גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האלפים זה פאסה? תכירו את אתרי הסקי החדשים ביפן

בעונת הסקי הקרובה יטוסו מרבית הגולשים הישראלים לאתרים הקלאסיים בצרפת, באוסטריה ובאיטליה, אבל צמאי החידושים ישמחו להתנסות באטרקציות החדשות: סקי ביפן וחופשות מותאמות אישית, במקום החבילות הקשיחות הנוכחיות

קמאקורה פסטיבל השלג ביפן שבמהלכו בונים בתי שלג קטנים ומוארים בנרות / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ
קמאקורה פסטיבל השלג ביפן שבמהלכו בונים בתי שלג קטנים ומוארים בנרות / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ

עונת הסקי הבאה עלינו לטובה עשויה להיות השנה של יפן. מדובר אומנם בינתיים בעשרות בודדות של ישראלים שמתעתדים לבלות השנה את חופשת הסקי שלהם בארץ השמש העולה - אבל אחרי שכבשו את אתרי הסקי של אירופה הקלאסית, טסו במורד המסלולים המוכרים של הרי האלפים בצרפת ובשווייץ, בדולומיטים באיטליה, בהרי פירין בבולגריה ועד מורדות הרי הקרפטים ברומניה הגיעו - אלה מבין גולשי כחול-לבן שהפרוטה מצויה בכיסם, מתחילים לגלות את אתרי הסקי של יפן.

כך, למשל, חברת קלאב מד מציעה כעת חבילות לאתר הסקי האופנתי טומאמו (Tomamu) שבאי הצפוני הוקאידו. "יפן מציעה חוויית גלישה שונה מהמוכר", אומרת היידי קונקל, סגנית נשיא קלאב מד בשווקי אסיה ואפריקה. "זה לא רק שהשלג היפני שונה במרקמו מהשווייצרי בכך שהוא רך, אוורירי, יבש וצמרירי מאוד, אלא שמדרך הטבע, כל הוויית האירוח שונה בתכלית. 341 חדרי המלון שבאתר מעוצבים לפי ארבע עונות השנה היפניות, בשילוב אלמנטים מן הטבע, והגולשים מוזמנים ליהנות מחוויות קולינריות נוסח יפן כמו גריל יקיניקו (Yakiniku) עם יין סאקה, מאכלי ים טריים, בר קרח, תה המוגש ליד בריכת הגלים הפנימית הגדולה ביותר ביפן, ועד מזחלות ורפטינג שלג (Snow Rafting, גלישה במדרון במעין "סירות" גומי)".

האתר פותח השנה את שעריו בפברואר. מחיר חבילה בת 7 לילות (יציאה ב-26 בפברואר) הוא 2110 אירו (לא כולל טיסות).

אתר סקי ביפן/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

גם חברת רגינה טורס מתכננת להוציא בקרוב קבוצת פיילוט של ישראלים לכפר הקובה (Hakuba) השוכן באלפים היפניים, ומרוחק כשלוש שעות נסיעה מטוקיו. אגב, הכפר - הנמצא בפאתי העיר נגאנו (Nagano) - אירח בשנת 1998 את משחקי החורף האולימפיים. "עובי השלג באתרי הסקי ביפן עשוי להגיע ל-10 מטרים ויותר, וחוויית הגלישה דומה לריחוף", אומר בועז קניאל, מדריך סקי בכיר ומארגן קבוצות גלישה ברגינה טורס. "החלטנו להציע סקי ביפן מתוך מחשבה שהגולשים הישראלים כבר בשלים למשהו שונה. החבילה שנציע תכלול שלושה ימים בטוקיו ועוד כשבוע גלישה בהקובה. אגב, המדריכים באתרים הם דוברי אנגלית וחלקם הגדול מגיעים מניו זילנד".

מחירו של סקי פס יומי (הכולל כרגיל שימוש במעליות ושכירת ציוד) הוא כ-50 דולר, מחיר חדר במלון מתחיל בכ-80 דולר ללילה ועשוי (או עלול) להגיע להרבה יותר, תלוי בעומק הכיסים, ומחיר הטיסה לטוקיו בחודשי החורף עשוי לנוע בין 700 ל-900 דולר לאדם.

ישראל? מעצמת סקי?

מטבע הדברים, רוב הישראלים יגיעו למדרונות אתרי הסקי של אירופה. לטענת גורמים בענף, ישראל הופכת בשנים האחרונות, למרות גודלה הזעיר, למיני-מעצמת סקי. ההערכות מדברות על בין 35 ל-45 אלף גולשים היוצאים מישראל בשנה. עד כדי כך, שלדברי קונקל, מספר הישראלים שפקדו בשנים האחרונות את אתר הסקי הפופולרי Val Thorens שבצרפת, שני רק למספר הגולשים מבריטניה. "מסקר פילוח שוק שעשינו, עולה שכ-80 אלף ישראלים גלשו לפחות פעם אחת בחייהם", אומר זאב דהן, מנכ"ל קלאב מד ישראל. "לפי הנתונים שבידינו, מספר הישראלים היוצאים לחופשת סקי עומד על כ-35,000 בשנה ויותר, ואנחנו מזהים צמיחה של בין 5% ל-8% בשנה במספר הישראלים שיצאו בשנים האחרונות לחופשות סקי באתרי הפרימיום היוקרתיים והיקרים יותר".

כך, למשל, אתר צרפתי שעולה בימים אלה על המפה הוא Club Med Grand Massif Samoens) Morillon (על הגבול בין צרפת לשווייץ), זאת במסגרת אתרי סקי מפנקים (4 קלשונים) שקלאב מד מקדמת השנה. מחיר חבילה בת 7 לילות (תאריך יציאה ב-17 בדצמבר), כולל טיסות, לינה, ארוחות, שתייה, סקי פס ושיעורי סקי וסנובורד: 2,203 אירו לאדם. חבילת סקי בת 7 לילות במהלך חופשת חנוכה באתר Club Med Val Thorens Sensations (4 קלשונים) תעלה 1,887 אירו לאדם, כולל טיסות, לינה, ארוחות, שתייה, סקי פס ושיעורי סקי וסנובורד.

אתר סקי ביפן/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

גלישה לפי מידה

שחקן חדש המתכוון לחולל מהפכה בשוק חופשות הסקי בארץ ובעולם הוא חברת WeSki, שהוקמה ב-2016 על-ידי ארבעה שותפים - יותם עידן, דוד בנזימרה, בן לנג ורועי צין. מדובר במיזם תיירותי-טכנולוגי שהושק בלונדון באוקטובר השנה, ואשר מאפשר לחובבי סקי לתפור לעצמם חופשות מותאמות אישית, זאת במקום לקנות מסוכני התיירות מוצרי מדף המוצעים לרוב בצורת חבילות קשיחות של שבוע.

לדברי בן לנג, אחד היזמים ושותף ב-WeSki, החברה מחוברת לאתרים כמו Booking.com ומאפשרת למשתמשים גמישות בתפירת מרכיבי החופשה, מבחירת התאריכים, בחירה בין מלון, דירה או צימר, ועד בחירה בין שכירת רכב או הסעות פרטיות.

בחברה אומדים את שוק גולשי הסקי הישראלים ב-50 אלף בשנה. "על-פי הנתונים שבידינו, היעדים הפופולריים בקרב הישראלים ממשיכים להיות צרפת, איטליה, אוסטריה ובולגריה", הוא אומר. "75% מהגולשים הם גברים, 25% הן נשים, כ-60% מהגולשים מעדיפים סקי וכ-40% סנובורד. על-פי הפילוח שאנחנו מבצעים, הנתונים החשובים ביותר עבור הגולשים הם כמות השלג המובטחת באתר, גודלו של אזור הסקי, העומס על המסלולים ומחיר הלינות ואיכותן".

לדברי לנג, בראש רשימת האתרים הפופולריים בקרב ישראלים צועדים עדיין ואל טורן (Val Thorens) בצרפת ומאיירהופן (Mayrhofen) שבאוסטריה. "אנחנו מציעים דווקא את אתר לה דוז אלפ (Les Deux Alpes). זהו קרחון הגלישה הגבוה ביותר בצרפת, שמאפשר גלישה מחנוכה עד פסח, ולעיתים עד תחילת מאי, ותאריך הפעילות הרשמי הוא מ-2 בדצמבר עד 28 באפריל.

מחיר לדוגמה: במהלך מארס, מחירה של חבילת סקי הכוללת שישה ימי גלישה, טיסות ולינה במלון 4 כוכבים: 1,050 אירו לאדם. מי שמוכן להסתפק בלינה בדירה, ישלם כ-800 אירו עבור חבילה כזאת.

אירוע: משתכשכים בשלג

תחרות עמידות בקור באתר הסקי צ'אנגשה (Changsha), שנפתח בסין לפני חודשים אחרים, ליד גבולה הצפוני עם רוסיה. זה האתר שהדיח את סקי דובאי (ראו מסגרת בעמודים הבאים) ממעמדו כאתר הסקי המקורה הגדול בעולם, עם כ-80 אלף מטרים רבועים שיכול להכיל כ-3,000 גולשים בו זמנית. השלג אומנם מלאכותי, אבל הטמפרטורה אמיתית לגמרי: מינוס 6 מעלות. מאז ההכרזה שסין תארח את אולימפיאדת החורף ב-2022, אחזה את המדינה קדחת סקי ופעילויות שלג, חלקן היתוליות. לאחרונה הודיעה בייג'ין על כוונה לבנות עוד 240 מתחמי סקי מלאכותי ברחבי המדינה, כדי לשפר את סיכויי הזכייה במדליות.

עוד כתבות

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

המכה שתיפול על הבנקים, ומה יקרה ל"חוק הפיננסי החשוב ביותר"?

בעוד שחוק ההסדרים מתרוקן מרפורמות, משרד האוצר רשם ניצחון עם העברת החוק שיפתח את תחום הערבויות לגופים חוץ־בנקאיים ויגביר את התחרות ● לאחר דיון הכנסת בחבילת החוקים הפיננסיים הכלולה בחוק ההסדרים, רפורמת מאגר אשראי לעסקים פוצלה

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: רמי זרנגר

משתלם לעבוד אצל ליאורה עופר: כמה יקבל המנכ"ל ב-2026?

חברת הקניונים מליסרון של ליאורה עופר מבקשת להקפיץ את שכרו של המנכ"ל אופיר שריד, לצד מענק בדמות שני סוגי אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל ● רשת המסעדות נונו מימי ממנה מנכ"ל חדש, וגם לבנק ישראל יש מנכ"ל חדש - שמגיע מעיריית נתניה ● אירועים ומינויים

הפגנת הרפתנים והחקלאים, הבוקר / צילום: יריב דגן

במחאה על רפורמת החלב: הרפתנים בהפגנת ענק מול משרד האוצר

מאות רפתנים וחקלאים מפגינים הבוקר מול הכנסת ומשרד האוצר, במחאה על רפורמת החלב שמקדם סמוטריץ' ● במסגרת המחאה נעה שיירת רכבים, טנדרים וכלים חקלאיים מאזור לטרון לכיוון הכנסת, ובמקביל יצאה שיירת טרקטורים מצומת מסמיה לירושלים, מה שגרם לשיבושי תנועה כבדים באזור

כמה שווה סל ההטבות שמציעה תדהר בפרויקט בשכונת ביצרון בתל אביב?

המבצע בשכנות ביצרון ששווה מאות אלפי שקלים לרוכשים

החברות תדהר ומבנה השיקו מבצע "חד־פעמי" בפרויקט הסוללים בשכונת ביצרון בתל אביב, הכולל סבסוד משכנתא, הנחות של מאות אלפי שקלים, מחסן במתנה והטבות נוספות ● בדקנו מה באמת שווה סל ההטבות - וכמה כסף הוא חוסך בפועל ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

המדינה לא מסתפקת במניית זהב ומגבשת מודל חדש בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

בכיר בחברה של איליה סוצקבר בישראל עוזב לסטארט־אפ חדש

עזיבה נוספת במרכז הפיתוח של SSI בתל אביב: שחר פפיני, מהמהנדסים הבכירים בחברה של איליה סוצקבר, פרש ומצטרף כ־CTO לסטארט־אפ Attestable AI, שגייס כ־20 מיליון דולר עוד לפני השקת מוצר

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה מעורבת בתל אביב; מניות התוכנה מחקו 5.6 מיליארד שקל מהשווי

ת"א 35 ננעל ביציבות, ת"א 90 ירד בכ-0.7% ● מניות התוכנה קרסו בעקבות הירידות וול סטריט אתמול: מג'יק צנחה בכ-20%, לצד מטריקס, וואן טכנולוגיות ומלם תים ● מייקל ברי: קריסת הביטקוין עלולה להתפתח ל"ספירלת מוות" שמזינה את עצמה ●  הזהב מעל 5,000 דולר לאונקייה, למרות רכבת ההרים - הבנקים הגדולים בטוחים שמחירו יזנק מעל ל-6,000 דולר

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

בורסת דרום קוריאה צונחת במעל 3%, הביטקוין בשפל של כשנה וחצי

בורסות אסיה נסחרות במגמה שלילית בעקבות הלחצים על מניות הטכנולוגיה בוול סטריט ● הביטקוין יורד לרמה של כ-70 אלף דולר למטבע - הנמוכה מזה כשנה וחצי ● מחירי המתכות היקרות ממשיכים לנוע בתנודתיות, הכסף צונח בחדות ● מחירי הנפט יורדים

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? הנתונים מנפצים כמה מיתוסים

האם הורים לילדים קטנים לוקחים יותר ימי מחלה מאחרים, ובאילו ימים ישראלים נוטים להיעדר? ● חברת חילן Value ניתחה את דיווחי ימי המחלה של מאות אלפי עובדים מסקטורים שונים, וחלק מהמסקנות מפתיעות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחה שלילית בתל אביב; מניות הטכנולוגיה יורדות, פוקס קופצת

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.7% ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, המשקיעים ממשיכים להעביר את כספיהם מסקטור הטכנולוגיה לאזורים אחרים בשוק ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים

בניין עיריית תל אביב־יפו / צילום: Shutterstock

הקרקע בת"א הופקעה מזוג מבוגר ללא פיצוי. ביהמ"ש פסק להם כ-6 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי קבע כי הטענה של עיריית תל אביב לגבי היעדר זכויות של זוג מבוגרים במקרקעין, נטענה בחוסר תום לב ומוטב שלא הייתה מועלית ● בית המשפט: "הרשויות לא יכולות להתנהג כיזם פרטי השוקל שיקולי רווח בלבד בהפקעה קניין"

חנוך מילביצקי, הליכוד שמונה אפס אפס, קול ברמה, 28.01.26 / צילום: מתוך אתר הכנסת

האם יבוא החמאה הביא דווקא להתייקרות שלה?

ההתנגדות לרפורמה במשק החלב עולה על טורים גבוהים - ויש מי שמזהירים מפני גורל דומה לזה של החמאה • אבל מה באמת קרה כשפתחו את שוק החמאה ליבוא? • המשרוקית של גלובס

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

צוות רמיטלי / צילום: אוהד כהן

ענקית הפינטק רמיטלי סוגרת את המרכז בישראל. העובדים פוטרו בשיחת זום

החברה, שרכשה את הסטארט־אפ הישראלי Rewire בשנת 2022, הודיעה לעובדיה בשיחת זום על סגירת פעילות המחקר והפיתוח המקומית ● 110 מתוך 200 עובדי החברה פוטרו

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט, ו'להתקרב לצלחת'"

חברת מלם / צילום: בר - אל

על רקע נפילה במניות ה-IT בת"א: ההפסד הצפוי של מלם תים בשוק הגמל

מניית חברות המחשוב בת"א צללו בשיעור חד על רקע החששות מהשפעות עתידיות של ה-AI על שוק התוכנה ● בד בבד, הודיעה מלם תים כי תפריש 30 מיליון שקל, בעקבות סיומו של מו"מ שניהלה במשך שנתיים עם בנק, לשיתוף פעולה בתחום תפעול קופות גמל וקרנות השתלמות

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

אכזבה בים השחור: מה הפיל את מניית ניו-מד במסחר?

ירידה חדה נרשמה ביחידת ההשתתפות של ניו מד, הנמצאת בשליטת קבוצת דלק ומקווה לתוצאות טובות יותר בקידוח הבא שמתוכנן בשטח הזיכיון

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

המחיר של תזמון השוק: איך מספר ימים עלולים לחתוך חצי מהרווח?

בין המתיחות הגיאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

הנשק הרוסי החדש של איראן שצריך להדאיג את ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: לפי דיווחים איראן קיבלה מרוסיה מטוסי קרב חדשים, הטיים הקדיש את השער שלו למפגינים באיראן, ובוושינגטון פוסט מפרגנים לתעשיות הביטחוניות הישראליות • כותרות העיתונים בעולם

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה צפויה לאשר: שדה תעופה בינלאומי יוקם בציקלג שבנגב

לאחר שנים של מחלוקות, הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון בישראל ● ההכרעה התקבלה בדיון שקיים ראש הממשלה עם שרת התחבורה ובכירים נוספים, חרף הסתייגויות מקצועיות וביקורת בענף התעופה