גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

א-ג-דו: מי הגיעו למסיבת פתיחת העונה של רשת קלאב מד?

וגם: מה הצהיר נשיא "אוניברסיטת ההמונים", היזם שי רשף, בפני האפיפיור?

אמריקה 1 - משקיעים בקשר שבין שתי המדינות גם בכנס השקעות

"עם כניסת טראמפ לתפקיד נשיא ארה"ב לפני שנה ומאז מינויי לשגריר ארה"ב בישראל מערכת היחסים מעולם לא הייתה חזקה ויציבה יותר" - כך מסר בשבוע שעבר דיוויד פרידמן, שגריר ארה"ב בישראל, בכנס ההשקעות השנתי Global Investment Insights, אותו אירחו אלעד בנבג'י, מנכ"ל אקסלנס ברוקראז', ויגאל מרכוס, דירקטור ב-Alliance Bernstein ישראל. הכנס התקיים במלון דן בתל-אביב בשיתוף "גלובס".

מלבד פרידמן הגיעו לכנס בכירים ובכירות משוק ההון, בהם: ברק בנסקי, מנהל השקעות ראשי במיטב דש; לימור דנש, מנהלת השקעות ראשית בכלל עמיתים; תמיר פרדר, סמנכ"ל השקעות בפסגות גמל ופנסיה; יאן הגלמייר, מנכ"ל Sanford.Bernstein C אירופה; אלן אייסנמן, סמנכ"ל תפעול ראשי ב-Alliance Bernstein; ואחרים. בתוכנית: ניתוחים כלכליים ופרשנויות, פרי מחלקת האנליזה של Bernstein.

הכנס נפתח בהצהרה של בנבג'י על מהפכה צרכנית בשוק ההון המשלבת בין מערכת מסחר ברמה גבוהה לבין מחיר נמוך. הוא המשיך ועסק בסיכונים ובסיכוים שבשווקים מתעוררים, בעליה בשערי הריבית ובאסטרטגיית השקעה בארה"ב.

כאמור, את ההבהרה בנוגע למערכת היחסים בין ישראל לבין ארה"ב העניק השגריר פרידמן, שמונה לשגריר ארה"ב בישראל כשעה לאחר השבעתו של טראמפ לנשיא (לפני שנה בדיוק). פרידמן הבהיר גם כי המינוי לתפקיד הוא מבחינתו בגדר "הגשמת חלום מקצועי ואישי".

אלן אייסנמן, דייויד פרידמן, אלעד בנבג'י ויגאל מרכוס/ צילום: איל יצהר

אמריקה 2 - הנספח הכלכלי מבחין בין ישראל לבין יפן

ועוד בענייני יחסי ישראל-ארה"ב - השבוע ערכה פירמת ראיית החשבון BDO בשיתוף השגרירות האמריקאית, כנס בנושא ההתקשרויות עם הממשל האמריקאי.

גרג בריסקו, הנספח הכלכלי הבכיר בשגרירות ארה"ב בישראל סקר במקום את היחסים הכלכליים הנוכחיים שבין שתי המדינות.

בריסקו דאג להבהיר לקהל שבדרך כלל הוא זוכה להציג את הסקירה בפני אמריקאים ולא בפני ישראלים. לכן, למרות שהוא לא בטוח שתהיה הסכמה בנוגע לנתונים, הוא משוכנע שכבר יהיה מי שידאג לתקן אותו.

"לפני שהגעתי לישראל הוצבתי ביפן", הוא סיפר לנוכחים, "אתם יכולים רק לנחש באיזה הבדל נתקלתי כשהגעתי לישראל בה כולם אומרים לך בדיוק נמרץ מה הם חושבים". לדבריו, מבחינתו מדובר היה דווקא ב"שינוי מרענן".

האזינו התרשמו ואולי גם העזו להביע דעה: עודד רוז, מנכ"ל לשכת המסחר ישראל-אמריקה; יגאל טולדנו, שותף מנהל בחברת הייעוץ של BDO; אילת יצחקי, שותפת מיסים עקיפים ב-BDO; תומר ניצן, ראש דסק ישראל ארה"ב ב-BDO ואחרים.

תומר ניצן, גרג בריסקו, אילת יצחקי ועודד רוז/ צילום: נתי חדד

קבלת-פנים צוננת

מי הגיעו למסיבת פתיחת העונה של רשת קלאב מד?

כבר הכנתם את חליפות הסקי והמגלשיים? הטמפרטורה בישראל אולי עדיין פושרת, אבל אמש (ב') כבר חגגה רשת קלאב מד את פתיחת עונת הסקי בגן האירועים "הגן האורבני בתל-אביב".

זאב דהן, מנכ"ל קלאב מד ישראל, אירח במקום את הלן לה-גאל, שגרירת צרפת בישראל, ואת היידי קונקל, סמנכ"לית הרשת.

עוד הגיעו נציגי הקהילה העסקית המקומית חובבת הסקי: אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל; משה מרי, מנכ"ל נספרסו ומיכל קוגל, הסמנכ"לית; רונן סלם, סמנכ"ל סמסונג ישראל; ליאת ומשה מוליוב, בעלי אדידס ישראל; גאלה בנסימון, מנכ"לית קניון עזריאלי הוד-השרון, רינה טל מנכ"לית עזריאלי איילון; ואחרים.

עוד נמסר כי לאירוע הגיעו גם נציגי הטאלנטים של הערוצים המפוצלים - קשת ורשת, שהקפידו להתאים עצמם לעונה ולצינון היחסים, והשתדלו שלא להצטלם יחד.

היידי קונקל וזאב דהן / אלירן אביטל

בקיוון הנכון

מה הצהיר נשיא "אוניברסיטת ההמונים" בפני האפיפיור?

היזם שי רשף, המוכר בעיקר כמייסד אוניברסיטת ההמונים המקוונת, הגיע בשבוע שעבר לרומא, ובתוך כך גם לקריית הוותיקן. אם לפני שבועות ספורים סיפרנו כאן על כך שהאפיפיור פרנציסקוס נפגש עם פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב ועם פרופ' יעקב פרנקל, יו"ר חבר הנאמנים, הרי שלקראת סוף השבוע הוא נפגש עם רשף, נשיא באוניברסיטת ההמונים, הודות לפעילותו לפתרון אתגרי ההשכלה הגבוהה בקרב פליטים. רשף עושה זאת באמצעות הנגשתם והענקתם של תארים אמריקאיים מוכרים, ללא שכר לימוד. היזם הישראלי הצהיר בפני האפיפיור כי בעיית הפליטים איננה רק בעיית זכויות אזרח ואפשר להסתכל עליה דווקא בצורה פרגמטית מתוך אינטרסים.

רשף, יש לציין, פועל בתחום יזמות וחינוך בארץ ובעולם בעשרים השנים האחרונות, ולדבריו כאלף מהסטודנטים שלומדים באוניברסיטה המקוונת שהקים הם פליטים.

האפיפיור פרנציסקוס ושי רשף/ צילום: לשכת העיתונות של הותיקן

עוד כתבות

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א שעיכבה פרויקט תשלם פיצוי של כ־60 אלף שקל

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

מתנת הניחומים לישראל על אספקת F-35 לסעודיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארגונים פרו־פלסטינים ממשיכים לרדוף ספקיות אמצעי לחימה של ישראל, ערב הסעודיה תקבל מטוסי F-35 פחות מתקדמים מאלו של ישראל, ואיראן פונה לצעד חדש במאבק התודעה נגד ישראל: הקמת ערוץ טלוויזיה בעברית ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; באסיה, בורסת הונג קונג עולה בכ-2%

ביפן לא מתקיים היום מסחר ●ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים • הנפילה של אורקל ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה • במיטב מציעים את אסיה כאלטרנטיבה לשוק האמריקאי היקר

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

כמעט 5 מיליון שקל לדירה: מה הוביל לזינוק ברווחי אקרו

ברבעון השלישי של 2025 קבוצת אקרו רשמה ירידה חדה של 84% במספר הדירות שמכרה, אך המחיר של דירה ממוצעת זינק בכ-50% ● מתחילת השנה מכרה החברה 77% פחות ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה ● האם נתוני אוקטובר מעידים על תפנית?