתקם לאחר אירוע מוחי ו"זכה" לשיחת אזהרה שכזאת.

העותרים מציינים כי השאלה העיקרית בה עוסקת העתירה הנה "האם רשאית וועדת המכרזים לעצום עיניה ולהתעלם מעובדות המגלות מעשים חמורים של הטעייה ואף תרמית לכאורה בהיקפי ענק, אשר דבקו בהצעה הזוכה במכרז הגדול בתולדותיה, ואשר מאיימים להמיט כלייה כלכלית על העותרים ומאות משפחות נוספות אך מן הטעם שצורתם ונוסחם של ייפויי-הכוח באמצעותם בוצעו מעשי התרמית לכאורה נחזים על פניהם כתקינים?".

לטענת העותרים, הם "שארית הפליטה" מקרב "קורבנות הונאת-הענק" הידועה כקבוצת הרכישה "יונייטד שרונה", אשר בניגוד לקורבנותיה הרבים האחרים של הקבוצה הרהיבו עוז שלא להסכין למסכת העוולות העגומה, המבקשת לכבול אותם שלא כדין, להתארגנות שלידתה בחטא, ואשר חרף איומים, הטרדות, ולחצים בלתי נתפסים ובלתי פוסקים מצד גורמים בעלי עצמה כלכלית ומשפטית רבה ביותר, בחרו לממש את זכותם - ואף את חובתם - לבטל את חברותם בקבוצה ולהיפרד ממנה עם היוודע חומרת המעשים והשלכותיהם. זאת, נטען, על-מנת שלא לגזור חלילה קטסטרופה כלכלית על משפחותיהם. ואולם, נטען, ועדת המכרזים מסרבת לכבד את זכותם להשתחרר מכבילתם אליה בדרכי תרמית והטעיה.

"הפרשה דנן היא, ככל הנראה, 'שירת הברבור' של תופעת הגזל והתרמית מהחמורות שנודעו בישראל, במסווה של קבוצת רכישה, וזאת ערב הסדרתו התחיקתית של התחום ברגולציה המקודמת בימים אלה, אשר לדידם של העותרים וחבריהם לקבוצה היא, למרבית הצער, בגדר מעט מידי ומאוחר מידי", נכתב בעתירה.

בעתירה נטען כי הנסיבות התרמיתיות לכאורה שאפפו את המכרז לרכישת הקרקע הולידו גם פניה של לשכת עורכי הדין בישראל לוועדת המכרזים בבקשה לבטל את זכיית הקבוצה במכרז, ובה צוין, בין היתר, כי "בשנה האחרונה עם זכיית קבוצת הרכישה "יונייטד שרונה" של החברה המארגנת 'מינהל מגורים', נשמעו פרסומים רבים, שליליים בעיקרם, הנוגעים לאי יכולתה של הקבוצה לעמוד בתנאי המכרז, כל שכן לעמוד בביצוע והשלמת הפרויקט בהתאם למצגים שהוצגו לחברי הקבוצה, בראשם אומדן העלויות שעמד בבסיס קבוצת הרכישה. כל זאת לצד פרסומים נוספים אשר לפיהם לא עמדה הקבוצה בתנאים מהותיים של המכרז. והנה לאחרונה, עם הגיע המועד הנדחה להשלמת התשלום בגין רכישת המקרקעין החלו פרסומים נוספים המתייחסים לקרעים בקבוצה, להיעדר גורם מממן שיסייע ברכישה המקרקעין ואשר למסוגלותה של החברה המארגנת להביא את הקבוצה לקו הסיום בבטחה. אם לא די בכל זאת, הנה רק הבוקר נודענו על-פי פרסומים כי מיסוי מקרקעין קבע שומת מס רכישה לחברי הקבוצה בסכום אסטרונומי של 200,000,000 שקל המהווה כ-20% משווי רכישת המקרקעין!"

עוד נכתב בפניית הלשכה כי לשכת עורכי הדין כגוף ציבורי, "לא יכולה עוד להביט מנגד ולראות פגיעה מתקרבת ובאה בציבור רחב, חברי הקבוצה, אשר סמכו בתמימותם על יושרה המקצועי של החברה המארגנת ומנהליה, ומסרו ממיטב כספם מתוך אמונה כנה כי לא ידרשו לתנאים ועלויות נוספות מעבר לאומדנים ולוחות הזמנים שנמסרו להם על-ידי החברה המארגנת במועד הצטרפותם לקבוצה".

לטענת הלשכה, מקרה זה והפרסומים המלווים לו לא יכולים להשאיר את רשות מקרקעי ישראל באדישותה. "מצופה מרשות מינהלית סבירה כי במחול השדים הקיים סביב הקבוצה וחבריה שנקלעו לעניין שלא בטובתם, לא תשב בחיבוק ידיים ותודיע כיצד בכוונתה לפעול".

בפנייתה סייגה לשכת עורכי הדין את הדברים כך שיהיו כפופים לרצון הקבוצה לבטל את זכייתה במכרז, אך באסיפתה הכללית של הקבוצה החליטה זו בדעת רוב (של כשני שליש נגד שליש מקולות המצביעים) כי אין בדעתה כקבוצה לבטל את זכייתה במכרז.

ואולם, העותרים טוענים כי חרף האמור, "אין בהחלטת רוב - ואף רוב של 99% - כדי להכשיר מעשי תרמית וגזל או הפרות דין אחרות; על כך יש להוסיף כי 'הרוב' לכאורה בקבוצה מורכב מקבוצות ויחידים אשר לחלקם אינטרסים זרים והם פועלים בניגוד עניינים חמור למימוש הקרקע ורכישתה ע"ח העותרים וחברים אחרים".

לטענת העותרים, בשל מעשיה ומחדליה של החברה יוזמת ומארגנת הקבוצה, עומדת הקבוצה בפני שוקת שבורה בדמות גירעון אסטרונומי של כחצי מיליארד שקל, הנובע בעיקרו מהגשת הצעה בסך של כ-1.3 מיליארד שקל במכרז בשם העותרים ומאות יחידים פרטיים נוספים, בדרכי תרמית (שאך לאחרונה נודעו בחלקן) ותוך מצג-שווא בוטה בדבר איתנותה הכלכלית של הקבוצה. במצג זה נטען כי החברה טענה כי בידה שיעור הצטרפות של 90% ממספר החברים הנדרש, שעה שהיה בידיה שיעור של כ-50% בלבד - מצג-שווא חמור ביותר אשר גרם עד מהרה לקבוצה גירעון עתק בסך של כ-455 מיליון שקל שהועלם מעיני העותרים ויתר חברי הקבוצה למשך למעלה משנה.

על-מנת לכסות את הגירעון העצום שיצר מצג-השווא של המארגנת בדבר איתנותה הכלכלית של הקבוצה, נטען, נדרשו העותרים ויתר חברי הקבוצה ליטול הלוואות בהיקף אסטרונומי של כ-400 מיליון שקל, בריבית נשך של 10% לשנה, ואף לאחר מכן נמצא כי ייאלצו להעמיד הון בשיעור 95% מגובה "האומדן" שמסרה להם המארגנת לעלות דירה מושלמת, וגם זאת רק לשם רכישת הקרקע, בטרם ניתן היתר בניה והונחה אבן אחת באתר, ובנוסף לשומת מס רכישה העולה מונים רבים על מצגי המארגנת, בשווי של כ-200 מיליון שקל נוספים.

"בנסיבות אלה, לכל הפחות עשרות משפחות מקרב חברי הקבוצה לרבות העותרים, אשר הזרימו מיליוני שקלים רבים לפרויקט בתקווה לרכוש דירות, נעדרים את האיתנות והיכולת הכלכלית לשאת בעלויות של מיליוני שקלים נוספים לשם המשך חברותם בקבוצה, אף לו רצו בכך", נכתב בעתירה. 

עוד כתבות

הפגיעה במגדל המפרש (''בניין הטיל'') / צילום: Reuters, Florion Goga

דחייה בפעם הרביעית: האכלוס המלא של "בניין הטיל" בחיפה עודכן לספטמבר

האכלוס המלא של "בניין הטיל" בחיפה נדחה בפעם הרביעית, לפחות עד ספטמבר, והמדינה ממשיכה לשאת בעלויות של עשרות מיליוני שקלים עבור משרדים חלופיים וחניות לעובדים ● וגם: עו"ד הדר ישראלי עוזבת את ברנע ג’פה לנדה ומצטרפת כשותפה למשרד הרצוג בתחום הצווארון הלבן ● אירועים ומינויים

סיגריות אלקטרוניות / צילום: באדיבות האגודה למלחמה בסרטן

רשות המסים ציפתה לגבות מאות מיליוני שקלים. התוצאה רחוקה משם

רשות המסים כמעט שלא הצליחה לגבות מס על סיגריות אלקטרוניות מאז כניסתו לתוקף, בשל התחמקות רחבה מתשלום והתרחבות השוק השחור ● חקיקה להגברת האכיפה נתקעה בכנסת בעקבות מחלוקות והתפזרות הכנסת, ולכן לא הושלמה ● ברשות המסים מסרבים לקדם שינוי במס ללא אישור חבילת החקיקה המלאה, וממתינים לכינון הכנסת הבאה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל אלפאבית (גוגל) / צילום: Associated Press, Rod Lamkey

התזרים נצבע באדום: כך משתנה המודל העסקי של גוגל

אלפאבית הציגה זינוק בהכנסות וצמיחה מרשימה בענן, אך הוצאות הון חסרות תקדים של כמעט 45 מיליארד דולר העבירו אותה לתזרים מזומנים חופשי שלילי לראשונה בהיסטוריה שלה מאז ההנפקה ב2004 ● במקביל, שחיקת ההקלקות במנוע החיפוש מעלה שאלות לגבי עתיד המודל העסקי שמממן את מרוץ הבינה המלאכותית

לימור בקר / צילום: טל שחר

בתום 17 שנה: לימור בקר, מנכ״לית המילטון ליין ישראל, תסיים את תפקידה

בקר נכנסה לתפקיד מנכ״לית המילטון ליין ישראל ב-2009 ● במהלך כהונתה פעלה המילטון ליין ליצור גישה למשקיעים מוסדיים בישראל לשווקי ההשקעות הפרטיים הגלובליים ● זואי נקש, ששימשה כדירקטורית-מנהלת בחברה מונתה למנכ"לית החדשה

ג'נסן הואנג, נשיא ומנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Lee Jin-man

"רוצות מודל זול יותר": ענקיות הטכנולוגיה לוקחות את המרד באנבידיה לשלב הבא

גוגל חשפה השבוע שבב חדש שישפר את יעילות Gemini, והמשקיעים התלהבו והקפיצו את המניה ● במקביל, AMD הרחיבה את שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט והציבה תחרות למערכות של אנבידיה ● המהלכים מגיעים כחלק ממרוץ בין הענקיות שהסיתו משאבים לתחום החומרה

מטה אנבידיה בסנטה קלרה, קליפורניה / צילום: Associated Press, Jeff Chiu

אנבידיה מתרחבת לרפואה: תשיק מערכת קוד פתוח לאימון רובוטים מנתחים

המערכת החדשה שמשיקה אנבידיה תסייע ליצרני רובוטים רפואיים לזהות תקלות, לשפר ביצועים ולהציג תוצאות שקופות לרגולטורים ולמערכות הבריאות

מצר הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

איראן מאיימת לנתק מחשמל את המפרציות: "מילכדנו את המצר"

האיום מגיע בתגובה לאיום ששיגר טראמפ ולפיו "בכל פעם שאיראן תתקוף ספינה בהורמוז - נפציץ גשר או תחנת כוח" ● בין המטרות שהותקפו הלילה באיראן ע"י צבא ארה"ב: מחסני כטב"מים ומטרות ימיות ● איראן: תקפנו בסיסים בירדן, הדי פיצוצים נשמעו באילת - אין נפילות בישראל ● רוביו: איראן לא רצינית לגבי השיחות ● דיווחים שוטפים 

החות'ים בצנעא / צילום: ap, Osamah Abdulrahman

חזית חדשה בתימן עשויה לשבש את התוכניות של טהרן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: בדרום תימן מתפרצת מחאה עממית חריפה נגד החות'ים, בארה"ב ובישראל בוחנים תוכניות תקדימיות לפירוק חיזבאללה מנשקו, וברשות הפלסטינית נקבע תאריך לבחירות שמציפות מחדש את השאלה - האם מדובר בשינוי אמיתי? ● כותרות העיתונים בעולם    

ערן זינמן ורועי מן, מנכ''לים משותפים במאנדיי / צילום: נתנאל טוביאס

פיטורים נרחבים במאנדיי: תיפרד מכ-630 עובדים, יותר ממחציתם בישראל

חודשים ספורים אחרי שעל פי הצהרותיה פיטורים כלל לא היו על הפרק, מאנדיי הודיעה על קיצוץ דרמטי של 620 עובדים - כ־350 מהם בישראל ● המהלך מצטרף לביטול הרחבת המשרדים בתל אביב ולהימנעות מרכישות אסטרטגיות ● החברה אומנם מציגים נתונים פיננסיים מרשימים, אך גילתה שגם היא לא חסינה מהשלכות ה־AI

מנכ''ל סופרגז פאוור, דניאל ספיר / צילום: ענבל מרמרי

חברת הגז הגדולה תחזיר ללקוחות 36 מיליון שקל. מי זכאי?

סופרגז פאוור הגישה לאישור בית המשפט הסדר פשרה בתביעה ייצוגית ● הפיצוי יינתן ללקוחות שצרכו גז ביתי באמצעות מערכת גז מרכזית מ-1 בינואר 2017 ואילך ● החברה התחייבה גם להשוות למשך ארבע שנים את מחיר הגז למחיר הנמוך ביותר באותה מערכת גז מרכזית

מיקרוסופט / אילוסטרציה: Shutterstock

מיקרוסופט איבדה טריליון דולר מהשווי. למה כולם עדיין אופטימיים?

בתי השקעות מסמנים את ענקית התוכנה בתור המניה המועדפת עליהם, אבל בינתיים היא בעיקר יורדת ● בדוחות הכספיים שיפורסמו בעוד שבוע ייתכן שנגלה מי צודק: האנליסטים או המניה?

אייל פסו, מייסד משותף ומנכ''ל גאוזי / צילום: Photography courtesy of Nasdaq, Inc.

הסדר החוב שהציעה הנהלת גאוזי, וההתנגדויות: טענות להסתרת נתונים

לאחר שהנהלת גאוזי הגישה השבוע הצעה להסדר חוב, ולקראת דיון שיתקיים בנושא בשבוע הבא - העובדים שפתחו בהליך ונושה גדול של החברה הגישו התנגדויות להסדר ● "החברה מציגה תמונה מנותקת לחלוטין מן המציאות בשטח" אומרים העובדים, וטוענים לניגוד עניינים, העדפת נושים והסתרת נתונים

אוניברסיטת תל אביב / צילום: Shutterstock

דירוג טייוואן למצוינות מחקרית: אוניברסיטת ת"א מובילה, אך גם היא רק במקום ה-206

דירוג טייוואן למצוינות מחקרית שפורסם היום מציב את אוניברסיטת תל אביב כמובילה בין המוסדות האקדמיים בישראל, עם עלייה של שבעה מקומות לעומת השנה שעברה ● גם השנה אף אוניברסיטה ישראלית לא פרצה ל-200 המקומות הראשונים בדירוג

הולנד / צילום: Shutterstock

גם רמת הגולן בפנים: המדינה החדשה שמצטרפת לחרם על ההתנחלויות

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ירדן תלויה בארה"ב וארה"ב צריכה את ירדן, הפרלמנט ההולנדי אישר חרם כלכלי גורף על סחר עם התנחלויות ואירוע אנטישמי קשה בגרמניה ● כותרות העיתונים בעולם    

צילום מסך מתוך אתר מכרז הדירות הגדול של פרשקובסקי

פרשקובסקי משיקה מכרז דיגיטלי למכירת דירות: מה גובה ההנחות?

חברת פרשקובסקי משיקה מכרז דיגיטלי למכירת דירות, עם מחירי מינימום שנמוכים ביותר מ־10% ממחיר המחירון ● במתחם ביג גלילות אושרה תוכנית להקמת מגדל משולב של דיור מוגן ומשרדים ● תוכנית להכפלת גודלו של בית החולים שיבא עד שנת 2045, לצד הרחבת תשתיות ● וגם: נכנסה לתוקף רפורמה לקיצור ההליכים בהשגות על שומות רמ"י ● חדשות השבוע בנדל"ן

המוסדיים מקטינים חשיפה לדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל בשפל של מעל שלושה חודשים מול הדולר - אלו הסיבות

השקל ממשיך במגמת ההיחלשות שלו מול הדולר, ושערו עומד על 3.06 שקלים - רמה שנראתה לאחרונה רק בתחילת אפריל האחרון ● יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות, הצביע על התנודתיות בוול סטריט כמניע מרכזי לפיחות בשקל: "המתאם השלילי בין שוק המניות לדולר-שקל עלה לאזור ה-60% מול ה-S&P 500"

OpenAI / אילוסטרציה: Shutterstock

"תקרית סייבר חסרת תקדים": מודלים של OpenAI הצליחו לפרוץ לאתר כדי להשיג תשובות למבחן

במהלך ניסוי אבטחה פנימי הצליחו שני מודלי AI של OpenAI, בהם GPT 5.6 So, לצאת מסביבת בדיקות מבודדת, לנצל חולשת אבטחה ולחדור למערכות Hugging Face - פלטפורמה פופולרית לפיתוח ושיתוף מודלי בינה מלאכותית, כדי להשיג את פתרונות מבחן הסייבר שבו השתתפו ● החברה הגדירה את האירוע כ"תקרית סייבר חסרת תקדים"

הנפקות האג''ח תקועות / אילוסטרציה: Shutterstock

"חברות על הקשקש": מה קרה לגל גיוסי האג"ח שאמור היה לשטוף את הבורסה

למרות פעילות שיא בשוק האג"ח הקונצרניות, יותר ממחצית החברות החדשות שהגישו תשקיפים לגיוס חוב בת"א, לא השלימו את המהלך - בהן יזמיות נדל"ן שמובילים מאיר דוד, גדי דנקנר ומוטי גרין ● מנכ"ל מידרוג: "המשקיעים בוחנים בקפידה רבה יותר את יכולת שירות החוב" ● חתם: "בפרויקטים שחלק מהמנפיקות מציעות לשעבד כנגד האג"ח, יהיה קשה למכור דירות"

ג'ניפר אניסטון, רוברט קנדי ג'וניור, ובקבוק פפטידים ברקע / צילומים: רויטרס - Sipa USA, AP - Jose Luis Magana

​ג'ניפר אניסטון "נשבעת" בהם, שר הבריאות בארה"ב בעד: מה עומד מאחורי שיגעון הפפטידים

פפטידים הפכו ללהיט של קליניקות לונג'ביטי, סלבס ומשפיענים, אבל רבים מהשימושים בהם עדיין אינם מאושרים ● רגע לפני דיון מיוחד ב־FDA על הקלות רגולטוריות, בדקנו מה באמת ידוע על ההבטחות, הסיכונים והאינטרסים שמאחורי הטרנד ● וגם: מהם החומרים שהכי מסעירים את השוק • מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

פטריק דרהי / צילום: Studio Alterego

i24NEWS מצטרף למאבק המשפטי לטובת חוק התקשורת של קרעי

ערוץ החדשות מבקש להצטרף כמשיב לעתירות נגד חוק התקשורת, בטענה כי הקפאת החוק פוגעת בו באופן ישיר ● בבקשה שהגיש לבג"ץ נטען כי הרפורמה נועדה להגביר את התחרות בשוק ולהסיר חסמים רגולטוריים ● עורכי הדין שהגישו את הבקשה מטעם הערוץ מייצגים את קרעי בבג"ץ בעתירות על הרחבת אזורי השידור של תחנות הרדיו האזוריות