גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גיל בלוטרייך: "ניצלנו את הגאות בנדל"ן בקנדה כדי למכור נכסים"

אחרי רכישת 13 בתי מלון של מריוט, בעל השליטה בסקייליין מספר על השינוי שעברה החברה בשנתיים האחרונות

גיל בלוטרייך / צילום: אתר החברה
גיל בלוטרייך / צילום: אתר החברה

בשבועות האחרונים השלימה חברת ההשקעות בנדל"ן סקייליין את העסקה הגדולה בתולדותיה, כשרכשה 13 בתי מלון עסקיים מרשת מריוט תמורת 135 מיליון דולר. במסגרת העסקה נרכשו בתי מלון, שבעיקרם ממוקמים בחלק המזרחי של ארה"ב, בתשע מדינות שונות, כולם דומים מבחינת הגודל, מספר החדרים (ממוצע של קרוב ל-150 חדרים בכל מלון), המבנה והעיצוב שלהם.

עיקר פעילותה של סקייליין מתרכז בנדל"ן למלונאות ונדל"ן מניב בקנדה ובארה"ב, ונוסף על חדרי המלון היא מחזיקה בשטחים מסחריים, כפרי נופש וסקי ועתודות קרקע לפיתוח, בעוד שבעלת השליטה בה, חברת מישורים, מתרכזת בייזום ונדל"ן מניב בישראל. גיל בלוטרייך, בעל השליטה בשתי החברות, מגדיר את רכישת בתי המלון כ"גיים צ'יינג'ר" עבור סקייליין, ובראיון ל"גלובס" מסביר לגבי הפוטנציאל שהוא מזהה בה.

"עם העסקה הזו נכנסו בצורה משמעותית לתחום של מלונות עסקיים, המספקים ללקוחות שירותים מינימליים (Limited Service)", אומר בלוטרייך. "בהשוואה למלונות שלנו באתרי סקי, מדובר במלונות עם פחות רגישות למזג אוויר, מאוד פשוטים לניהול, ורוב ההכנסות אצלם מגיעים מהחדרים ולא מהשירותים מסביב. המשמעות היא שהרווחיות מאותם מלונות עומדת על כ-30% מהמחזור - רווחיות משמעותית גבוהה יותר מזו של בתי מלון רגילים, שם אם מצליחים להגיע לכ-20%, זה יפה מאוד".

"מלונות עסקיים הם שוק מאסיבי"

לגבי העסקה מוסיף בלוטרייך כי "מלונות עסקיים מהווים כיום שוק מאסיבי, שהרבה שחקנים אוהבים, ואנחנו מרגישים שיש לנו גם את הניסיון וגם את היכולת לפעול בשוק זה, וגם יש לנו את היכולת למצוא בתחום נכסים במחיר שהוא משמעותית נמוך מעלות הבנייה שלהם. את עסקת מריוט ביצענו לפי שווי של כ-70 אלף דולר לחדר, לעומת עלות בנייה של 120-150 אלף דולר לחדר".

לדבריו, "במסגרת חיפוש אחר נכסים מניבים בתחום המלונאי, סרקנו נכסים בהיקפים גדולים מאוד, וכשמחפשים ומחפשים - בסוף מוצאים. יש לנו טרק רקורד של איתור עסקאות טובות, שמאפשרות להמשיך לצמוח".

בלוטרייך מסביר כי עסקת מריוט היא חלק מהשינוי הדרמטי שעוברת סקייליין: "לפני שנה וחצי, במאזן החברה היה כ-50% נכסים מניבים וכ-50% קרקעות. ניצלנו תקופה של גאות בשוק הנדל"ן בקנדה, והתחלנו למכור ממאגר הקרקעות שלנו, עם מימושים בסדר גודל מצטבר של כ-100 מיליון דולר, ואת המזומנים אנחנו מנצלים להגדלת הפורטפוליו המניב.

"החלטנו להתמקד פחות בחלומות ויותר בתזרים. כיום, לאחר העסקה, סקייליין פרוסה ב-18 ערים בקנדה ובמזרח ארה"ב, עם כ-3,000 חדרי מלון, נוסף על אתרי סקי ונופש - כך שהסיכונים בה יותר מפוזרים".

"החלטנו להתמקד בהשבחת הקבוצה"

עסקה זו ופיזור הסיכונים, לפי בלוטרייך, הם חלק מתהליך גדול יותר שעובר על סקייליין ומישורים: "בשנתיים האחרונות הקבוצה משנה את פניה. החלטנו להתמקד בהשבחת הקבוצה, לשים דגש על יעילות, וכחלק מכך ביצענו שינויים ברמת ההנהלה, עם מינוי שני מנכ"לים חדשים - דניאל לבנטל במישורים ובלייק ליאון בסקייליין.

"אחרי מינוי שני המנכ"לים, אני כיום מתמקד בפיתוח עסקי ובאיתור עסקאות נדל"ן. נוסף על כך, נעשו שינויים בדרגי הביניים בהנהלה, ויש הקפדה יתרה על הרכב הדירקטוריון, כשהרצון הוא להביא אליו מומחים שיסייעו בקבלת החלטות ויחזקו את ההנהלה. בסופו של דבר, אנחנו מנהלי סיכונים, וככל שנשמע דעות של אנשים מנוסים, איכות קבלת ההחלטות וניהול הסיכונים עולה".

לצד ההתפתחויות החיוביות בעסקיה של סקייליין, בחודשים האחרונים העיב עליה סכסוך שהתעורר בין בלוטרייך לבין עופר נמרודי, השותף עמו בהחזקות בסקייליין באמצעות נתח של כ-30% מחברה פרטית (סקייליין ישראל), שבאמצעותה שולטת מישורים בסקייליין. הסכסוך התעורר בעקבות פניית הכשרת היישוב לסקייליין בדרישה לפרוע שטר הון בהיקף של כ-14 מיליון שקל, שהונפק לה לפני כשמונה שנים, ומאז נדחה מועד פירעונו כמה פעמים.

 נכסים של סקייליין בארצות הברית

מניית סקייליין עלתה 40% ב-2017

בעניין זה מעדיף בלוטרייך שלא להרחיב, ואומר כי "הנושא נמצא בדיון משפטי, ואני מניח ששני הצדדים רוצים למצוא פתרון. אנחנו לא רוצים לעשות עסקים בבתי משפט, ויש לנו רצון עז לפתור את העניין".

שינוי הכיוון שעליו מדבר בלוטרייך, בא לידי ביטוי בביצועי מניית סקייליין בשנה האחרונה, עם טיפוס של קרוב ל-40%, המשקף לה שווי של כ-540 מיליון שקל. למרות זאת, בפרספקטיבה רחבה יותר, הביצועים של החברה פושרים, עם תשואה אפסית מאז שהונפקה במארס 2014.

בעניין זה אומר בלוטרייך: "צריך לעשות הפרדה בין סקייליין של 2014 לסקייליין כיום. זה נכון שמבחינת ביצועים, המניה אכזבה, אבל כשמסתכלים על תוצאותיה, רואים הון עצמי שגדל משמעותית לצד צמיחת הנכסים. בכל מקרה, אני לא מתעסק עם מחיר המניה, ומאמין שבסופו של דבר, השווי הכלכלי יתאים את עצמו, גם אם זה ייקח עוד זמן.

"אנחנו לא ספרינטרים, ולא הגענו לשוק ההון אתמול. דירקטוריון החברה והמנהלים שלה עוסקים כל הזמן בדרכים לשיפור התוצאות הכספיות, הפעילות התחזקה, ואנחנו בתנופת צמיחה".

דבריו של בלוטרייך על השינויים שעוברות מישורים וסקייליין, נאמרים כשנה לאחר הפיכתו של המיליארדר הקנדי אלכס שניידר לשותף בשליטה בחברה האם, לאחר שרכש מבלוטרייך נתח ממניותיו במישורים תמורת כ-45 מיליון שקל - רכישה שהפכה את השניים לשותפים שווים בהחזקות (כ-37% כל אחד), לאחר שבעבר בוצעה לשניידר הקצאת מניות פרטית בחברה.

על הקשר בינו לבין שניידר מספר בלוטרייך: "הכרנו כבר לפני לא מעט שנים, עם רכישת מלון קינג אדוארד (שכבר נמכר מאז; א"ל), והאמון בינינו נבנה לאורך זמן. שניידר גר בטורונטו, ואנחנו משלימים זה את זה בהרבה תחומים. לפעמים, כשאתה למעלה בפירמידה, אין לך עם מי להתייעץ, ועכשיו יש לי, וזה מאוד מקל עלי.

"שניידר הוא איש פיננסים והשקעות מוצלח ושקול, עם רשת קשרים ענפה בצפון אמריקה - דבר שמסייע מאוד, מאז שהוא נכנס לקבוצה, גם בפתיחת דלתות וגם בהתייעצויות וקבלת החלטות".

לדברי בלוטרייך, "שניידר עקב אחרי פעילות הקבוצה במשך כמה שנים, שמרתי אותו מעודכן בהתפתחויות, ולדעתי, הוא רואה בשותפות בקבוצה התחלה של פעילות משותפת, כי יש לקבוצה עוד הרבה לאן ללכת ולשותפות יש עוד הרבה לאן לגדול. מה שמשותף לשנינו הוא ששנינו רצי מרתון, מסתכלים לטווח ארוך, ומאז שהוא נכנס, יש רוח של עשייה והתמקצעות בכל השדרות".

"הפעילות בארה"ב צומחת"

עוד בפעילות בחו"ל, באחרונה החליטה מישורים לבחון היתכנות להנפקה בבורסה של פעילות המרכזים המסחריים שלה בארה"ב, באמצעות מישורים USA. בלוטרייך מסביר כי "פעילות המרכזים המסחריים בארה"ב צומחת ומראה תוצאות טובות עם הצלחות מוכחות, ואנחנו רוצים לתת לה להמשיך לצמוח, כך שבמסגרת אפשרויות המימון הנבחנות עבורה, גם עניין זה נבחן".

במסגרת פעילות המרכזים המסחריים, מישורים מחזיקה ברחבי ארה"ב קרוב ל-200 אלף מ"ר, ובלוטרייך אומר לגבי עסקים אלה: "אני בהחלט מזהה תנועות טקטוניות בתחום הזה. עוד קשה להבין בדיוק לאן זה הולך, אבל אפשר לראות צמיחה במכירות באינטרנט - מה שמשפיע על חנויות דגל וחנויות עוגן משמעותיות, ובתי כלבו גדולים שהופכים לפחות רלוונטיים. בשינויים אלה גלומים סיכונים, ולצדם יש הזדמנויות".

"תשואה מהיום הראשון"

לדבריו, "במרכזי המסחר שלנו, אנחנו מתמקדים בתחומי השירות והבידור - פעילויות ושירותים שאי-אפשר לעשות דרך האינטרנט, כמו למשל, חדר כושר, לשכת גיוס, מחלקת רישוי של עירייה ועוד".

"אנחנו משתדלים לרכוש נכסים שמניבים תשואה מהיום הראשון, אבל כאלה שאינם מושכרים באופן מלא, כך שהשטחים הפנויים בהם מגלמים עבורנו אפסייד", הוא מסביר. "אחת החוזקות שלנו בארה"ב, יחד עם השותף שלנו מארק גולד, שמנהל את הפעילות הזו (וגם מחזיק בכ-25% מהחברה; א"ל), היא היכולת להשכיר שטחים, ופעם אחר פעם אנחנו מצליחים לקחת לידינו נכסים עם שיעורי תפוסה נמוכים, למלא אותם ולהשביח אותם".

הפגישה עם בלוטרייך מתקיימת במשרדי חברת יפו-תל-אביב, ובירור קצר מעלה כי לצד הפעילות הציבורית, בלוטרייך מעורב גם בפעילות נדל"ן פרטית בתחום המגורים. בלוטרייך מספר כי "כחלק מהשינויים שביצענו בהנהלת החברות הציבוריות, רמי שריקי (הגיס של בלוטרייך; א"ל), שכיהן כמנכ"ל מישורים, פרש מתפקידו, ושנינו הקמנו יחד עם הקבלן צורי סעדה את החברה שמתרכזת בפרויקטים של בניינים קטנים בסגנון באוהאוס להתחדשות עירונית בתל-אביב. כיום יש לנו חמישה פרויקטים במרכז תל-אביב, שמהווים אנטי-תזה למגדלים הגדולים המוקמים פה. אנחנו מאמינים בקשר לרחוב, וברצון להרגיש חלק מהמרקם העירוני. הפרויקטים של החברה הזו הם 'יהלומים ורודים' - נכסים נדירים, המיועדים לאוכלוסייה ספציפית, במחירים של 55-60 אלף שקל למ"ר".

סקייליין

תחום פעילות: ניהול והחזקת בתי מלון ואתרי נופש בארה"ב ובקנדה, ייזום ופיתוח נדל"ן בקנדה

יו"ר: גיל בלוטרייך

מנכ"ל: בלייק לאיין

שווי שוק: 540 מיליון שקל

תשואת מניה בשנה האחרונה: 38%

מישורים

תחום פעילות: נדל"ן מניב וייזום בישראל, נדל"ן מניב בארה"ב והחזקת השליטה בסקייליין

יו"ר: רמי שריקי

מנכ"ל: דניאל לבנטל

שווי שוק: 265 מיליון שקל

תשואת מניה בשנה האחרונה: 53%

סקייליין

עוד כתבות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות