גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בנק הפועלים מגביר לחץ על שאול אלוביץ': יפנה לבית המשפט

הרקע להחלטה: סירובו של אלוביץ' להזרים לקבוצת יורוקום כספים במסגרת הסדר החוב של יורוקום תקשורת והמחלוקת עם דיסקונט על חלוקת הביטחונות ■ טרם הוחלט באיזה בקשה משפטית לבחור - מינוי כונס או פירוק

שאול אלוביץ / צילום: איל יצהר
שאול אלוביץ / צילום: איל יצהר

לאחר כמה חודשים של מגעים לגיבוש הסדר חוב, בנק הפועלים מחליט להגביר את הלחץ על שאול אלוביץ'. הבנק החליט לפנות אל בית המשפט על מנת להביא למימוש הנכסים בקבוצה, ולפתור את המחלוקת שיש לו עם בנק דיסקונט בנושא חלוקת השעבודים. החלטת הבנק שעשויה להתחיל כדור שלג שיביא למכירה של בזק - ההחזקה המרכזית של הקבוצה - גרמה היום (ה') לירידות שערים במניות הקבוצה.

בבנק הפועלים הגיעו למסקנה בשבועיים האחרונים כי אלוביץ' רק מושך זמן ולא מראה נכונות ומאמץ אמיתי להגיע להסדר חוב שיהיה מקובל על הבנק. הליכה לבית משפט אינה פתרון אידיאלי מבחינת הפועלים, אך גורמים בסביבתו אומרים כי במצב הנוכחי לא הייתה ברירה אחרת. כמו כן, בבנק לא מתרשמים מהתנעת תהליך מימוש הנכסים בקבוצה. קבוצת יורוקום, נזכיר, החלה בתהליך למכירת חברת הטכנולוגיה די.אמ והיא כבר מנהלת מגעים בנושא. עם זאת, החברה אינה משועבדת לבנק הפועלים, והוא, ככל הנראה, לא אמור ליהנות מהתמורה במכירה.

בנק הפועלים, בניהולו של אריק פינטו, שלח היום לקבוצת יורוקום מכתב התראה לפני פנייה לביהמ"ש. נותרו עדיין כמה שבועות שבהם יוכלו הצדדים להגיע להסדר בטרם תעשה הפנייה לבית המשפט, ובקבוצת יורוקום מקווים שיוכלו לפתור את הסוגיה עד אז. כאמור, נקודת המחלוקת המרכזית היא תרומתו של אלוביץ' במסגרת הסדר החוב. בעל השליטה בקבוצת יורוקום אינו ערב אישית לחוב ולכן אינו ממהר להזרים כספים במסגרת ההסדר, ואילו בבנק הפועלים דורשים הזרמה של 100-150 מיליון שקל.

"בשנים האחרונות פרעה קבוצת יורוקום חוב של 2 מיליארד שקל למערכת הבנקאית. אלוביץ' עצמו הזרים לקבוצה סכום של 250 מיליון שקל ב-4 השנים האחרונות, וזאת למרות שהוא אינו ערב אישית לחוב", אומר היום ל"גלובס", עו"ד עמי ברלב, היועץ המשפטי של קבוצת יורוקום וסמנכ"ל במטה של אלוביץ' המוביל את גיבוש הסדר החוב מול הבנקים.

"הייתה לנו תוכנית לפירעון החוב, אך לצערנו האירועים בחברת חלל (פיצוץ הלוויין עמוס 6) שיבשו את התוכניות. מאז אנו במאמצים לגבש הסדר שיכלול מתן שעבוד של כל נכסי הקבוצה לבנקים ומימושם. אנחנו מקווים שנצליח לגבש הסדר שכזה בזמן שנותר ולא להגיע לבית המשפט", הוסיף. ברלב מודה כי אין כוונה כרגע לאלוביץ' להזרים כספים נוספים מלבד אלו שכבר הוזרמו בשנים האחרונות. נציין, כי חלק מהפירעונות לבנקים נעשו באמצעות העסקה המפוקפקת למכירת yes לבזק - אחד המוקדים המרכזיים בחקירת רשות ני"ע נגד אלוביץ'.

סך היקף החוב של יורוקום תקשורת עומד על כמיליארד שקל: 500 מיליון שקל לדיסקונט, 400 מיליון שקל לבנק הפועלים ו-28 מיליון שקל לבינלאומי. הערכות הן שאם בנק הפועלים אכן ילך לביהמ"ש, שאר הבנקים יצטרכו להצטרף אחריו.

בנוסף, לחברה-אחות, יורוקום נדל"ן חוב של כ-230 מיליון שקל לקונסורציום בראשות מזרחי טפחות ונושים נוספים. למרות שהיקף השעבוד בחברה זו גבוה מהחוב, במידה ומתחיל הליך משפטי כנגד יורוקום תקשורת - גם מזרחי-טפחות והמוסדיים יצטרפו אליו כדי לפחות להבטיח שלא תהיה שחיקה בבטוחות שלהם, הכוללים גם מניות השליטה בחלל וגם ערבות של יורוקום תקשורת.

החובות של יורוקום תקשורת הם חובות ישנים שניתנו עוד בתקופה שעיקר הפעילות של יורוקום הייתה ביבוא מכשירי נוקיה. החוב לא נפרע כסדרו מזה 3 שנים, אולם באחרונה המצב מבחינת הבנקים החמיר. הסיבה לכך היא החקירה שהתנהלה כנגד אלוביץ' ובכירים נוספים בקבוצת בזק ע"י רשות ני"ע. בעקבות החקירה נפלו מניות קבוצת בזק בחדות ושחקו את שווי הביטחונות שבידי הבנקים. הדבר גם אילץ את דיסקונט להפריש כ-180 מיליון שקל השנה להפסדי אשראי. בעקבות הירידה בשווי הבטוחות, החלו הבנקים להפעיל לחץ על אלוביץ' בניסיון להגיע להסדר חוב. אלוביץ' אמנם הצהיר כי יהיה מוכן לוותר על השליטה בבזק לטובת ההסדר, אבל בפועל ההסדר שניסה לגבש היה אמור לכלול בעיקר מימוש של יתר הנכסים בקבוצה והשארת בזק בידיו לפחות עד שלב מאוחר יותר.

באחרונה המליצה רשות ני"ע להגיש כתבי אישום בפרשת בזק. החלטה זו לא אמורה לפגוע בגיבוש הסדר החוב מבחינת הבנקים. מה שמעיב כאמור הוא סירובו עד כה של אלוביץ' להזרים כספים במסגרת ההסדר. כמו כן, בבנק הפועלים לא רואים בעין יפה, בלשון המעטה, את העובדה שלפני כשנתיים הגדילה קבוצת יורוקום את הביטחונות שלה לנושה הגדול בנק דיסקונט, והעניקה לו שעבוד על בניין יורוקום המוערך בכ-100 מיליון שקל וכן על חלק ממניות אינטרנט זהב, שבאמצעותם שולט אלוביץ' בבזק. מהלך זה נתפס כסוג של "העדפת נושים".

בין הצדדים נעשו ניסיונות למצוא פתרון, אולם עד כה הוא לא נמצא. ויתור על ביטחונות כאלה עלול לאלץ את דיסקונט לבצע הפרשות נוספות בגין החוב של אלוביץ'. בבנק הפועלים מעוניינים שגם סוגיית חלוקת השעבודים תגיע לבירור בבית המשפט.

עוד כתבות

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

וויטקוף: ממשל טראמפ דורש שכל הסכם גרעין עתידי עם איראן יהיה בתוקף ללא הגבלת זמן

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

היועמ"שית אישרה: נתניהו יעיד בפרשת הפגישה הלילית

ראש הממשלה צפוי למסור עדות פתוחה בפרשה בה נחשד ראש הסגל שלו, צחי ברוורמן, בשיבוש החקירה הנוגעת להדלפת מסמכים מסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני ● דובר רה"מ לשעבר העיד כי ברוורמן אמר לו שיוכל "לכבות" את החקירה

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

עושה את זה שוב: אנבידיה מכה את תחזיות השוק

אנבידיה עקפה את הצפי הן בשורת ההכנסות והן ברווח, ובנוסף הציגה גם תחזיות חזקות להמשך ● הכנסות ממרכז הנתונים צמחו ב-75% ● הרווח גולמי היה 75% ועמד ביעד הרווחיות הגבוה שהציבה החברה ● המניה עולה בכ-3.5% במסחר המאוחר

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי עפ"י ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים, כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת בטקס חגיגי בהשתתפות יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה ובן זוגו, ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו / צילום: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

ממזון ועד הייטק: המשלחת ההודית תיפגש עם שורת חברות תעשייה וטכנולוגיה בישראל

הערב ייפגשו שורה של חברות ישראליות בתחום התעשייה והטכנולוגיה עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו ומשלחת אנשי העסקים שמתלווה אליו ● רשימת החברות עמן נפגשים ההודים נבחרה ע"י ההודים עצמם ותואמה על ידם ישירות ללא מעורבות ישירה של גורמים רשמיים

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

סניף בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

לאומי סוגר את חברת ניהול התיקים וידאה ומרחיב את מערך ההשקעות

במסגרת ארגון מחדש שיזם לאומי, תחום ניהול ההשקעות בשוק ההון יועבר למערך ההשקעות בבנק בניהולו של אריאל כהן ● המהלך מתרחש ברקע למהלך אחר שעליו הכריז לאומי בשבוע החולף בתחום המסחר בשוק ההון - קמפיין "לא הרווחתם לא שילמתם"

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עוד 5,000 שקל בשנה: העובדים שיגדל להם בקרוב הנטו

במשרד האוצר מקדמים בחוק ההסדרים את ריווח מדרגות המס - שנועד להגדיל את שכר הנטו למעמד הביניים ● דיונים שנערכו בוועדת הכספים חשפו מי ייהנה מההטבה ● במסגרת הרפורמה יתווספו עד 5,000 שקל בשנה לשכר, אולם היא צפויה להעמיק את הגירעון

ביהמ''ש לענייני משפחה בת''א / צילום: אמיר מאירי

מה קורה כשהמטפלת של המנוחה טוענת שהייתה ידועה בציבור שלה?

אישה בעלת אמצעים במצב בריאותי מורכב הגיעה להסדר עם אישה נוספת, שעברה להתגורר בביתה וסייעה לה בשירותים יומיומיים - ובתמורה קיבלה מגורים בחינם ודמי כיס חודשיים ● לאחר מותה, המטפלת פנתה לבית המשפט לענייני משפחה וביקשה להכיר בה כידועה בציבור של המנוחה. מה נפסק?

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הרווח הנקי של מזרחי טפחות בשנת 2025: 5.6 מיליארד שקל

ברבעון הרביעי של 2025, הרווח הנקי של הבנק הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל - צמיחה של 7.5% ברווח הנקי ● הבנק יחלק מחצית מהרווח הנקי שרשם ברבעון לבעלי המניות – סכום של 702 מיליון שקל

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם