גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי שמאמין: קבוצת מפתחות חרדיות זכו בהאקתון למגזר החרדי

חברות הקבוצה הקימו במהלך ההאקתון את # vort - מערכת לחיפוש דברי תורה קצרים על פי נושא ובהתאמה לסוג האירוע ■ הפרס - ביטקוין אחד, אותו תרם היזם והמשקיע משה חוגג

יעקב ליצמן ויורם דבש  / צילום: אלעד גוטמן
יעקב ליצמן ויורם דבש / צילום: אלעד גוטמן

סמנכ"ל המכירות והשיווק של קבוצת גאון יקבל מניות חסומות בשווי 142 אלף שקל / אביב לוי

דירקטוריון קבוצת גאון החליט על הענקת חבילת מניות חסומות מותנות ביעדים (PSU - Performance Share Units) בשווי כולל של 142 אלף שקל לסמנכ"ל המכירות והשיווק בחברה, ראובן פיק. זאת, למרות התנגדות בעלי המניות, ובהתאם לתוקף הסמכות שיש לדירקטוריון בנושא. פיק יהיה זכאי לקבל את המניות בארבע מנות שוות, במשך ארבע שנים.

בדירקטוריון הסבירו בין היתר כי "ועדת התגמול ודירקטוריון החברה בדעה כי ההקצאה המוצעת הינה סבירה וראויה", וכי היא "משקפת יחס הולם בין רכיבי השכר הקבוע לרכיב השכר המשתנה".

עוד הסבירו בחברה כי "הקצאת ני"ע על-ידי גאון למנהלים בחברה ובחברות הבת שלה, לרבות למר פיק, הינה לטובת החברה בהיבט היכולת לשמר מנהלים קיימים, באופן המאפשר העמדת צוות ניהול בכיר ברמה גבוהה המסור לחברה".

במקביל לעדכון זה, קבוצת גאון פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של השנה, אותו סיכמה עם שיפור של 6% בהכנסותיה, שהגיעו ל-114 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי שלה נשחק, והיא עברה לשורה תפעולית שלילית, ולאחר שהגדילה את חלקה ברווחי חברות כלולות, בשורה התחתונה הציגה רווח נקי רבעוני זעום של פחות מ-200 אלף שקל.

קבוצת גאון, ובראשה המנכ"ל גיא רגב והיו"ר הראל בית און, עוסקת בייצור ושיווק צנורות פלדה ופלסטיק, מגופים, מדי מים וברזים. היא נמצאת בשליטת גאון אחזקות, בה מחזיקה קרן ויולה.

הראל בית און / צלם: איל יצהר

מי שמאמין

קבוצת מפתחות חרדיות זכו בהאקתון למגזר החרדי

ביום חמישי האחרון, זמן קצר לפני פרוץ ההכנות הקדחתניות לשבת, הגיעה אל משרדי פייסבוק בתל-אביב קבוצת חרדים וחרדיות. המטרה - האקתון (אירוע תכנות) בן יומיים, שהתקיים בשיתוף פעולה עם עמותת קמא-טק לשילוב חרדים בהייטק ועם ספריא - הספריה הדיגיטלית לטקסטים יהודיים.

במסגרת הפעילות שנמשכה עד אחרי אור הבוקר של יום שישי, התחרו 21 קבוצות, כולן של חרדים וחרדיות, שעצרו את מלאכת הפיתוח רק כדי להקדיש זמן לתפילות ערבית ושחרית.

אחת הבשורות המעניינות (והמבורכות) באירוע - הייתה זכייתה במקום הראשון של קבוצת מפתחות. חברות הקבוצה הקימו במהלך ההאקתון את # vort - מערכת לחיפוש דברי תורה קצרים על פי נושא ובהתאמה לסוג האירוע (עיינו ערך - ארוחת שבת, ברית, בר מצווה וכיו"ב). הפרס - ביטקוין אחד, אותו תרם היזם והמשקיע משה חוגג, מהמאמינים הגדולים במטבעות הדיגטליים (בלוקייצ'ן).

הזוכות: מלכי אקער, חני שפינר, שירי הוכהאוזר, רבקי רוטמן, ואמונה בשן. בחבר השופטים נכחו מלבד חוגג גם עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; ברט לוקשפייזר, מייסד וראש צוות טכנולוגי ספריא; אסף שמיר, מהנדס תוכנה במרכז המו"פ של פייסבוק ישראל; המשקיע אבי איל; העיתונאית ענבל אורפז, ואשת התקשורת סיון רהב מאיר, שנבחרה באחרונה לאישה המשפיעה והמובילה בתקשורת "של מגזין ליידי גלובס".

ברט לוקשפייזר, עדי סופר תאני ומשה פרידמן / צילום: שוקה כהן

הודות לשיחה עם נהג המונית

אילו תובנות וזכרונות עלו בכנס העסקים והכלכלה?

בכנס העסקים והכלכלה של עיריית רחובות ומשרד הכלכלה והתעשייה, שנערך השבוע בעיר רחובות, השתתף איתן יוחננוף, מנכ"ל רשת הסופרמרקטים "יוחננוף", שביקש לספק השראה וסיפר לקהל על הדרך שעשה. הוא שיתף את הקהל ואמר כי מגיל 14 הוא עבד בעסק המשפחתי עם אביו ואחיו לאחר בית ספר ובחופשים.

מי שעוד סיפר סיפור משלו, היה שר הכלכלה אלי כהן, שדאג לתת קרדיט והבהיר שהעצות הטובות ביותר מתקבלות מהשטח. הוא הדגים בכך שאת נושא הצורך בפנסיה לעצמאים, הוא הבין משיחה עם נהג מונית בן 63 שסיפר לו במהלך הנסיעה שמכיוון שאין לו פנסיה הוא יצטרך לעבוד עד גיל 80.

עוד השתתפו: אמיר איל, מייסד ויו"ר קבוצת ההשקעות איפיניטי-אילים; רן קיויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה ואחרים.

איתן יוחננוף, רן קויתי, אלי כהן, אמיר איל / צילום: תחיה פלבין

בונים את הארץ

משפחת עזריאלי מפרגנת לאדריכלות ישראלית

ביום ראשון בערב נערך באודיטוריום סמולרש שבאוניברסיטת תל-אביב, טקס הענקת פרס דוד עזריאלי לפרויקט סטודנטים לאדריכלות 2017. במסגרת האירוע העניקה קרן עזריאלי פרסים בשווי כולל של 100 אלף שקל, לשלושת הזוכים - איילה ישראל, ערן שושן והילה דוד.

אל צוות השיפוט, שכלל את האדריכלים ד"ר שרון עזריאלי, ברכה חיוטין, גיל שנהב ויואב מאירי, הצטרף הפעם גם האדריכל מיכאל ארד, המוכר בין היתר כמי שתכנן את האנדרטה באתר מרכז הסחר העולמי במנהטן.

בנוכחים ובמתרשמים: נעמי עזריאלי, יו"רית קרן עזריאלי קנדה; עופי זיסר, מנכ"לית קרן עזריאלי ישראל ובכירי קבוצת עזריאלי, בהם: מנחם עינן, יובל ברונשטיין, אייל חנקין ואחרים. סטפני עזריאלי, אם המשפחה, ובנותיה נעמי ושרון, הגיעו במיוחד לכבוד האירוע מקנדה.

הבת דנה עזריאלי, יו"רית קבוצת עזריאלי ויו"רית הקרן הזכירה כי "הפרס היה רעיון של אבי, שאהב אדריכלות ורצה לייצר מקומות בילוי ולאפשר לציבור הרחב ליהנות מהיצירה שלו כל יום, בכל מקום, בכל דרך. לתחושתי, הוקרת המצוינות בקרב סטודנטים לאדריכלות בישראל היא הדרך הטובה ביותר לכבד את זכרו", היא הצהירה.

  שרון עזריאלי, נעמי עזריאלי מיכאל ארד ודנה עזריאלי   / צילום: סוף כהן

בת 80 אבל עדיין נוצצת

מי הגיעו לחגיגת יום ההולדת של בורסת היהלומים הישראלית?

אל היכל התרבות בתל-אביב הגיעו ביום ראשון בערב מוזמנים ומוזמנות, כדי לחגוג יום הולדת 80 לבורסת היהלומים הישראלית.

בתפריט: קוקטייל חגיגי, מינגלינג ושלל נאומים, בהם גם ברכה מוקלטת של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

את פני המוזמנים קיבלו המארחים - יורם דבש, נשיא הבורסה; ואורנית ואלי אבידר המנכ"ל. אלה, הוכיחו שוב שלמרות טענתה של מרלי מונרו, היהלומים הם כבר מזמן לא חבריה הטובים של האישה בלבד. כך למשל, באורחי הכבוד ניתן היה לפגוש בין היתר את שר האוצר משה כחלון; שר הבריאות, יעקב ליצמן ואת יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני. עם זאת, בשלב התוכנית האמנותית שכללה הופעה של ריטה וביצוע מיוחד לשיר "יהלומים לנצח", בחרו ליצמן וגפני לעזוב את האולם. עוד ארחו והתארחו: קובי קורן, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים; שמואל שניצר, יו"ר מכון היהלומים; חברות וחברי הבורסה, בהם בועז ואיילה מולדבסקי; אמה ינובר, סגנית נשיא הבורסה; ענבל קרייס, סגנית מנהל מפעל חלל של התעשייה האווירית ופרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי שיבא; שלמה אדן; מרים ראובן ואחרים.

יעקב ליצמן ויורם דבש  / צילום: אלעד גוטמן

עוד כתבות

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

הפלת המשטר באיראן? כדאי קודם לדעת איך הוא בכלל בנוי

המנהיג העליון והנשיא על הכוונת הישראלית-אמריקאית, אבל איראן בנתה משטר עם מבנה הרבה יותר מסובך • המשרוקית של גלובס מסבירה: כך מורכב שלטון האייתוללות

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר בעקבות פתיחת מתקפת המנע וההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שני ● עם זאת, חברות התעופה כבר מתחילות להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

השימוש בגז במשק החשמל יורד: ישראל עברה לשימוש בדלקי חירום

בזמן שהשימוש בסולר - דלק החירום של ישראל - מזנק, השימוש בגז במשק החשמל צונח ביותר מחצי, מה שעשוי להעיד על השבתת אחד ממאגרי הגז של המדינה ● לפי מערכת "נגה", גם התחנות הפחמיות מגבירות תפוקה מעבר לרגיל

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

בית החולים סורוקה / צילום: Shutterstock

בתי החולים עוברים למרחבים המוגנים; הפעילות הלא דחופה נעצרה

לאחר שבועות של היערכות, אגירת ציוד רפואי ותרגיל גדול עם צה"ל, מערכת הבריאות העלתה כוננות לרמה הגבוהה ביותר ● בתי החולים ימשיכו לתת מענה למקרים דחופים, חלק מהטיפולים יבוטלו ● משרד הבריאות מסר כי בנק הדם במוכנות גבוהה, וצוותים תוגברו בדרום ● נכון לעכשיו טיפות החלב נותרות בשלב זה פתוחות

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה