גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניית הפוסטר של ת"א

אינרום תעשיות: הגיע זמן רכישות על חשבון הדיבידנד?

מוצר של אינרום / צילום: מתוך האתר החברה
מוצר של אינרום / צילום: מתוך האתר החברה

חברת אינרום תעשיות בנייה  פרסמה השבוע את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2017, אשר התקבלו בחיוב בשוק המניות, וזאת כתמונת ראי לתוצאות הרבעון השני השנה שהתקבלו באכזבה מסוימת. בעוד שברבעון השני נפגעו הכנסות החברה בעיקר במגזר פתרונות הבנייה כתוצאה מסיום הרמדאן ביוני 2017, הרי שברבעון השלישי נהנתה החברה מכך שהחג המוסלמי חל כולו ברבעון הקודם, והציגה ביצועים משופרים.

מניית אינרום מהווה השקעה מוצלחת במיוחד מאז שרשמה אותה בעלת השליטה, קרן פימי, למסחר בשנת 2014. בשנה הנוכחית והיא המשיכה במסע העליות הרב שנתי שלה ומתחילת 2017 היא הוסיפה לערכה כ-40%. שווי השוק של החברה זינק במהלך השנים לכ-1.85 מיליארד שקל, והיא יכולה להוות "חברת פוסטר" בכל מצגת של הבורסה בת"א, העמלה להחצין את הצלחותיה המוגבלות ברענון והשבחת היצע החברות הציבוריות.

אינרום פועלת בשלושה תחומים: צבעים (נירלט), תחום פתרונות הבנייה (איטונג) ותחום מוצרי הגמר לבנייה (כרמית). המכירות בתשעת החודשים הראשונים השנה הסתכמו בכ-755 מיליון שקל, צמיחה של 5.6% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי עמדו המכירות על כ-266 מיליון שקל, ומשקפות גידול של 10.4% ביחס לרבעון המקביל ושל 12.2% ביחס לרבעון הקודם.

הגידול בהכנסות החברה תרם לשיפור הרווחיות הגולמית ברבעון לרמה של 39.2% בהשוואה ל-38.4% ברבעון השלישי אשתקד. עם זאת, בתשעת החודשים הראשונים הוא נותר קפוא. בנקודת הזמן הנוכחית נראה כי יש לחברה קושי לשפר את שולי הרווח הגולמי, לאחר קפיצת מדרגה ברווחיותה ב-2016 ביחס ל-2015, אז עמד שיעור הרווח הגולמי השנתי על רמה של 37.3%.

שיעור הרווח התפעולי ברבעון השלישי הסתכם ב-19.3% בהשוואה לשיעור של 18.5% ברבעון הקודם ושל 18.3% ברבעון המקביל. השיפור מהרבעון השני השנה מקורו בשיפור בשולי הרווח הגולמי.

מספרי ההשוואה המגזריים לתשעת החודשים הראשונים של השנה מלמדים כי מקור הצמיחה ברווחי החברה הוא גידול ברווח התפעולי של מגזר מוצרי הגמר לתחום הבנייה, מ-36.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה ל-46.2 מיליון שקל השנה.

נקודה פחות סימפטית בתוצאות הכספיות היא הקיפאון ברווחי מגזר הצבעים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד - 61.4 מיליון שקל מול 62.4 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים ב-2016. קיפאון בנתון זה לאורך זמן הוא איתות עסקי בעייתי, ואולם איננו ממהרים להסיק מסקנות בנדון.

החוב נטו כמעט הוכפל תוך חצי שנה

החברה אינה קופאת על שמריה והיא ניצלה את מכונת המזומנים שלה הן לחלוקת דיבידנד חריגה והן לביצוע השקעות הוניות ניכרות, שהצטברו מתחילת 2014 ועד היום לכ-180 מיליון שקל. השקעות החברה בהרחבת בקו מוצרי האבנים המשתלבות והרחבת מתקן הטיח-גבס מהווים מנוע צמיחה עבור אינרום.

במצטבר, אינרום חילקה דיבידנדים של 345 מיליון שקל בשנים 2014-2017, מתוכם כ-107.5 מיליון שקל השנה. מדובר בסוכרייה מתוקה מאוד למשקיעים, אך היא מגדילה בהתמדה את מינוף החברה.

בסוף הרבעון השלישי עמד החוב נטו של החברה ברמה של כ-232 מיליון שקל, לפני חלוקת הדיבידנד המיועדת לשבוע הבא בסך כ-33 מיליון שקל, בשעה שבסוף הרבעון הראשון השנה הוא עמד על 145 מיליון שקל בלבד - כמעט הכפלה של החוב נטו בתוך חצי שנה בלבד.

הגדלת המינוף תורמת לתשואה להון של החברה, אך במקביל מגדילה את סיכון ההשקעה בה ומקטינה את הגמישות הפיננסית שלה בכל האמור בצמיחה אקסוגנית, שעד היום הייתה מחוץ לתחום עבור החברה בגלגולה הציבורי.

אינרום לא ביצעה רכישה מהותית והיא מתבססת על צמיחה פנימית מוצלחת, ואולם יתכן כי לא רחוק היום שבו שוק ההון ידרוש ממנהלי החברה לבצע רכישה כזו, שכן מקורות הצמיחה הפנימית יידלדלו. לפיכך מדיניות הדיבידנד האולטרה-נדיבה של החברה צריכה להביא זאת בחשבון.

■ הכותב הוא האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. כותב המאמר ו/או החברה עשויים להחזיק או לסחור בני"ע המצוינים בכתוב. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. 

עוד כתבות

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע ׳עם כלביא׳ / צילום: משרד הביטחון

"הרבה רעש וצלצולים": ההבדל בין המערכה הנוכחית מול איראן לקודמת

מנתוני ה- INSS לסיכום 12 ימי המלחמה הראשונים עולה כי במלחמת "עם כלביא" ביוני היו הרבה פחות אזעקות מאשר כעת, אבל כמות הטילים הפעם קטנה בהרבה - כמו גם הנזק ● בעם כלביא שוגרו עלינו 550 טילים בליסטיים מאיראן, פי שתיים לעומת ה-260 ששוגרו בתריסר הימים הראשונים של שאגת הארי ● אז למה אנחנו לא מרגישים את זה? כנראה כי כמות ההתרעות גדולה בהרבה הפעם

אדיר מילר ב''ריסט''. המוות מאפשר לחיות מחדש / צילום: באדיבות קשת 12

אדיר מילר מציג: מה הייתם עושים אם הייתם יודעים שזה היום האחרון שלכם?

טעות באבחון רפואי גורמת לגיבור הסדרה החדשה של אדיר מילר, "ריסט", להאמין שנותר לו זמן קצר לחיות ● אך כשהטעות מתגלה והמוות לא מגיע, הוא נאלץ להתמודד עם החיים שהרס ולבחון האם באמת אפשר לעשות ריסט לחיים, ולמה רק מול המוות אנחנו מתחילים באמת לחיות

חיילי חיל האוויר האמריקאי לצד המפציץ B-2 Spirit / צילום: ap

התשובה של ארה"ב לאיראן: מפציצי העל שמשנים את הכללים

הם יכולים לטוס אלפי קילומטרים, לשאת עשרות טונות של חימוש ולשהות באוויר יותר מיממה: שלושת מפציצי העל של ארה"ב והיכולות שהופכות אותם לכלי מרכזי במערכה נגד איראן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בירידות; מחיר הנפט ננעל במעל 100 דולר, לראשונה זה כארבע שנים

נאסד"ק יורד ב-1.7% ● סוכנות האנרגיה: השיבוש בזרימת הנפט הוא הגדול ביותר אי פעם ● קרן הסל על מניות האנרגיה בשיא של 18 שנה ● שר האנרגיה של ארה״ב, כריס רייט, אמר כי חיל הים האמריקאי עדיין לא מוכןללוות מכליות נפט דרך מצר הורמוז ● מוג'תבא חמינאי אמר שהמצר צריך להישאר סגור כ"כלי לחץ על האויב"

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

נחשף בגלובס: ההייטקיסטים יהפכו לבעלי השליטה ברשת 13

קבוצת ההייטקיסטים חתמה על מזכר הבנות ותהפוך לבעלת השליטה בערוץ ● בכך היא עקפה במרוץ את פטריק דרהי ● המהפך נחשף לראשונה בגלובס

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

הקאמבק של הדולר? מתחזק בעולם ועולה גם מול השקל

הדולר התחזק מול השקל ב-2% בשישה ימי מסחר ל-3.14 שקלים ● "המטבע הירוק" מתחזק גם מול סל המטבעות העולמי ● אידית מוסקוביץ מנהלת חדרי מסחר בבנק הבינלאומי: "הסיבה העיקרית הינה ההסלמה במלחמת איראן"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

החוזה נחתם בתוך שלושה ימים: בכמה נמכרה דירה עם ממ"ד בקריית ביאליק?

דירת שלושה חדרים בשטח של 75 מ"ר, עם מרפסת בשטח של 12 מ"ר בקריית ביאליק נמכרה תמורת 1.4 מיליון שקל ● הרוכשים העלו הילוך בחיפוש אחר הדירה כאשר החלו הפרסומים על ההסלמה האפשרית מול איראן ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מנהל ההשקעות שמזהיר: צריכים להתרחק מהסקטור הזה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בחינה היסטורית של משבר הנפט ב-50 השנים האחרונות מלמדת כי שני דברים יכריעו את כיוון השווקים ● מנהל ההשקעות שבטוח שתוך כמה שבועות העולם יחזור להתעסק ב-AI ● העלייה בהיקפי ההשקעות הריאליות של לאומי פרטנרס, פועלים אקוויטי ודיסקונט קפיטל, מניבה רווחים של מאות מיליוני שקלים לבנקים המחזיקים בהן ● וגם: מי החברות שקפצו לעשירייה הראשונה של מחלקות הדיבידנדים?

צילומים: Shutterstock

מה יהפוך את העימות הנוכחי למלחמת עולם שלישית - והאם הכלכלה תכריע הכול?

המתקפה הישראלית־אמריקאית אומנם ממוקדת באיראן, אבל ההדף מורגש בכל קצוות תבל ● מה הסיכוי שהוא יעיר כוחות רדומים שיהפכו את הגלובוס כולו לשדה קרב? ● המומחים מסבירים: אלה ארבעת הגורמים שיכולים להפוך את מבצע "שאגת הארי" למלחמת עולם ● המשרוקית של גלובס

בנימין נתניהו וגל הירש במסע''ת, ינואר 26' / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

רה"מ פירט את יעדי המלחמה, והבהיר: לא בטוח שהמשטר ייפול

צה"ל פתח בגל תקיפות בטהרן ● אירוע הירי בבית הכנסת במישיגן הסתיים ללא נפגעים ● בישראל שוקלים כניסה קרקעית רחבה ללבנון; הרמטכ"ל זמיר: "המערכה בצפון לא תהיה קצרה" ● חשד לפיגוע בר"ג: פצוע קשה מדקירות, החשוד נעצר בתום מרדף; בתוך כך, מחבלים ניסו לבצע פיגוע דריסה וירי סמוך לצומת תפוח - ונוטרלו ● מוג'תבא חמינאי פרסם "מסר ראשון" - נשבע לנקום וניסה לפייס את המפרציות • טראמפ: "האינטרס שלי - לעצור את אימפריית הרשע של איראן" ● עדכונים שוטפים

ערכת JDAM עם סימונים צהובים ואדומים / צילום: חיל האוויר

החימוש המסתורי של המטוסים הישראליים

תיעוד של מטוסי F-16 של חיל האוויר עם סימונים חריגים על פצצות JDAM מעורר שאלות על שימוש בחימושים בעלי מרכיב תבערה ● במקביל, טכנולוגיה של רפאל משתלבת בנגמ"שים אמריקאים בקוריאה הדרומית, והכטב"מים הזולים של איראן מציבים אתגר חדש לארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כמה כסף יקבלו עשרות העובדים הבכירים בוויז בעקבות אקזיט הענק?

השבוע הושלמה מכירת הסטארט-אפ וויז לגוגל ב-32 מיליארד דולר. כמה כסף צפויים לקבל כל אחד מעשרות הבכירים בחברה, מחיר הנפט זינק בחדות בשל המלחמה - מה יקרה באפריל למחיר הבנזין בישראל? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

טילים איראניים / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

מתפוצצים באוויר וגורמים נזק גדול: כך פועלים טילי המצרר

איך פועלים טילי המצרר שמשגרת איראן לישראל ומפזרים חימושים זעירים במשקל כ־2.5 ק"ג על פני כ־8 ק"מ ● וגם: ההשראה שקיבלה איראן מחמאס והנזק שעלול להיגרם

פתיחת מוסדות חינוך באזורים בעלי איום נמוך / אילוסטרציה: Shutterstock

הנחיות פיקוד העורף משתנות: מי חוזרים ללימודים?

החל מיום שני הקרוב יעברו מספר אזורים, בעיקר באזור הדרום, ממדרג של פעילות מצומצמת למדרג של פעילות חלקית – שינוי שמאפשר חזרה זהירה לשגרה בתחומי החינוך, העבודה והפעילות הציבורית

זיו אדלר לירן וקסברגר / צילום: אלן שיבר, תמונה פרטית

האנשים שבחרו במקצוע שבו כולם שונאים אותם: "בשנה הראשונה זה שובר 90%"

בשביל שכר רחוק מלהיות נחשק וסיכוי אפסי למילה טובה, שופטי הכדורגל עולים לדשא מדי שבת וסופגים מטחי קללות ובוז מהיציעים ● שופטי העבר ובכירי האיגוד, לירן וקסברגר וזיו אדלר, פותחים הכל בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי": האדרנלין של "בית החרושת לקבלת החלטות", הטעויות שרודפות אותם בלילה והמחיר שמשלמות המשפחות ● מה מנצח את ההיגיון? "זה חיידק, מי שלא שם לא מבין"

צילומים: רויטרס

המדינה שהעלתה את מחיר הדלק ב־50% בעקבות המלחמה באיראן

סגירת מצר הורמוז כבר מורגשת בעשרות מדינות בעולם • חשיפה: האקר פרץ לשרתי FBI, ושם את ידו על מסמכי אפשטיין • ובנפאל - ראפר בדרך להפוך לראש ממשלה

חברת מטא / צילום: Shutterstock

דיווח: מטא בדרך לפיטורי ענק

ענקית הטכנולוגיה בוחנת צמצום משמעותי שישפיע על עד כ-20% מכוח האדם בחברה, בזמן שהיא משקיעה מאות מיליארדי דולרים בפיתוח תשתיות בינה מלאכותית ● דובר החברה בתגובה לדיווחים: "דיווח ספקולטיבי"

יוטב קוסטיקה, מנכ''ל מור קרנות נאמנות / צילום: דוברות מור קרנות נאמנות

נשאר במשפחה: כך ינוהלו מיליארדי הדולרים שיקבלו מייסדי וויז מאקזיט השנה

יוטב, אחיו של אחד ממייסדי וויז ינון קוסטיקה, יעזוב את תפקידו כמנכ"ל משותף במור קרנות נאמנות ויקים Family Office לניהול ההון של ארבעת מייסדי החברה ● הארבעה צפויים לקבל יחד כ־8 מיליארד דולר נטו ממכירת וויז לגוגל ● לצד זאת, קוסטיקה ימשיך לשמש כיועץ לבית ההשקעות

האי ח'ארג / צילום: Reuters, Science Photo Library

דריכות גדולה לאחר שארה״ב ביצעה תקיפה של פעם ב-40 שנה

בעולם מזהירים כי הפצצה האמריקאית באי ח׳ארג שממנו יוצאים כ־90% מיצוא הנפט של איראן – מעלה את הסיכון בשוקי האנרגיה ● טראמפ: "נמנענו מפגיעה בתשתיות הנפט, אך זה עשוי להשתנות"

האי ח'ארג / צילום: Reuters, Science Photo Library

עורק הנפט הראשי: כל מה שכדאי לדעת על "האי האסור" שהותקף באיראן

בתום שבועיים של מלחמה, ארה"ב העלתה הילוך ותקפה לראשונה מטרות צבאיות באי ח'ארג שבשליטת איראן ● לעת עתה, בחרו האמריקאים לא לפגוע בתשתיות האנרגיה עצמן אך הנשיא טראמפ מאיים לעשות כן אם מיצר הורמוז יישאר סגור ● מהו אותו אי קטן, ולמה הוא כה מהותי עבור משמרות המהפכה?