גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ח"כ איתן כבל: "זאת הייתה טעות ללכת על חוק ישראל היום"

בפאנל לציון עשור ל"ישראל היום" בכנס העיתונות באילת אמר העורך בועז ביסמוט: "העיתון מפסיד כסף, אני לא אשקר, אבל היום הוא מפסיד פחות" ■ יעקב אחימאיר: "עצם הוויכוח והביקורת על 'ישראל היום' נובעים מדבר אחד: מהשנאה לנתניהו"

איתן כבל / צילום: יונתן בלום
איתן כבל / צילום: יונתן בלום

"זאת הייתה טעות ללכת על חוק 'ישראל היום'. ההתמודדות הייתה צריכה להיות דרך מבקר המדינה ודרך הממונה על ההגבלים העסקיים" - כך אמר היום (ב') חבר הכנסת איתן כבל בפאנל בכנס אילת לעיתונות, שעסק בעשור לעיתון שבבעלות משפחת אדלסון. "אין ספק שלדעתי 'ישראל היום' אינו פועל באמות-מידה כלכליות, הוא פועל באופן שבעצם מרסק את עיתונות הכתובה, אבל מעולם בשום מקום בחוק (שאותו הוביל כבל) לא נכתב ולא נאמר לסגור את העיתון. כל מה שרציתי זה שיבוא אדם וישלם שקל (עבור העיתון)".

בהמשך הוסיף כבל: "אין לי בעיה של'ישראל היום' יש אורינטציה ימנית. זה לא הסיפור. כל הנקודה היא שהוא בא וריסק וניתץ את כל התפיסה הכלכלית שהתקיימה עד אז. יש גם עובדים חשובים לא פחות בעיתונים אחרים".

על היחס בין "ישראל היום" לנתניהו אמר כבל כי "את מה שהם כותבים עליו הוא לא היא מעז לכתוב (על עצמו). הוא קורא ומסמיק, אבל כל אחד והחנופה שלו".

לדבריו של כבל הגיבו דרור אידר, עורך מדור הדעות של "ישראל היום", ויעקב אחימאיר, איש תאגיד השידור שגם כותב במדור הדעות של העיתון. אידר דיבר במהלך חלק גדול מדבריו בצעקות ובצורה נרגשת.

"כל מה שכבל אמר זה בלבול מוח אחד גדול. אנחנו היחידים עם המודל הכלכלי, מר איתן כבל. מי קבע שדווקא הדפוס צריך לגבות כסף, אבל על רדיו וטלוויזיה ואינטרנט לא משלמים? מה זה משנה מה המדיום שבאמצעותו עוברות החדשות? כולכם כאן לא יודעים שום דבר. כבל אומר שאין לנו מודל כללי, אבל הוא לא מדבר על חוק התועבה שהוא הוביל. על הדבר המרכזי של חופש הביטוי".

כשנשאל מה המודל הכלכלי של העיתון, אמר אידר: "אנחנו חיים מהפרסומות יש גם בית דפוס. אני מקווה שבאיזשהו שלב אנחנו נגיע לאיזון ונרוויח כסף".

אחימאיר אמר בעניין: "אנחנו מתחמקים פה בדיון הזה. עצם הוויכוח והביקורת על 'ישראל היום' נובעים מדבר אחד: מהשנאה לראש הממשלה נתניהו. אילו העיתון הזה היה נניח באותו מודל כלכלי, אילו למשל ג'ורג' סורוס היה מוציא עיתון כזה כדי שישקף את הדעות שלו - ויכוח כזה לא היה קיים. הנושא הוא למעשה עיתון אחד בישראל שהוא תומך במדיניות של ראש הממשלה. אני לא רואה בזה שום פסול. להפך - זוהי דוגמה לפלורליזם. הניסיון להצר את צעדיו של 'ישראל היום' זה דבר נורא, אני שמח שכבל אמר שהוא מצטער על זה. צריך לשים את הדברים על השולחן, הרי זה בגלל השנאה לנתניהו".

ד"ר תהילה שוורץ-אלטשולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה הפתיעה כשאמרה: "אני אפתח בשבחו של 'ישראל היום'. אני חושבת שהתרומה שלו היא בהעלאה של האוריינות התקשורתית של הציבור. מה ש'ישראל היום' עשה זה לספר לקוראיו מה הם לא קראו ב'ידיעות' ולמה. זה אילץ את כל התקשורת לעשות דבר שהיא לא עשתה קודם, וזה להתייחס אחד אל השני. זה העלה מאוד את היכולת של הציבור הרחב להבין מה הם האינטרסים שעומדים מאחורי התקשרות. אפילו אימא שלי היום מבינה שמה שכתוב בעיתון לא נכון כמו התנ"ך. באופן פרדוקסלי זה מתבטא בכך שאמון הציבור בעיתונות דווקא יורד".

עו"ד אלעד מן, היועץ המשפטי של עמותת "הצלחה", התייחס לדבריו של עורך "ישראל היום" בועז ביסמוט (ראו בהמשך), ואמר: "ביסמוט אמר ש'ישראל היום' מייצג את רוח התקופה, אז יש לי חדשות בשבילכם: התקופה לא טובה. רואים את זה לא רק ב'ישראל היום' אלא גם בכלי תקשורת נוספים. חוק 'ישראל היום' היה חוק לא טוב, ואמרנו את זה גם בזמן אמת. איתן כבל יכול להעיד". 

"יש לנו מודל כלכלי שמצליח" 

עוד לפני הפאנל ערך המנחה, רועי כ"ץ, ראיון אישי עם עורך "ישראל היום", בועז ביסמוט. ביסמוט היה מנומס בהרבה מחברו לעיתון אידר, אך השיחה בינו לבין כ"ץ הייתה רווית עימותים ועקיצות. בסיומה טען כ"ץ כי ביסמוט לא ענה על אף שאלה.

"'ישראל היום' מתאים בדיוק לרוח התקופה. גם המודל הכלכלי שלו הביא באמת דבר חדש לשוק הישראלי, ומכאן גם הצלחתו. מלא עכשיו עשור לעיתון, ובמקום שנעשה כאן פאנל ונגיד כל הכבוד, נשמע אחר-כך (בפאנל) דברי ביקורת".

- תמיד אמרו של"ישראל היום" אין מודל כלכלי. האם היום יש מודל כלכלי, ועד כמה המודל הזה מטריד אותך?

"כבר בשנה הקרובה נראה במספרים שיפור, אין לי ספק. יש לנו מודל כלכלי שמצליח. העיתון מפסיד כסף, אני לא אשקר לך, אבל הוא מפסיד פחות. הוא מפסיד, אבל הוא בכיוון הנכון. בהחלט אחרי 7 חודשים הכיוון הכלכלי הוא מאוד חיובי".

- נתניהו נאלץ לחשוף שהוא שוחח לא מפחות מ-200 פעם עם קודמך בתפקיד. כמה פעמים הוא שוחח אתך?

"אני לא סופר. יש להניח שעם רזי ברקאי (ביסמוט מגיש איתו ברדיו פעם בשבוע) אני מדבר יותר. אבל בהחלט אני דיברתי עם ראש הממשלה. כאשר אתה עורך עיתון - ואת זה גיליתי מהר מאוד - אתה מדבר עם כל ראשי המפלגות בישראל".

- 200 פעמים ב-3 שנים זה סביר?

"השאלה היא לא כמה פעמים או אם דיברת. השאלה אם מה שהוא אמר לך אתה מיישם בעיתון".

- פעם בכמה זמן הוא מתקשר? יומי? שבועי?

"זה לא יומי ולא שבועי".

- מה לגבי הזירה הדיגיטלית? למה אין לכם משהו כמו ynet?

"אתה רואה שעשינו איחוד (בין נרג' ל'ישראל היום'). מצאנו לנכון לעשות את המיזוג הזה, ובעזרת השם עוד כמה שנים, כשאני אבוא לכאן, אנחנו גם נהיה האתר המוביל, כמו שהפכנו לעיתון המוביל".

עוד כתבות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל