גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקאמבק הגדול: האם 2018 תהיה שנת המשקפיים החכמים

מג'יק ליפ סוף-סוף חושפת מוצר ■ גוגל גלאס עברו רנסנס, מיקרוסופט פונה לרופאים, ואפילו סנאפ עוד בתמונה ■ אחרי שנים של הבטחות שלא התגשמו, המציאות המוגברת רוצה להגיע לעיניים של המשתמשים - ובעיקר של אנשי המקצוע

הולולנס של מיקרוסופט / צילום: רויטרס
הולולנס של מיקרוסופט / צילום: רויטרס

זו הייתה ההבטחה הגדולה של עולם הטכנולוגיה בשנים האחרונות. אחרי המחשב האישי, האינטרנט והסמארטפונים, בשנים האחרונות הבטיחו לנו שמחשוב לביש זה הדבר הבא. כולנו נלבש מחשבים על גופנו, בצורת שעונים חכמים, צמידים חכמים, והמלהיב מכולם - משקפיים חכמים, שמתבססים על מציאות מוגברת.

הרעיון מאחורי המשקפיים האלה הוא לטשטש את הגבול בין המציאות שעינינו רואות לבין מה שהמכשיר יקרין, או במילים אחרות - מציאות מלאכותית שגורמת לחושינו להאמין שהיא אמיתית.

זה נשמע לרבים כמו מדע בדיוני, והציפייה הייתה בהתאם. אלא שאז המציאות המוגברת התנגשה על קרקע המציאות: גלאס של גוגל זכו לבאזז שלילי במיוחד, מג'יק ליפ פיזרו הבטחות ולא הגיעו לשוק, הולולנס של מיקרוסופט די נעלמו, ואף חברה אחרת לא הצליחה לפרוץ בתחום הזה. יחד עם העובדה שהשעונים החכמים, ובראשם אפל ווטש, לא הצליחו לפרוץ מעבר לנישה צרה יחסית, נראה היה שהמחשוב הלביש כבר לא יממש את ההבטחות הגדולות.

אלא שבחודשים האחרונים מצטברים סימנים שהמצב הזה עשוי להשתנות. מג'יק ליפ סוף-סוף חשפו את המוצר שלהם, גלאס מצאו לקוחות בשוק הארגוני, הולולנס מתרחבים לתחומים חדשים, ואפילו למשקפי השמש הכושלים של סנאפ יש תקווה חדשה. בכתבה זו נציג תמונת מצב של ארבעת הפיתוחים האלה, הבולטים בשוק המשקפיים החכמים, שעשויים לגרום ל-2018 להיות השנה שבה סוף-סוף המוצר הזה יצליח.

מג'יק ליפ One הטכנולוגיה מרתקת, השאר מעורפל

בשבוע שעבר מג'יק ליפ, אחד הסטארט-אפים המסקרנים ביותר בעמק הסיליקון, חשף סוף-סוף את הפיתוח שלו: משקפי מציאות מוגברת. הסטארט-אפ, שפעל בחשאיות מאז 2010 וגייס קרוב ל-2 מיליארד דולר, בין היתר מחברות כמו גוגל ועליבאבא, מתכנן להשיק את המוצר בשנה הבאה. התאריך המדויק והמחיר עדיין אינם ידועים.

המשקפיים, שמכונים One, מקרינים תמונות לרשתית המשתמש כך שיראו כאילו הם נמצאים בעולם האמיתי. הם ממפים את המרחב באמצעות חיישני מצלמה, מציב בו עצמים וירטואליים שיכולים לחסום עצמים אמיתיים, זוכרים אתרים שמיפו ומשמרים את האשליה. הטכנולוגיה שמאחוריהם נחשבת לחדשנית בתחום המציאות המוגברת, וכתב ה"רולינג סטון" שבחן את המשקפיים התלהב מהביצועים.

המכשיר יגיע עם שלט מגע ומחשב קטן ועגול שמתחבר לגוף באמצעות קליפס. לפי מנכ"ל מג'יק ליפ, רוני אבוביץ', הגרסה הראשונית של המשקפיים מיועדת ליוצרים, אך לא מדובר רק במפתחי תוכנה - אלא גם באמנים, פסלים ומהנדסים. במידה רבה, הצלחתם או כישלונם יסמנו את הכיוון שאליו תצעד התעשייה כולה: שוויה של מג'יק ליפ נאמר כיום בקרוב ל-6 מיליארד דולר, והמספר הזה יכול לזנק - או להתרסק - בהתאם לתגובות בשוק.

לאורך השנים התמודדה מג'יק ליפ עם תגובות מעורבות. מצד אחד, מי שבחנו את הטכנולוגיה שלה מקרוב בדרך כלל התלהבו, ובמאי 2016 היא כיכבה על שער המגזין Wired. מצד שני, ההתמהמהות בחשיפת המוצר הובילה לדיווחים שלפיהם היא אינה מצליחה למסחר אותו, והחברה ספגה גם פרסום מחמיא פחות, כולל תביעה בדבר אפליה על רקע מגדרי מעובדת לשעבר. גם חשיפת המוצר, המתבסס על פטנטים סודיים, לא פיזרה את הספקות סביב החברה.

בביקורת שכתב סם מצ'קוביץ' באתר "ארסטכניקה", למשל, נכתב שההכרזה היתה מעורפלת מדי. הוא מתח ביקורת על כך שאחרי שנים של עבודה, השקעות וציפיות עצומות, מג'יק ליפ לא הציגה סרטון אלא רק כמה תמונות לא ברורות - ואף פקפק באמינותן. עוד הוא מחה על כך שתיאור המוצר רק חזר על הבטחות שכבר נשמעו, ושהחברה בחרה לשווק אותו בשני גדלים שונים, במקום ליצור מודלים שניתן להתאים לכל גודל ראש, כפי שעשו חברות אחרות בתחום. במג'יק ליפ טענו בתגובה שהתמונות אמיתיות, אך עברו פוטושופ כדי להסיר מהן סודות מסחריים.

היו גם ביקורות על העיצוב של המוצר: ב"ביזנס אינסיידר", לדוגמה, טענו שאף אחד לא ירצה לקנות אותו. סופיה דומינגז, שהקימה בעצמה סטארט-אפ בתחום המציאות המוגברת, כתבה ב"רולינג סטון" שה-One מזכיר לה משקפת, ואמרה שעם מראה כזה המשקפיים לא יצליחו בשוק המיינסטרים. עוד היא כתבה שהמוצר אמנם מציג התקדמות לעומת המתחרים, אך מג'יק ליפ היו צריכים להתקדם יותר בהתחשב בסכומים שגייסו. היא הביעה חשש שאם המוצר ייכשל, זה יעכב את כל התעשייה שנים.

מיקרוסופט הולולנס נכנסים לחדר הניתוח

ב-2015, כשמיקרוסופט חשפה לראשונה את הולולנס, התגובה היתה התפעלות. המשקפיים שילבו הולוגרמות על פני העולם האמיתי, ואפשרו להשתמש בפקודות קוליות ובתנועות עיניים כדי לשלוט באובייקטים הווירטואליים ששולבו בו. סרטוני ההדגמה הציגו חלליות ואופנועים שהושתלו באמצע הסלון, חלונות סקייפ על קיר הבית וטיולים במאדים. אלא שמאז ההכרזה הראשונית, ההתקדמות היתה איטית למדי.

המהדורה הראשונה של הולולנס יצאו לשוק שנה לאחר מכן, ונמכרה ב-3,000 דולר למפתחים וב-5,000 דולר לארגונים (בגרסה עם אבטחה מוגברת) - הרחק מהישג ידם של הצרכנים הביתיים. מיקרוסופט שמה דגש על שוק המעצבים: הרעיון היה לאפשר להם לבחון רעיונות תלת-ממדיים בסביבה שמדמה את העולם האמיתי, ולהראות אותם לקולגות שאינם נמצאים באותו חדר.

המשקפיים מאומצים בהדרגה בידי החברות המסחריות, ובעיקר חברות התחבורה. וולבו, פולקסווגן ואאודי כולן בוחנות את הולולנס, וכך גם נאס"א. פורד החליטה להרחיב את השימוש במשקפיים אחרי שלב פיילוט, ומשתמשת בהם כדי לאפשר עיצוב מהיר של שינויים ברכבים. בעזרת המשקפיים, המעצבים יכולים לראות את השינויים על גבי מכונית קיימת, במקום להשתמש במודל. בתקופה האחרונה מצאו למשקפיים שוק חדש: רופאים.

החודש, בבית חולים בפריז, נערך ניתוח שבו הרופאים הרכיבו הולולנס, שאפשר להם לעשות ויזואליזציה לאנטומיה של המנותח בזמן ההליך. ב-CES, כנס האלקטרוניקה הגדול בעולם שייערך בחודש הבא, תוצג פלטפורמה בשם "Nomadeec". היא תאפשר לרופאים להשתמש בהולולנס בזמן מתן טיפול חירום רפואי כדי לגשת למידע חשוב לגבי המטופלים בזמן אמת וללא שימוש בידיים, וכדי לערוך ועידה וירטואלית עם רופאים אחרים ולהתייעץ איתם.

המהלכים האלה נועדו להפוך את הולולנס למשפיע יותר בשוק המקצועי ב-2018, אם כי הגרסה החדשה של המשקפיים צפויה לצאת רק בשנה שלאחר מכן, ולכלול שבב בינה מלאכותית. לפי מיקרוסופט השבב ינתח מידע ויזואלי על המכשיר מבלי להעלות אותו קודם לענן, והתוצאה תהיה ביצועים טובים יותר, אבטחה מוגברת ואי-תלות בחיבור קבוע לאינטרנט.

נראה שמיקרוסופט זנחה כרגע את הניסיון להוציא מוצר מציאות מוגברת לשוק הצרכני. עבורו היא שחררה באוקטובר את פלטפורמת "Windows Mixed Reality", הכוללת סדרת משקפיים שבנו חברות כמו HP, Dell, לנובו ו-Acer. הם מציגים מציאות וירטואלית ולא שילוב בין הוירטואלית לממשית, ומיועדים לצרכים בידוריים כמו משחקים וצפייה בסרטים ב-360 מעלות.

גלאס EE הצרכנים קטלו, הארגונים התלהבו

ב-2013 גוגל הייתה זו שיצרה את מרוץ המשקפיים החכמים המקורי, כשהשיקה את גוגל גלאס - מוצר שעורר בשעתו סקרנות גדולה. המשקפיים, שעלו 1,500 דולר, נראו מרחוק כמו משקפיים רגילים. אלא שבמקום עדשות הם הציגו מול עיני המשתמש מידע כמו מזג אוויר והוראות הליכה, אפשרו לצלם תמונות ווידאו וגם לנהל שיחות. הם התבססו על הפעלה קולית, כך שהם לא דרשו שימוש בידיים.

אף שמגזין טיים הכריז על גוגל גלאס כאחד המוצרים הטובים באותה שנה, הוא נכשל לחלוטין. המשתמשים הרגישו שהמוצר לא מתפתח באופן שהובטח, שהיה מגושם וחסר פואנטה. מרכיבי גלאס אף התקבלו בבוז בציבור, וזכו לכינוי המעליב Glassholes. החשש היה שמרכיבי גלאס יכולים לצלם בסתר את שאר האנשים בחדר, וכתוצאה מכך ברים ומסעדות אסרו להרכיב אותם בתחומם. בנוסף עלו שאלות בנוגע לבטיחות המוצר, וכמה רשויות אסרו על שימוש בו בזמן נהיגה. לבסוף, בתחילת 2015, גוגל הפסיקה את הפרויקט.

אלא שמאז, בשקט בשקט, גלאס עוברים רנסנס. חלק מאותם משתמשים ראשונים גילו שהמשקפיים נותנים פתרון לעובדים שזקוקים למידע בזמן אמת בזמן שהידיים שלהם אינן פנויות. חברות החלו לקנות יחידות של גלאס ולהשתמש בהם בשילוב תוכנה מותאמת. גוגל שמה לכך, ובאפריל 2014 החלה לפתח גרסה משופרת ונפרדת לחלוטין מגרסת הצרכנים, שזכתה לכינוי EE והתאימה לתכונות שהלקוחות העסקיים ביקשו. בינואר 2015 הם הוציאו את הגרסה באופן ראשוני, וביקשו מהחברות לא לחשוף את המוצר.

מאז ועד היום חברת X, שהוקמה כמחלקה בגוגל והפכה לחברה-אחות תחת תאגיד אלפבית, מוכרת לארגונים את גלאס EE. המהדורה הוכרזה רשמית ביולי השנה, לאחר שכבר נמכרו ממנה אלפי יחידות לעשרות מקומות עבודה, ובהם ג'נרל אלקטריק, בואינג, חברת המשלוחים DHL ופולקסווגן. המשקפיים הותאמו בעיקר לעובדי מפעלים ומחסנים, ונועדו לשפר את ביצועים. באלפבית מתגאים בכך שיצרנית ציוד הלקוחות Agco דיווחה כי הצליחה להפחית את זמן הייצור ב-25% בעזרת המשקפיים, וטוענת שהם מאפשרים לרופאים להקדיש זמן רב יותר למטופלים.

מבחינה טכנית, במהדורת מקומות העבודה אפשר לחבר את גלאס למשקפי ראייה או למשקפי מגן; העיצוב מתקפל, ותוכנן כך שיהיה נוח גם בשימוש ארוך טווח; המעבד, המצלמה, וחיבור ה-WiFi שודרגו, תקני הבטיחות הוקשחו והסוללה נועדה להספיק לכל יום העבודה. כמו מיקרוסופט, גם במקרה של אלפבית לא ברור אם ומתי גלאס יחזרו לשוק הצרכני, אבל ב-2018 הם צפויים להגיע לארגונים נוספים.

ספקטקלס סנאפ לא ממהרת לוותר

המשקפיים החכמים של סנאפ הושקו בנובמבר 2016, והפיצ'ר שהם הציעו היה פשוט יותר מזה של המתחרות: מדובר במשקפי שמש המאפשרים לצלם דרכם סרטונים ולשתף אותם בסנאפצ'ט. הביקורות הראשוניות היו נלהבות: "הם נראים טוב על כל אחד ואיכות הווידאו מצוינת" נכתב ב-Cnet. המשקפיים נמכרו ב-130 דולר, וכשהם אזלו היו אפילו מי ששילמו תמורתם 5,000 דולר באיביי.

אלא שהציפיות הגבוהות מספקטלס לא התממשו. נראה שהפגם העיקרי במשקפיים הוא שהם אינם מציעים חידוש אמיתי לעומת מצלמת סמארטפון, ושהם אינם יכולים לצלם תמונות אלא סרטונים בלבד. בנוסף המצלמה עובדת רק באור יום, והמשקפיים מתממשקים עם רשת חברתית אחת בלבד - סנאפצ'ט, כמובן. לאחרונה הם הגיעו לשפל ברמת הפופולריות, וכעת אפשר למצוא אותם באיביי במבצעים מגוחכים כמו "שישה זוגות ב-100 דולר". באוקטובר נחשף שהחברה העריכה יתר על המידה את הפופולריות הצפויה של המשקפיים, ושנשארו לה עודפים של מאות אלפי יחידות מהמוצר, מה שעלול לגרור הפסדים של עשרות מיליוני דולרים.

למרות הכל, יכול להיות שלספקטקלס עדיין יש תקווה. החודש סנאפ הוציאה את "לנס סטודיו", אפליקציה לעיצוב עדשות לסנאפצ'ט - אותם אפקטים שמתלבשים על הסרטונים והתמונות שהמשתמשים שולחים זה לזה (כמו פרצוף הכלב המפורסם, או האפשרות "להקיא" קשת). הכלי יאפשר ליצור עדשות בעיצובים דו-ממדיים ותלת-ממדיים, ולהוסיף אובייקטים.

נכון להיום קיימות באפליקציה 3,000 עדשות שסנאפ יצרה, ולפי נתוניה שליש מ-178 מיליון המשתמשים היומיים בסנאפצ'ט משחקים בהן כל יום. זו הפעם הראשונה שבה משתמשים יוכלו ליצור עדשות לסנאפצ'ט בעצמם, וחשוב עוד יותר מבחינה כלכלית - המפרסמים יוכלו לעשות זאת. לא מפתיע, אם כן, שלפי הדיווחים סנאפ פועלת עתה להפוך את ספקטקלס למשקפיים שיתמכו במציאות מוגברת. אם מפתחים ומשתמשי סנאפצ'ט יוכלו ליצור עדשות עבור ספקטקלס דרך לנס סטודיו, ולראות דרכם את העולם, המשקפיים יוכלו להפוך מאכזבה להצלחה.

עוד כתבות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-1.7% ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה