גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האלפים זה פאסה? תכירו את אתרי הסקי החדשים ביפן

בעונת הסקי הקרובה יטוסו מרבית הגולשים הישראלים לאתרים הקלאסיים בצרפת, באוסטריה ובאיטליה, אבל צמאי החידושים ישמחו להתנסות באטרקציות החדשות: סקי ביפן וחופשות מותאמות אישית, במקום החבילות הקשיחות הנוכחיות

קמאקורה פסטיבל השלג ביפן שבמהלכו בונים בתי שלג קטנים ומוארים בנרות / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ
קמאקורה פסטיבל השלג ביפן שבמהלכו בונים בתי שלג קטנים ומוארים בנרות / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ

עונת הסקי הבאה עלינו לטובה עשויה להיות השנה של יפן. מדובר אומנם בינתיים בעשרות בודדות של ישראלים שמתעתדים לבלות השנה את חופשת הסקי שלהם בארץ השמש העולה - אבל אחרי שכבשו את אתרי הסקי של אירופה הקלאסית, טסו במורד המסלולים המוכרים של הרי האלפים בצרפת ובשווייץ, בדולומיטים באיטליה, בהרי פירין בבולגריה ועד מורדות הרי הקרפטים ברומניה הגיעו - אלה מבין גולשי כחול-לבן שהפרוטה מצויה בכיסם, מתחילים לגלות את אתרי הסקי של יפן.

כך, למשל, חברת קלאב מד מציעה כעת חבילות לאתר הסקי האופנתי טומאמו (Tomamu) שבאי הצפוני הוקאידו. "יפן מציעה חוויית גלישה שונה מהמוכר", אומרת היידי קונקל, סגנית נשיא קלאב מד בשווקי אסיה ואפריקה. "זה לא רק שהשלג היפני שונה במרקמו מהשווייצרי בכך שהוא רך, אוורירי, יבש וצמרירי מאוד, אלא שמדרך הטבע, כל הוויית האירוח שונה בתכלית. 341 חדרי המלון שבאתר מעוצבים לפי ארבע עונות השנה היפניות, בשילוב אלמנטים מן הטבע, והגולשים מוזמנים ליהנות מחוויות קולינריות נוסח יפן כמו גריל יקיניקו (Yakiniku) עם יין סאקה, מאכלי ים טריים, בר קרח, תה המוגש ליד בריכת הגלים הפנימית הגדולה ביותר ביפן, ועד מזחלות ורפטינג שלג (Snow Rafting, גלישה במדרון במעין "סירות" גומי)".

האתר פותח השנה את שעריו בפברואר. מחיר חבילה בת 7 לילות (יציאה ב-26 בפברואר) הוא 2110 אירו (לא כולל טיסות).

אתר סקי ביפן/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

גם חברת רגינה טורס מתכננת להוציא בקרוב קבוצת פיילוט של ישראלים לכפר הקובה (Hakuba) השוכן באלפים היפניים, ומרוחק כשלוש שעות נסיעה מטוקיו. אגב, הכפר - הנמצא בפאתי העיר נגאנו (Nagano) - אירח בשנת 1998 את משחקי החורף האולימפיים. "עובי השלג באתרי הסקי ביפן עשוי להגיע ל-10 מטרים ויותר, וחוויית הגלישה דומה לריחוף", אומר בועז קניאל, מדריך סקי בכיר ומארגן קבוצות גלישה ברגינה טורס. "החלטנו להציע סקי ביפן מתוך מחשבה שהגולשים הישראלים כבר בשלים למשהו שונה. החבילה שנציע תכלול שלושה ימים בטוקיו ועוד כשבוע גלישה בהקובה. אגב, המדריכים באתרים הם דוברי אנגלית וחלקם הגדול מגיעים מניו זילנד".

מחירו של סקי פס יומי (הכולל כרגיל שימוש במעליות ושכירת ציוד) הוא כ-50 דולר, מחיר חדר במלון מתחיל בכ-80 דולר ללילה ועשוי (או עלול) להגיע להרבה יותר, תלוי בעומק הכיסים, ומחיר הטיסה לטוקיו בחודשי החורף עשוי לנוע בין 700 ל-900 דולר לאדם.

ישראל? מעצמת סקי?

מטבע הדברים, רוב הישראלים יגיעו למדרונות אתרי הסקי של אירופה. לטענת גורמים בענף, ישראל הופכת בשנים האחרונות, למרות גודלה הזעיר, למיני-מעצמת סקי. ההערכות מדברות על בין 35 ל-45 אלף גולשים היוצאים מישראל בשנה. עד כדי כך, שלדברי קונקל, מספר הישראלים שפקדו בשנים האחרונות את אתר הסקי הפופולרי Val Thorens שבצרפת, שני רק למספר הגולשים מבריטניה. "מסקר פילוח שוק שעשינו, עולה שכ-80 אלף ישראלים גלשו לפחות פעם אחת בחייהם", אומר זאב דהן, מנכ"ל קלאב מד ישראל. "לפי הנתונים שבידינו, מספר הישראלים היוצאים לחופשת סקי עומד על כ-35,000 בשנה ויותר, ואנחנו מזהים צמיחה של בין 5% ל-8% בשנה במספר הישראלים שיצאו בשנים האחרונות לחופשות סקי באתרי הפרימיום היוקרתיים והיקרים יותר".

כך, למשל, אתר צרפתי שעולה בימים אלה על המפה הוא Club Med Grand Massif Samoens) Morillon (על הגבול בין צרפת לשווייץ), זאת במסגרת אתרי סקי מפנקים (4 קלשונים) שקלאב מד מקדמת השנה. מחיר חבילה בת 7 לילות (תאריך יציאה ב-17 בדצמבר), כולל טיסות, לינה, ארוחות, שתייה, סקי פס ושיעורי סקי וסנובורד: 2,203 אירו לאדם. חבילת סקי בת 7 לילות במהלך חופשת חנוכה באתר Club Med Val Thorens Sensations (4 קלשונים) תעלה 1,887 אירו לאדם, כולל טיסות, לינה, ארוחות, שתייה, סקי פס ושיעורי סקי וסנובורד.

אתר סקי ביפן/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

גלישה לפי מידה

שחקן חדש המתכוון לחולל מהפכה בשוק חופשות הסקי בארץ ובעולם הוא חברת WeSki, שהוקמה ב-2016 על-ידי ארבעה שותפים - יותם עידן, דוד בנזימרה, בן לנג ורועי צין. מדובר במיזם תיירותי-טכנולוגי שהושק בלונדון באוקטובר השנה, ואשר מאפשר לחובבי סקי לתפור לעצמם חופשות מותאמות אישית, זאת במקום לקנות מסוכני התיירות מוצרי מדף המוצעים לרוב בצורת חבילות קשיחות של שבוע.

לדברי בן לנג, אחד היזמים ושותף ב-WeSki, החברה מחוברת לאתרים כמו Booking.com ומאפשרת למשתמשים גמישות בתפירת מרכיבי החופשה, מבחירת התאריכים, בחירה בין מלון, דירה או צימר, ועד בחירה בין שכירת רכב או הסעות פרטיות.

בחברה אומדים את שוק גולשי הסקי הישראלים ב-50 אלף בשנה. "על-פי הנתונים שבידינו, היעדים הפופולריים בקרב הישראלים ממשיכים להיות צרפת, איטליה, אוסטריה ובולגריה", הוא אומר. "75% מהגולשים הם גברים, 25% הן נשים, כ-60% מהגולשים מעדיפים סקי וכ-40% סנובורד. על-פי הפילוח שאנחנו מבצעים, הנתונים החשובים ביותר עבור הגולשים הם כמות השלג המובטחת באתר, גודלו של אזור הסקי, העומס על המסלולים ומחיר הלינות ואיכותן".

לדברי לנג, בראש רשימת האתרים הפופולריים בקרב ישראלים צועדים עדיין ואל טורן (Val Thorens) בצרפת ומאיירהופן (Mayrhofen) שבאוסטריה. "אנחנו מציעים דווקא את אתר לה דוז אלפ (Les Deux Alpes). זהו קרחון הגלישה הגבוה ביותר בצרפת, שמאפשר גלישה מחנוכה עד פסח, ולעיתים עד תחילת מאי, ותאריך הפעילות הרשמי הוא מ-2 בדצמבר עד 28 באפריל.

מחיר לדוגמה: במהלך מארס, מחירה של חבילת סקי הכוללת שישה ימי גלישה, טיסות ולינה במלון 4 כוכבים: 1,050 אירו לאדם. מי שמוכן להסתפק בלינה בדירה, ישלם כ-800 אירו עבור חבילה כזאת.

אירוע: משתכשכים בשלג

תחרות עמידות בקור באתר הסקי צ'אנגשה (Changsha), שנפתח בסין לפני חודשים אחרים, ליד גבולה הצפוני עם רוסיה. זה האתר שהדיח את סקי דובאי (ראו מסגרת בעמודים הבאים) ממעמדו כאתר הסקי המקורה הגדול בעולם, עם כ-80 אלף מטרים רבועים שיכול להכיל כ-3,000 גולשים בו זמנית. השלג אומנם מלאכותי, אבל הטמפרטורה אמיתית לגמרי: מינוס 6 מעלות. מאז ההכרזה שסין תארח את אולימפיאדת החורף ב-2022, אחזה את המדינה קדחת סקי ופעילויות שלג, חלקן היתוליות. לאחרונה הודיעה בייג'ין על כוונה לבנות עוד 240 מתחמי סקי מלאכותי ברחבי המדינה, כדי לשפר את סיכויי הזכייה במדליות.

עוד כתבות

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

כך הפך השקל לאחד המטבעות החזקים מול הדולר - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

למרות אי־הוודאות הביטחונית, השקל התחזק מתחילת 2025 בכ־11% ● גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● האנליסט שרואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● וגם: אלו התחזיות של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

לנה הידי ב''המופקרים''. הגבולות מיטשטשים / צילום: באדיבות נטפליקס

קורט סאטר חוזר להלך על התפר בין פשע להפקרות, הפעם במערב הפרוע

גם ב"מופקרים", הדרמה החדשה של יוצר "ילדי האנרכיה", לא חסרים דם, אלימות ופשע. רק שהפעם הזירה היא המערב הפרוע ● במרכז העלילה ניצבות שתי משפחות יריבות: האחת ענייה ונטולת מעמד, השנייה עשירה ומבוססת, ובחזית עומדות נשים חזקות שמובילות את הסיפור

הפקולטה. על משפיענים פיננסיים / צילום: Shutterstock

היינו רוצים לחשוב שמשפיענים פיננסיים פועלים בעיקר ממניעים מקצועיים. בפועל הם יעשו הכול בשביל עוקבים

מחקרים שופכים אור לא מחמיא על המשפיענים הפיננסיים הפועלים ברשתות החברתיות ● ההמלצות של רובם מונעות מחשש מהחמצה (FOMO) ומהיצמדות לעדר ומתברר שדווקא הפחות מיומנים זוכים ליותר עוקבים ● וגם, הטייה בלתי מודעת פוגעת בהזדמנות לפצות על ייצוג מגדרי חסר בתחום

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם פרופ' יוסי מן / צילום: גלעד קוולרציק

למה יורש העצר הסעודי כל כך פוחד מנורמליזציה עם ישראל?

שיחה עם פרופ' יוסי מן, מומחה למפרץ הערבי מאוניברסיטת בר אילן ● על הצפי לכינון היחסים עם סעודיה, הכיוון המתון שאליו היא הולכת, השינויים שחווה הכלכלה והתפקיד הבא שלה בעזה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שלישית בסדרה

דירת שלושה חדרים בטלביה, ירושלים / צילום: דוד דוד, רימקס

רווח של 400 אלף שקל בשבוע: הדירה בירושלים שנמכרה פעמיים

הדירה בנויה על קרקעות שהיו שייכות לכנסייה בשכונת טלביה בירושלים, והפער במחירים עומד על מאות אלפי שקלים ● הבתים במתחם הוקמו בין שנות ה-50 לתחילת שנות ה-60 במאה הקודמת. חלקם מבני רכבת וחלקם מבנים רגילים, וכולם בני 4 קומות

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

הדמייה  פרויקט east&. תחרות קשה / צילום: ויו פוינט

כמעט חצי שנה אחרי טופס 4, רוכשי דירות במגדל בתל אביב עדיין לא מצליחים להביא את הכסף

יזמי פרויקט &East מכרו 271 דירות, אבל מסרו רק 251 מפתחות מאז אישור האכלוס לפני כמעט חצי שנה, בגלל קושי של קונים להשלים את העסקה ● במקביל, אחת מכל חמש דירות בפרויקט עדיין לא מוצאת רוכש ● עוד דוגמה למצבו העגום של שוק הדיור

מנכ''ל אפל טים קוק. לפי דיווח בבלומברג יעזוב ב–2026 / צילום: ap, Richard Shotwell

האם אפל הולכת בעקבות IBM? השאלות הגדולות בעקבות גל העזיבות

שורת מנהלים בכירים עזבה בשנה האחרונה את אפל במה שנראה כמו חילופי דורות בארגון שמשיל את עורו ● ברקע: הניסיונות הכושלים של ענקית הטכנולוגיה להכות את המתחרים ב-AI, תרבות זהירה מדי שמבריחה טאלנטים והיערכות לסוף עידן המנכ"ל טים קוק ● בריחת מוחות או ניקוי אורוות?

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

חולי סרטן חיים יותר שנים. אבל המדינה לא ערוכה / צילום: AI

"אולי אם הייתה לי קרחת היו רואים אותי": חולי סרטן חיים יותר שנים. אבל המדינה לא ערוכה לזה

מדע הסרטן והטיפול המתקדם בו הביאו בשורה לחולים, ובישראל כשני שלישים מהם זוכים לחיות יותר משנה מרגע הגילוי ● אלא שבפועל נוצר פה פסיפס מורכב של אנשים, עם צרכים שונים ומשתנים, שמערכות התמיכה לא יודעות לעכל: ממימון תרופות, דרך מענה בקהילה ועד הניסיון להשתלב בשגרה ובעבודה ● כרגע אין תוכנית לאומית ו"החולים החדשים" נופלים בין הכיסאות

כלב-רובוט בדמות אילון מאסק / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הלהיט הוויראלי חדש: כלב-רובוט עם פרצוף של מאסק ב-100 אלף דולר

לאמן ביפל, שהצית את טירוף ה־NFT ונחשב לאחד האמנים החיים היקרים בעולם, יש אטרקציה חדשה במחיר מופקע: רובוט דמוי כלב, שלגופו פרצוף אמיתי להפליא של מיליארדי טק כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס ● ביפל: "זה לא נגד אף אחד, גם אני אחד מהכלבים"

עבאדי־בויאנג’ו / צילום: רמי זרנגר

שר האוצר החליט: מיכל עבאדי בויאנג'ו תמונה לתפקיד החשכ"ל

לאחר טענות כי תחת כהונתו של סמוטריץ' אין נשים בכירות במשרד האוצר, מנסים לגבש דיל בסביבתו למינוי אישה לתפקיד החשכ"לית תמורת אישור מינויו של מהרן פרוזנפר, המועמד של סמוטריץ' כממונה על התקציבים

נשיא סוריה אל־ג'ולאני / צילום: ap, Mosa'ab Elshamy

שנה אחרי המרד של א-שרע: סוריה מתפוררת ובינתיים יש רק מנצחת אחת

מחליפו של אסד קיבל לידיו מדינה מוכת בעיות: 90% מתחת לקו העוני, מיעוטים שמסרבים להתיישר וטרוריסטים שמתבססים ● טורקיה ניצלה את שעת הכושר לבסס את מקומה במדינה באמצעות הזרמת נשק, כסף וגדודי ג'יהאדיסטים ● כעת היא מכוונת בין היתר לקידוחים במים הכלכליים שלה: "לטורקים יש תוכנית לחנוך בסיסים צבאיים במרכז סוריה, ואם יתאפשר - גם לרדת דרומה"

''סיח''. הפופ-אפ יהפוך למסעדה קבועה / צילום: נדב יהלומי

"קולינריה היא היום הדרך להביא אנשים לשטחי מסחר, ויזמי הנדל"ן מבינים את זה"

"רביעיית פלורנטין" היה מתחם עירוני תל אביבי שלא התרומם, עד שאנשי JTLV החליטו להפוך אותו לאתר עלייה לרגל קולינרי ● הם הציעו לאנשים עם סיפור טוב ואוכל טוב נכס לתקופה קצובה ללא שכ"ד, ומעטפת יח"צ ● עסקי האוכל ניערו את המוניטין: "אוכל זה משהו שאנשים מוכנים לנסוע בשבילו"

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה באוסטרליה: שליח חב"ד ו-10 נוספים נרצחו

לפחות 12 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד במדינה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סבתא בת 102 הורישה הכול לנכד אחד. למה הצוואה בוטלה?

שלושה אחים פרסמו מכרז כדי לדעת כמה שווה הדירה שירשו מאביהם, אך בית המשפט המחוזי בלוד החליט שהם צריכים למכור אותה ● למה נפסלה צוואה במסגרתה הורישה הסבתא את כל רכושה לאחד מנכדיה? ● והאם הכנסה ממכירת דירות נחשבת הכנסה עסקית או פרטית לצורכי מס? ● 3 פסקי דין בשבוע

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הירידות בוול סטריט החריפו לקראת הנעילה: ברודקום צללה 11%, השקל נחלש

נעילה שלילית באירופה ● מניות הקנאביס קפצו בעקבות כוונת טראמפ להקל על הרגולציה ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום צנחה על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחיר הנפט עלה לשיא של מעל שבעה שבועות ● הביטקוין נסחר סביב 90 אלף דולר

חיפה. הובילה את מכירת הדירות בתקופת חגי תשרי האחרונים / צילום: Shutterstock

היצע הדירות על המדף מתחיל לרדת - לראשונה זה שלוש שנים וחצי

היצע הדירות החדשות הלא מכורות ירד לראשונה מאפריל 2022, מה שעשוי להעיד על כך שהקבלנים התחילו להוריד את הרגל מהגז ● במקביל, מבצעי "דירה בהנחה" שימרו את מיקומה של חיפה בראש טבלת המכירות הארצית בחודשים אוגוסט־אוקטובר, יותר מתל אביב וירושלים