גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החוב ושולה זקן: העדויות בתיק יאיר ביטון נחשפות

ביהמ"ש הורה אתמול על הבאת זקן לעדות בפרשת הלבנת ההון בחברת ב.יאיר ■ העדויות בתיק חושפות את קו התביעה: הפרקליטות תטען כי יאיר ביטון נקלע לחובות ולכן הסתבך עם השוק האפור ובפלילים

שולה זקן ויאיר ביטון  / צילומים: תמר מצפי
שולה זקן ויאיר ביטון / צילומים: תמר מצפי

מזכירתו המיתולוגית של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, חוזרת לכותרות. בית המשפט המחוזי בתל-אביב הורה אתמול (א') על הבאתה של שולה זקן על-ידי שוטרים למסירת עדות בפרשת הלבנות ההון לכאורה בחברה הציבורית "ב. יאיר", וכן על הגשת קלטת של שיחה שהקליטה זקן עם אחד הנאשמים המרכזיים בפרשה - יאיר ביטון, הבעלים של החברה הציבורית. סנגורה של זקן כבר מכין ערעור על ההחלטה, ובכוונת זקן לעשות כל שביכולתה כדי להימנע ממתן עדות. האם זה נובע מפחד? מה נמצא ב"קלטות המריבה" שזקן מסרבת בכל תוקף שיוגשו לבית המשפט?

"גלובס" חושף את ההודעות והראיות בתיק שבאמצעותן מבקשת הפרקליטות לקשור את יאיר ביטון, מבעלי ב. יאיר, לעולם התחתון, ובייחוד לעבריין איציק אברג'יל. ביטון ואברג'יל מואשמים בכך שבמסגרת מערכת יחסים חברית שהתפתחה ביניהם, קשרו השניים קשר, יחד עם ניסים פינס, שהינו פושט רגל, ושמעון בלולו, להעברת כספים לאברג'יל ולגורמים מטעמו, בדרכי מרמה, באמצעות חברת ב. יאיר.

זקן, כבר הפלילה באמצעות הקלטות את פטרונה לשעבר, אולמרט (פרשות הולילנד וטלנסקי). מהעדויות וחלק מהראיות בתיק ומחקירות המשטרה עולה כי יאיר ביטון חשף בפני גורמים בתיק כי הוא חייב 2 מיליארד שקל לגורמים שונים, אך הוא אינו מבהיר מי הם אותם גורמים. הפרקליטות מייחסת את החובות לעולם תחתון.

שהרב יברך שהאיש הזה ימות'"

בעדויות נחשפים גם קשרים שמייחסים החוקרים ליאיר ביטון עם גורמים שונים בעולם התחתון. בין אותם קשרים, הקשר עם גבי בן-הרוש, אחד העבריינים הירושלמים המוכרים בארץ ומי שנתפס על-ידי המשטרה כראש "הכנופייה הירושלמית" ואחד האנשים החזקים בארגונם של האחים אברג'יל. ביטון מעומת בחקירותיו על כך שאמר כי בן הרוש רוצה להרוג אותו. עוד הטיחו חוקריו של ביטון בביטון אמירות עבר לפיהן טען שבן הרוש מספר לאנשים שהוא שותף שלו בעסק, ורוצה חצי מ-'ב. יאיר', וכן כאילו אמר "הוא רוצה להרוג אותי".

החוקרים מוסיפים וטוענים בפני ביטון בחקירתו כי אמר בעבר כי בן-הרוש סחט ממנו עשרות מיליוני שקלים, במשך שנים. לטענת החוקרים ביטון אמר כי בן הרוש סחט ממנו 30 מיליון שקל במהלך השנים, אבל הוא בחר שלא ללכת להתלונן במשטרה.

לפי ההערכות, בפרקליטות מבקשים לקשור את ביטון לאברג'יל באמצעות האמירות שלו על בן-הרוש. בחקירות שנוהלו בפרשה והגיעו לידי "גלובס", הטיחו חוקריו של ביטון בפניו את הקשר שלו למה שמכונה "החבורה הירושלמית", קבוצה שנתפסה על-ידי המשטרה כארגון עברייני, ובמסגרתה היו "חברים" בן-הרוש, איציק בר-מוחה-וסאם ויוסי מלכה. לפי הפרסומים, בעשור הראשון של המילניום, שימש בן-הרוש מנהיגה של הכנופייה הזו, שנחשבה אז לאחד מארגוני הפשיעה החזקים בישראל, שהיה מסונף ליצחק אברג'יל.

ביטון מצדו עונה לחוקרים, כי מלבד מכירת דירה למלכה ו"שלום שלום" עם חלק מחברי החבורה, לא היו לו יחסים עם אף אחד מהם. "אין לי שום קשר באופן אישי עם האנשים האלה, למעט 'שלום שלום'", אמר בחקירה. "רכשו דירות או לא רכשו דירות, זה לא קשר אישי. אפשר לבדוק את כל הנתונים האלה עם כל נתוני החברה. מעולם לא היו לי עסקים איתם ולא שותפויות איתם, למעט אולי מכירה של דירה כזאת או אחרת כלקוחות החברה".

אולם, לטענת החוקרים, על בסיס חומר הראיות שנאסף, מדובר ביחסים שהיו קצת יותר מ"שלום שלום". החוקרים הטיחו בפני ביטון בחקירתו סיפור שסיפר על פגישה שקיים עם הרב ישעיהו פינטו (שמאוחר יותר הסתבך בפרשה פלילית משל עצמו - פרשת השוחד לתנ"צ אפרים ברכה המנוח) אשר במסגרתה ביקש מהרב לקלל את בן-הרוש, כך שימות. מחילופי הדברים בחקירה עולה, כי ביטון הגיע אל הרב לבקש "ברכה" ובין היתר אמר לרב כי "יש אדם שאני מתעב אותו שאני רוצה שהרב יברך שהאיש הזה ימות'; אומר לי 'אתה לא צריך אותי. אם אתה תגיד שהוא ימות, הוא ימות". אותו אדם, הודה ביטון בפני הרב, הוא גבי בן הרוש.

בן-הרוש מבקש מחילה, ביטון מסרב

החוקרים מבססים את הקשר בין ביטון לבן הרוש גם על בסיס מידע שקיים בידיהם לפיו במקביל התקיים גם ניסיון ל"סולחה" בין הצדדים. מהחקירות עולה כי בן הרוש פנה לביטון בבקשת "מחילה" וביטון לא מחל לו. כך, מאדם שנסחט בעשרות מיליונים על-ידי עבריין לכאורה, עבר ביטון "מהפך" ופתאום הוא האדם שלא מוכן למחול לבן-הרוש.

וכיצד שולה זקן קשורה לסיפור? ביטון וזקן הכירו בנסיבות חברתיות והקשר ביניהם התפתח לחברות קרובה. במסגרת החברות הזו הקליטה זקן את פגישותיה עם ביטון ועל כן מבקשת הפרקליטות להעיד אותה על דברים שהגיעו לידיעתה במסגרת זו. במהלך החקירה נקט ביטון בתשובות מתחמקות בהתייחס לקשריו עם זקן. בין היתר, שואל אותו החוקר: "האם במסגרת השיחות שהיו לך עם זקן שיתפת אותה בדברים אישיים שחווית במסגרת ניהול חברת ב.יאיר?" והוא משיב: "לא משהו שזכור לי, אבל יכול להיות"; לשאלה אם זקן הכירה את בן-הרוש", משיב ביטון "תשאל אותה, למה אתה שואל אותי?".

ואז החוקר מתחיל ללחוץ ולסגור את החקירה לפרשה הרצויה לו, רגע לפני שיעמת את ביטון עם הקלטות שהקליטה אותו שולה זקן, ואשר עומדות בלב המחלוקת היום בבית המשפט.

חוקר: "האם שיתפת במסגרת השיחות הפרטיות שניהלת עם זקן, את אשר קרה בינך ובין גבי בן הרוש?".

ביטון: "יכול להיות ששיתפתי, לא משהו שזכור לי ספציפי".

חוקר: "האם ממה שזכור לך שיתפת את זקן בפגישה או פגישות שהיו לך עם הרב פינטו?"

ביטון: "יכול להיות שבשיחות סלון או שיחה כזו דיברנו, אני לא זוכר משהו ספציפי.

בשלב זה מטיח החוקר בפני ביטון דברים שאמר לכאורה לשולה זקן. "אין לי אפשרות לאשר שזה קולי או קול של אחר. ייתכן שזה הקול שלי וייתכן שלא. אני לא יודע אם זה אני", אומר ביטון בתגובתו הראשונית והמתחמקת.

החוקר ממשיך ומטיח בו: "כרגע שמענו אותך מספר לזקן שהיית אצל הרב פינטו, ספר לנו מתי זה היה ומהן נסיבות המקרה". כעת משתמש ביטון בתגובה המתחמקת הקלאסית "אני לא זוכר". עוד הוא מוסיף: "לא היו שום נסיבות. לשאלתך, יכול להיות. שהייתי עם פישקה אצל הרב פינטו פעם אחת, אבל אני לא זוכר".

כשהוא נשאל מי האדם שהוא אמר לרב פינטו שהוא מתעב ורוצה שימות, שוב עונה ביטון: "אני לא זוכר מי הבן אדם. אני אשמח מאוד שתגיד לי. אם זה נאמר, אז נאמר. יכול להיות שזו אמירה לא במקום, אני לא זוכר שאמרתי משפט כזה, אבל יש לא מעט אנשים שאני מתעב". בתגובה מעמת אותו החוקר עם האמירה המוקלטת שלו שמדובר בבן-הרוש. "אני לא זוכר שאמרתי דבר כזה, אבל אם כן, אני אכן לא אוהב את הבן-אדם".

החוקר: "תסביר בבקשה מדוע ביקשת מהרב פינטו שינסח ברכה למותו של בן-הרוש. מה בן-הרוש עשה לך כה רע שאתה הולך לרב שכזה בעל כוחות ומייחל למותו?"

ביטון: "לא זכור לי שהייתי אצל הרב וביקשתי בקשה כזו... אני לא מדבר עם הרב בסגנון הזה. בתחילת השיחה עם הרב כששאל אותי למה באת, אמרתי לו מפורשות שבאתי לקבל ברכה".

החוקר מטיח בביטון שאלות גם בנוגע לשיחה שקיבל לכאורה מבן-הרוש בהיותו בחו"ל, במסגרתה בן הרוש התחנן לכאורה שביטון ימחל לו, ועל כך תוהה החוקר על מה בן הרוש צריך מחילה, וביטון משיב: "ראשית, בחקירותיי הקודמות אמרתי מפורשות שבן-הרוש ניסה לא מעט פעמים לחדש את החברות בינינו, ואני התנגדתי בכל תוקף. גם בשיחה זו שנעשתה ואיני זוכר את מועדה, ניסה גבי לעשות הכול כדי לשמר את החברות בינינו. אני לא הסכמתי, מה שהיה נגמר, נעשה הסכם, הייתה התחשבנות, לא רציתי להיות חבר שלו, כי הרגשתי נפגע ממנו. עשיתי הכול למענו, קידמתי אותו, שיקמתי אותו, הכול למענו - והוא פגע בי".

חוקר: "על מה המחילה?"

ביטון: "על ההתחשבנות".

החוקר לא מתייאש, ומטיח ביאיר ביטון אמירות לכאורה שאמר על כך שבן-הרוש סחט ממנו 30 מיליון שקל, רצה להרוג אותו ולקחת לו חצי מחברת ב. יאיר, ואף ממשיך לסחוט אותו "עד היום". על כך משיב ביטון כי הדברים מוצאים מהקשרם, וכי לא ניתן להבין דבר מהקלטת. "גבי לא יכול לסחוט אותי, לא קיבל שקל, לא דרש שקל ולא שילם שקל", עונה ביטון לחוקרים. שולה זקן מסרבת מזה תקופה להעיד בבית המשפט המחוזי במשפט. זקן זומנה למסור עדות בשעה שריצתה עונש מאסר של 11 חודשים, שנגזר עליה במסגרת פרשת הולילנד). עדותה אמורה להתקיים בסוף חודש נובמבר אלא אם יתקבל ערעורה בתיק.

תגובתו של עו"ד איתן פלג, סנגורו של יאיר ביטון: "אין בדעת מר ביטון להגיב על טענות בתקשורת. מר ביטון ינהל את המשפט באולם בית המשפט ושם יתייחס לכל טענה או ראיה או דברים דומים ככל שיהיה בכך צורך".

פרשת ב. יאיר

- האישומים: יאיר ביטון, יו"ר החברה הציבורית ב. יאיר, מואשם בקשירת קשר עם העבריין יצחק אברג'יל וההלבנת עשרות מיליוני שקלים שהועברו במרמה לארגונו של העבריין ולגורמים מטעמו, באמצעות ב. יאיר. אברג'יל וביטון ביקשו לממש את הקשר באמצעות כריתת חוזים לבניית דירות באילת, והעברת חלק מהכספים שיועדו לבנייה, אל אברג'יל.

- כתב האישום הוגש נגד: ביטון, אברג'יל, ניסים פינס, שמעון בלולו, חניתה פינס, נפתלי פרץ ונגד החברות ב. יאיר, ש.י.נ גן רווה ו"א.א.נ חשמל"

- העבירות: קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, עבירות מנהלים בתאגיד, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות מס, קשירת קשר לביצוע פשע ועבירות נוספות.

- פרשות נוספות: לפי החשד, שיבש ביטון את החקירה בעניינו כששילם שוחד לעד המדינה בפרשת רונאל פישר, קצין המשטרה לשעבר, ערן מלכה, דרך פישר; עוד חשוד ביטון בתיווך לשוחד כשפנה לאיש העסקים קובי כחלון בהצעה שישלם שוחד עבור סגירת התיק נגדו באמצעות פישר

שולה זקן

תפקיד בולט: מזכירתו האישית של אהוד אולמרט לכל אורך הקריירה שלו - מניהול משרד עוה"ד שלו ועד לניהול לשכתו כראש עיריית ירושלים, כשר האוצר וכראש הממשלה

אישומים והרשעות: פרשת המינויים ברשות המסים - הורשעה במרמה והפרת אמונים ונדונה ל-4 חודשי עבודות שירות; פרשת ראשונטורס של אולמרט - הורשעה בקבלת דבר במרמה, ובמרמה והפרת אמונים, לאחר ששמרה על זכות השתיקה והצילה את אולמרט מהרשעה. נדונה ל-9 חודשי מאסר על-תנאי וקנס של 40 אלף שקל; פרשת הולילנד - הורשעה בקבלת שוחד במאות אלפי שקלים ובהלבנת הון. נידונה רק ל-11 חודשי חודשי מאסר בפועל, הודות להסדר טיעון, במסגרתו סיפקה למדינה קלטות של שיחות עם אולמרט, שההביאו להרשעתו בפרשת טלנסקי, לאחר שזוכה בה, ובפרשת הולילנד.

קלטות: הקלטות שהקליטה את אולמרט והביאו להרשעתו, הן מבוקשות כעת ע"י התביעה בפרשת ב. יאיר בגין שיחותיה שם עם ביטון, המוכיחות לכאורה את הקשר שלו לאברג'יל

יאיר ביטון

תפקיד בולט: מחזיק ברוב מניות החברה הציבורית "ב. יאיר"

אישומים: קשר עם העבריין יצחק אברג'יל והלבין עם אחיו עשרות מיליוני שקלים שהועברו במרמה לארגונו של העבריין ולגורמים מטעמו, באמצעות ב. יאיר; כן מואשם בפרשת עו"ד רונאל פישר, כי שיבש חקירה בעניינו כששילם שוחד לקצין המשטרה, ערן מלכה, באמעצות עו"ד פישר; ותיווך לשוחד כשפנה לאיש העסקים קובי כחלון בהצעה שישלם שוחד עבור סגירת התיק נגדו באמצעות פישר.

הקלטות: שיחות בינו לשולה זקן מבוקשות ע"י התביעה בתיק ב. יאיר, כיוון שהן מוכיחות לכאורה את הקשר שלו לאברג'יל

עוד כתבות

מכרה הזהב פואבלו וייחו של תאגיד בריק גולד. לחברות הגדולות יש גישה למימון זול יותר / צילום: Reuters, Ricardo Rojas

אחת משיטות הזיוף העתיקות בהיסטוריה משתכללת ומאיימת על ההשקעה הלוהטת

זהב פיזי הוא נכס פופולרי בקרב משקיעים המבקשים להגן על עצמם מסיכונים מערכתיים, כולל ממשלתיים וטכנולוגיים ● מניות החברות שכורות זהב סובלות היסטורית מתנודות חריפות, אך בעת שוק שורי במתכת הזו הן מייצרות הזדמנויות חריגות ● כתבה שנייה בסדרה

5 הערות על השנה ששברה את כל השיאים בשוק הגמל / צילום: Shutterstock

"שוק ההון התנתק מהכלכלה": האם אחרי שנה פנטסטית הגיע הזמן להקטין חשיפה למניות?

2025 הייתה השנה הכי טובה שראו החוסכים בישראל זה 16 שנה, אבל מסלול אחד פופולרי במיוחד אכזב את המשקיעים ● את טבלת התשואות הובילו שתי חברות ביטוח עם אהדה להשקעות בארץ ● ואיפה ממליצים המומחים לשים את הכסף ב־2026?

שגיא דקל בקמפיין של מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

"בקמפיין עם שגיא דקל חן אין ציניות אלא תקומה ותקווה"

בשבוע שעבר עלה בנק מזרחי טפחות בפרסומת בכיכובו של שגיא דקל חן - קמפיין מסחרי ראשון שבמרכזו נמצא שורד שבי. הביקורות לא איחרו לבוא ● בראיון בלעדי לגלובס מסבירה סמנכ"לית ומנהלת חטיבת השיווק תרי ישכיל את הרציונל מאחורי המהלך, ומגיבה למקטרגים

איך 2025 עמדה במבחן העובדות? / צילום: AI ננו בננה

המשרוקית מסכמת שנה: איך 2025 עמדה במבחן העובדות?

כלכלה, משפט וביטחון: מתברר שהפוליטיקאים אוהבים לזרוק נתונים בנושאים האלה, אבל אי־אפשר להסתמך עליהם באופן עיוור ● ואפשר גם בכלל לברוח משיח עובדתי - מתברר שמי שסיגלה לעצמה את המנהג הזה המשיכה איתו גם השנה ● ואיפה אנחנו צריכים להשתפר? ● המשרוקית של גלובס

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

הבנק הבינלאומי שממליץ: הגדילו חשיפה למניות וחפשו הזדמנויות בסין

ב־UBS מעריכים המשך תנופה בשוקי המניות הסיניים בשנה הקרובה ● בדויטשה בנק דווקא סבורים כי סין עלולה לאבד מומנטום בגלל משבר הנדל"ן וצופים קאמבק של הדולר; ולמרות האופטימיות בג'יי.פי מורגן לגבי הצמיחה הגלובלית, הם מזהים גם סכנת מיתון ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת משיק את "הסל של המדינה"; ברשתות טוענים: אין כאן בשורה

שר הכלכלה הציג היום את פרויקט "הסל של המדינה" - סל של 100 מהמוצרים הנמכרים ביותר בישראל, שישווקו במחיר הזול ביותר ● הסל יוצע ללקוחות ברשת מזון אחת שתיבחר במכרז ● ברקת טוען כי המהלך יסייע לבלום את יוקר המחיה, אך ברשתות השיווק לא מתרשמים

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית / צילום: Shutterstock

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית

סקטור המשכנתאות החוץ־בנקאיות עדיין מהווה אחוזים בודדים בלבד משוק ההלוואות לדיור, אך צומח במהירות, כשעוד ועוד חברות ממהרות להיכנס אליו ● בענף מעריכים כי בתוך שנים יגיע לנתח של עשרות אחוזים - אלא שבשוק שבו ליועצים תפקיד מרכזי והפיקוח עדיין חלקי, עולות גם שאלות של סיכון והסדרה ● למי זה מתאים, מהם הסיכונים - ואיך המדינה מנסה לצמצם את הפרצות?

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך שלא נראה 4 שנים: זה האפיק הכי פופולרי ל־2025 בשוק הקרנות

בצל הזינוקים במדדי המניות המקומיים תעשיית הקרנות המקומית מסכמת שנת שיא, במהלכה זרמו אליה כ-73 מיליארד שקל ● אחרי 3 שנים קשות הקרנות המנוהלות חוזרות למרכז הבמה ● וגם: איזה אפיק זכה לאמון מחודש מצד המשקיעים?

תחנת כוח / אילוסטרציה: יוסי וייס

שני מתקני ייצור החשמל שהממשלה אישרה - וזה שלא

לבקשת עיריית בית שמש, הממשלה עיכבה הקמת תחנת כוח של פאוורג'ן ושמיר אנרגיה ● שתי תחנות כוח אחרות - בעמק חפר ובעוטף עזה - יעברו כעת לאישור הוות"ל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר החדש בבורסה מתחיל: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, שבוע המסחר בבורסה עובר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

הילה ויסברג והלית ינאי-לויזון בשיחה עם ינקי קוינט / צילום: לע''מ

האיש שאחראי על קרקעות המדינה: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת, אפילו ב-10%"

שיחה עם ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל היוצא ● על העימותים עם האוצר, ההישגים במחיר למשתכן והטענות כלפיו לאפליית ערבים: "חשוב שבקו הגבול יישב ציבור שיודע להגן על היישובים"

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

"פיטורי בינה מלאכותית הם עובדה מוגמרת, אבל אף אחד לא כותב על גיוסי העובדים"

ניטין מיטל, סמכות הבינה המלאכותית של דלויט, מסביר מדוע גל הפיטורים בענף הייעוץ והטכנולוגיה יוצר אשליה של משבר, איך ה־AI דווקא מגדילה תעסוקה בתחומים אחרים, ולמה הדיון האמיתי צריך לעבור משאלת הקיצוצים לשאלת הכישורים והצמיחה ● הוא משוכנע שישראל לא פספסה את המהפכה, אך מזהיר: "קשה לסטארט־אפים לגדול פה"

ההגבלות על משפיעני ההשקעות יצרו סערה ברשת

סערת רשת בעקבות החוק להגבלת משפיעני השקעות: ״צעד דורסני״

הרשת סערה בסוף השבוע כאשר משפיענים דוגמת "הסולידית" ו"הגורו" מתחו ביקורת על הדיון המתוכנן בכנסת לגבי ההצעה לחייב אותם להזדהות בשמם או להצטייד ברישיון השקעות ● למרות הסערה, ועדת הכספים לא צפויה לדון השבוע במהלך - אך הנושא עשוי לעלות על שולחנה בשבועות הקרובים

מסירות כלי רכב / צילום: יח''צ

מי הדגם שהוביל את טבלת מסירות הרכב ב-2025?

דוח מסירות הרכב לשנת 2025 מצביע על שנת שיא לדגמים מסין, עם נתח כולל של מעל שליש מהמסירות ● התופעה הבולטת של השנה היא מספר שיא של רכבי "אפס ק"מ" ● ג'אקו 7 מבית קבוצת צ'רי הוא הדגם שמוביל את המסירות, ומי עוד ברשימה?

ניקולס מדורו ודונלד טראמפ / צילום: ap

סופו של עידן בקראקס: המבצע הצבאי והתוכנית של טראמפ ליום שאחרי

לאחר מתיחות ממושכת ארה"ב תקפה אתרים אסטרטגיים בוונצואלה ● המהלך האמריקאי מסמן מעבר מאיומים ולחץ כלכלי לפעולה צבאית גלויה, על רקע ניסיון להכריע את משטר מדורו ולפגוע במקורות המימון שלו - ובראשם הנפט ● אז למה טראמפ תקף ולמה דווקא עכשיו, ומה יעלה בגורלו של מדורו? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק ב-4.6% בנובמבר. וכמה מרוויחים בהייטק?

עפ"י הלמ"ס, השכר הממוצע למשרה של עובד ישראלי בחודש נובמבר 2025 עומד על 13,587 שקל ● בסך-הכול שוק העבודה ממשיך להיות חזק והדוק למדי, עם ביקוש ניכר לעובדים

כוחות צה''ל (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ

מזכ"ל האו"ם גינה את השעיית הפעילות של ארגונים בין-לאומיים בעזה ●  שגריר איראן לאו"ם פנה במכתב למזכ"ל וקרא לגנות את התבטאויותיו של טראמפ ● מייק פומפאו לשעבר שר החוץ של ארה"ב צייץ על רקע המחאות באיראן: "שנה טובה לכל איראני שנמצא ברחובות - וגם לכל סוכן מוסד שלצדם" ● האקרים איראנים: "פרצנו לטלפון של איילת שקד" ● משרד החוץ ממליץ לאזרחים ישראלים להימנע מהגעה לוונצואלה  ● דיווחים שוטפים 

בחירות אמצע בארה''ב / עיצוב: אלישע נדב

בחירות אמצע בארה"ב: העיניים נשואות ליום שאחרי טראמפ

יוקר המחיה המשתולל והכאוס השלטוני הותירו את הציבור מאוכזב, ומציבים את הדמוקרטים בנקודת פתיחה מצוינת בניסיון להשתלט על בית הנבחרים ● התוצאה בבחירות בנובמבר עשויה לעצב מחדש את מאזן הכוחות בוושינגטון לשנים ארוכות, וגם לקבוע את עתיד יחסיה עם העולם - ובמיוחד עם ישראל ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מה צפוי בהחלטת הריבית של בנק ישראל - ועוד 4 כתבות על מצב השווקים

דמי הניהול במאות קרנות נאמנות מתייקרים עם תחילת השנה ● וורן באפט יורד מתחת לרדאר בברקשייר האת'וויי ● השקל מתחזק והאינפלציה מתמתנת - אך בשוק לא צופים הורדת ריבית בשבוע הבא ● וגם: הקשר הישראלי של המניה שהובילה את מדד S&P 500 השנה

מיליציות של אזרחים חמושים תומכי הנשיא מדורו יוצאים לרחובות / צילום: ap, Matias Delacroix

התגובות למהלך של טראמפ, ואיפה חוששים להיות הבאים בתור?

התגובות בעולם למהלך ההתקפי של ארה"ב על ונצואלה נעו בין גינויים חריפים מצד מתנגדי המדיניות האמריקאית, להימנעות מביקורת מצד מי שאמורים להיות בעלי בריתה של ארה"ב ● נשיא ברזיל טען בתגובה כי ארה"ב "חצתה רף מסוכן מאוד", ואילו באיחוד האירופי פרסמו הודעה מתונה שבה אמרו כי הם "בעד העברת השלטון בוונצואלה בדרכי שלום"