גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי הפיצול: קשת בראש, "המירוץ למיליון" סיפקה ניצחון לרשת

ההישג המשמעותי ביותר של קשת עד כה נוגע לעובדה שהיא משיגה צפייה גבוהה משמעותית בתוכניות הזהות של חברת החדשות ■ רשת מובילה ברצועת הבוקר, אך "אקס פקטור" ספגה ביום חמישי מכה כואבת ■ בערוץ 10 יכולים לשאוב סיפוק מהרצועה המשודרת לפני החדשות

"ארץ נהדרת". המשדר שהניב את הרייטינג הגבוה ביותר עד כה בעידן שאחרי הפיצול / צילום מסך
"ארץ נהדרת". המשדר שהניב את הרייטינג הגבוה ביותר עד כה בעידן שאחרי הפיצול / צילום מסך

4 ימים ראשונים ומרתקים של קרב רייטינג אמיתי, ראש בראש, בין קשת לרשת מסתיימים נכון לעכשיו בניצחון - ראשוני ביותר, כמובן - של הראשונה. 8 מתוך 10 התוכניות הנצפות ביותר בארבעת הימים האחרונים שייכים לקשת, וגם שני המשדרים בעלי הרייטינג הגבוה ביותר - "ארץ נהדרת" שבראש ו"חתונה ממבט ראשון" שבמקום השני - שייכים לה.

רשת יכולה להתנחם בינתיים בהצלחה של "המירוץ למיליון", שהיא גם התוכנית הנצפית ביותר בפרמטר של צפיית פרטים בכלל האוכלוסייה (כ-540 אלף צופים), וגם הביאה לה אמש ניצחון ראשון, עם הרייטינג הגבוה ביותר בערב השידורים של מוצ"ש. איפה נמצא כל אחד משלושת הערוצים המסחריים בחלוף 4 ימים ראשונים של תחרות - בשורות שלפניכם.

רייטינג 5.11.17

1. קשת: ההישג הגדול ביותר עד כה של החברה - שרושמת הובלה בתום ארבעה ימים - טמון בכך שהיא הצליחה לשכנע כמות משמעותית רבה יותר של צופים ש"ערוץ 22 עבר ל-12" (בפרפראזה על סיסמה של רשת דווקא, שנפסלה).

למעט ערב הצפייה האחרון, שבו התפלגה הצפייה ב"חדשות סוף השבוע" באופן שווה בין הערוצים (11% בכל ערוץ), בשלושת הימים האחרים הצפייה בתוכניות הזהות של חברת החדשות ("מהדורה ראשונה", "שש עם", "המהדורה המרכזית" ו"אולפן שישי") הייתה גבוהה יותר ב-50% ומעלה בערוץ של קשת.

אם היתרון הזה יישמר, וזה כמובן עדיין מוקדם מאוד, מדובר בהישג שלא ניתן להמעיט בחשיבותו. חלק גדול מהנחיתות המובנית של ערוץ 10 במשך שנים, וגם הסיבה לביטולו של אפיק 22, נבע מכך שכמעט עשר שנים שבהן ערוץ 2 היה הערוץ המסחרי היחיד, הפכו אותו לאפיק ברירת המחדל של הצופה הישראלי.

כמובן, בימים שבהם ערוץ 10 הציע משהו "מיוחד" (למשל, "הישרדות" בעונתה הראשונה), או שבהם המשדר בערוץ 2 היה לא אטרקטיבי, הצופים ידעו לעבור אליו. אבל היות שרוב ערבי השידור הם "רגילים", לכוחה של האינרציה יש חשיבות קריטית. אם קשת אכן תשמר ותבסס את היתרון הזה, הוא יכול להיות המפתח עבורה לניצחון במערכה כולה (זה גם המקום להזכיר את קניית אפיק 12 במחיר של למעלה מ-25 מיליון שקל, מהלך שניתן להניח שגם לו יש חלק בכך).

2. רשת: ארבעת הימים הראשונים מספקים לרשת הרבה נקודות למחשבה ולתיקון - אחת החשובות שבהן נוגעת לרצועת 19:00-20:00 שלה (ראו מסגרת) - אבל יש לה גם שתי נקודות אור. הראשונה נוגעת לכוחו הגדול של המותג "המירוץ למיליון". זו התוכנית היחידה של רשת שנכנסת לטבלת ארבעת הימים הראשונים (מקומות 3 ו-4) לאחר שהצליחה לספק קרב צמוד ל"ארץ נהדרת", ולגבור אמש על "מאסטר שף".

בפרמטר של צפייה בכלל האוכלוסייה, שני משדרי התוכנית מדורגים במקומות הראשון והשלישי. אנחנו עדיין בשלב מוקדם מאוד, ומותגים אחרים של רשת, כמו "מהפכה במטבח" ו"אבודים", עדיין לא עמדו למבחן - אך "אקס פקטור" ספג ביום חמישי מכה כואבת והוא אפילו לא נכנס לרשימת 10 התוכניות הנצפות - אבל במקרה קיצון, רשת יכולה לבחור לשדר את "המירוץ למיליון" שלוש פעמים בשבוע.

נקודת אור נוספת עבור רשת היא תוכנית הבוקר שלה, "העולם הבוקר", בהגשת אברי גלעד, הילה קורח, אלעד זוהר ומיה זיו-וולף. את הימים רביעי וחמישי סיימה כתוכנית הבוקר הנצפית ביותר, והותירה הרחק מאחור את התוכנית המתחרה של קשת בהגשת ניב רסקין.

3. ערוץ 10: על רקע המערבולת שמייצרת מלחמת הענקים של קשת ורשת, בערוץ 10 מנסים להחזיק את הראש מעל למים ולשמר גישה לאותה כמות מספקת של חמצן שאפשרה לו להחזיק מעמד בכוחות עצמו בשנתיים האחרונות. כמו שצפו בערוץ, קל זה לא יהיה. המותגים המובילים שלו, שבעבר ייצרו רייטינג דו-ספרתי או קרוב לכך, נחתכים, והשאלה היא עד כמה עמוקה תהיה הפגיעה. "המסע המופלא של אהרוני וגידי" עם 6.9% ביום חמישי זה אולי נתון שאפשר לחיות איתו, אבל "גב האומה" עם 5.4% אמש זה עניין בעייתי יותר.

בינתיים בערוץ ביצעו צעד אסטרטגי חכם, שמנצל את חוסר הגמישות המובנה של חדשות 2 לאור המצב החדש, והעלו משדר חדשותי מקדים ב-19:30, ורצועת 19:00-20:00 של הערוץ (שבתוכה גם "הכול כלול"), מנצחת את הרצועה המקבילה ברשת. גם מהדורת החדשות המרכזית מביאה נתונים נאים, אך קשה לשפוט אותה באמת כל עוד היא משודרת ללא פרסומות.

שינויים ראשונים: אבי ברזילי, עורך "לפני החדשות", עוזב את רשת

תוצאות הרייטינג של הימים הראשונים כבר מביאות לשיניים פרסונליים ולשינויים בלוחות המשדרים. בצד הפרסונלי, אבי ברזילי, שהצטרף רק לאחרונה לרשת כעורך התוכנית "לפני החדשות" בהגשת אודי סגל ולוסי אהריש, יעזוב את תפקידו. התוכנית עלתה לאחרונה ברשת לקראת הפיצול כרצועת אקטואליה המשודרת בין 19:00 ל-20:00 ואמורה לספק לערוץ את מקפצת הרייטינג לקראת המהדורה המרכזית, שמשודרת במקביל גם בקשת.

כחלק מההסדר שהושג לאחרונה בין הזכייניות, לתוכנית אושר לשלב במשדר פעם אחת ביום עיתונאי מחברת החדשות, זאת למרות העובדה שבאופן כללי קבעה הוועדה שבראשה עמדה תמי רווה, כי לאחר הפיצול אנשי חברת החדשות לא יופיעו עוד במשדרים המתחרים של שני הערוצים (אלא רק בתוכניות המשותפות).

למרות זאת, שתי התוכניות הראשונות ששודרו בעידן שאחרי הפיצול לא התרוממו והניבו רייטינג נמוך של 4.9% ו-4.5%, בעוד התוכניות המקביליות בקשת - "הערב עם גיא פינס" ו"התוכנית הכלכלית" - רושמות רייטינג דו-ספרתי, וגם הרצועה המקבילה בערוץ 10 רושמת נתונים גבוהים יותר.

בתוך כך, הזכייניות עורכות בימים אלה שינויים בלוחות המשרדים המתכוננים, כך שהערב אמור להיערך קרב של תוכניות "ריאליטי כישרונות", בין "אקס פקטור", שרשמה נתון נמוך ביום חמישי, ובין "הכוכב הבא", שכוחה עדיין לא נמדד בעידן החדש. יש להניח שבשבועות הקרובים נהיה עדים לתזוזות נוספות בלוחות השידורים, על רקע נתוני הרייטינג שיתקבלו.

מרשת ומברזילי, איש תקשורת ותיק שהגיע לערוץ לאחר ששימש כראש מחלקת האקטואליה בגלי צה"ל, לא התקבלה היום תגובה.

עוד כתבות

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

זום גלובלי / צילום: Reuters

מילה אחת מיותרת ברוסיה עלתה בשש שנות מאסר

ארה"ב והודו הגיעו להסכם מכסים חדש - לפחות לטענת טראמפ • גזר הדין החריג שהוטל על קומיקאי רוסי • ומי רצח את בנו של קדאפי? פרטים חדשים נחשפים • זום גלובלי, מדור חדש

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

BYD ATTO 2

ישאיר לכם עודף מ-150 אלף שקל: קרוס-אובר חשמלי מאובזר במיוחד

BYD ATTO 2, הקרוס־אובר הקומפקטי החשמלי החדש של BYD, שומר על ממדים חיצוניים מותאמים היטב לעיר ● יש לו תא נוסעים מרווח ומאובזר, נוחות נסיעה טובה וטווח חשמלי מכובד ● המחיר נגיש אבל הפלח צפוף

פרופ' נרי אוקסמן / צילום:  Conor Doherty, courtesy of OXMAN

ממעבדה יוקרתית ב־MIT לעולם האמיתי: נרי אוקסמן חושפת את החברה שהקימה כדי להשפיע על המציאות

היא מפתחת נעליים שאפשר לשתול אחרי השימוש, מתכננת בתים שמגדלים את עצמם, ומגדלת במעבדה אוכמניות שאיש לא טעם 450 שנה ● אחרי 25 שנה באקדמיה, פרופ' נרי אוקסמן, מהחוקרות המשפיעות בתחומי הארכיטקטורה והעיצוב, רוצה ליישם את החזון שלה לסינרגיה בין בני אדם לטבע ● וגם: ההתמודדות עם הסערה שנקלעה אליה בעקבות פעילותו הפרו־ישראלית של בן זוגה, המיליארדר ביל אקמן

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

זו תהיה הטעות הכי גדולה לתיק ההשקעות שלכם

בין המתיחות הגאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכבים הפופולריים

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

הדמיית הפרויקט של חג'ג' בשדה דב. יאושר ברישוי עצמי / הדמיה: FIRST

עשרה היתרים כבר ניתנו במסלול רישוי עצמי: "מקצר 3 שנים לפחות מהתהליך"

מתחילת השנה ניתן להגיש היתרים במסלול הרישוי העצמי גם עבור בניינים גבוהים. לשניים כאלו, ברובע שדה דב, כבר הוגשו בקשות להיתר ● עד היום אושרו רק היתרים בודדים, והבניין הגבוה ביותר בן 4 קומות ● היזמים מרוצים: "סכומים אדירים שנחסכים"

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

טוביה לוסקין, המייסד והמנכ''ל לשעבר / צילום: תמר מצפי

סוף לסכסוך: מייסד גבעות עולם יוצא בנזיד עדשים, החברה חוזרת לקידוחים

לאחר 12 שנות מאבק משפטי, נפרדת שותפות הנפט "גבעות עולם" מהמייסד טוביה לוסקין, שמכר את חלקו תמורת כ־1.2 מיליון שקל בלבד ופטור מחובות עתק ● כעת מכריזה ההנהלה על "דף חדש" וחזרה להפקת נפט מסחרית: "מחפשים שותף אסטרטגי, וגם נגייס הון בבורסה"