גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי שמאמין: קבוצת מפתחות חרדיות זכו בהאקתון למגזר החרדי

חברות הקבוצה הקימו במהלך ההאקתון את # vort - מערכת לחיפוש דברי תורה קצרים על פי נושא ובהתאמה לסוג האירוע ■ הפרס - ביטקוין אחד, אותו תרם היזם והמשקיע משה חוגג

יעקב ליצמן ויורם דבש  / צילום: אלעד גוטמן
יעקב ליצמן ויורם דבש / צילום: אלעד גוטמן

סמנכ"ל המכירות והשיווק של קבוצת גאון יקבל מניות חסומות בשווי 142 אלף שקל / אביב לוי

דירקטוריון קבוצת גאון החליט על הענקת חבילת מניות חסומות מותנות ביעדים (PSU - Performance Share Units) בשווי כולל של 142 אלף שקל לסמנכ"ל המכירות והשיווק בחברה, ראובן פיק. זאת, למרות התנגדות בעלי המניות, ובהתאם לתוקף הסמכות שיש לדירקטוריון בנושא. פיק יהיה זכאי לקבל את המניות בארבע מנות שוות, במשך ארבע שנים.

בדירקטוריון הסבירו בין היתר כי "ועדת התגמול ודירקטוריון החברה בדעה כי ההקצאה המוצעת הינה סבירה וראויה", וכי היא "משקפת יחס הולם בין רכיבי השכר הקבוע לרכיב השכר המשתנה".

עוד הסבירו בחברה כי "הקצאת ני"ע על-ידי גאון למנהלים בחברה ובחברות הבת שלה, לרבות למר פיק, הינה לטובת החברה בהיבט היכולת לשמר מנהלים קיימים, באופן המאפשר העמדת צוות ניהול בכיר ברמה גבוהה המסור לחברה".

במקביל לעדכון זה, קבוצת גאון פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של השנה, אותו סיכמה עם שיפור של 6% בהכנסותיה, שהגיעו ל-114 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי שלה נשחק, והיא עברה לשורה תפעולית שלילית, ולאחר שהגדילה את חלקה ברווחי חברות כלולות, בשורה התחתונה הציגה רווח נקי רבעוני זעום של פחות מ-200 אלף שקל.

קבוצת גאון, ובראשה המנכ"ל גיא רגב והיו"ר הראל בית און, עוסקת בייצור ושיווק צנורות פלדה ופלסטיק, מגופים, מדי מים וברזים. היא נמצאת בשליטת גאון אחזקות, בה מחזיקה קרן ויולה.

הראל בית און / צלם: איל יצהר

מי שמאמין

קבוצת מפתחות חרדיות זכו בהאקתון למגזר החרדי

ביום חמישי האחרון, זמן קצר לפני פרוץ ההכנות הקדחתניות לשבת, הגיעה אל משרדי פייסבוק בתל-אביב קבוצת חרדים וחרדיות. המטרה - האקתון (אירוע תכנות) בן יומיים, שהתקיים בשיתוף פעולה עם עמותת קמא-טק לשילוב חרדים בהייטק ועם ספריא - הספריה הדיגיטלית לטקסטים יהודיים.

במסגרת הפעילות שנמשכה עד אחרי אור הבוקר של יום שישי, התחרו 21 קבוצות, כולן של חרדים וחרדיות, שעצרו את מלאכת הפיתוח רק כדי להקדיש זמן לתפילות ערבית ושחרית.

אחת הבשורות המעניינות (והמבורכות) באירוע - הייתה זכייתה במקום הראשון של קבוצת מפתחות. חברות הקבוצה הקימו במהלך ההאקתון את # vort - מערכת לחיפוש דברי תורה קצרים על פי נושא ובהתאמה לסוג האירוע (עיינו ערך - ארוחת שבת, ברית, בר מצווה וכיו"ב). הפרס - ביטקוין אחד, אותו תרם היזם והמשקיע משה חוגג, מהמאמינים הגדולים במטבעות הדיגטליים (בלוקייצ'ן).

הזוכות: מלכי אקער, חני שפינר, שירי הוכהאוזר, רבקי רוטמן, ואמונה בשן. בחבר השופטים נכחו מלבד חוגג גם עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; ברט לוקשפייזר, מייסד וראש צוות טכנולוגי ספריא; אסף שמיר, מהנדס תוכנה במרכז המו"פ של פייסבוק ישראל; המשקיע אבי איל; העיתונאית ענבל אורפז, ואשת התקשורת סיון רהב מאיר, שנבחרה באחרונה לאישה המשפיעה והמובילה בתקשורת "של מגזין ליידי גלובס".

ברט לוקשפייזר, עדי סופר תאני ומשה פרידמן / צילום: שוקה כהן

הודות לשיחה עם נהג המונית

אילו תובנות וזכרונות עלו בכנס העסקים והכלכלה?

בכנס העסקים והכלכלה של עיריית רחובות ומשרד הכלכלה והתעשייה, שנערך השבוע בעיר רחובות, השתתף איתן יוחננוף, מנכ"ל רשת הסופרמרקטים "יוחננוף", שביקש לספק השראה וסיפר לקהל על הדרך שעשה. הוא שיתף את הקהל ואמר כי מגיל 14 הוא עבד בעסק המשפחתי עם אביו ואחיו לאחר בית ספר ובחופשים.

מי שעוד סיפר סיפור משלו, היה שר הכלכלה אלי כהן, שדאג לתת קרדיט והבהיר שהעצות הטובות ביותר מתקבלות מהשטח. הוא הדגים בכך שאת נושא הצורך בפנסיה לעצמאים, הוא הבין משיחה עם נהג מונית בן 63 שסיפר לו במהלך הנסיעה שמכיוון שאין לו פנסיה הוא יצטרך לעבוד עד גיל 80.

עוד השתתפו: אמיר איל, מייסד ויו"ר קבוצת ההשקעות איפיניטי-אילים; רן קיויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה ואחרים.

איתן יוחננוף, רן קויתי, אלי כהן, אמיר איל / צילום: תחיה פלבין

בונים את הארץ

משפחת עזריאלי מפרגנת לאדריכלות ישראלית

ביום ראשון בערב נערך באודיטוריום סמולרש שבאוניברסיטת תל-אביב, טקס הענקת פרס דוד עזריאלי לפרויקט סטודנטים לאדריכלות 2017. במסגרת האירוע העניקה קרן עזריאלי פרסים בשווי כולל של 100 אלף שקל, לשלושת הזוכים - איילה ישראל, ערן שושן והילה דוד.

אל צוות השיפוט, שכלל את האדריכלים ד"ר שרון עזריאלי, ברכה חיוטין, גיל שנהב ויואב מאירי, הצטרף הפעם גם האדריכל מיכאל ארד, המוכר בין היתר כמי שתכנן את האנדרטה באתר מרכז הסחר העולמי במנהטן.

בנוכחים ובמתרשמים: נעמי עזריאלי, יו"רית קרן עזריאלי קנדה; עופי זיסר, מנכ"לית קרן עזריאלי ישראל ובכירי קבוצת עזריאלי, בהם: מנחם עינן, יובל ברונשטיין, אייל חנקין ואחרים. סטפני עזריאלי, אם המשפחה, ובנותיה נעמי ושרון, הגיעו במיוחד לכבוד האירוע מקנדה.

הבת דנה עזריאלי, יו"רית קבוצת עזריאלי ויו"רית הקרן הזכירה כי "הפרס היה רעיון של אבי, שאהב אדריכלות ורצה לייצר מקומות בילוי ולאפשר לציבור הרחב ליהנות מהיצירה שלו כל יום, בכל מקום, בכל דרך. לתחושתי, הוקרת המצוינות בקרב סטודנטים לאדריכלות בישראל היא הדרך הטובה ביותר לכבד את זכרו", היא הצהירה.

  שרון עזריאלי, נעמי עזריאלי מיכאל ארד ודנה עזריאלי   / צילום: סוף כהן

בת 80 אבל עדיין נוצצת

מי הגיעו לחגיגת יום ההולדת של בורסת היהלומים הישראלית?

אל היכל התרבות בתל-אביב הגיעו ביום ראשון בערב מוזמנים ומוזמנות, כדי לחגוג יום הולדת 80 לבורסת היהלומים הישראלית.

בתפריט: קוקטייל חגיגי, מינגלינג ושלל נאומים, בהם גם ברכה מוקלטת של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

את פני המוזמנים קיבלו המארחים - יורם דבש, נשיא הבורסה; ואורנית ואלי אבידר המנכ"ל. אלה, הוכיחו שוב שלמרות טענתה של מרלי מונרו, היהלומים הם כבר מזמן לא חבריה הטובים של האישה בלבד. כך למשל, באורחי הכבוד ניתן היה לפגוש בין היתר את שר האוצר משה כחלון; שר הבריאות, יעקב ליצמן ואת יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני. עם זאת, בשלב התוכנית האמנותית שכללה הופעה של ריטה וביצוע מיוחד לשיר "יהלומים לנצח", בחרו ליצמן וגפני לעזוב את האולם. עוד ארחו והתארחו: קובי קורן, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים; שמואל שניצר, יו"ר מכון היהלומים; חברות וחברי הבורסה, בהם בועז ואיילה מולדבסקי; אמה ינובר, סגנית נשיא הבורסה; ענבל קרייס, סגנית מנהל מפעל חלל של התעשייה האווירית ופרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי שיבא; שלמה אדן; מרים ראובן ואחרים.

יעקב ליצמן ויורם דבש  / צילום: אלעד גוטמן

עוד כתבות

סניף של בנק איינדה בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

כך קריסת בנק החלה את תהליך ההתרסקות של המשטר באיראן

הלוואות מרובות למקורבי המשטר הפילו את בנק איינדה, והאיצו משבר פיננסי ארוך טווח ● הכישלון, מעריכים מומחים, הפך גם לסמל וגם לגורם שהאיץ את ההתפוררות הכלכלית של הרפובליקה האסלאמית - שבסופו של דבר הביאה למחאות ענק ברחבי איראן

הובלת דשנים, כיל חיפה / צילום: יח''צ כיל

יצואני הדשנים חוששים: עד כמה אירופה תכיר במס הפחמן הישראלי?

ישראל הקדימה וקבעה מס פחמן לקראת כניסתו לתוקף של מס חדש שיחול על סחורות מיובאות באירופה לפי הפליטות שנוצרו בייצורן ● אך האיחוד טרם הכריע אם יכיר במס המקומי, ויצואני הדשנים עלולים לשלם פעמיים

אילוסטרציה: Shutterstock

המספרים הסופיים הגיעו: מה עשו החסכונות שלכם ב-2025?

כלל ומנורה מבטחים חולקות ביניהן את המקומות הראשון והשני במסלולים הכלליים והמנייתיים, עם תשואה שנתית של יותר מ-16% כל אחת בכללי וכמעט 28% במנייתי ● התשואה לחוסכים בשנת 2025 היא הטובה ביותר מאז שנת 2009 ● בתחתית נמצאים אלטשולר שחם וילין לפידות, כשבדצמבר אלטשולר שחם כמעט לא הניב תשואה לחוסכים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; מניות השבבים מזנקות בעקבות הדוחות של TSMC

הנאסד"ק עולה בכ-0.7% ● TSMC קופצת בכ-7% אחרי הדוחות, אנבידיה ו-AMD עם עליות של 3% ו-5%, בהתאמה ● בנקי ההשקעות מורגן סטנלי וגולדמן סאקס מטפסים בעקבות פרסומי הדוחות ● מניית בלאקרוק מזנקת, לאחר שבית ההשקעות דיווח על שיא של נכסים מנוהלים, בגובה מעל 14 טריליון דולר ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט יורדים במעל 4%

מחאת תמיכה באיראנים, לונדון השבוע / צילום: Reuters, Seiya Tanase

רשתות מחתרתיות וציוד תקשורת מוברח: שדה הקרב המכריע באיראן הוא האינטרנט

בניסיון לחנוק את המחאה, המשטר האיראני ניתק כ־90 מיליון איש מהרשת, אך התוצאה הפוכה מהצפוי ● בעזרת עשרות אלפי טרמינלים של סטארלינק שהוברחו למדינה, שימוש ב־VPN ושירותים מוצפנים, המפגינים מצליחים לעקוף את ההחשכה ולהציף את העולם בתיעודים מהשטח

גם זה קרה פה / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות, איל יצהר

שמחון מציג: עוד תוכניות להרעפת מזומנים על הציבור

בכנסת אי אפשר לסיים משפט ● מה אומר המדד שאוהבים לסקר ● ומה עקום בתוכנית המשכנתאות החדשה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

הביקושים לקופנהגן הוכפלו: כך טיסות ישירות משפיעות על בחירת יעדי הנופש

ענף התעופה המקומי מתחיל להתאושש, והחברות מזהות את ההזדמנות ופותחות קווים ישירים חדשים להאנוי, לקופנהגן ולברטיסלבה ● אלה מקלים על הנסיעה ומגבירים את האטרקטיביות של היעדים ● ומתי טיסות ישירות לא מגדילות את הביקוש?

ההזמנות מ-iHerb גדלו / צילום: Shutterstock

הפטור של סמוטריץ' עובד: הישראלים הגדילו את הרכישות מהאתרים הבינ"ל

מספר ההזמנות באתרים כמו iHerb, אמזון ונקסט עלה בדצמבר בעקבות הגדלת הפטור ממע"מ, אך סך ההזמנות ירד ב-18% לעומת החודש הקודם ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

"השד יצא מהבקבוק": האזהרה החדשה של וורן באפט

באפט תמיד הזהיר שמתקפה גרעינית או ביולוגית היא הסיכון הגדול ביותר ● עתה הוא מוצא הקבלה בתחום ה-AI וטען בראיון ל-CNBC כי חוסר ההבנה של מובילי התחום בנוגע לכיוון אליו הטכנולוגיה מתקדמת הוא מסוכן ● להמחשה בחר את דבריו איינשטיין בנוגע לאטום: "זה משנה הכול בעולם, פרט לאופן שבו אנשים חושבים"

הבנקים לא מגלגלים את הירידה בריבית לנוטלי המשכנתאות / איור: גיל ג'יבלי

אחד מכל חמישה מאריך את המשכנתא: הנתון שחושף את מצוקת הלווים

בנק ישראל הפתיע בשבוע שעבר עם הורדת ריבית נוספת של 0.25%, שהביאה את שיעור הריבית הכללי לרמה של 4% ● עם זאת, למרות שתי הורדות רצופות, הבנקים לא ממהרים להוריד את הריביות גם על המשכנתאות החדשות ● ובמקביל, לפי בדיקת בנק ירושלים, אחד מכל חמישה לווים מותח את תקופת המשכנתא למקסימום

צילום: Shutterstock

פרשת יוטרייד: האנליסט הנאשם בהונאת משקיעים הוסגר לישראל

רואי קוזין, בכיר בחברת האלגו-טריידינג יוטרייד, שגייסה במרמה כ-77 מיליון שקל מכ-600 לקוחות, הוסגר ממקסיקו לישראל ● קוזין שימש כאנליסט ראשי בחברה בין השנים 2012 ל-2015, תחת ניהולו של אביב טלמור, שנידון לחמש שנות מאסר במגרת הפרשה

חומרים: Shutterstock, AP/Jacquelyn Martin (עיבוד תמונה)

מי שמתעמר בפאוול - יש לו עסק איתם: סוחרי מניות המם מתייצבים להגנת יו"ר הפד

משקיעים פרטיים הפעילים במדיה החברתית לא מתכוונים לעבור לסדר היום על האשמות מצד הבית הלבן בדבר מעשים פליליים של הנגיד פאוול, שמטרתן כנראה להפעיל לחץ כדי להביא להפחתות ריבית נוספות ● כמי שבתקופתו דהר שוק המניות לשיאים, הוא זכה באהדתם לנצח

מתוך קמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך

שבוע שלישי ברציפות: שגיא דקל חן מוביל את מזרחי טפחות למקום הראשון בזכירות

הפרסומת האהובה ביותר שייכת לביטוח 9, וחברות הביטוח תופסות מחצית מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות השבועי של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר השבוע שייכת לפלטפורמת הסטרימינג free TV והקמפיין בכיכובו של ארז טל

השלדים בבורסה בת''א מסמנים את להיטי התקופה / צילום: Shutterstock

הביקוש לשלדים בורסאיים בת"א עולה ומסמן את הסקטורים החמים

שורה של עסקאות נחתמו בתקופה האחרונה למיזוג פעילות עסקית חדשה לחברות שפעילותן נסגרה או מדשדשת ● רבות מחברות השלד הגיעו לבורסה בת"א בגל הנפקות הטכנולוגיה של שנת 2021 ● בצד הנכנס - פעילויות עסקיות בתחומים הקורצים לטעם הנוכחי של המשקיעים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

אחרי זינוק של 6,630%: בעל השליטה בארית מוכר מניות בכ-400 מיליון שקל. מי הרוכשים?

צבי לוי מנצל את הזינוק העצום במניית החברה ומוכר 7% ממניות החברה • המכירה מתבצעת בהנחה של 8% על מחיר המניה ● לגלובס נודע כי הרוכשים הם משקיעים זרים גדולים, חברות הביטוח מנורה מבטחים והפניקס ובית ההשקעות מור

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

המשקיע שבטוח: זו החברה שתעקוף את אנבידיה בשווי שוק

היזם והסוחר המפורסם טום סוסנוף טוען כי "אנבידיה היא השקעה משעממת שתאבד את התואר הנכסף לגוגל" ● אבל הוא די לבד - למעט מייקל ברי, יש קונסנזוס בקרב אנליסטים מובילים בוול סטריט שמניית החברה תספק אפסייד משמעותי ב־2026 ואף תעבור שווי שוק של 6 טריליון דולר ● בבלומברג מציינים את הסיכונים והמהמורות שבדרך ● וגם: אנבידיה היא החברה הכי זולה בין "שבע המופלאות", בנק אוף אמריקה: "זו הזדמנות"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

לראשונה השנה, וול סטריט סוגרת יומיים רצופים של ירידות; מיקרוסופט ומטא ירדו ב-2.5%

נאסד"ק ירד ב-1% ● מחזיקי אגרות החוב של אורקל תובעים את החברה ● הרשויות בסין הנחו את סוכני המכס לאסור על הכנסת שבבי ה-AI מסוג H200 של אנבידיה למדינה ● המכירות הקמעונאיות בארה"ב צמחו ב-0.6%, מעל לתחזיות ● מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים ● מחירי הנפט עלו במעל 1% בעקבות הטלטלה המתפתחת באיראן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ למשרד האוצר: גבשו פתרון זמני לחוסכי סלייס שכספם אבד

בג"ץ הורה לשר האוצר ולממונה על שוק ההון לעדכן בתוך 45 יום אם יינתן סיוע זמני לעמיתי סלייס שכספם אבד, עד לאישור סופי של הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה ● נציג המדינה הציג עמדה שמתנגדת לערבות וטען: מדובר במכשיר השקעה עם סיכון גבוה ● סמוטריץ': בשלב זה יש להמתין להתקדמות בהשבת הכספים

בין הסכסוך עם הפד לרוחות מלחמה מול איראן: תיק ההשקעות בעידן טראמפ 2.0

בימים האחרונים קידם נשיא ארה"ב בתזזיתיות מהלכים חריגים מול הפד ובשוקי האשראי, הדיור והנפט ● לכל אלו השפעה על אופק ההשקעה בדולר, בחברות פיננסים ואנרגיה, ביחס לאינפלציה ולאג"ח ממשלת ארה"ב ● איך כל זה צפוי להתבטא בניהול התיק ב–2026

צ'לסה רנגר והתמונה המג'ונרטת שלה. רשמה עלייה של 914% בחשיפות / צילום: צילום מסך לינקדאין

זינוק של 700% בטראפיק: המהלך שעשו נשים שלא מצאו עבודה בלינקדאין

טרנד מתפשט בלינקדאין הציג תופעה מדאיגה: נשים ששינו את המגדר בפרופיל דיווחו על זינוק של עד 700% בטראפיק ● ברשת החברתית דוחים את הטענות להטיה של האלגוריתם, ומומחיות בתחום טוענות כי מדובר בלא יותר ממראה לאפליה של החברה ● האם הפתרון הוא לאמץ את המשחק הגברי או דווקא לשחות נגד הזרם?