גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האלפים זה פאסה? תכירו את אתרי הסקי החדשים ביפן

בעונת הסקי הקרובה יטוסו מרבית הגולשים הישראלים לאתרים הקלאסיים בצרפת, באוסטריה ובאיטליה, אבל צמאי החידושים ישמחו להתנסות באטרקציות החדשות: סקי ביפן וחופשות מותאמות אישית, במקום החבילות הקשיחות הנוכחיות

קמאקורה פסטיבל השלג ביפן שבמהלכו בונים בתי שלג קטנים ומוארים בנרות / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ
קמאקורה פסטיבל השלג ביפן שבמהלכו בונים בתי שלג קטנים ומוארים בנרות / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ

עונת הסקי הבאה עלינו לטובה עשויה להיות השנה של יפן. מדובר אומנם בינתיים בעשרות בודדות של ישראלים שמתעתדים לבלות השנה את חופשת הסקי שלהם בארץ השמש העולה - אבל אחרי שכבשו את אתרי הסקי של אירופה הקלאסית, טסו במורד המסלולים המוכרים של הרי האלפים בצרפת ובשווייץ, בדולומיטים באיטליה, בהרי פירין בבולגריה ועד מורדות הרי הקרפטים ברומניה הגיעו - אלה מבין גולשי כחול-לבן שהפרוטה מצויה בכיסם, מתחילים לגלות את אתרי הסקי של יפן.

כך, למשל, חברת קלאב מד מציעה כעת חבילות לאתר הסקי האופנתי טומאמו (Tomamu) שבאי הצפוני הוקאידו. "יפן מציעה חוויית גלישה שונה מהמוכר", אומרת היידי קונקל, סגנית נשיא קלאב מד בשווקי אסיה ואפריקה. "זה לא רק שהשלג היפני שונה במרקמו מהשווייצרי בכך שהוא רך, אוורירי, יבש וצמרירי מאוד, אלא שמדרך הטבע, כל הוויית האירוח שונה בתכלית. 341 חדרי המלון שבאתר מעוצבים לפי ארבע עונות השנה היפניות, בשילוב אלמנטים מן הטבע, והגולשים מוזמנים ליהנות מחוויות קולינריות נוסח יפן כמו גריל יקיניקו (Yakiniku) עם יין סאקה, מאכלי ים טריים, בר קרח, תה המוגש ליד בריכת הגלים הפנימית הגדולה ביותר ביפן, ועד מזחלות ורפטינג שלג (Snow Rafting, גלישה במדרון במעין "סירות" גומי)".

האתר פותח השנה את שעריו בפברואר. מחיר חבילה בת 7 לילות (יציאה ב-26 בפברואר) הוא 2110 אירו (לא כולל טיסות).

אתר סקי ביפן/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

גם חברת רגינה טורס מתכננת להוציא בקרוב קבוצת פיילוט של ישראלים לכפר הקובה (Hakuba) השוכן באלפים היפניים, ומרוחק כשלוש שעות נסיעה מטוקיו. אגב, הכפר - הנמצא בפאתי העיר נגאנו (Nagano) - אירח בשנת 1998 את משחקי החורף האולימפיים. "עובי השלג באתרי הסקי ביפן עשוי להגיע ל-10 מטרים ויותר, וחוויית הגלישה דומה לריחוף", אומר בועז קניאל, מדריך סקי בכיר ומארגן קבוצות גלישה ברגינה טורס. "החלטנו להציע סקי ביפן מתוך מחשבה שהגולשים הישראלים כבר בשלים למשהו שונה. החבילה שנציע תכלול שלושה ימים בטוקיו ועוד כשבוע גלישה בהקובה. אגב, המדריכים באתרים הם דוברי אנגלית וחלקם הגדול מגיעים מניו זילנד".

מחירו של סקי פס יומי (הכולל כרגיל שימוש במעליות ושכירת ציוד) הוא כ-50 דולר, מחיר חדר במלון מתחיל בכ-80 דולר ללילה ועשוי (או עלול) להגיע להרבה יותר, תלוי בעומק הכיסים, ומחיר הטיסה לטוקיו בחודשי החורף עשוי לנוע בין 700 ל-900 דולר לאדם.

ישראל? מעצמת סקי?

מטבע הדברים, רוב הישראלים יגיעו למדרונות אתרי הסקי של אירופה. לטענת גורמים בענף, ישראל הופכת בשנים האחרונות, למרות גודלה הזעיר, למיני-מעצמת סקי. ההערכות מדברות על בין 35 ל-45 אלף גולשים היוצאים מישראל בשנה. עד כדי כך, שלדברי קונקל, מספר הישראלים שפקדו בשנים האחרונות את אתר הסקי הפופולרי Val Thorens שבצרפת, שני רק למספר הגולשים מבריטניה. "מסקר פילוח שוק שעשינו, עולה שכ-80 אלף ישראלים גלשו לפחות פעם אחת בחייהם", אומר זאב דהן, מנכ"ל קלאב מד ישראל. "לפי הנתונים שבידינו, מספר הישראלים היוצאים לחופשת סקי עומד על כ-35,000 בשנה ויותר, ואנחנו מזהים צמיחה של בין 5% ל-8% בשנה במספר הישראלים שיצאו בשנים האחרונות לחופשות סקי באתרי הפרימיום היוקרתיים והיקרים יותר".

כך, למשל, אתר צרפתי שעולה בימים אלה על המפה הוא Club Med Grand Massif Samoens) Morillon (על הגבול בין צרפת לשווייץ), זאת במסגרת אתרי סקי מפנקים (4 קלשונים) שקלאב מד מקדמת השנה. מחיר חבילה בת 7 לילות (תאריך יציאה ב-17 בדצמבר), כולל טיסות, לינה, ארוחות, שתייה, סקי פס ושיעורי סקי וסנובורד: 2,203 אירו לאדם. חבילת סקי בת 7 לילות במהלך חופשת חנוכה באתר Club Med Val Thorens Sensations (4 קלשונים) תעלה 1,887 אירו לאדם, כולל טיסות, לינה, ארוחות, שתייה, סקי פס ושיעורי סקי וסנובורד.

אתר סקי ביפן/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

גלישה לפי מידה

שחקן חדש המתכוון לחולל מהפכה בשוק חופשות הסקי בארץ ובעולם הוא חברת WeSki, שהוקמה ב-2016 על-ידי ארבעה שותפים - יותם עידן, דוד בנזימרה, בן לנג ורועי צין. מדובר במיזם תיירותי-טכנולוגי שהושק בלונדון באוקטובר השנה, ואשר מאפשר לחובבי סקי לתפור לעצמם חופשות מותאמות אישית, זאת במקום לקנות מסוכני התיירות מוצרי מדף המוצעים לרוב בצורת חבילות קשיחות של שבוע.

לדברי בן לנג, אחד היזמים ושותף ב-WeSki, החברה מחוברת לאתרים כמו Booking.com ומאפשרת למשתמשים גמישות בתפירת מרכיבי החופשה, מבחירת התאריכים, בחירה בין מלון, דירה או צימר, ועד בחירה בין שכירת רכב או הסעות פרטיות.

בחברה אומדים את שוק גולשי הסקי הישראלים ב-50 אלף בשנה. "על-פי הנתונים שבידינו, היעדים הפופולריים בקרב הישראלים ממשיכים להיות צרפת, איטליה, אוסטריה ובולגריה", הוא אומר. "75% מהגולשים הם גברים, 25% הן נשים, כ-60% מהגולשים מעדיפים סקי וכ-40% סנובורד. על-פי הפילוח שאנחנו מבצעים, הנתונים החשובים ביותר עבור הגולשים הם כמות השלג המובטחת באתר, גודלו של אזור הסקי, העומס על המסלולים ומחיר הלינות ואיכותן".

לדברי לנג, בראש רשימת האתרים הפופולריים בקרב ישראלים צועדים עדיין ואל טורן (Val Thorens) בצרפת ומאיירהופן (Mayrhofen) שבאוסטריה. "אנחנו מציעים דווקא את אתר לה דוז אלפ (Les Deux Alpes). זהו קרחון הגלישה הגבוה ביותר בצרפת, שמאפשר גלישה מחנוכה עד פסח, ולעיתים עד תחילת מאי, ותאריך הפעילות הרשמי הוא מ-2 בדצמבר עד 28 באפריל.

מחיר לדוגמה: במהלך מארס, מחירה של חבילת סקי הכוללת שישה ימי גלישה, טיסות ולינה במלון 4 כוכבים: 1,050 אירו לאדם. מי שמוכן להסתפק בלינה בדירה, ישלם כ-800 אירו עבור חבילה כזאת.

אירוע: משתכשכים בשלג

תחרות עמידות בקור באתר הסקי צ'אנגשה (Changsha), שנפתח בסין לפני חודשים אחרים, ליד גבולה הצפוני עם רוסיה. זה האתר שהדיח את סקי דובאי (ראו מסגרת בעמודים הבאים) ממעמדו כאתר הסקי המקורה הגדול בעולם, עם כ-80 אלף מטרים רבועים שיכול להכיל כ-3,000 גולשים בו זמנית. השלג אומנם מלאכותי, אבל הטמפרטורה אמיתית לגמרי: מינוס 6 מעלות. מאז ההכרזה שסין תארח את אולימפיאדת החורף ב-2022, אחזה את המדינה קדחת סקי ופעילויות שלג, חלקן היתוליות. לאחרונה הודיעה בייג'ין על כוונה לבנות עוד 240 מתחמי סקי מלאכותי ברחבי המדינה, כדי לשפר את סיכויי הזכייה במדליות.

עוד כתבות

עבודה מהבית / צילום: Shutterstock, Creative Lab

מה אנחנו מפסידים בעבודה מרחוק - ואיך אפשר למזער את הנזק

משרדים היו תמיד המקום שבו נבנות מערכות יחסים ומתרחשת למידה ● המפתח הוא להבין כיצד לשמור על הדברים האלה עם עבודה היברידית - שחלקה מתבצעת מהבית, וחלקה מהמשרד ● כך עושים את זה נכון

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה? / צילום: ap, Mark Baker

הנתונים חושפים: עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה?

הפיגוע הקטלני בסידני היכה את העולם בהלם, אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● התמונה העולה מהנתונים היא חד משמעית: האנטישמיות באוסטרליה מזנקת, ומגיעה לרמות שהמדינה לא ידעה כמותן ● וגם: איך מושפעות מזה הקהילות היהודיות?

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

3,400 חנויות ו־18.5 מיליארד דולר בשנה: כך הפכה רשת הביוטי היוקרתית לגדולה בעולם

ספורה היא רשת היופי היוקרתית הגדולה בעולם: 3,400 חנויות, בלעדיות על מאות מותגים והכנסות של 18.5 מיליארד דולר בשנה ● התעשייה בצומת דרכים, והחברה מבית LVMH מתחזקת צבא משפיעניות, אך גם מאמינה שהעתיד טמון בסניפים ● הצצה נדירה לאסטרטגיה שצפויה לשמר את ההצלחה

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

המשקיעים הזרים נוהרים לבורסה, ואלו המניות האהובות עליהם – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הביטקוין רחוק בעשרות אחוזים מהשיא, אך זה קרה כבר 7 פעמים בעשור האחרון ● גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א ● 2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח ● רוב מומחי ההשקעות בוול סטריט צופים ש-2026 תהיה חיובית ● וגם: מה יעשה בנק ישראל לאור התחזקות השקל?

אביגדור קפלן / צילום: יונתן בלום

"אנחנו עם של בכיינים. רבים ממי שעוזבים היום, יחזרו": אביגדור קפלן מציג את הפתרונות לבעיות הכי בוערות בישראל

האיש שניהל את גופי הבריאות והביטוח מהגדולים במשק, החליט לחזור להיות סטודנט כדי להתמודד עם פצצה מתקתקת של החברה הישראלית: משבר הביטוח הסיעודי ● בראיון מיוחד הוא מנתח את הזינוק בעלויות המערכת ומציע רפורמה שתאחד את כלל תקציבי הטיפול תחת קורת גג אחת ● וגם: איך להישאר חיוני בגיל השלישי וכמה חשובה המלחמה בבדידות

מרקו רוביו, מזכיר המדינה של ארה''ב / צילום: ap, Mark Schiefelbein

רוביו: "מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות"

היום התקיים בנאקורה שבגבול בין ישראל ללבנון הסבב השני של שיחות בין המדינות תחת חסות ארה"ב ● בניגוד לדוח הקודם באוגוסט, הדוח הנוכחי של IPC קובע כי לא זוהה רעב באף אזור ברצועה ● מבצע "מאחורי הגב": המעורבות האיראנית – והמידע שסיפק הפעיל בחקירה אחרי שהובא לישראל לפני שנה ● צילם את נמל חיפה ובתי הזיקוק: שב"כ עצר אזרח בחשד לריגול עבור איראן ● עדכונים שוטפים

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

על דמי חנוכה: הזדמנות לתת יופי של שיעור לחיים

דמי החנוכה הם הרבה יותר משטר מקופל שמחליק לכף יד קטנה ● מדובר במסורת יהודית בת מאות שנים, שנולדה מתוך חינוך לנדיבות ועזרה לזולת ואף סמלה אמצעי שיקום לנפש הלאומית ● כיום למטבעות החנוכה יש ערך מוסף מפתיע: הזדמנות ראשונה ללמד ילדים על כסף, אחריות וחיסכון 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

LEPAS. בהכנות להשקה באירופה / צילום: יח''צ

קמפיין הריכוזיות נושא פירות? קבוצת צ'רי הסינית בוחנת מינוי יבואן שלישי לשני מותגים חדשים שלה

על רקע הצעדים להגבלת הריכוזיות בענף הרכב, צ'רי בוחנת מינוי יבואן שלישי בישראל לשני מותגים חדשים ב־2026, בנוסף לקרסו מוטורס וכלמוביל ● סמארט משיקה בישראל את הקרוס־אובר החשמלי הגדול והיקר ביותר שלה עד כה ● BYD מתכננת להביא לאירופה - ובהמשך גם לישראל - את מכונית הסופר־מיני הראשונה עם הנעת פלאג־אין ● השבוע בענף הרכב

נקבע למועד אחר? / צילום: Shutterstock

הבוס שלך כבר לא פנוי בשבילך

אמזון רוצה צוותים גדולים יותר. בנק אוף אמריקה משטח את ההיררכיה ● אמריקה התאגידית מצמצמת שכבות של מנהלים, ועולם העבודה משתנה באופן דרמטי

טארטלט לימון שומשום / צילום: יעל יצחקי

בדרך לצפון עוצרים בכרמל: הביסטרו המנחם בבית האבן בן ה-100

מי שהתגעגע ליד של גיא רוזמרין ישמח לבקר בבית האוכל שמציע בבוקר מאפים, בצהריים אוכל מקומי חם וערב אחד בשבוע – מתפרע

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

עגבניות / צילום: עינת לברון

בדיקה שגרתית בנמל אשדוד גילתה: הפיקוח על העגבניות מאזרבייג'ן מזויף

משלוחי עגבניות שהוצגו כמגיעים מאזרבייג'ן לוו בתעודות מזויפות, ולעיתים אף הפנו לאתר אינטרנט מתחזה ● משרד החקלאות והיחידה המרכזית לאכיפה וחקירות בודקים ניסיון שיטתי לעקוף את מנגנוני הפיקוח על יבוא תוצרת חקלאית

ראשת ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י בפרלמנט. האישה הראשונה בתפקיד / צילום: ap, Eugene Hoshiko

התיירות הישראלית ליפן קפצה ב־88% מהשנה שעברה. זו הסיבה האמיתית

הציבור המזדקן, התוצר המתכווץ והיחלשות המטבע הכניסו את הכלכלה הרביעית בגודלה לסחרור, וחבילת תמריצים ממשלתית כבר יצאה לדרך ● אבל כשהשמיים מתקדרים מעל ארץ השמש העולה, נדמה שדווקא לישראלים נוצרות הזדמנויות יוצאות דופן - מההייטק והביטחון ועד החופשה שהוזלה

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס? / צילום: Shutterstock

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס?

כמה ערי בירה יש לרפובליקת דרום אפריקה, מה מקור השם שפעת ובאיזו סדרת אנימציה חיית המחמד נקראת Santa's Little Helper? ● הטריוויה השבועית

בכמה נמכר בית פרטי שזקוק לשיפוץ יסודי ביישוב הר אדר / צילום: נועם יונה

המחיר ההתחלתי נשק ל-6 מיליון שקל: בכמה נמכר בית בן 40 בהר אדר?

מחיר השיווק של הנכס, בעל 7.5 חדרים, עמד על 5.8 מיליון שקל ● לבסוף, הוא נמכר תמורת 4.9 מיליון שקל ● "זאת הייתה עסקה לא פשוטה, המוכרים התחילו גבוה אבל הבינו את המצב בשוק" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ואורקל זינקו, נייקי נפלה ב-11%

אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● הדוח של נייקי: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 ● הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית

שלט של חנות שקונה זהב וכסף בניו יורק / צילום: Reuters, Anthony Behar

איך להשקיע וממה להיזהר: הזהב והכסף הם המנצחים הגדולים של 2025

התשואה השנתית על הזהב ועל הכסף מותירה הרחק מאחור את נאסד"ק, S&P500, האג"ח הממשלתיות והביטקוין ● איך נראית ההשקעה בהם ומתי הם פגיעים? ● כתבה ראשונה בסדרה