גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  אירועים ומינויים

מי שמאמין: קבוצת מפתחות חרדיות זכו בהאקתון למגזר החרדי

חברות הקבוצה הקימו במהלך ההאקתון את # vort - מערכת לחיפוש דברי תורה קצרים על פי נושא ובהתאמה לסוג האירוע ■ הפרס - ביטקוין אחד, אותו תרם היזם והמשקיע משה חוגג

יעקב ליצמן ויורם דבש  / צילום: אלעד גוטמן
יעקב ליצמן ויורם דבש / צילום: אלעד גוטמן

סמנכ"ל המכירות והשיווק של קבוצת גאון יקבל מניות חסומות בשווי 142 אלף שקל / אביב לוי

דירקטוריון קבוצת גאון החליט על הענקת חבילת מניות חסומות מותנות ביעדים (PSU - Performance Share Units) בשווי כולל של 142 אלף שקל לסמנכ"ל המכירות והשיווק בחברה, ראובן פיק. זאת, למרות התנגדות בעלי המניות, ובהתאם לתוקף הסמכות שיש לדירקטוריון בנושא. פיק יהיה זכאי לקבל את המניות בארבע מנות שוות, במשך ארבע שנים.

בדירקטוריון הסבירו בין היתר כי "ועדת התגמול ודירקטוריון החברה בדעה כי ההקצאה המוצעת הינה סבירה וראויה", וכי היא "משקפת יחס הולם בין רכיבי השכר הקבוע לרכיב השכר המשתנה".

עוד הסבירו בחברה כי "הקצאת ני"ע על-ידי גאון למנהלים בחברה ובחברות הבת שלה, לרבות למר פיק, הינה לטובת החברה בהיבט היכולת לשמר מנהלים קיימים, באופן המאפשר העמדת צוות ניהול בכיר ברמה גבוהה המסור לחברה".

במקביל לעדכון זה, קבוצת גאון פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של השנה, אותו סיכמה עם שיפור של 6% בהכנסותיה, שהגיעו ל-114 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי שלה נשחק, והיא עברה לשורה תפעולית שלילית, ולאחר שהגדילה את חלקה ברווחי חברות כלולות, בשורה התחתונה הציגה רווח נקי רבעוני זעום של פחות מ-200 אלף שקל.

קבוצת גאון, ובראשה המנכ"ל גיא רגב והיו"ר הראל בית און, עוסקת בייצור ושיווק צנורות פלדה ופלסטיק, מגופים, מדי מים וברזים. היא נמצאת בשליטת גאון אחזקות, בה מחזיקה קרן ויולה.

הראל בית און / צלם: איל יצהר

מי שמאמין

קבוצת מפתחות חרדיות זכו בהאקתון למגזר החרדי

ביום חמישי האחרון, זמן קצר לפני פרוץ ההכנות הקדחתניות לשבת, הגיעה אל משרדי פייסבוק בתל-אביב קבוצת חרדים וחרדיות. המטרה - האקתון (אירוע תכנות) בן יומיים, שהתקיים בשיתוף פעולה עם עמותת קמא-טק לשילוב חרדים בהייטק ועם ספריא - הספריה הדיגיטלית לטקסטים יהודיים.

במסגרת הפעילות שנמשכה עד אחרי אור הבוקר של יום שישי, התחרו 21 קבוצות, כולן של חרדים וחרדיות, שעצרו את מלאכת הפיתוח רק כדי להקדיש זמן לתפילות ערבית ושחרית.

אחת הבשורות המעניינות (והמבורכות) באירוע - הייתה זכייתה במקום הראשון של קבוצת מפתחות. חברות הקבוצה הקימו במהלך ההאקתון את # vort - מערכת לחיפוש דברי תורה קצרים על פי נושא ובהתאמה לסוג האירוע (עיינו ערך - ארוחת שבת, ברית, בר מצווה וכיו"ב). הפרס - ביטקוין אחד, אותו תרם היזם והמשקיע משה חוגג, מהמאמינים הגדולים במטבעות הדיגטליים (בלוקייצ'ן).

הזוכות: מלכי אקער, חני שפינר, שירי הוכהאוזר, רבקי רוטמן, ואמונה בשן. בחבר השופטים נכחו מלבד חוגג גם עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; ברט לוקשפייזר, מייסד וראש צוות טכנולוגי ספריא; אסף שמיר, מהנדס תוכנה במרכז המו"פ של פייסבוק ישראל; המשקיע אבי איל; העיתונאית ענבל אורפז, ואשת התקשורת סיון רהב מאיר, שנבחרה באחרונה לאישה המשפיעה והמובילה בתקשורת "של מגזין ליידי גלובס".

ברט לוקשפייזר, עדי סופר תאני ומשה פרידמן / צילום: שוקה כהן

הודות לשיחה עם נהג המונית

אילו תובנות וזכרונות עלו בכנס העסקים והכלכלה?

בכנס העסקים והכלכלה של עיריית רחובות ומשרד הכלכלה והתעשייה, שנערך השבוע בעיר רחובות, השתתף איתן יוחננוף, מנכ"ל רשת הסופרמרקטים "יוחננוף", שביקש לספק השראה וסיפר לקהל על הדרך שעשה. הוא שיתף את הקהל ואמר כי מגיל 14 הוא עבד בעסק המשפחתי עם אביו ואחיו לאחר בית ספר ובחופשים.

מי שעוד סיפר סיפור משלו, היה שר הכלכלה אלי כהן, שדאג לתת קרדיט והבהיר שהעצות הטובות ביותר מתקבלות מהשטח. הוא הדגים בכך שאת נושא הצורך בפנסיה לעצמאים, הוא הבין משיחה עם נהג מונית בן 63 שסיפר לו במהלך הנסיעה שמכיוון שאין לו פנסיה הוא יצטרך לעבוד עד גיל 80.

עוד השתתפו: אמיר איל, מייסד ויו"ר קבוצת ההשקעות איפיניטי-אילים; רן קיויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה ואחרים.

איתן יוחננוף, רן קויתי, אלי כהן, אמיר איל / צילום: תחיה פלבין

בונים את הארץ

משפחת עזריאלי מפרגנת לאדריכלות ישראלית

ביום ראשון בערב נערך באודיטוריום סמולרש שבאוניברסיטת תל-אביב, טקס הענקת פרס דוד עזריאלי לפרויקט סטודנטים לאדריכלות 2017. במסגרת האירוע העניקה קרן עזריאלי פרסים בשווי כולל של 100 אלף שקל, לשלושת הזוכים - איילה ישראל, ערן שושן והילה דוד.

אל צוות השיפוט, שכלל את האדריכלים ד"ר שרון עזריאלי, ברכה חיוטין, גיל שנהב ויואב מאירי, הצטרף הפעם גם האדריכל מיכאל ארד, המוכר בין היתר כמי שתכנן את האנדרטה באתר מרכז הסחר העולמי במנהטן.

בנוכחים ובמתרשמים: נעמי עזריאלי, יו"רית קרן עזריאלי קנדה; עופי זיסר, מנכ"לית קרן עזריאלי ישראל ובכירי קבוצת עזריאלי, בהם: מנחם עינן, יובל ברונשטיין, אייל חנקין ואחרים. סטפני עזריאלי, אם המשפחה, ובנותיה נעמי ושרון, הגיעו במיוחד לכבוד האירוע מקנדה.

הבת דנה עזריאלי, יו"רית קבוצת עזריאלי ויו"רית הקרן הזכירה כי "הפרס היה רעיון של אבי, שאהב אדריכלות ורצה לייצר מקומות בילוי ולאפשר לציבור הרחב ליהנות מהיצירה שלו כל יום, בכל מקום, בכל דרך. לתחושתי, הוקרת המצוינות בקרב סטודנטים לאדריכלות בישראל היא הדרך הטובה ביותר לכבד את זכרו", היא הצהירה.

  שרון עזריאלי, נעמי עזריאלי מיכאל ארד ודנה עזריאלי   / צילום: סוף כהן

בת 80 אבל עדיין נוצצת

מי הגיעו לחגיגת יום ההולדת של בורסת היהלומים הישראלית?

אל היכל התרבות בתל-אביב הגיעו ביום ראשון בערב מוזמנים ומוזמנות, כדי לחגוג יום הולדת 80 לבורסת היהלומים הישראלית.

בתפריט: קוקטייל חגיגי, מינגלינג ושלל נאומים, בהם גם ברכה מוקלטת של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

את פני המוזמנים קיבלו המארחים - יורם דבש, נשיא הבורסה; ואורנית ואלי אבידר המנכ"ל. אלה, הוכיחו שוב שלמרות טענתה של מרלי מונרו, היהלומים הם כבר מזמן לא חבריה הטובים של האישה בלבד. כך למשל, באורחי הכבוד ניתן היה לפגוש בין היתר את שר האוצר משה כחלון; שר הבריאות, יעקב ליצמן ואת יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני. עם זאת, בשלב התוכנית האמנותית שכללה הופעה של ריטה וביצוע מיוחד לשיר "יהלומים לנצח", בחרו ליצמן וגפני לעזוב את האולם. עוד ארחו והתארחו: קובי קורן, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים; שמואל שניצר, יו"ר מכון היהלומים; חברות וחברי הבורסה, בהם בועז ואיילה מולדבסקי; אמה ינובר, סגנית נשיא הבורסה; ענבל קרייס, סגנית מנהל מפעל חלל של התעשייה האווירית ופרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי שיבא; שלמה אדן; מרים ראובן ואחרים.

יעקב ליצמן ויורם דבש  / צילום: אלעד גוטמן

עוד כתבות

מלון עכותיקה / צילום: אנטולי מיכאלו

מנסף חגיגי עם בשר מתפרק של שוק טלה בסמטאות ליד הים

אחרי כמה שנים קשות עכו מתעוררת לחיים ● עם דג בטאבון במסעדה צבעונית, יינות גליליים על גג מלון ומוזיקה לטינית בשקיעה היפה בישראל

אוטובוסים של חברת דן, אילוסטרציה / צילום: כדיה לוי

ארבעה חודשים אחרי שאגת הארי: החזרים לנוסעי התחבורה הציבורית

משרד התחבורה יחל ביום ראשון במבצע החזרים לנוסעים שהחזיקו במנויים תקופתיים בתקופת צמצום השירות במהלך המלחמה ● ההחזר יינתן למחזיקי "חופשי חודשי" ולסטודנטים שהחזיקו במנוי שנתי או במנוי לסמסטר ב' בשנת הלימודים הנוכחית, וניתן יהיה לממשו עד סוף 2026

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

לאחר שהשקיעה "משאבים אדירים": הקו החדש של אל על יבוטל. זו הסיבה

אל על הודיעה כי הקו הישיר להאנוי, שהיה אמור להתחיל לפעול באוקטובר, לא ייצא לדרך לאחר שלא התקבלו האישורים הנדרשים מגורמי הביטחון ● בחברה מציינים כי ההחלטה התקבלה לאחר שכבר השלימו את ההיערכות והשקיעו "משאבים אדירים" ● לנוסעים יוצעו טיסות דרך בנגקוק, מעבר ליעד אחר או החזר כספי מלא

הכלי הבלתי מאויש של תאגיד הנאווה, אריון סמט מוצג בתערוכה ביטחונית בסיאול

טראמפ מאיץ את ייצור המיירטים וחותם על שני הסכמים חדשים

ארה"ב מאיצה משמעותית את ייצור מיירטי ההגנה האווירית ● איחוד האמירויות מציגה מל"ט בסגנון "עשה זאת בעצמך" ● קוריאה העניקה לתאגיד מקומי חוזה לייצור המוני של רובוטים בלתי מאוישים ● והקרן שתשקיע מיליונים בחברות דיפנס-טק ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יניב אלעד + הסוס שלו ליברטי / צילום: יח''צ

ניהיליזם פיננסי: כשהימורי ספורט מחליפים את תיק ההשקעות של דור ה-Z

הצלחת הענק של פולימרקט היא רק חלון ראווה לתופעה רחבה הרבה יותר בקרב דור ה-Z ● סקר חדש מראה כי רבע מהצעירים תופסים הימורי ספורט כחלק מתכנון העתיד הכלכלי ● פרשנים מזהירים מ"ניהיליזם פיננסי": תחושת ייאוש ופסימיות כלכלית הדוחפת לנטילת סיכונים קיצוניים עם הכסף ● המומחים מבהירים: השקעה היא משחק בסכום חיובי - הימורים הם הפסד בטוח

שיבן רמג'י, המנכ''ל החדש של סלברייט / צילום: סלברייט

המניה הישראלית שפספסה בדוחות, וצנחה בכ-30% בוול סטריט

חברת המודיעין הדיגיטלי סלברייט דיווחה על צמיחה של 16% בהכנסות ברבעון השני, אך לא הצליחה להכות את צפי השוק והורידה את התחזיות להמשך ● במקביל, דיווחה על החלפת מנכ"לים ● בינתיים, בוול סטריט מותירים את המלצת הקנייה למניה

מה קרה לעונות וג'אמפ? / אילוסטרציה: AI

מעסק קטן שצמח לאימפריה, לחובות של 38 מיליון שקל: כך קרסה רשת האופנה

רשת האופנה למידות גדולות עונות וג'אמפ החלה כעסק משפחתי בדירת חדר וכעת נמצאת במרוץ למציאת רוכש לחברה עם חובות של כ-38 מיליון שקל ● על ימי הזוהר ונורת האזהרה וגם על מותו של המייסד, שטלטל את החברה ● האם מדובר רק בטרגדיה מקומית או בסיפורו של ענף שלם?

מעילת כספים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בנק ירושלים מכחיש ואנחנו יצאנו לבדוק האם מעילה גדולה בבנק בכלל אפשרית

בנק ירושלים הכחיש בשעות האחרונות את חרושת השמועות וטען כי לא נמצאה עדות לפעילות חריגה ● על הרקע הזה בדקנו האם מעילה בהיקף נרחב בכלל אפשרית כיום בעקבות הקשחת המגנונים לאחר פרשת אתי אלון והבנק למסחר משנת 2002, שבה נגנבו 250 מיליון שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

מה שלא לימדו אותנו: כך תוציאו הרבה יותר מ"חיסכון לכל ילד"

התשואה בחיסכון לכל ילד היא לא בהכרח העיקר ● החלום על ספורה נדחק הצדה ● ואיך באמת מקדמים שוויון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פינוי בינוי לפרויקט אביב בחפץ חיים בנחלת יצחק בתל אביב / צילום: רונן אטדגי

איזה שינוי מקודם במתווה התמורות של פינוי-בינוי?

לפי נתוני בנק ישראל באיזה בנק מקבלים 6% ריבית על סגירת פיקדון לשנה • וגם: איזה שפל היסטורי נרשם בשוק המשכנתאות החדשות שניטלו ביולי? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

איור: גיל ג'יבלי

הפרדוקס של אפל: משקיעה הכי פחות ב־AI, ומזנקת לשווי שיא

למרות השקעות נמוכות בבינה מלאכותית והימנעות מפיטורים, אפל נגעה בשיא של 5 טריליון דולר, לפני שאיבדה שוב את הבכורה לאנבידיה ● מדוע הגישה השמרנית משתלמת למשקיעים, והאם החברה תצליח להתגבר על הרוויה בשוק הסמארטפונים עם חידושים נוספים? ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט 

צילום: איל יצהר

מאות מיליונים למשק: המהפכה שתשפיע על הפקקים בישראל

בשנים האחרונות, חברת נתיבי ישראל פרסה כ-170 רמזורים אדפטיביים, המבוססים על בינה מלאכותית, בניסיון לנתח את הביקוש ולהתאים בזמן אמת למצב בשטח ● גלובס חושף את נתוני היעילות של אותם רמזורים

מתוך קמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

הפרסומות החזקות של השבוע: הבנק שמככב, הבגט עם הקממבר, והאתר שמתברג לראשונה

פרסומת הג'וניור החדשה של בנק הפועלים מתברגת במקום הראשון בזכירות ובאהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ביטוח 9 ואודי כגן מתברגים במקום השני, ואחרי 4.5 שנים באוויר, אתר הולידיי פיינדר נכנס לראשונה למדד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הראלי בוול סטריט נמשך: S&P 500 וראסל 2000 ננעלו בשיאים

נטפליקס עלתה לאחר השקעה מחודשת של ביל אקמן בה ● אינטל עלתה בעקבות המלצה של בנק אוף אמריקה ● סיסקו וסרבארס נפלו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט נחלשו וקטעו את רצף העליות

WIZ / צילום: WIZ

הבכיר שעוזב את Wiz ועובר לענקית הטכנולוגיה

סמנכ"ל התפעול של Wiz, דאלי ראג'יץ', מונה לסמנכ"ל הכנסות ראשי (CRO) ב-OpenAI ● המינוי מגיע ברקע התרחבות מואצת בשוק הארגוני והגעה לכ-2 מיליון עסקים ● אחד ממייסדי Wiz תיאר בעבר את הצטרפותו של ראג'יץ': "הגעתו הייתה אירוע תרבותי לא פשוט"

ביל אקמן / צילום: ענבל מרמרי

משקיע העל מהמר על 6 מניות חדשות

ארבע שנים אחרי שמחק השקעה של יותר מ־400 מיליון דולר, ביל אקמן חוזר לנטפליקס - הפעם כשהוא משוכנע שהחברה ניצחה במלחמת הסטרימינג ● "שווי החברה משקף הנחה משמעותית"

אבי שומר בסניף של צומת ספרים / צילום: אלירן אביטל

אבי שומר הודיע על סידור המדפים מחדש, והקפיץ את ענף הספרות. האם המתחרים ילכו בעקבותיו?

השבוע שיגר המנכ"ל והבעלים המשותף של "צומת ספרים" מכתב שבו הודיע כי הרשת תסנן את הספרים שהיא מוכרת, גם בהתאם לאופן המימון שלהם - על ידי הוצאה ממוסדת או הכותב עצמו ● הביקורות בענף לא איחרו להגיע, בעיקר על המעמד שהרשת לוקחת לעצמה, ועל הפגיעה בסופרים חדשים ● שומר לגלובס: "דווקא קיבלתי פידבקים חיוביים מהמו"לים. הם ואני מבינים שאנחנו עושים פה משהו חיובי"

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

השוכרים מתפשרים על איכות הדירות, ומעמד הביניים נוטש את השוק

ניתוח של מדדי הדירות ברבעון השני של 2026 מעלה כי מעמד הביניים מעדיף בימים אלה שלא לרכוש דירה, וכי שוכרים פונים לשכור דירות זולות יותר ואיכותיות פחות ● המחיר הממוצע לדירה שנרכשה ברבעון הגיע ל-2.435 מיליון שקל - שיא של כל הזמנים

עומסים בנתב''ג / צילום: מיכל רז חיימוביץ

רשות שדות התעופה מעדכנת: "הקלה משמעותית בעומסים בנתב"ג"

העדכון של הרשות מגיע לאחר שבבוקר דווח על עומסים חריגים בנתב"ג, כאשר לדבריה בתוך שלוש שעות נרשם צבר חריג של כ-90 טיסות ● מהרשות נמסר כי "המזוודות מגיעות כעת למסועים בתוך דקות ספורות, לצד היקפי הפעילות הגבוהים והעומסים החריגים במרחב האווירי באירופה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה שלילית בוול סטריט; ה-S&P 500 והנאסד"ק סגרו שבוע שלישי רצוף של עליות

הנאסד"ק ירד בכ-0.3% ● רדדיט קפצה לאחר שנודע כי היא תיכלל ב-S&P 500 בשבוע הבא ● סנדיסק זינקה אחרי המלצה מג'יי. פי. מורגן ● בורסת פרנקפורט טיפסה בכ-0.5% ● בורסת סיאול קפצה במעל 2%, בתמיכת סמסונג ו-SK Hynix ● מעל 90% מחברות ה-S&P 500 פרסמו דוחות לרבעון השני, צמיחת הרווחים עומדת על סביב 50%