גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת חקירות של בוגרי המוסד ריגלה אחרי קורבנות ויינסטיין

תחקיר של "ניו-יורקר" חושף כיצד סוכנת של בלק קיוב הישראלית, "דיאנה פיליפ", לשעבר קצינת צה"ל וילידת מזרח אירופה, ריגלה אחרי השחקנית רוז מקגואן ■ החשבון שהחברה הגישה: 600 אלף דולר

המפיק הארווי וינשטיין  צילום: רויטרס
המפיק הארווי וינשטיין צילום: רויטרס

המפיק ההוליוודי הארווי וויינסטיין, שעשרות נשים מאשימות אותו באונס ובהטרדות מיניות, שכר חברות חקירות, ובכללן חברת החקירות הישראלית בלק קיוב (Black Cube) מיסודם של בוגרי המוסד, כדי לרגל אחר קורבנותיו ואחר עיתונאים במאמץ להחניק האשמות פוטנציאליות נגדו. כך חושף המגזין "ניו-יורקר" בכתבת תחקיר שכותרתה היא: "צבא המרגלים של הארווי וויינסטיין".

התחקיר נשען על עדויות של 7 אנשים שהיו מעורבים ישירות במיזם הריגול של המפיק, ועשרות דפי מסמכים. חברת חקירות אחרת שגייס וויינסטיין היה קרול (Kroll), אחת מחברות המודיעין התעשייתי הגדולות בעולם.

לדברי "ניו-יורקר", מנהלים את בלק קיוב בעיקר בוגרי המוסד וסוכנויות מודיעין ישראליות אחרות. החברה מחזיקה סניפים בתל-אביב, לונדון ופריס ומציעה ללקוחותיה שירותי עובדים, שמתוארים כסוכנים "מנוסים ביותר, שהוכשרו ביחידות עילית של צה"ל ובגופי מודיעין ממשלתיים", על-פי מידע שמספקת החברה ללקוחות פוטנציאליים.

המגזין כותב כי שני חוקרים פרטיים של בלק קיוב, אישה וגבר, שהשתמשו בזהויות בדויות, נפגשו עם השחקנית רוז מקגואן במאמץ לחלץ מפיה מידע (לימים אכן האשימה מקגואן את וויינסטין באונס). האישה בצמד החוקרים הציגה את עצמה כפעילה למען זכויות נשים והקליטה בחשאי לפחות ארבע משיחותיה עם השחקנית.

אותה חוקרת נפגשה פעמיים גם עם עיתונאית במאמץ להוציא מפיה מידע על זהות נשים שמתכננות לדבר עם התקשורת ולחשוף את מעללי המפיק. בשיחה עם העיתונאית השתמשה החוקרת בזהות בדויה אחרת ורמזה שהיא בעצם אחת מהקורבנות של וויינסטין, מגלה "ניו-יורקר". על-פי הדיווח, היו מקרים שעיתונאים, שקיבלו הנחיות מוויינסטין, "ראיינו" נשים מסוימות ודיווחו לוויינסטיין על תוכן השיחות.

המטרה המפורשת של החקירות - כפי שפורטה בחוזה עם בלק קיוב, שנחתם ביולי - הייתה למנוע פרסום האשמות נגד וויינסטין. בסופו של דבר, האשמות אלה פורסמו בתחקירים ב"ניו-יורק טיימס" וב"ניו-יורקר". במהלך השנה, הורה וויינסטיין לחברות החקירות ששכר לקבץ מידע על עשרות נשים ולהכין דיוקנאות פסיכולוגיים שלהן. לעיתים התמקדו דו"חות אלה בחיי המין של הנחקרות או בפרטים אחרים של חייהן האישיים.

בדיווח של חדשות 2 נמסר הערב, כי ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק הוא שהביא את בלק קיוב לידיעתו של וויינסטיין. בתגובה מ"סביבתו של ברק" לדיווח זה נאמר: "לפני יותר משנה נשאל ברק על-ידי הארווי וויינסטיין האם הוא מכיר חברת אבטחה ישראלית מסוימת שדבר קיומה הגיע לאוזניו ושמסוגלת לסייע לו בנושאים עסקיים. ברק אישר לוויינסטיין, שהחברה שעליה שמע היא כנראה בלק קיוב ושהיא אכן עובדת מישראל. ברק אינו מכיר אישית את החברה או את העומדים בראשה, אך העביר לוויינסטיין פרטים להתקשרות עמה. ברק לא היה מודע עד הבוקר שהחברה אכן נשכרה על-ידי וויינסטייין ואף לא למטרות או לפעילות שלשמן היא נשכרה על-ידו".

על-פי הדיווח החדש ב"ניו-יורקר", פיקח וויינסטיין אישית על התנהלות החקירות. הוא אף גייס אנשים שעבדו למענו בהפקות בעבר ואלה ליקטו בעבורו מידע ואף ניהלו שיחות טלפוניות עם נשים, שלדברי כמה מקורות נשאו אופי מאיים.

בכמה מקרים, התנהל מיזם החקירות באמצעות פרקליטיו של וויינסטיין. אחד מהם הוא עורך הדין הנודע דייוויד בויז, שייצג בזמנו את את המועמד הדמוקרטי לנשיאות אל גור במחלוקת עם המועמד הרפובליקאי, ג'ורג' בוש, על תוצאות הבחירות ב-2000. (גור הפסיד). בויז חתם אישית על החוזה עם בלק קיוב במאמץ לחשוף מידע עם פוטנציאל למנוע את פרסום התחקיר על וויינסטין ב"ניו-יורק טיימס". (במקביל, אגב, ייצג המשרד של בויז את "ניו-יורק טיימס" בפרשות אחרות, לרבות תביעה על הוצאת דיבה נגד העיתון).

בויז אישר, כי משרדו אכן חתם על ההסכמים עם בלק קיוב ועם קרול, שילם את שכרן וקיבל את הדיווחים של אחת מהן והעבירם לוויינסטין. בויז הודה, שמעורבות המשרד שלו בפרשה הייתה טעות. "לא היינו צריכים לחתום על הסכמים עם חוקרים פרטיים שלא אנו בחרנו ושלא ניהלנו את מאמציהם", הוא אמר ל"ניו-יורקר".

על-פי "ניו-יורקר", הגישה בלק קיוב חשבון בסך 600 אלף דולר עבור שירותיה. ב-28 באוקטובר העביר המשרד של בויז לחברה תשלום ראשון בסך 100 אלף דולר, אם כי לא ברור האם החשבון נפרע במלואו.

המגזין מפרט כיצד אחת מהסוכנות של בלק קיוב חדרה לחייה של מקגואן. במאי 2017, קיבלה השחקנית אי-מייל מחברת לייצוג סופרים שנועד להציג לפניה את את "דיאנה פיליפ, סגנית מנהל חברת ראובן קפיטל פארטנרס, חברה לונדונית לניהול השקעות שמתמחה בפרוייקטים להגנת הסביבה". "פיליפ" סיפרה למקגואן שהיא משיקה יזמה למאבק נגד אפליית נשים במקומות עבודה וביקשה ממקוגאן (שקנתה לה שם כפעילה למען זכויות נשים) לדבר באירוע חגיגי לרגל השקת המיזם. היא הציעה לה 60 אלף דולר תמורת הנאום המתוכנן.

"אני מבינה שיש לנו הרבה מהמשותף", כתבה "פיליפ" למקגואן לפני פגישתן הראשונה. ל"פיליפ" היה טלפון נייד עם מספר בריטי ומקגואן התרשמה שהיה לה מבטא גרמני. בחודשים הבאים, נפגשו השתיים לפחות שלוש פעמים בבארים של בתי-מלון בלוס אנג'לס וניו-יורק. "לקחתי אותה לטיילת בווניס (רובע של לוס אנג'לס) ואכלנו גלידה בעודנו מטיילות", סיפרה השחקנית. היא תיארה את ידידתה החדשה כאישה "נעימה מאוד". הן דיברו באריכות על העצמת נשים. "פיליפ" הודיעה למקגואן שהיא רוצה להשקיע סכום ניכר בחברת ההפקות שלה.

באחת הפגישות שלה עם מקגואן, הציגה "פיליפ" לשחקנית סוכן אחר של בלק קיוב, אדם שהציג עצמו כ"פול", שטען כי הוא עמית של "פיליפ" בראובן קפיטל פרטנרס. המטרה הייתה, לדברי מקורות שמצוטטים ב"ניו-יורקר", להעביר את מקגואן לידי סוכן אחר שינסה להוציא מפיה מידע נוסף.

ב-10 באוקטובר, פרסם ""ניו-יורקר" את התחקיר על וויינסטין, שבו אוזכרה מקגואן. בו ביום כתבה "פיליפ" למקגואן אי-מייל: "היי חמודה שלי, איך את מרגישה? רציתי לומר לך כמה את אמיצה, לדעתי".

למעשה, מדווח עתה "ניו-יורקר", "דיאנה פיליפ" היא קצינה לשעבר בצה"ל, ילידת מזרח אירופה ועובדת של בלק קיוב, לדברי שלושה אנשים שמכירים את הנושא. כתבת המגזין שלחה למקגואן תצלום של "פיליפ" והשחקנית זיתה אותה מיד. היא כתבה באי מייל חוזר: Oh my God. Reuben Capital. Diana Filip. No Fucking way

בתגובה של בלק קיוב לתחקיר ב"ניו-יורקר" נאמר: "מדיניותה של בלק קיוב היא לעולם לא לדון על לקחותיה עם צד שלישי, ולעולם לא לאשר או להכחיש ספוקלציות כלשהן לגבי עבודתה של החברה. בלק קיוב מסייעת לעבודתם של משרדים רבים לעריכת דין ברחבי תבל, במיוחד בארה"ב, באיסוף ראיות להליכים משפטיים סבוכים הקשורים במחלוקות מסחריות, לרבות חשיפת קמפיינים להפצת מידע שלילי... צריך להדגיש שלבלק קיוב סטנדרטים מוסריים גבוהים והיא מקיימת חוקי כל מדינה שבה היא פועלת..."

ומה אירע לחברת ראובן קפיטל פרטנרס? לדביר התחקיר, מאמצים להשיג את החברה טלפונית לא צלחו. האתר המינימליסטי של החברה, שכלל רק מידע בסיסי ביותר וכן אזכור יזמה בשם "נשים במרכז העניינים", נעלם לפני כמה ימים. כתובתה, ליד פיקאדילי סרקוס בלונדון, הייתה משרד של חברה שמשכירה מתחמים לפעילויות של חברות קטנות. החברה הזו לא שמעה מעולם על ראובן קפיטל פרטנרס. והטלפון של "פיליפ? הוא נותק.

ב-28 בינואר 2014 כתבה כתבה אפרת פרץ ב"גלובס", כי בלק קיוב היא מותג רשום (בארץ, באנגליה ובארה"ב) השייך לחברת בי.סי אסטרטגיה בע"מ, שהוקמה ב-2011 על-ידי דן זורלא ושותפו ינוס בני ה-30. בעל המניות העיקרי בחברה הוא זורלא, יוצא יחידת אמ"ן, שעל-פי מקורבים מוגדר כ"בחור מבריק בעל תפיסה מהירה ויכולת אנליטית חדה".

לאחר לימודיו הבין זורלא כי הביון העסקי הוא תחום הצומח במהירות, בעולם אשר צורך ידע כאוויר לנשימה, כתבה פרץ. חברות גדולות, בנקים ואוליגרכים זקוקים לשירותי ביון עסקי כדי לבלוש אחר קולגות ומתחרים בתחום פעילותם לביצוע רכישות, השתלטויות ולמשפטים עסקיים.

מתצהיר של החברה עולה, כי בלק קיוב "מושתתת על קבוצה מובחרת של יוצאי יחידות מיוחדות מקהילת המודיעין הישראלי, אנשים מיומנים בעלי רקע בתחום הפיננסי והמשפטי". בחברה עובדים מעל 50 חוקרים, מתוכם עורכי דין, כלכלנים ואנשי פיננסים, בעלי ידע מקצועי רחב ודוברים שפות זרות רבות.

באתר האינטרנט של החברה ניתן למצוא את הרכב הדירקטוריון ובו: פרופ' אשר טישלר, נשיא המסלול האקדמי של המכללה למנהל, ולשעבר דיקן בית הספר לעסקים ע"ש רקנאטי; גולן מלכה (סא"ל במיל.), לשעבר סמנכ"ל השיווק והפיתוח העסקי בנייס; איתיאל מעיין, מנהל פיתוח ב-וריפון, חבר בצוות הייעוץ של מיקרוסופט, לשעבר CTO באגף ה-IT של עיריית תל-אביב; מתי לשם (תא"ל במילואים), זוכה פרס ביטחון ישראל; ופול ריינרס שעבד בחברת הייעוץ המובילה A.T. Kearney.

על-פי התצהיר, "בלק קיוב נותנת שירותים למספר לקוחות מצומצם ואיכותי. מאחר שאין לה מתחרים בעלי יכולות דומות, קיבלה החברה מעמד של ספק יחיד במספר ארגונים גדולים ומשרדי ממשלה".

עוד כתבות

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא