גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סרט טבע בגרסת פטריק דרהי: המוטו של האיש העשיר בישראל

פטריק דרהי מתח את המאזנים של אלטיס NV עד הקצה, הפך אותה לחברת התקשורת מהממונפות בעולם, ושוק ההון מתחיל לפקפק ביכולת ההחזר שלו

פטריק דרהי/ צילום:אלון רון
פטריק דרהי/ צילום:אלון רון

1. בעלי שליטה בחברות מסוימות, וגם אנליסטים בשוק ההון שמסקרים את החברות האלה, מחבבים מאוד את המושג EBITDA. הם מרבים להשתמש בו בגיליונות האקסל שלהם ובגיליונות ההערכה לחברות, בתוך השוואות לחברות אחרות בענף ולממוצע הענפי. פירוש המושג הוא רווח לפני ריבית, מס, פחת והוצאות אחרות, כך שהמשתמשים בו יכולים השוות כביכול בין חברות בעלות רמות מינוף שונות.

אלא שיש מקרים שבהם משווקים לציבור את רווח ה-EBITDA פשוט כי אין לחברות דברים חכמים או טובים לספר על הרווח הנקי או האמיתי שלהן (הרווח הנקי שמופיע בדוחות הכספיים או הפרמטר הרלוונטי יותר, התזרים החופשי). לעתים המושג הזה מאפשר לחברות לספר לעצמן ולציבור המשקיעים סיפורי אלף לילה ולילה על רווח כלשהו בלי להרוויח באמת. בוול סטריט, סיפרנו כבר לא אחת, הסתובבה לפני זמן רב בדיחה ש-EBITDA זה בעצם ראשי תיבות של Earning Before I Tricked the Dumb Auditor, ובתרגום חופשי, "רווחים לפני ש'סידרתי' את מבקר הדוחות, רואה החשבון המטומטם". בכל מקרה, השימוש האינפלציוני במושג החשבונאי הזה השתכלל עם הזמן והוליד מוטציות מושגיות נוספות, שכולן ללא יוצא מן הכלל הופכות את כל מי שאינם מכירים את הז'רגון הזה למטומטמים, כאילו היו בורים שלא התקדמו עם השפה החשבונאית, האנליסטית או השוק-הונית. ובכן, אני ממליץ לכל מפתחי השפה החשבונאית להמציא מושג חדש לגמרי, המייצג רווח חדש לחלוטין: רווח ללא מס, ללא ריבית, ללא פחת, ללא הוצאות תפעוליות וללא הוצאות גולמיות. כלומר, הרווח הוא ההכנסות. כך אפשר להעלים כל זכר למילה המגונה "הפסד" ולהציג חברות בריאות לעולמי עד.

2. למרות שפע המושגים ושפע הג'יבריש החשבונאי, זה מאוד פשוט: עסק צריך להרוויח לאורך זמן, ולהרוויח חשבונאית פירושו להציג תזרים מזומנים חופשי חיובי לאורך זמן. לא מדובר בתזרים מזומנים מפעילות שוטפת, שחברות אוהבות להתהדר בו (טבע, למשל), אלא בתזרים לאחר פעולות השקעה ומימון, שמשקפות את תוספת המזומנים לקופת החברה. זה המדד הבולט לבריאות החברה, ולא כל המושגים שוברי השיניים. כמובן, חברה יכולה להשתמש באשראי כדי לצמוח, להשקיע במפעלים או בחברות אחרות, במטרה להגדיל את הרווחיות בטווח הארוך. אין בזה שום פסול. זה נעשה פסול כאשר לקיחת האשראי אינה במידה. אם חברה לוקחת אשראי מעבר למידותיה ומבצעת השקעות שגדולות עליה, היא תשתעבד לשירות חובותיה, תטבע בהחזר הריביות ובסופו של דבר תתקשה להחזיר את האשראי שנטלה. כמובן, בעידן הריביות האפסיות, הפיתוי לקחת אשראי הולך וגדל, בלי להביא בחשבון את כל הסיכונים. עד שהם מתממשים (ויש לסיכונים נטייה להתממש), שוב, כמו בטבע.

3. בסוף השבוע דיווחה אלטיס NV, קבוצת התקשורת של פטריק דרהי, על תוצאותיה לרבעון השלישי: אלטיס פעילה בשורה של מדינות - מצרפת, דרך פורטוגל, בלגיה, לוקסמבורג, ישראל (באמצעות הוט) וארה"ב, ועד הרפובליקה הדומיניקנית. דרהי, ייאמר לזכותו, הקים אימפריית כבלים בתוך זמן קצר, עם הכנסות שנתיות של יותר מ-20 מיליארד אירו. על פי דוחות הרבעון האחרון, צרפת (48%) וארה"ב (34%) מרכזות את רוב עסקי התקשורת העולמית של דרהי. ישראל, שהייתה פעם חלק הרבה יותר משמעותי מאלטיס, היא רק כ-4%-5% מעסקי הקבוצה. הדוחות סיפרו על ירידה די מינורית, אם כי מדאיגה, בהכנסות הקבוצה בצרפת ובפורטוגל כתוצאה מנטישת מנויים ועלייה ברמת התחרותיות (ירידה של 1.3% ו-3.1% בהתאמה). מניות החברה, שנסחרות באמסטרדם, גילחו ביום אחד כ-20% משוויין וגררו לירידה גם את מניות החברה הבת אלטיס ארה"ב, שמניותיה נסחרות בוול סטריט. הדוחות גם סיפרו את הסיפור הרגיל, כיאה לחברות מהסוג של דרהי, על תזרים חזק מפעילות שוטפת ו-EBITDA חזק מהפעילות הגלובלית של החברה. כל הסיפורים הנהדרים הללו, על נתונים חשבונאיים חזקים לכאורה, לא עזרו למניה מסיבה פשוטה: קללת המינוף והחשש שהחוב שלקחה על עצמה אלטיס כדי לממן את סדרת הרכישות שלה גבוה יחסית ליכולתה לשרת את החוב, שהולכת ונשחקת כתוצאה מרמת התחרותיות בשווקים שבהם היא פועלת (שוב, אותו סיפור של טבע. באלטיס מדובר בהימור על שוק הכבלים, בטבע - הימור על השוק הגנרי).

4. את זרעי הפורענות של מה שקרה בסוף השבוע היה אפשר לראות, לפחות באופן סימבולי, במהלך אוגוסט השנה. אלטיס ארה"ב, חברת הכבלים הרביעית בגודלה בארה"ב, התעניינה ברכישת צ'רטר, חברת הכבלים השנייה בגודלה בארה"ב (הראשונה היא קומקסט). החברה האמריקאית של דרהי נבנתה, איך לא, מרכישות ענק של חברות כייבלוויז'ן וסאדלינק. בבסיס הרכישות הללו ניצל דרהי את המומנטום בשוקי האשראי ובשוקי המניות: רכישות במינוף ובהנפקה יחסית מהירה ביוני השנה, בהיקף ענק של קרוב ל-2 מיליארד דולר. לו ולמנהליו היה מטבע חזק (מניות), אשראי זול, ותיאבון מוגבר לעוד ועוד עסקאות - במקרה הזה, רכישה של חברה שגדולה מאלטיס ארה"ב בערך פי שניים. עם האוכל בא התיאבון, נוהגים לומר, אבל העיסקה הזאת כבר הרימה כמה גבות ביחס להתרחבות המהירה והאגרסיבית של דרהי.

5. שלא יהיה ספק, דרהי הוא אחד הפיננסיירים המוכשרים והמשובחים. הוא הקים את אלטיס ב-2002 ובתוך זמן קצר יחסית, במיוחד בחמש השנים האחרונות, הוא בנה אימפריית כבלים חובקת עולם, הספיק לבצע שתי הנפקות ענק (אלטיס NV ב-2014 ואלטיס ארה"ב ב-2017), וביצע רכישות סדרתיות בהיקפים גדולים תוך כדי סחיטת מחיאות כפיים משוקי ההון. בין העסקאות הגדולות: SFR הצרפתית ב-23 מיליארד דולר (במהלך 2014), כייבלוויז'ן האמריקאית, לפי שווי של כ-19 מיליארד דולר, וסאדלינק האמריקאית בכ-9 מיליארד דולר (כולל חוב, במהלך 2015). שוקי ההון אהבו מאוד את אסטרטגיית ההתרחבות של דרהי והקפיצו את מניותיו באירופה, מה שהפך אותו לכוכב ברשימות העשירים ולאיש העשיר בישראל. אכן, עשיר על הנייר. בכל הרשימות הללו לא הוזכר שדרהי שולט בחברת התקשורת הכי ממונפת בתחום התקשורת בעולם.

6. המוטו של דרהי, ולמעשה המוטו של כל רכישה ממונפת, הוא פשוט בתיאוריה אבל כמובן קשה מאוד ליישום: אתה רוכש נכס טוב או שנחשב לטוב במינוף ואז מתחיל בסדרת קיצוצים אגרסיבית כדי להגדיל את ה-EBITDA וכמובן את התזרים מפעילות שוטפת. כמובן, יש יתרון לגודל בכל תחום, במיוחד בתחום הכבלים, שבו יש כר נרחב להתייעלות בתחום התוכן, לדוגמה. השיטה הזאת עבדה מצוין בהוט הישראלית, שעברה אף לרווח רבעוני של עשרות מיליוני שקלים השנה, אבל הוט היא כרגע דואופול בתחום הכבלים שמתחיל להרגיש את התחרות, ולכן המלאכה בישראל הייתה הרבה יותר קלה. מה קורה כשהעניינים משתבשים ולו בצורה קלה? ראינו זאת בצרפת ובפורטוגל: שיבוש קל הופך להתרסקות של המניות.

7. דרהי מתח את המאזנים של אלטיס NV עד הקצה, והמספרים בהחלט מבהילים (ראו טבלאות): החוב של החברה עומד על יותר מ-50 מיליארד אירו כתוצאה מרכישות הענק. אמנם החוב ברובו הוא באג"ח לטווח ארוך, של יותר משנה מהיום ועד שנת 2027, מה שמאפשר מרווח נשימה ארוך לחברה ואפשרות לגלגל את החוב בבוא העת, אבל יכולת שירות החוב שלה אינה מזהירה בלשון המעטה. כמובן, התזרים מפעילות שוטפת חזק ועמד על כ-7 מיליארד אירו ב-2016, אבל ההשקעות הגדולות ותשלומי הריבית הגבוהים (יותר מ-3 מיליארד אירו) הופכים את התזרים החופשי לשלילי. גם הרווח החשבונאי, כפי שעיניכם רואות, הוא שלילי, כלומר, בשורה התחתונה, החברה אינה מייצרת מזומנים. זו חברה שרודפת אחרי החובות ואחרי עוד ועוד קיצוצים ועוד ועוד התייעלות כדי לעמוד בציפיות השוק, שהתערערו מאוד אחרי הדוחות האחרונים. אגב, בדוחות השנתיים האחרונים, התפארה החברה בביקוש לחוב שלה ולהלוואות שלה, וגם ביכולת הרה-פייננס שלה. כל זה טוב ויפה ועבד לא רע עד עתה, אבל הסנטימנט בשווקים יכול להיות מאוד אכזרי ואני מזכיר שוב את מה שאירע לטבע. חיתוך מהיר במניות, ספקות על יכולת שירות החוב והורדת דירוג האג"ח לזבל. לך תמחזר חובות עם "הישגים" כאלה.

8. הנה כמה עובדות המסבירות באופן הטוב ביותר מדוע דרהי הוא אחד הפיננסיירים המשובחים.

דרהי מחזיק בשליטה בקבוצת אלטיס באמצעות חברת NEXT ALT הפרטית שבשליטתו (מאופן הניסוח במסמכי אלטיס עולה שיש לו כנראה שותפים בחברה, אבל היא נמצאת בשליטת משפחתו). NEXT ALT מחזיקה כ-59% ממניות אלטיס NV הנסחרת בבורסה באירופה לפי שווי של כ-16 מיליארד אירו, ירידה ש כ-60% משיא של כל הזמנים אבל עדיין גבוה ממחיר ההנפקה. השורה התחתונה: דרהי מחזיק הון על הנייר בהיקף של כ-9.4 מיליארד אירו, כ-38 מיליארד שקל.

מדובר בהון על הנייר, וכפי שראינו, הוא יכול להתעופף במהירות כאילו לא היה, אבל לדרהי יש גם הון שאינו על הנייר, בקופה האישית שלו. בהנפקה הראשונה שלו, הוא דאג להצעת מכר של מניותיו בהיקף אדיר של לפחות כ-600 מיליון אירו, יותר מ-2.5 מיליארד שקל. אני בספק אם החברה הפרטית שלו הייתה ממונפת, כי את כל המינוף הוא העביר לחברות הציבוריות. זה היופי בכל הפיננסרייה שלו: הוא אינו ערב אישית לחובות החברה שבשליטתו.

דרהי התפטר מתפקידו כנשיא אלטיס בספטמבר 2016 ולמעשה אינו נושא בשום תפקיד בה, לבד מתפקיד של יועץ חיצוני להנהלה ולדירקטוריון. כלומר, דרהי התנתק רשמית מניהולה השוטף של החברה, אף שרוחו מרחפת מעליה ונדמה שהוא השליט הכול יכול בה. כ"יועץ", כמובן.

אלטיס היא חברה נדיבה מאוד למנהליה הבכירים: דרהי עצמו קיבל בשנת 2016 כ-6.6 מיליון אירו בשכר, כולל עלות אופציות - כ-27 מיליון שקל. נשיא החברה שהחליפו, דקסטר גואי, קיבל חבילת שכר בהיקף של כ-48 מיליון שקל ב-2016.

למרות החזקותיו המשמעותיות מאוד באלטיס, דרהי, באמצעות החברה הפרטית שלו, זכה כאמור להקצאת אופציות נדיבה מאוד. בשלוש שנים (2016-2018) הוקצו לו אופציות השוות, גם היום, לאחר ירידת המניה, כ-50 מיליון אירו, יותר מ-200 מיליון שקל.

9. תמונת המצב הנוכחית: לדרהי לא צריך לדאוג, הוא כבר עשה את הונו: הוא שולט בחברה הממונפת ביותר בעולם התקשורת אבל לא משמש בה בתפקיד רשמי. עם זאת, השילוב הקטלני והרעיל של סדרת רכישות במינוף וספקות בנוגע ליכולת שירות החוב מרסק במהירות את המניות.

המסקנה: אנחנו בהחלט עשויים להיות עדים לתרחיש טבע 2. יש יאמרו שהוא כבר התחיל.

הנתונים הפיננסיים של קבוצת אלטיס

עוד כתבות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

התקיפה באיראן: איזה חימוש קצר טווח מחזיקה ישראל

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים