גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבינה המלאכותית מתגייסת למשטרה בפיענוח מעשי רצח

בכל שנה מתרחשים בארה"ב יותר מ-5,000 מקרי רצח שאינם מפוענחים ■ פיטר הארגרוב, כתב פלילי לשעבר, אחראי לאלגוריתם שמנסה לפצח את התעלומות: "חלק מהרוצחים שמסתובבים חופשי רוצחים שוב" ■ משטרות רבות בעולם משתמשות באמצעים דומים

זירת רצח בארצות הברית / צילום: רויטרס, Mike Blake
זירת רצח בארצות הברית / צילום: רויטרס, Mike Blake

"כשהקונגרס יצר את ה-UCR (Uniform Crime Reporting) בשנות השלושים הוא עשה את זה התנדבותי לחלוטין", מספר לי פיטר הארגרוב שהקים את מאגר הנתונים המקיף ביותר של מקרי רצח בארה"ב. "מדינות שלמות לא חייבות לדווח, ומי שלא נעתרה לבקשות שלנו מתוקף חופש המידע, לקחנו לבית המשפט וחייבנו אותה". היום במאגר הנתונים של "פרויקט האחריות לרצח" (Murder Accountability Project) יש 750 אלף מקרי רצח מתועדים ומפורטים עוד החל משנות השישים, ללא ספק התיעוד המלא והנגיש ביותר בארה"ב.

אבל הארגרוב (Hargrove) לא עצר שם ופיתח אלגוריתם שמצליח, לכאורה, להציף קשרים בין מקרי רצח שעד אז נראו בודדים ולא קשורים. "שוטרים משתמשים במד הנתונים שיצרנו ובאלגוריתם שבנינו כדי לבחון תיאוריות שונות", הוא מספר ומוסיף "המערכת עוזרת להם לחבר נקודות שהם בכלל לא ידעו שקיימות". לא סתם מכנה הארגרוב את האלגוריתם שלו "גלאי רוצחים סדרתיים". הארגרוב אינו זאב בודד, אלא חלק מטרנד גיוס טכנולוגיה ואינטליגנציה מלאכותית לשורות המשטרה.

בכל שנה יש כ-5,000 מקרי רצח לא פתורים בארה"ב - קצת יותר מ-59%, שיעורי הצלחה שלטענתו הם מהנמוכים בעולם המערבי. "ליצור את האלגוריתם זאת שאלה של הצלת חיים. חלק מהרוצחים האלו שמסתובבים חופשי בוודאי רוצחים שוב והם גם מייצרים אווירה ציבורית שניתן לבצע פשעים חמורים ולא להיתפס". גישה זו הביאה את הארגרוב להעריך כי היום מסתובבים כ-2,000 רוצחים סדרתיים ברחבי ארה"ב, נתון מבהיל לעומת הערכות ה-FBI שעומדות על אחוז בודד מכלל הרציחות. העובדה כי מאחוריו בסיס הנתונים הגדול ביותר במדינה הפכה את ההערכה שלו לאמינה במיוחד ואותו למומחה מבוקש ומצוטט במגזינים כמו הניו יורקר, בלומברג והאטלנטיק.

הקוד של הארגרוב, ששימש ככתב פלילי בעברו, אוסף נתונים ממקרי רצח שונים אך שחולקים מאפיינים כמו מתודה, מקום, זמן, מין הנרצח ושיעור מקרי הרצח הפתורים באזור. הארגרוב מקווה כי הפתיחות שבה מנוהל הפרויקט יהיה בעל השלכות פוליטיות. "השקיפות הגדולה יכולה לעודד פוליטיקאים לדרוש תשובות, לדחוק בכוחות המשטרה לפעול בצורה יעילה יותר כדי להביא לפתרון פשעים". Murder Accountability Project הוא פרויקט ללא מטרות רווח וכל הלוקחים בו חלק עושים זאת בהתנדבות ומתוך תחושת מחויבות, אך קיימות חברות פרטיות רבות למטרות רווח שלוקחות חלק פעיל בפתרון תעלומות משטרתיות. סטארט-אפים רבים מציעים פתרונות אינטליגנטים וממוחשבים להקל או להחליף את עבודת המשטרה. בין אם מערכות AI לזיהוי פלילי דיגיטלי (כלים לניתוח מחשבים, רשתות ומכשירים סלולריים) או כדי לאתר ילדים נעדרים וקורבנות של סחר בבני אדם. מערכות שונות פרטיות אלו כבר בשימוש על ידי כוחות השיטור המקומי והפדרלי בארה"ב.

אולי הגדולה ביותר בתחום היא אקסון. אתם אולי תכירו אותו בשמה הקודם טייזר - השם הנרדף לשוקר חשמלי. באפריל השנה טייזר עשתה מייקאובר כללי: היא שינתה את שמה לאחד עם ניחוח יותר עתידני ואת הגדרתה מיצרנית נשקים חשמליים לחברת טכנולוגיה, מפגש בין "מלחמת הכוכבים, ג'יימס בונד ומסע בן כוכבים", כהגדרתה. באותו אפריל אקסון יצרה מהומה לא קנה כשהכריזה שתעניק את מצלמות הגוף בפיתוחה לכל שוטר בארה"ב, בחינם. ממש כאילו עם שינוי השם גם הפכה להיות חברת הזנק. לא רק זאת, היא גם הודיעה שתישא על עצמה את עלויות ההדרכה, התפעול ואחסון המידע לשנה אחת. לפי דיווחי החברה כבר 6,000 סוכנויות משטרה שונות מחוברות לפלטפורמה שלה.

מה אקסון מרוויחה מכל זה? ובכן כמובן שמידע. טרה בייטים על גבי טרה בייטים של מידע על השרת הפרטי של החברה Evidence.com. "מדובר על אחד ממאגרי המידע העשירים ביותר", ציין מנכ"ל אקסון ריק סמית בראיון למגזין PoliceOne. את המידע הזה אקסון מגייסת לעבודה, היום החברה מציעה שירותי AI בתשלום לפענח את כל המידע הזה. הנה כבר באוקטובר האחרון החלה אקסון בשיתוף פעולה (כלכלי) עם משטרת לוס אנג'לס בפרויקט הבינה המלאכותית שלה בעל השם המתוחכם Axon AI, שבו התוכנה של אקסון תסייע למשטרת לוס אנג'לס לנתח את הצילומים שנאספו על ידי מצלמות הגוף. "בשנה האחרונה", ציינו במשטרה המקומית בהודעה משותפת עם אקסון, "נאספו צילומי וידאו באורך 33 שנה. המערכת של אקסון תחסוך בכוח-האדם ותסייע לפענח את המידע הרלוונטי ממנו". המערכת של אקסון מתורגלת לעבור על המידע שעולה על שרתיה וממנו היא אמורה לשלוף את כל מה שהיא מגדירה כרלוונטי, היא לכאורה מזהה בהליך אובייקטיבי את הרגעים המהותיים שנקלטו, מאתרת חשודים באמצעות תוכנות זיהוי פנים, מאתרת חשודים ועדים.

מנסים להגן מפני טעויות אנוש

באירופה כמו באירופה המצב הרבה יותר מפוקח. מי שמוביל את ההתקדמות הטכנולוגית ושילובה בכוחות השיטור היא דווקא הנציבות האירופית שמשקיעה היום בפרויקטים שונים שמובילים צוותי מדענים באוניברסיטאות ומכוני מחקר שונים. הפרויקט הגדול והמתקדם מבניהם הוא VALCRI (Visual Analytics for Sense-Making in Criminal Intelligence Analysis) שמטרתו לנתח באופן אוטומטי - אך יצירתי - נתונים ממגוון רחב של מקורות ולהציע הסברים אפשריים לפשעים.

המערכת אמורה לכאורה להציע במהירות טיעונים מדויקים, מוגנים מפני טעויות אנושיות ומבוססת - כך לפי אתר הפרויקט - על "אינטליגנציה אובייקטיבית" (מה שזה לא יהיה). ב-VALCRI בהובלתו של פרופסור וויליאם וונג (Wong) מבית הספר למדע וטכנולוגיה באוניברסיטת לונדון מצטטים דו"ח חקירה ממלכתי על פיגועי ה-11 בספטמבר שהכישלון הגדול ביותר של הרשויות היה "חוסר דמיון", חסך שלא חסר לפושעים או טרוריסטים. ב-VALCRI טוענים כי דווקא מערכות ממוחשבות, אותן מכונות יצירת אדם, יכולות להציע כיוונים יצירתיים שנסתרת מאנליסטים מיומנים של כוחות המשטרה. "כולם חושבים שלחבר את הנקודות זה החלק הקשה", מציין פרופסור וונג. "זה למעשה החלק הקל. החלק הקשה הוא להבין אילו נקודות צריך לחבר".

המערכת של VALCRI מצליחה לחבר בין הנקודות לכאורה רלוונטיות בלחיצת כפתור אחת, פעולה שלוקחת בממוצע 73 חיפושים בודדים של אנליסט. VALCRI עושה זאת באמצעות יכולת קריאה, הבנה וניתוח דו"חות משטרתיים והפעלת תוכנות לזיהוי פנים כדי לחפש את המבצעים מתוך אלפי שעות וידאו. גם אם אלו נכתבו על ידי אנשים שונים, בהערות צד או באמצעות תיאורים לא עקביים. בסופו של ניתוח המערכת אף מציעה שחזור ויזואלי של אותן השערות, היא למשל מקבצת את הנתונים במגוון רחב של נקודות השקה שחוצות סוגי עבירות, מדינות ואף אם נתפס או לא המבצע ומייצרת מפות שונות של אירועים. בתחנות משטרה באנגליה ובלגיה כבר מנסים בפועל את המערכות שמצוידות בנתונים אמתיים שלוש שנים אחורה.

זה לא פרויקט השיטור היחידי שממומן על ידי הנציבות האירופית. P-React נוצר לאחר המשבר הכלכלי העולמי ועם העלייה בפשעים קטנים (Petty crimes) כמו ריסוס גרפיטי או חטיפת תיק מהולך רגל, מה שמכונה על ידי הנציבות "התנהגות אנטי-חברתית". הרעיון מאחורי החברה פשוט: יצירת פלטפורמת מעקב אינטליגנטית בעלות נמוכה שצפויות לפזר הרשויות המקומיות בשטחים ציבוריים ויכולים אזרחים ובעלי עסק בשטחים הפרטיים שלהם. כל אלו יהיו מחוברים בענן למערכת שתנתח ותודיע כשפשע מתרחש. נכון להיום הפרויקט הסתיים ולפי הנציבות בהצלחה מסחררת, והוא מחכה לרשות הראשונה שתרים את הכפפה ותיישם אותו בשטחה. בנציבות מאמינים שבשל העלויות הנמוכות של המערכת יום זה אינו רחוק, אם כי גלגלי פרויקטים ציבוריים ידועים לשמצה בתנועתם האיטית.

אנשים תמימים שלובשים קפוצ'ון

מצלמת גוף של אקסון היתה מוצמדת לחולצתו של ריצ'רד פניהיירו ביום שבו ביצע מעצר סמים בבולטימור. המצלמות היו עניין חדש במשטרה, חלק מפיילוט רחב ופיהיירו ללא ספק לא שלט בתפעולה.

המצלמה תיעדה את השוטר הצעיר שותל שקית כדורים בסמטה מלאת אשפה, ולאחר כמה רגעים שב לאותו המקום וחושף בפעילות משטרתית מתוחכמת את אותם הכדורים שהחביא. "יו", הוא נשמע מציין בפליאה. פנהיירו שניסה להפליל מי שחשד בו כסוחר סמים, לא ידע שמצלמת הגוף צילמה אותו משתיל את הסמים. לצערו, עורכי הדין של העצור ראו את הווידאו והמעצר בוטל כלא היה, כמו גם הקריירה שלו.

מאז שנחשף המקרה הזה ביולי השנה, צצו להם מקרים דומים נוספים ובולטימור סיימה את פיילוט מצלמות הגוף שלה. איסוף המידע במקרים אלו הגן על אזרחים שונים מפני שימוש לרעה של כוחות המשטרה. אך אלו היו עיניים אנושיות שעברו על מאות שעות תצלומים ושהיו מספיק מורכבות כדי לנתח מידע במגוון כיוונים, לא רק כזה שמחפש אזרחים עבריינים. אך כשמערכות בינה מלאכותית ולמידה עמוקה מופעלות ככלי שלכאורה מתגבר על חולשות אנושיות הוא מייצר מראית עין של אובייקטיביות.

למידה עמוקה היא פעולה שבה מחשב מאומן "לדעת" דברים על בסיס ניסיון. הניסיון הזה מוגש לו בתבניות על תבניות עמוסות במידע. כל מפגש עם תבנית חדשה מחזק אצל המערכת הממוחשבת את התפיסות שלה לגבי מה נכון או לא, באמצעות נתונים שמאמתים או מחלישים את התפיסות שלהן. זו פעולה שבבסיס היא ההפך הגמור מאובייקטיביות. כך למשל אם מערכת כזו תיחשף לאלפי תצלומים של עבריינים בורחים מזירת פשע, היא עלולה ללמוד גם - שלא במתכוון - להיות מוטה נגד אנשים תמימים שפשוט אוהבים להסתובב לבושים בקפוצ'ונים או כובעי צמר. זאת משום שהמערכת אינה "מבינה" מיהו אדם הנמלט מזירת פשע, היא פשוט "יודעת" כשהיא רואה אותו.

הניסיון כבר לימד שמי שמזין את המידע למערכות ממוחשבות אינטליגנטיות הם אנשים מלאי הטיות חברתיות ותרבותיות.

הטיות שהובילו למקרים מצערים כמו מערכת התיוג של גוגל שמזהה אנשים שחורים כגורילות או הצ'אט בוט המכונה Tay של מיקרוסופט שהפך בתוך יום למפלצת גזענית משתוללת. אלו דוגמאות מעליבות, אך ללא השלכות מהותיות על חירויות אזרחיות. תוכנות שעושות עבודה משטרתית במשרד האחורי יכולות להיות ספוגות בהטיות מבניות ולהצביע על נטיות פרטיות. קידוד הטיות אלו מייצר הילה של אובייקטיביות של מכונות ומחליש את הביקורת נגד התוצאות המופקות. כל חיבורי הנקודות היצירתיים עלולים להיות בסופו של דבר בעוכרם של החלשים ולכן צריכים שקופים וציבוריים להיות מפוקחים על ידי הספקנות האנושית.

שיעור הפענוח של מקרי רצח בארהב

עוד כתבות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?