גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אתה צריך להחליט אם אתה רץ 100 מטר או מרתון"

מנכ"ל קלטורה, רון יקותיאל, מתייחס לעיכוב בהנפקה ומשוכנע שיבנה חברת ענק: "אנחנו יכולים להיכנס לשוק קשה, להילחם בשחקנים סופר-גדולים כמו אריקסון וסיסקו ולהצליח"

בכירי קלטורה (יקותיאל שלישי מימין) / צילום: תמר מצפי
בכירי קלטורה (יקותיאל שלישי מימין) / צילום: תמר מצפי

רון יקותיאל, המנכ"ל של הסטארט-אפ הישראלי קלטורה (Kaltura), טוען כי העיסוק בהנפקה האפשרית של החברה הוא "שטחי". בשוק מעריכים שקלטורה מגלגלת מחזור של יותר מ-100 מיליון דולר. כאשר מוסיפים לכך רשימת לקוחות מרשימה והשקעה של 50 מיליון דולר שקיבלה החברה מגולדמן זאקס באוגוסט שעבר, הנפקה נראית כמו אופציה ריאלית. "הנפקה היא בעיקר אמצעי לגישה למזומן שמאפשר לעשות עסקאות", אומר יקותיאל בראיון ל"גלובס".

- על פניו נראה שיש לכם את כל הנתונים להפוך לחד-קרן - חברה עם שווי של יותר ממיליארד דולר. למה זה לא קורה?

"למה אתה חושב שלא?".

- דובר לפני זמן רב על הנפקה, וזה לא קרה בינתיים.

"אז לא דובר. בוא אני אעשה סדר בדבר הזה. היו פליטות פה על שאיפות, אבל מעולם לא היו תוכניות קונקרטיות עד התקופה האחרונה. ואם היה שיח הוא היה על עוד כמה וכמה שנים, לא עכשיו. היתה הצעה של מאות מיליוני דולרים וכחלק מהשיח עליה אמרנו שאנחנו מתכננים משהו הרבה יותר גדול לעתיד שלנו.

"מעולם לא הגענו למצב של בשלות כמו המצב שלנו היום. הדבר הזה הוא די חדש. מעבר לזה, החברה היא כן בגודל ובעוצמה, אבל אנחנו הולכנו על חזון רוחבי, והחזון הזה לפעמים מעכב ריצה קדימה. אתה צריך להחליט אם אתה רץ 100 מטר או מרתון. אנשים רצים 100 מטר יותר מהר מאשר הם רצים מרתון. לא יעזור. חלק מההכנה האסטרטגית של החברה הוא בין השאר לייצר צמיחה מעט יותר שטוחה יחסית למי שהיה רץ ומנסה להגיע לתוצאות מהר".

החזון של קלטורה הוא "לספק כל פתרון וידאו אפשרי לכל ארגון". לחברה שלושה סוגי לקוחות עיקריים: חברות עסקיות שמשלבות את פלטפורמת הווידאו לצורכי תקשורת פנים ארגונית, הדרכה, שיתוף ידע, שיווק, מכירות וקשרי לקוחות; מוסדות חינוך, בעיקר אוניברסיטאות, משתמשים בפלטפורמה לתיעוד והפצת הרצאות, שיתוף חומרי עזר ושיעורי בית אור-קוליים, לימוד מרחוק ושימושים לימודיים נוספים; וחברות תקשורת המעוניינות לספק תוכן ללקוחותיהן.

קלטורה. "השוק הזה רק בהתחלתו" / צילום: אתר החברה

יקותיאל מרחיב: "כבר לפני שלוש שנים, כשנכנסו לעולם הטלוויזיה (באמצעות רכישת Tvinci, נ"י) היינו רווחיים, גדלים בקצב מצוין, אנטרפרייז, דברים אחרים, אבל לא היינו בטלוויזיה. נכנסו לשוק צעיר, זה היה אפילו לפני ש-HBO נכנסו לסטרימינג ולקחנו הימור. אמרנו שהדבר הזה הולך לשנות את השוק, אנחנו מאמינים שלמרות שאנחנו עושים הרבה דברים ומובילים בלא מעט תחומים, אנחנו יכולים להיכנס לשוק סופר קשה, להילחם בשחקנים סופר גדולים - וואווי, אריקסון, סיסקו - ולהצליח, ולהמר הימור מאוד גדול בשוק שעוד הפסיד הרבה מאוד כסף והיתה בו הרבה השקעה מראש.

"יכולנו לקחת את כל הג'ובות האלה (עשרות מיליוני דולרים שהושקעו ברכישת טיוינצ'י, נ"י), ולהשקיע אותם בעוד ועוד אנשי מכירות ולהמריא עוד יותר גבוה ממה שעשינו קודם באנטרפרייז ובחינוך".

- יש שם עוד לאן לצמוח?

"בטירוף. השוק הזה רק בהתחלתו. הוא יכול לגדול בקלות בפי עשרה, פי עשרים ופי שלושים. זה גדלים מטורפים". על פי התחזיות של קלטורה, בין 2018 ל-2022 יוכפל השוק שעליו החברה מתמודדת, מ-9.6 מיליארד דולר בשנה ל-20.6 מיליארד. הצמיחה העיקרית בשוק תתרחש בתחום האנטרפרייז, הצפוי לגדול מ-5.2 מיליארד דולר ל-11.7 מיליארד.

"העולם נהיה יותר ויותר מבוזר", אומר יקותיאל. "אנשים מתחברים בזמן אמת ומייצרים תכנים. אפילו העולם של וידאו קונפרנס, שנראה שקיים כבר מיליון שנה הוא רק בהתחלה שלו. היום רוב האנשים לא משתמשים בווידאו בעבודה אבל בעוד עשר-עשרים שנה זה יהיה רוב העיסוק של כולם. יותר ויותר צוותים אורגניים יוקמו בזמן אמת מסביב לעולם, בווירטואל ריאליטי, מציאות מוגברת, איך שזה לא ייקרא, זאת תהיה חוויה של וידאו.

"התחלנו בעולם של רק VOD, עברנו לעולם של ברודקאסט, ניכנס לריל-טיים, כל חוויה של וידאו, בכל נושא שהוא, בין אם זה הכשרה, למידה, שיתוף פעולה, רחפנים, ערים חכמות, מכוניות אוטונומיות - כל מקום שיש וידאו אנחנו רוצים להיות בו. זאת חברה רוחבית בטירוף. כדי להקים חברה כזאת - מכמות נתונה של קוביות אתה יכול להקים מגדל או חומה, לא לעשות את שניהם. האסטרטגיה מלכתחילה היתה שמגדל לא מעניין אותנו, אנחנו רוצים לעשות משהו שיהיה ענק. אז צריך קצת יותר סבלנות ולבנות את זה ולהעלות לאט לאט את החומה שלך.

"במציאות אנחנו נמצאים כבר עכשיו עם הלקוחות הכי גדולים בהרבה מאוד תחומים ומתחילים להגביר את הווליום עוד ועוד. זה בא עם טרייד-אוף מסוים, אבל אנחנו הולכים על שוק הרבה יותר גדול. בתחום המדיה והטלקום סגרנו לאחרונה עוד לקוח מאוד גדול, וימפלקום (כיום VEON, מפעילת הסלולר השישית בגודלה בעולם, נ"י), עם 220 מיליון מנויים, יש לנו הסכם עם Viacom 18, עם 25 מיליון משתמשים בהודו, וישנו ההסכם עם וודאפון, שמשרתת 700 מיליון לקוחות בכל העולם.

"אנחנו מקבלים כסף במיזמים האלה בהתאם לכמות משתמשי הקצה, כמה אנשים נרשמים לשירות. בין אם זה כמה עובדים יש בארגון, ובין אם זה כמה אנשים נרשמים לשירות של המפעיל הסלולרי. לכן, עקומת ההכנסות אצל המפעילים הסלולריים היא של 'הוקי סטיק' (מקל הוקי - גרף מתון לאורך זמן העולה בנקודה מסוימת בחדות, נ"י). חותמים, לוקח למפעיל הרבה זמן עד שהוא גומר לבנות את תשתית שירותי הווידאו איתנו, אחרי זה הוא צריך להביא את התוכן, אחרי זה לוקח עוד זמן עד שהוא מוכן ובשל להשיק ולשווק במדינות שונות, אבל אז יש הוקי סטיק ואנחנו נהנים ממכפלה של יוזרים. לקלטורה יש פוטנציאל גדול מאוד בתחום הזה רק מזרעים שזרענו בשנים האחרונות".

גורם נוסף שמצנן את ההערכות לגבי הנפקה קרובה הוא ירון גרמזי, סמנכ"ל הכספים של החברה. "תהליך כזה אורך חצי שנה עד תשעה חודשים", אמר השבוע גרמזי ל"גלובס", "ובנקודה הזאת עדיין לא התנענו את התהליך. זה יכול לקרות בעוד רבעון, שניים או שלושה".

הגעתו של גרמזי לחברה במאי השנה, היתה אחד הגורמים שהעלו את הציפיות להנפקה קרובה, על רקע מעורבותו בעבר בשישה תהליכי הנפקה של חברות ישראליות בנאסד"ק ובבורסה של ניו יורק, בין השאר כסמנכ"ל הכספים של NESS ו-Passave. "הרבה חברות ישראליות הנפיקו לפי המספרים", אומר גרמזי. "הן אמרו שאם עוברים את ה-100 מיליון דולר (מכירות בשנה, נ"י) ואפשר לצמוח בעוד 20%-30%, זה הזמן להנפיק. אנחנו משחקים באזורים האלה, ולכן אם אתה מסתכל בצורה יבשה החברה מוכנה להנפקה".

עסקאות עם הרווארד וייל

השבוע הודיעה קלטורה על חתימת עסקאות עם כ-15 מ-20 האוניברסיטאות המובילות בארה"ב, לאספקת תשתיות להעברת תכני וידאו ושידורים חיים לסטודנטים ואנשי סגל. בין השאר הושלמו עסקאות עם הרווארד, ייל, קולומביה, אוניברסיטת ניו יורק, סטנפורד ומישיגן. בחברה אומרים כי שירותיה משמשים כיום מאות אוניברסיטאות ברחבי העולם, בעסקאות שהיקפן השנתי הכולל עומד על כ-30 מיליון דולר.

"התשתית שלנו משמשת את הסגל והסטודנטים בהקלטת והפצת הרצאות, בשיתוף חומרי עזר או שיעורי בית אור-קוליים, ובניהול כל תכני הווידאו של האוניברסיטה", אומרת ד"ר מיכל צור, אחת ממייסדות החברה, המשמשת נשיאה וסמנכ"לית לתחומי העסקים והחינוך. "התחום החם ביותר כרגע הוא E-learning. האוניברסיטאות מבקשות להקים ספריות תוכן של קטעי וידאו כדי להגדיל את מספר התלמידים מעבר למגבלת המקום הפיזי בקמפוסים, ובהתאמה את ההכנסות. בקרוב נאפשר גם הוראה ולימוד מרחוק בזמן אמת".

תחום הווידאו בזמן אמת, המשמש במגזר העסקי בעיקר לקיום ישיבות מרחוק ושיחות ועידה, הוא אחד המרכיבים החסרים בשירותים של קלטורה, שהחזון שלה, לדברי המנכ"ל רון יקותיאל, הוא "לספק כל סוג של פתרון וידאו לכל ארגון. זה חזון די נועז, לייצר פלטפורמה רוחבית, סט של קוביות לגו של תוכנה, שאיתן אפשר לנהל את כל התחום, מההמרה של וידאו, להעלאה, לניהול, להפצה, לפרסום - כל הפלואו. היום יש לנו כאלף קוביות כאלה, שאיתן אפשר לבנות כל חוויה שהיא בעבודה, בבית, בבתי ספר"

קלטורה משרתת היום כאלף חברות - בהן 20% מהחברות הגדולות בעולם כמו HBO, פיליפס, וורנר ברד'רס, NBC Universal, יס, TNT, סימנס, נוברטיס, סאפ וטארגט. במקביל ללקוחות המשלמים מפעילה החברה מיזם קוד פתוח שסביבו נבנתה קהילה של 150 אלף חברים ו-170 גופים טכנולוגיים שפיתחו מוצרים על בסיס הטכנולוגיה של קלטורה. בשנה הקרובה החברה מתכננת לפתח מודלים ליצירת הכנסות מהפעילות הזאת.

"מהלכים מז'וריים לפני ההנפקה"

לדברי עידו ויזנברג, שהיה ממייסדי טיוינצ'י ועבר בעקבות רכישת החברה לכהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי בקלטורה, שאלת ההנפקה כפופה ליעדי הצמיחה של החברה. "אנחנו מסתכלים היום על גדילה גם באמצעים לא אורגניים. זאת אחת הסיבות שיכול להיות שנעדיף לעשות כמה מהלכים מז'וריים לפני הנפקה, שיאפשרו לנו לגדול בצורה מהירה. יש לנו תוכנית שירון ורון הובילו למספר שנים קדימה, ומשם גוזרים אחורה ומציירים מפה אסטרטגית, סדרי עדיפויות וזיהוי הזדמנויות.

"בעולם האנטרפרייז יש תחום שמתאים למה שאנחנו עושים ואנחנו לא נמצאים בו, וזה תקשורת ריל-טיים. הלקוחות שלנו מעדיפים שזה יהיה חלק מהחבילה שאנחנו נותנים, שהכל יהיה ביחד וידבר אחד עם השני. זה שם אותנו בנקודה פנטסטית, כי אין היום אף שחקן ריל-טיים שבא עם אסטרטגיה רוחבית. אנחנו בוחנים את כל האופציות בתחום הזה".

- תרכשו חברה ישראלית?

ויזנברג: "לא, הישראלים פחות שם, ואנחנו היום חברה של 450 עובדים ויכולים לעכל רכישה במקום אחר. השימושים של זה הם מעבר לישיבות בווידאו. קח למשל מקרה שבו נקלעת לתאונה ואתה צריך ללכת לביטוח ולהביא תיעוד. אז היום אתה יכול אולי לצלם, אבל בעולם של הווידאו, המוסך יכול במקום לשלוח שמאי לבדוק מרחוק מה קורה ולכוון לאן שהוא רוצה, והכל נשמר להמשך הטיפול בחברת הביטוח".

קלטורה

תחום פעילות: תשתיות וידאו לחברות, מוסדות חינוך וגופי שידור

מייסדים: רון יקותיאל (המנכ"ל), מיכל צור, שי דוד, ערן איטם

שנת הקמה: 2006

מספר עובדים: 250 עובדים ברמת גן ו-200 בשבעה משרדים בחו"ל

גיוסי הון: כ-170 מיליון דולר, מהם כ-40 מיליון דולר בחוב

משקיעים: אינטל קפיטל Nexus ventures, ORIX Ventures, Mitsui Global, Sap, נוקיה, גולדמן סאקס, 406, Avalon ventures, Commonfund Capital, Gera Ventures, SVB

עוד כתבות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט