גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מחפשים את הכסף הגדול. רק כך נפגע בלב הפועם של הזנות"

עפ"י ההערכות של גורמי האכיפה, תעשיית הזנות בישראל מגלגלת כ-1.3 מיליארד שקל בשנה ■ הבוקר פשטו עשרות חוקרים על בתיהם של גורמים חשודים באזור התחנה המרכזית הישנה בת"א

בתי הבושת ברחוב ארלינגר בתל אביב / צילום: אמיר מאירי
בתי הבושת ברחוב ארלינגר בתל אביב / צילום: אמיר מאירי

תעשיית הזנות בישראל מגלגלת על-פי ההערכות של גורמי האכיפה כ-1.3 מיליארד שקל בשנה. רוב רובו של הכסף מתגלגל בשחור, בכלכלה הצללים. לפי נתוני הסקר הלאומי אודות הזנות של משרד הרווחה והמשרד לביטחון פנים זירת הזנות בעלת ההכנסה הגבוהה ביותר היא בתי הבושת והדירות הדיסקרטיות, אשר בהם אומדן ההכנסה הוא של כ-604 מיליון שקל בשנה. זנות הרחוב היא הזירה בעלת ההכנסות הקטנות ביותר כ-59 מיליון שקל בשנה.

על רקע הנתונים המטרידים הללו הכריזו רשויות האכיפה על מאבק כלכלי משולב - כלכלי, פלילי ומינהלי - נגד תעשיית הזנות בישראל. הבוקר התדפק המאבק הכלכלי הזה על דלתם של חלק מבכירי התעשייה - אלה שגורפים את הכסף הגדול לכאורה, תוך ניצול נשים, קטינים ועוד המעניקים את שירותי המין. בשעה 8:00 בבוקר פשטו עשרות חוקרי המשטרה ויחידת יהלום ברשות המסים על בתיהם של 10 גורמים החשודים בניהול ובשליטה על זירת בתי הבושת באזור התחנה המרכזית הישנה בתל-אביב. בתי הבושת נמצאים ברחובות ארלינגר והגליל.

מדובר במבצע אכיפה משולב של משטרת ישראל, הפרקליטות הפלילית והפרקליטות האזרחית של מחוז תל-אביב, יחידת יהלום ברשות המסים, ביטוח לאומי, גורמי רווחה בעיריית תל-אביב וגורמים נוספים. כולם חברו יחד על מנת להילחם בפשיעה החמורה, ובתוך כך בזירת הזנות בישראל. החשדות המרכזיים המיוחסים לחשודים שנעצרו הבוקר הן עבירות הלבנת הון, העלמת מס, ניהול בתי בושת ועוד.

איך עובד בפועל שיתוף-הפעולה הזה, ואיך מפילים עבריינים על עבירות מס ועבירות כלכליות? גורם ביחידת יהלום של רשות המסים מספר ל"גלובס": "המשטרה מסמנת את היעדים ופונה לרשות המסים לבדוק אם יש עקבות של כסף ואם ניתן לאתר אותן. אנחנו פותחים בחקירה סמויה. צריכים לעקוב אחרי נתיב הכסף, כי 'מלך עולם הזנות', אותו אדם שנעצר הבוקר, לא יושב ועובד עם הזונות. על כל מוקד שלו, על כל בית בושת שהוא מפעיל, יושב קוף שמנהל את העסק וגובה את הכסף. אז רשות המסים בודקת את המידע שהמשטרה אספה, ומוודא שזה אובייקט שמתאים לחקירה של רשות המסים. אנחנו מחפשים את המקרים היותר מהותיים ויותר מרכזיים, ולא את הזונה הבודדת והסרסור הבודד. מחפשים את הרשתות הגדולות, את הכסף הגדול. רק כך אפשר לפגוע בלב הפועם של תופעת הזנות".

הראשים מרחיקים את עצמם מהזונות

- הכסף הגדול מתגלגל בכלכלת הצללים? איך מאתרים אותו?

חוקר ברשות המסים: "השחור בתעשייה הזאת הוא שחור רק לרשויות המס, אבל לעצמם הם רושמים את כל ההכנסות יפה מאוד, בלי לפספס אף הכנסה. בכל פשיטה שלנו אנחנו תופסים ניירת, רשימות ומסמכים שעוברים ידיים, ואנחנו עושים שחזור של ההכנסות לפי הרשימות האלה. לכך אנחנו מוסיפים את העדויות של הנשים שנותנות את שירותי המין על כמה הן נדרשו לגבות, כמה שולם להן וכמה כסף הלך לבעלים של בית הבושת, הגמול שאותו הוא גובה. זה מדהים לגלות עד כמה הם מסודרים ברישום של הכסף שלהם. תמיד נמצאים מסמכים בחיפושים שאנחנו עורכים בבתים שלהם. כך אנחנו יוצרים את מצבור ההכנסות".

- מהמצבור הזה, מה ההערכה שלך לגבי היקף הכספים המתגלגל בתעשייה הזאת?

חוקר: "מדובר במאות מיליוני שקלים ועד מעל מיליארד שקל שמתגלגלים בתעשיית הזנות. בתיק של נוי חדד הגענו בכמה שנים למאה מיליון (חדד מכונה "המאדם של תל-אביב", ומואשמת בעלמת הכנסות של 109 מיליון שקל תוך כ-4 שנים בשני בתי בושת שהפעילה, א' ל"ו), ויש הרבה תיקים כאלה".

המבצע מהבוקר מהווה את מעבר החקירה הסמויה המתנהלת בפרשת בתי הבושת באזור התחנה המרכזית בתל-אביב לשלב הגלוי שלה. במסגרת החקירה הסמויה שהתנהלה מזה כשנה נאספו ראיות לכאורה מהן עולה חשד לביצוע עבירות של הלבנת הון והעלמת מס בסכומים של מיליוני שקלים, ואשר נמשכו על פני שנים רבות בשיטתיות ומתוך כוונה להסוות את הפעילות הפלילית.

על-פי החשד, חלק ניכר מהכסף שהולבן מקורו בניצולן הציני של אוכלוסיות מוחלשות, בהן נשים העוסקות בזנות, נרקומנים, דרי רחוב ועוד. מהחקירה עלה, כי החשודים הפעילו באופן שיטתי עשרות חדרים בהם ניתנו שירותי מין, ואשר הכניסו לכיסם סכומי עתק. חומר החקירה הצביע על כך שמעבר לניצולם של האוכלוסיות המוחלשות ועבירות הלבנת ההון, פעילות החשודים היוותה מחולל פשיעה של עבירות נוספות ומגוונות, בהן עבירות סחר בסמים, אלימות ועוד, אשר גרמה לא פעם לנזק ברכוש ולפגיעה בנפש.

עם המעצרים נמסר מהמשטרה, כי "במשטרה רואים חשיבות רבה בטיפול במחוללי הפשיעה באזור התחנה המרכזית הישנה בתל-אביב. גורמים אלה פוגעים קשות בביטחון התושבים, מפרים את הסדר הציבורי ופוגעים באיכות החיים של התושבים. העבריינים הללו עושים את הונם תוך ביצוע עבירות פליליות חמורות וכדי להוסיף חטא על פשע עושים זאת תוך עושק וניצול ציני של אוכלוסיות מוחלשות. המשטרה בסיוע גורמי האכיפה הנוספים יפעלו בכל האמצעים העומדים לרשותם כדי להילחם בתופעות הפשיעה הללו ולהעמיד לדין את האחראים".

החשוד המרכזי במסגרת החקירה הנו תושב המרכז בן 62, אשר לכאורה עמד בראש המערכת ההיררכית שהפעילה את בתי הבושת.

הבחירה להגיע לביתו, כמו גם לבתיהם של החשודים האחרים, בשעה 8:00-8:30 בבוקר נולדה בעקבות תצפיות שנערכו, אשר מהן עלה כי מדובר באנשים המנהלים אורח חיים הפוך - חיים את חיי הלילה, מנהלים את עסקיהם בלילה, ובשעות הבוקר מגיעים לבתיהם לנוח. לדברי אחד החוקרים בתיק, "במקרה הזה לא היה טעם להגיע לבתי הבושת בשעות הפעילות שלהם, כיוון שהראשים, אלה שמפעילים את הארגון וגורפים את הכסף הגדול, לא נמצאים שם. רצינו לתפוס אותם בבתים. במודע המצבע נעשה בשעות הבוקר ולא בפשיטות בעסקים בלבד, כי אותם ראשים מרחיקים את עצמם מהזונות.

"הראשים לא עובדים ישירות מול הזונות ובמקרה הזה אין משמעות לתפוס לקוח אצל הזונה, כי הוא לא יודע מי עומד בראש הארגון. אנחנו צריכים לעשות את הקשר מהזונה אל הגובה של הכסף, ומהגובה אל האדם שעומד בראש הפירמידה. הלקוחות לא נותנים לנו כלום אז אין טעם בפשיטה על העסק בשעת פעילות השיא".

עוד כתבות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים