גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי הפיצול: קשת בראש, "המירוץ למיליון" סיפקה ניצחון לרשת

ההישג המשמעותי ביותר של קשת עד כה נוגע לעובדה שהיא משיגה צפייה גבוהה משמעותית בתוכניות הזהות של חברת החדשות ■ רשת מובילה ברצועת הבוקר, אך "אקס פקטור" ספגה ביום חמישי מכה כואבת ■ בערוץ 10 יכולים לשאוב סיפוק מהרצועה המשודרת לפני החדשות

"ארץ נהדרת". המשדר שהניב את הרייטינג הגבוה ביותר עד כה בעידן שאחרי הפיצול / צילום מסך
"ארץ נהדרת". המשדר שהניב את הרייטינג הגבוה ביותר עד כה בעידן שאחרי הפיצול / צילום מסך

4 ימים ראשונים ומרתקים של קרב רייטינג אמיתי, ראש בראש, בין קשת לרשת מסתיימים נכון לעכשיו בניצחון - ראשוני ביותר, כמובן - של הראשונה. 8 מתוך 10 התוכניות הנצפות ביותר בארבעת הימים האחרונים שייכים לקשת, וגם שני המשדרים בעלי הרייטינג הגבוה ביותר - "ארץ נהדרת" שבראש ו"חתונה ממבט ראשון" שבמקום השני - שייכים לה.

רשת יכולה להתנחם בינתיים בהצלחה של "המירוץ למיליון", שהיא גם התוכנית הנצפית ביותר בפרמטר של צפיית פרטים בכלל האוכלוסייה (כ-540 אלף צופים), וגם הביאה לה אמש ניצחון ראשון, עם הרייטינג הגבוה ביותר בערב השידורים של מוצ"ש. איפה נמצא כל אחד משלושת הערוצים המסחריים בחלוף 4 ימים ראשונים של תחרות - בשורות שלפניכם.

רייטינג 5.11.17

1. קשת: ההישג הגדול ביותר עד כה של החברה - שרושמת הובלה בתום ארבעה ימים - טמון בכך שהיא הצליחה לשכנע כמות משמעותית רבה יותר של צופים ש"ערוץ 22 עבר ל-12" (בפרפראזה על סיסמה של רשת דווקא, שנפסלה).

למעט ערב הצפייה האחרון, שבו התפלגה הצפייה ב"חדשות סוף השבוע" באופן שווה בין הערוצים (11% בכל ערוץ), בשלושת הימים האחרים הצפייה בתוכניות הזהות של חברת החדשות ("מהדורה ראשונה", "שש עם", "המהדורה המרכזית" ו"אולפן שישי") הייתה גבוהה יותר ב-50% ומעלה בערוץ של קשת.

אם היתרון הזה יישמר, וזה כמובן עדיין מוקדם מאוד, מדובר בהישג שלא ניתן להמעיט בחשיבותו. חלק גדול מהנחיתות המובנית של ערוץ 10 במשך שנים, וגם הסיבה לביטולו של אפיק 22, נבע מכך שכמעט עשר שנים שבהן ערוץ 2 היה הערוץ המסחרי היחיד, הפכו אותו לאפיק ברירת המחדל של הצופה הישראלי.

כמובן, בימים שבהם ערוץ 10 הציע משהו "מיוחד" (למשל, "הישרדות" בעונתה הראשונה), או שבהם המשדר בערוץ 2 היה לא אטרקטיבי, הצופים ידעו לעבור אליו. אבל היות שרוב ערבי השידור הם "רגילים", לכוחה של האינרציה יש חשיבות קריטית. אם קשת אכן תשמר ותבסס את היתרון הזה, הוא יכול להיות המפתח עבורה לניצחון במערכה כולה (זה גם המקום להזכיר את קניית אפיק 12 במחיר של למעלה מ-25 מיליון שקל, מהלך שניתן להניח שגם לו יש חלק בכך).

2. רשת: ארבעת הימים הראשונים מספקים לרשת הרבה נקודות למחשבה ולתיקון - אחת החשובות שבהן נוגעת לרצועת 19:00-20:00 שלה (ראו מסגרת) - אבל יש לה גם שתי נקודות אור. הראשונה נוגעת לכוחו הגדול של המותג "המירוץ למיליון". זו התוכנית היחידה של רשת שנכנסת לטבלת ארבעת הימים הראשונים (מקומות 3 ו-4) לאחר שהצליחה לספק קרב צמוד ל"ארץ נהדרת", ולגבור אמש על "מאסטר שף".

בפרמטר של צפייה בכלל האוכלוסייה, שני משדרי התוכנית מדורגים במקומות הראשון והשלישי. אנחנו עדיין בשלב מוקדם מאוד, ומותגים אחרים של רשת, כמו "מהפכה במטבח" ו"אבודים", עדיין לא עמדו למבחן - אך "אקס פקטור" ספג ביום חמישי מכה כואבת והוא אפילו לא נכנס לרשימת 10 התוכניות הנצפות - אבל במקרה קיצון, רשת יכולה לבחור לשדר את "המירוץ למיליון" שלוש פעמים בשבוע.

נקודת אור נוספת עבור רשת היא תוכנית הבוקר שלה, "העולם הבוקר", בהגשת אברי גלעד, הילה קורח, אלעד זוהר ומיה זיו-וולף. את הימים רביעי וחמישי סיימה כתוכנית הבוקר הנצפית ביותר, והותירה הרחק מאחור את התוכנית המתחרה של קשת בהגשת ניב רסקין.

3. ערוץ 10: על רקע המערבולת שמייצרת מלחמת הענקים של קשת ורשת, בערוץ 10 מנסים להחזיק את הראש מעל למים ולשמר גישה לאותה כמות מספקת של חמצן שאפשרה לו להחזיק מעמד בכוחות עצמו בשנתיים האחרונות. כמו שצפו בערוץ, קל זה לא יהיה. המותגים המובילים שלו, שבעבר ייצרו רייטינג דו-ספרתי או קרוב לכך, נחתכים, והשאלה היא עד כמה עמוקה תהיה הפגיעה. "המסע המופלא של אהרוני וגידי" עם 6.9% ביום חמישי זה אולי נתון שאפשר לחיות איתו, אבל "גב האומה" עם 5.4% אמש זה עניין בעייתי יותר.

בינתיים בערוץ ביצעו צעד אסטרטגי חכם, שמנצל את חוסר הגמישות המובנה של חדשות 2 לאור המצב החדש, והעלו משדר חדשותי מקדים ב-19:30, ורצועת 19:00-20:00 של הערוץ (שבתוכה גם "הכול כלול"), מנצחת את הרצועה המקבילה ברשת. גם מהדורת החדשות המרכזית מביאה נתונים נאים, אך קשה לשפוט אותה באמת כל עוד היא משודרת ללא פרסומות.

שינויים ראשונים: אבי ברזילי, עורך "לפני החדשות", עוזב את רשת

תוצאות הרייטינג של הימים הראשונים כבר מביאות לשיניים פרסונליים ולשינויים בלוחות המשדרים. בצד הפרסונלי, אבי ברזילי, שהצטרף רק לאחרונה לרשת כעורך התוכנית "לפני החדשות" בהגשת אודי סגל ולוסי אהריש, יעזוב את תפקידו. התוכנית עלתה לאחרונה ברשת לקראת הפיצול כרצועת אקטואליה המשודרת בין 19:00 ל-20:00 ואמורה לספק לערוץ את מקפצת הרייטינג לקראת המהדורה המרכזית, שמשודרת במקביל גם בקשת.

כחלק מההסדר שהושג לאחרונה בין הזכייניות, לתוכנית אושר לשלב במשדר פעם אחת ביום עיתונאי מחברת החדשות, זאת למרות העובדה שבאופן כללי קבעה הוועדה שבראשה עמדה תמי רווה, כי לאחר הפיצול אנשי חברת החדשות לא יופיעו עוד במשדרים המתחרים של שני הערוצים (אלא רק בתוכניות המשותפות).

למרות זאת, שתי התוכניות הראשונות ששודרו בעידן שאחרי הפיצול לא התרוממו והניבו רייטינג נמוך של 4.9% ו-4.5%, בעוד התוכניות המקביליות בקשת - "הערב עם גיא פינס" ו"התוכנית הכלכלית" - רושמות רייטינג דו-ספרתי, וגם הרצועה המקבילה בערוץ 10 רושמת נתונים גבוהים יותר.

בתוך כך, הזכייניות עורכות בימים אלה שינויים בלוחות המשרדים המתכוננים, כך שהערב אמור להיערך קרב של תוכניות "ריאליטי כישרונות", בין "אקס פקטור", שרשמה נתון נמוך ביום חמישי, ובין "הכוכב הבא", שכוחה עדיין לא נמדד בעידן החדש. יש להניח שבשבועות הקרובים נהיה עדים לתזוזות נוספות בלוחות השידורים, על רקע נתוני הרייטינג שיתקבלו.

מרשת ומברזילי, איש תקשורת ותיק שהגיע לערוץ לאחר ששימש כראש מחלקת האקטואליה בגלי צה"ל, לא התקבלה היום תגובה.

עוד כתבות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, ומניית השכרת הרכב שצוללת

נאסד"ק יורד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר מזנקת לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?