גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניית הפוסטר של ת"א

אינרום תעשיות: הגיע זמן רכישות על חשבון הדיבידנד?

מוצר של אינרום / צילום: מתוך האתר החברה
מוצר של אינרום / צילום: מתוך האתר החברה

חברת אינרום תעשיות בנייה  פרסמה השבוע את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2017, אשר התקבלו בחיוב בשוק המניות, וזאת כתמונת ראי לתוצאות הרבעון השני השנה שהתקבלו באכזבה מסוימת. בעוד שברבעון השני נפגעו הכנסות החברה בעיקר במגזר פתרונות הבנייה כתוצאה מסיום הרמדאן ביוני 2017, הרי שברבעון השלישי נהנתה החברה מכך שהחג המוסלמי חל כולו ברבעון הקודם, והציגה ביצועים משופרים.

מניית אינרום מהווה השקעה מוצלחת במיוחד מאז שרשמה אותה בעלת השליטה, קרן פימי, למסחר בשנת 2014. בשנה הנוכחית והיא המשיכה במסע העליות הרב שנתי שלה ומתחילת 2017 היא הוסיפה לערכה כ-40%. שווי השוק של החברה זינק במהלך השנים לכ-1.85 מיליארד שקל, והיא יכולה להוות "חברת פוסטר" בכל מצגת של הבורסה בת"א, העמלה להחצין את הצלחותיה המוגבלות ברענון והשבחת היצע החברות הציבוריות.

אינרום פועלת בשלושה תחומים: צבעים (נירלט), תחום פתרונות הבנייה (איטונג) ותחום מוצרי הגמר לבנייה (כרמית). המכירות בתשעת החודשים הראשונים השנה הסתכמו בכ-755 מיליון שקל, צמיחה של 5.6% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי עמדו המכירות על כ-266 מיליון שקל, ומשקפות גידול של 10.4% ביחס לרבעון המקביל ושל 12.2% ביחס לרבעון הקודם.

הגידול בהכנסות החברה תרם לשיפור הרווחיות הגולמית ברבעון לרמה של 39.2% בהשוואה ל-38.4% ברבעון השלישי אשתקד. עם זאת, בתשעת החודשים הראשונים הוא נותר קפוא. בנקודת הזמן הנוכחית נראה כי יש לחברה קושי לשפר את שולי הרווח הגולמי, לאחר קפיצת מדרגה ברווחיותה ב-2016 ביחס ל-2015, אז עמד שיעור הרווח הגולמי השנתי על רמה של 37.3%.

שיעור הרווח התפעולי ברבעון השלישי הסתכם ב-19.3% בהשוואה לשיעור של 18.5% ברבעון הקודם ושל 18.3% ברבעון המקביל. השיפור מהרבעון השני השנה מקורו בשיפור בשולי הרווח הגולמי.

מספרי ההשוואה המגזריים לתשעת החודשים הראשונים של השנה מלמדים כי מקור הצמיחה ברווחי החברה הוא גידול ברווח התפעולי של מגזר מוצרי הגמר לתחום הבנייה, מ-36.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה ל-46.2 מיליון שקל השנה.

נקודה פחות סימפטית בתוצאות הכספיות היא הקיפאון ברווחי מגזר הצבעים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד - 61.4 מיליון שקל מול 62.4 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים ב-2016. קיפאון בנתון זה לאורך זמן הוא איתות עסקי בעייתי, ואולם איננו ממהרים להסיק מסקנות בנדון.

החוב נטו כמעט הוכפל תוך חצי שנה

החברה אינה קופאת על שמריה והיא ניצלה את מכונת המזומנים שלה הן לחלוקת דיבידנד חריגה והן לביצוע השקעות הוניות ניכרות, שהצטברו מתחילת 2014 ועד היום לכ-180 מיליון שקל. השקעות החברה בהרחבת בקו מוצרי האבנים המשתלבות והרחבת מתקן הטיח-גבס מהווים מנוע צמיחה עבור אינרום.

במצטבר, אינרום חילקה דיבידנדים של 345 מיליון שקל בשנים 2014-2017, מתוכם כ-107.5 מיליון שקל השנה. מדובר בסוכרייה מתוקה מאוד למשקיעים, אך היא מגדילה בהתמדה את מינוף החברה.

בסוף הרבעון השלישי עמד החוב נטו של החברה ברמה של כ-232 מיליון שקל, לפני חלוקת הדיבידנד המיועדת לשבוע הבא בסך כ-33 מיליון שקל, בשעה שבסוף הרבעון הראשון השנה הוא עמד על 145 מיליון שקל בלבד - כמעט הכפלה של החוב נטו בתוך חצי שנה בלבד.

הגדלת המינוף תורמת לתשואה להון של החברה, אך במקביל מגדילה את סיכון ההשקעה בה ומקטינה את הגמישות הפיננסית שלה בכל האמור בצמיחה אקסוגנית, שעד היום הייתה מחוץ לתחום עבור החברה בגלגולה הציבורי.

אינרום לא ביצעה רכישה מהותית והיא מתבססת על צמיחה פנימית מוצלחת, ואולם יתכן כי לא רחוק היום שבו שוק ההון ידרוש ממנהלי החברה לבצע רכישה כזו, שכן מקורות הצמיחה הפנימית יידלדלו. לפיכך מדיניות הדיבידנד האולטרה-נדיבה של החברה צריכה להביא זאת בחשבון.

■ הכותב הוא האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. כותב המאמר ו/או החברה עשויים להחזיק או לסחור בני"ע המצוינים בכתוב. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. 

עוד כתבות

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

תשכחו מכל מה שידעתם על חודש מאי בשווקים

אסטרטגיית ההשקעות הוותיקה של וול סטריט קוראת לצאת מהשווקים במאי לקראת חולשה מתמשכת שתועדה עד אוקטובר ● אך יש מי שמאמינים שהפעם השווקים דווקא בדרך לעליות, ואלה הסיבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מעסיקים של משרתי מילואים? שימו לב לתיקון החוק שעבר במליאה

מליאת הכנסת אישרה היום (ב') תיקון לחוק הביטוח הלאומי, לפיו מעסיקים של משרתי מילואים יקבלו שיפוי באופן קבוע בגין ימי השירות של עובדיהם ● שר האוצר סמוטריץ': "קיבוע השיפוי כהוראת קבע מייצר ודאות עסקית ומבסס מחויבות ארוכת טווח בין המדינה למגזר העסקי"

אורי תובל, מנכ''ל תובל בית השקעות ויו''ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל / צילום: טל כהן

מנהל ההשקעות שבטוח: "חובה את המניות האלה בכל תיק"

אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות, בטוח שהבורסה בת"א עדיין מעניינת יותר מוול סטריט, מעריך שמחירי הנפט יקרסו ושזו הזדמנות, ומסביר מדוע השקל ימשיך להתחזק מול הדולר ● וגם: ההמלצה על מניות אנרגיה ירוקה ועל סקטור הנדל"ן, "שיהיה הכי חזק בשנה הקרובה"

נשיא סין, שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

סין חוסמת את רכישת חברת הבינה המלאכותית Manus בידי מטא ב-2 מיליארד דולר

הרגולטורים בסין הורו לבטל את העסקה בטענה להפרת חוקי ההשקעות ואסרו על השקעה זרה בחברה ● המהלך עשוי להעמיק את המתיחות הטכנולוגית של סין מול ארה"ב

תוכנית הקמת בית החולים בנגב / הדמיה: רובינשטיין עופר אדריכלים

מכרז חדש מגלה: מתי צפוי להיפתח בית החולים בבאר שבע?

ממסמכי מכרז שפורסם לאחרונה ע"י אגף החשב הכללי עולה כי פתיחת בית החולים בבאר שבע תהיה רק ב-2033 ● ההקמה הוכרזה עוד ב-2014, ואחד האתגרים הצפויים הוא מחסור בכוח־אדם ● ממשרד האוצר נמסר: "פרויקט מורכב הדורש תכנון מדוקדק"

לפיד ובנט בעת ההצהרה על האיחוד / צילום: ap, Ariel Schalit

נדוניה של מנדטים וחובות? המשמעויות הכלכליות של איחוד בנט־לפיד

המהלך של בנט ולפיד מציף את הדיון על אפקטיביות מימון המפלגות בישראל ● כך, מיליוני שקלים "מתאדים", וגירעונות עבר נותרים ללא כתובת ● מאיפה יגיע הכסף לקמפיין המשותף, מי נושא באחריות לחובות "הבית היהודי", והאם עשוי "חוק בנט" לטרוף את הקלפים?

השופטת רות רונן / צילום: ענבל מרמרי

הסוף להפקרות בתביעות ייצוגיות? מאחורי המהלך הדרמטי של העליון

אחרי שביהמ"ש העליון הזיז את המטוטלת, השוק והאקדמיה מנסים להבין: האם עידן ההגנה האוטומטית על התובע הייצוגי מסתיים? ● עם נתון של 78% מההליכים שמסתיימים ללא תועלת לציבור ותקדים שמאפשר להשית הוצאות עתק על תובע, המאזן מול התאגידים עשוי להשתנות

אילון מאסק וסם אלטמן / צילום: AP, Jose Luis Magana , רויטרס - Brandon Bell,

הקרב על OpenAI: מה צפוי במשפט המיליארדים בין אילון מאסק לסם אלטמן

אילון מאסק תובע תשלום של 134 מיליארד דולר, בטענה כי חברת הבינה המלאכותית, שהוא ממייסדיה, הפרה הסכמות בכך שהפכה לעסקית ● מעבר לפיצוי הענק, האיום על OpenAI טמון גם בשלב גילוי המסמכים, שעלול להפוך את המיילים הפרטיים של סם אלטמן לתיבת פנדורה ציבורית

דיון בוועדת הכספים בנושא מתווה פיצויים בעקבות המלחמה / צילום: דני שם טוב-דוברות הכנסת

כמעט חודשיים מאז החלה המלחמה באיראן, ומתווה הפיצויים לעסקים שוב נדחה

ועדת הכספים מקדמת מתווה פיצויים עצמאי לאחר שדחתה את הצעת האוצר ● התוכנית החדשה צפויה לכלול הגדלת הפיצוי, הרחבת מענקים לעסקים קטנים ופתרון לעובדים שנעדרו רק בחמשת ימי הלחימה הראשונים ● הבשורה השלילית: הצורך בחקיקה צפוי לעכב את הזרמת הכספים

חדשות הביומד / צילום: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המנכ"ל שמזהיר מבועה ובעיית הבריאות שעולם הרפואה מתעלם ממנה

מנכ"ל רוש מסרב להצטרף לחגיגת המיזוגים והרכישות בתעשיית הביומד העולמית ● חוקרים מתריעים על סכנת הזיהומים הפטרייתיים ● וחברת קמרי פארמה משנה את שמה ומתחילה ניסויים קליניים בתרופה למחלת עור ● השבוע בביומד 

ביטול חוזה / איור: Shutterstock

שוקלים לבטל את רכישת הדירה החדשה? הנה מה שחשוב לדעת

2,000 עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו בשנים האחרונות, ובשני שלישים מהביטולים נמסר כי הסיבה היא "קשיים כלכליים" ● עו"ד נועם קולודני, מומחה לנדל"ן, מתאר מה כדאי לעשות כשרוצים לבטל עסקה, ומהן האפשרויות

מחירי הדלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

מחיר הדלק צפוי לעלות במאי ל-8.15 שקלים לליטר

לפי הערכות, מחיר הדלק, שעומד כעת על 8.05 שקלים, צפוי לזנק במאי ב-10 אגורות נוספות ● זו הרמה הגבוהה ביותר מאז 2012

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה מעורבת בת"א; מדד הקלינטק קפץ, המניות הביטחוניות נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.3% ● מדד הקלינטק משלים עלייה של כ-40% מתחילת השנה ● ירידות חדות במניות הביטחוניות - ארית תעשיות ובית שמש נפלו ● טאואר תייצר שבבים עבור אקסירו האמריקאית ● מנכ"ל בית הזיקוק אשדוד רונן יחזקאל הודיע אתמול על כוונתו לסיים את תפקידו ● במיטב ממליצים על משקל יתר לשוק המניות הישראלי, אלו הסיבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

דוברת הבית הלבן במסיבת עיתונאים: "דנים בהצעה האיראנית"

מרקו רוביו: "למרבה הצער, הקיצוניים בעלי החזון האפוקליפטי הם אלה שמחזיקים בכוח באיראן" ● בירושלים העבירו מסרים לוושינגטון שהקלה במצור בהורמוז לא תקדם את המו"מ ● שר החוץ האיראני בפגישתו עם פוטין: "ההרגלים ההרסניים של ארה"ב גורמים לעיכוב בהתקדמות הדיפלומטיה" ● 4 לוחמי צה"ל נפצעו בתאונה מבצעית בבסיס בדרום הארץ, אחד מהם קשה ואחד בינוני ● עדכונים שוטפים

הקוטג' ברחוב הלח''י בגדרה

בכמה נמכר קוטג׳ נדיר ביישוב שבו נעשות מעט מאוד עסקאות נדל״ן

לבית יש 8 חדרים ב־2.5 קומות ובשטח רשום של 242 מ"ר, והוא נמכר ב-5.5 מיליון שקל ● זו אחת העסקאות הגבוהות בגדרה בשנה האחרונה

צילום: Shutterstock

"עקבו אחר המנצחים": המלצת ההשקעה של הבנק הגדול בעולם

בבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן מסמנים את סקטור הטכנולוגיה וממליצים למשקיעים ללכת עם המומנטום בשוק המניות האמריקאי ● בעוד שחלק מהאנליסטים רואים את הראלי בוול סטריט כטבעי, לנוכח תחזיות הרווחים החזקות - יש גם מי שמהמרים שהוא לא יימשך, ואף תוהים האם לא מתנפחת שוב בועה מסוכנת

קסבייה דיסטראו / צילום: צים

אחרי אלי גליקמן: גם סמנכ"ל הכספים של צים הודיע על פרישה

כשבוע אחרי הודעת הפרישה הדרמטית של מנכ"ל צים, גם סמנכ"ל הכספים החליט לסיים את תפקידו ● הראל ויזל יחגוג השבוע את יום הולדתו ה-60 בהשתתפות כ-800 מבכירי המשק ● ואלה הדירקטורים החדשים בחברת האנרגיה המתחדשת ● אירועים ומינויים

גדי איזנקוט ושאול מרידור / צילום: דוברות מפלגת ישר!

שאול מרידור מצטרף לגדי איזנקוט: "עמד במשך שנים מול ניסיונות לפגוע בכלכלה"

מרידור, בן 49 מירושלים, נשוי ואב ל-4, הוא כלכלן בכיר ששימש במהלך דרכו המקצועית גם כמנכ"ל משרד האנרגיה • ממפלגת ישר! נמסר כי "מרידור לקח חלק מרכזי בגיבוש המדיניות הכלכלית של המפלגה לבחירות הקרובות" • איזנקוט בירך על הצטרפותו לרשימה: "מכיר לעומק את הכשלים שנבנו בכלכלה הישראלית" • מרידור מסר: "המשימה שלפנינו ברורה - לשקם את המדינה ולהפיח תקווה"

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס; נבות בר, מנכ''ל קיסטון; אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: סטודיו דינו, דודי מוסקוביץ', יח''צ

הדד-ליין לעסקת הוט מובייל מתקרב: מור בחוץ, קיסטון במגעים להיכנס

מזכר ההבנות לרכישת הוט מובייל ב-1.88 מיליארד שקל צפוי לפקוע בסוף השבוע, וברקע מסתמן שינוי דרמטי בהרכב הקבוצה הרוכשת שמובילה דלק ישראל ● בפלאפון עוד מקווים לחזור לתמונה

שלומי יפה / צילום: אלון גלבוע

"רק אם הריבית תרד, נראה את הביקוש לדירות חוזר": השמאי המכריע בראיון

אחרי עשר שנים כשמאי מכריע, חוזר שמאי המקרקעין ועורך הדין שלומי יפה לשוק הפרטי עם הרבה תובנות ● את היטל ההשבחה הוא מגדיר כ"הכי נכון שיש", מבקר את ההתערבות השיפוטית מצד ועדות הערר בהחלטות שמאיות, וקובע כי מחירי הדירות לא יחזרו לעלות בקרוב: "ההיצע גובר, והביקושים נעצרו"