גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ליאת נויבריט: "שתינו בעבודה קצת כמו שהידיות" רחלי אלפרוביץ': "העיסוק בכספים מתנהל בקודים גבריים ובקרבות גלדיאטורים"

שתיהן באות מהמגזר הדתי לסביבת עבודה גברית במיוחד, אבל לכל אחת מהן דרך שונה להתמודד. 'ליידי גלובס' הפגיש את רו"ח ליאת נויבירט, בכירה בלשכת רואי החשבון, עם רחלי אלפרוביץ', מייסדת קרן השקעות בנדל"ן, לשיחת מנטורינג גדושה בתובנות ניהול

המפגש הראשון ביניהן הצית חיבור מיידי. רואת החשבון ליאת נויבירט, שהחל מהחודש היא שותפה וראש תחום מע"מ במשרד גולדפרב, זליגמן ושות', היא גם חברת הוועד המרכזי בלשכת רואי החשבון. רחלי אלפרוביץ' היא מייסדת-שותפה של ריאליה, קרן השקעות בנדל"ן. הן נפגשו לראשונה כשזו האחרונה הגיעה לנויבירט לקבלת ייעוץ לפני הקמת הקרן שלה. "הידע והכישרון להוביל עסקאות והשקעות גדולות ומורכבות לצד הנעימות והאלגנטיות, שבו את לבי, והתחברנו מיד", מספרת נויבירט. ואילו אלפרוביץ' מוסיפה: "ליאת היא מנטורית שיודעת לתת הכוונה מדויקת ועצות חכמות. וגם יש לנו המון נקודות השקה בחיים".

שתיהן נכנסו לעסקים בגיל צעיר: נויבירט, 39, החלה לעבוד במשרד רואי החשבון של אביה בגיל 14, ואלפרוביץ', 34, הייתה עורכת הדין הצעירה ביותר בזמנו בארץ, כשקיבלה רישיון כבר בגיל 20. בזמן שצעירות אחרות בגילן השתחררו מהצבא וחיפשו את עצמן בטיפוס על הרים בדרום אמריקה, הן כבר היו עמוק בטיפוס אל פסגות הקריירה.

אלפרוביץ' גדלה בבית חרדי בקרית גת ובירושלים. היא החלה את הקריירה כעורכת דין בתאגיד הבריטי הענק HRG, ומשם קודמה לתפקיד היועצת המשפטית של החטיבה הישראלית. בהמשך עברה לקרן הגשמה של אבי כץ (יזם קופיקס), הקימה שם את המחלקה המשפטית, וניהלה חוזים, רכישות ומכרזים בהיקף של מאות מיליוני דולרים. את קרן הנדל"ן שלה הקימה ב-2016, יחד עם עוד ארבעה שותפים. הקרן משקיעה בנכסים מניבים בארץ ובעולם.

נויבירט, שגדלה בבית דתי בחיפה, עשתה את ההתמחות בראיית חשבון בפירמת לובושיץ קסירר ושות', ולא ויתרה גם על התמחות במשפטים במקביל לעבודתה בפירמת Deloitte. לפני חמש שנים וחצי גויסה ל-PwC Israel, כדי להקים את מחלקת המיסים העקיפים, אותה ניהלה ממש עד לאחרונה. "אחרי שכבר הייתי רואת חשבון פעילה הלכתי ללמוד עם אבא שלי משפטים, תואר שני במסלול מיוחד לרואי חשבון. זה איכשהו היה פיצוי על כך שהוא דחף אותי לראיית חשבון, ולא הלכתי ללמוד רפואה.

"כשלמדתי משפטים הייתי בהריון עם הבת הקטנה שלי, ואני זוכרת שבחדר לידה שלחתי מיילים, זה היה בבוקר והייתי חייבת לסגור כמה פינות, תוך כדי שאני מחוברת לעירוי עם צירים כל שלוש דקות. זה היה לקח לעתיד, שלימד אותי שמנהל טוב צריך לדעת לעשות את האיזונים הנכונים. את זה אני מבינה רק היום".

סביבה גברית. לצאת לקרב

מתי החלטתן לבחור במסלול ניהולי?

נויבירט: "החזון המקצועי של אנשים בעמדות ניהול מתחיל קודם כל בכך שיש לך מטרות ברורות להוביל שינויים בסביבה שבה את נמצאת. גדלתי במשפחה של רואי חשבון, ומאז שנכנסתי לעבוד במשרד של אבי בפעם הראשונה, בגיל 14, ידעתי שזה מה שאעשה. בהתחלה לא ידעתי לשים את האצבע בדיוק על מה שאני רוצה לעשות, אחר כך גיליתי שאני אוהבת את עולם המיסים".

אלפרוביץ': "ניהול זו דרך שנראתה לי ברורה מאליה עוד מגיל צעיר. משהו במבנה האישיות שלי דחף אותי כל הזמן ליזום וליצור, ותמיד ידעתי שאעשה משהו מנהיגותי".

שתיכן נמצאות בתחומים גבריים: האחת בעולם המיסים, והשנייה בעולם ההשקעות. מה הוביל אתכן לאזורים האלה?

נויבירט: "זה לא מובן מאליו להיות בין הנשים הבודדות שהקימו קרן השקעות בארץ. יש פה עוד דבר שמשותף לשתינו, והוא נובע מהמקום שבו גדלנו והדרך שבה חונכנו - האמונה שאין דבר כזה תקרת זכוכית. שתינו בעבודה קצת כמו שהידיות".

אלפרוביץ': "שוק ההון הוא עולם גברי למדי, כל העיסוק בכספים וקרנות מתנהל בקרבות גלדיאטורים ובקודים גבריים. אין ספק שבקרן שלנו אנחנו רוח מרעננת, אנחנו שותפות ומנהלות אחרת את העולם. אני מנהלת משא ומתן בדרך אחרת לחלוטין. יש פתיחות שונה, שיח אחר, אני לא יוצאת לקרב ומחפשת רק רווח. אנחנו באות לעשות עבודה אמיתית בלי כל ההצגות מסביב והמשחקים, בלי האנרגיות השליליות, אנחנו משקיעות את כל המאמץ בעשייה עצמה".

נויבירט: "אני פחות מסכימה איתך בעניין המגדרי. תמיד הרגשתי שהמקום שבו אני נמצאת מאוד טבעי לי. כשהגעתי להתמחות בראיית חשבון כבר הייתי במקום של ידע וניסיון, ולא חוויתי כל אפליה או קושי".

אלפרוביץ': "הנה עוד משהו שמחבר אותי אלייך. אמנם לא גדלתי בבית של עורכי דין, אבל התעסקו בו בעסקים, בנדל"ן. העובדה שקיבלתי את רישיון עריכת הדין בגיל מאוד צעיר, וניהלתי משאים ומתנים עם חברות גדולות, גרמה לכך שנזרקתי למים. את לא חושבת יותר מדי כשזה קורה לך, אלא שוחה מיד. אני נמצאת בעולם שהוא לא רק גברי, אלא גם לא-דתי ומחו"ל. בהתחלה אני קוריוז, זה משעשע משקיעים ולקוחות לראות דבר כזה ושואלים איך זה קורה".

ניהול. להרחיב גבולות

מה ייחשב ניהול טוב בעיניכן?

נויבירט: "מנהל טוב הוא מנהל שיש לו אופקים רחבים, הוא לומד דיסציפלינות רבות ועוסק בהן. אני לא מאמינה בקיבעון מחשבתי, אלא בגמישות - אני לא חושבת שדווקא מישהו שלומד רק ראיית חשבון הוא זה שיש לו את זה. אולי אפילו להיפך, ככל שאלמד יותר ואגע במישורים נוספים ונושאים אחרים, כך יכולותיי המקצועיות יהיו יותר משמעותיות".

אלפרוביץ': "ניהול נכון הוא קודם כל לחפש מה טוב בעובד, ולא לנסות שמה שטוב בי יהיה גם טוב אצלו. אני מנסה לאתר מה התחום החזק שלו, ולא מה עליו לשפר. המטרה היא להקנות ביטחון, ולמצוא את הנישה המתאימה לו ביותר בחברה, זה מכסה את החסרונות שקיימים בכולנו".

מנטורינג. מבחן המקפצה

איך אתן עוזרות לעובדים שלכן להתפתח?

נויבירט: "אני מאוד מקפידה על זה שמי שמקבל ממני משימה יהיה מבסוט ממנה והיא תקדם אותו, וזה לא תמיד פשוט. אני מתייעצת עם העובדים ושואלת אותם מה דעתם על המשימות, כי אני חושבת שהשיח הזה והדינמיקה ההדדית מאוד חשובים".

אלפרוביץ': "אצלי יש את 'מבחן המקפצה' - אני נוהגת לתת לעובדים משימות על פי כוחם. ולפי כוחם, זה אומר לא להיות באזור הנוחות, אלא לעבור לשלב אחר של היכולת, להיזרק למים ולראות מה יקרה".

נויבירט: "אצל רחלי זה מאתגר כפליים, גם מכיוון שמדובר בחברה החרדית".

אלפרוביץ': "נשים חרדיות יותר נשארות באזור הנוחות, רובן מורות או גננות, אם כי היום את רואה יותר נשים שפורצות את האזור הזה. בסמינר החרדי, למשל, הכניסו עכשיו לימודי תכנות, שזה לקחת צעד אחד קדימה את החברה. אבל מעט מאוד מעזות לצאת החוצה, ללכת לאוניברסיטה, ללמוד רפואה ועריכת דין. היום במפגש מחזור אני תמיד זו שעשתה את הדרך המעניינת, תמיד אהיה החריגה. יש לזה מחיר, כי לא מכירים את המונחים ולא מכירים את העולם.

"את צריכה לתמרן בין המשפחה שלך לחברים שלא מבינים את העולם שממנו את באה. אני תמיד אומרת לצעירות שרוצות להיכנס לעולם העבודה: אתן צריכות להחליט עד כמה אתן מוכנות לשלם מחירים אישיים, כדי שלא תתעצבנו אם יהיה מבחן אחרי חג, או אם תלדו ולא יוותרו לכן על הגשת עבודה".

פחדים. לפרק כמו פאזל

מה אסטרטגיית ההתמודדות שלכן בסיטואציות של קושי?

נויבירט: "אני מתבוננת על האתגר ומנהלת אותו, ולא נותנת לפחד או לחוסר ביטחון להשתלט עליי. אני עושה זום אאוט על האתגר או הפחד - לבחון אותו לא מנקודת המבט של 'אני מתמודדת עם זה עכשיו'".

אלפרוביץ': "אני פחות מסכימה עם ליאת. אצלי יש פחדים. כמה שיש תמיכה וניסיון שחספס אותי במהלך השנים, עדיין יש חששות, כי אנחנו לא צועדות באותו המקום, אלא עולות אתגר אחר אתגר. לפני כמה שנים הבנתי שהפחדים תמיד יהיו שם ברקע, ומה שאת צריכה ללמוד זה לא לתת להם לנהל אותך. אם את יודעת לפרק אותם כמו פאזל, לחתיכות קטנות - פיצחת את הסוד. להתעלם מהם או להאמין שהם ייעלמו יום אחד, זה לא יקרה".

איזו עצה הכי עבדה בשבילכן?

נויבירט: "מי שעיצבו את החיים שלי היו סבי וסבתי שהיו ניצולי שואה, וגידלו אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. הם הטמיעו בי את הצורך להתמיד, ולא משנה אם קשה או אם נכשלים. אם תתמיד, בסוף תגיע למטרה, ובדרך כלל חזק יותר ומאושר יותר. היו הרבה פעמים במהלך הקריירה שלי שאמרו לי 'חבל על הזמן והמאמץ שלך, זה לא יקרה, את לא תצליחי לקבל את האישור או ההסדר שאת מעוניינת בו', ומעולם לא הרפיתי כשהאמנתי במשהו. המשכתי להתדיין, עד שבסוף הצלחתי לשכנע את הצד השני בצדקתי".

אלפרוביץ': "קיבלתי שתי עצות יקרות מפז. הראשונה, מאבי כץ, יזם ואיש חסד עם נשמה. הוא אמר לי: 'אני יודע מה היכולות שלי, אז הדבר הכי טוב שאני עושה זה להביא את האנשים הכי טובים שינהלו עבורי, ואני עושה את זה ממקום של ביטחון'. העצה השנייה שקיבלתי היא לזכור שדברים לא קורים לי, אלא קורים בשבילי. זו גישה לחיים וראייה אחרת. אם את חושבת שדברים קורים לך, את מתקרבנת, משהו בך אוטומטית נסגר. כשדברים קורים בשבילך, את מבינה שזה משהו שמעצים את החיים שלך, את עולה עם זה כיתה".

פנאי. שבת זה סטארט-אפ

ניסיון לברר עם השתיים מתי הן משקיעות בעצמן, מחלץ מנויבירט כי "אני רצה פעמיים בשבוע, רוקדת, מבלה עם הבנות שלי, שומעת מוזיקה ולא מוותרת על ספרים וחברים, גם אם יום שישי אצלי יהיה צפוף. ערבי שבת זה קודש קודשים, זה המקום שאני מתחברת לעצמי. אם לא היה לי את זה, לא הייתי יכולה לעשות את מה שאני עושה ביומיום".

אלפרוביץ': "אני לא הולכת לישון בלי לקרוא, תמיד יש לי ליד המיטה חמישה ספרים. כמובן שזמן עם ילדים זה משהו שאני מקפידה עליו, ובלי טלפונים, אחרת אין בזה טעם.

"חוץ מזה, שבת היא בעיניי סטארט-אפ, בלי קשר לדת. זה קשר למשפחה ולחברות, את אוכלת כמו שצריך. יש לי לא מעט חברים לא דתיים שעושים שבת חברתית, כלומר במובן החברתי, בלי עבודה. זה יום בשבוע שבו אתה מקדיש זמן למה שאתה באמת אוהב, אתה לא מכור לשום דבר".

לברוא את התפקיד הבא שלך

"תמיד ידעתי שיום אחד אקים את מה שאני מאמינה בו, שיהווה בשורה לשוק", מספרת אלפרוביץ'. "המיזוג בין הידיעה והרצון לבין המצוי היה אוסף דברים טובים שקרו עבורי (ולא 'לי'), וגרמו לי להבין שבדיוק כעת זה הזמן שלי. מעין תחושה שקיבלתי דחיפה לצאת ולעשות טוב לעולם.

"כשמקימים עסק טוב במובן האמיתי והנקי, שעושים בו הכול כדי למקסם את רווחת המשקיעים, יוצרים שוק שקוף יותר. כבר בשלבים מוקדמים אתה מבין שאתה מתקן שוק, ומשפיע על המון אנשים. החזון שלי לקרן היה להיות השליח שעוזר למשקיעים ולקוחות לחיות חיים שקטים יותר, רווחיים יותר ומושכלים פיננסית. אם היינו יודעים ליישם זאת כלפי הכלל, מפלס החרדה בחברה היה נמוך בהרבה מהקיים היום.

"אם אתה באמת רוצה לעזור לאחרים, תעזור להם קודם כל לעמוד על הרגליים. התפיסה שלי נבעה ממעקב של שנים אחרי דמויות פיננסיות מעוררות השראה ומנהיגים חברתיים, ובהם ישי דוידי ויואל חשין. היעד הבא שלי הוא להיות קרן פימי של עולם ההשקעות בנדל"ן".

עוד כתבות

ירין משולם, מנהל השקעות בסיגמא-קלאריטי בית השקעות / צילום: אוראל כהן

"אי אפשר להתעלם מזה": מנהל ההשקעות שרואה את ונצואלה, וממליץ על הסקטור הזה

ירין משולם, מנהל ההשקעות בסיגמא-קלאריטי, בטוח שהצמיחה בשוקי המניות תימשך, ומסביר מדוע הוא מעדיף בארץ את קמעונאיות המזון, שנהנות "מריכוזיות מאוד גבוהה" ● מעבר לים הוא מזהה פוטנציאל במניות הבנקים האירופיים ובחברות טכנולוגיה מסין

אלכס צ'אלוף, סאירה מאליק, ג'ק אבלין, רוב ארנוט, לארי אדם

"הדרך המהירה לפשוט רגל": ההמלצות והאזהרות של משקיעים בכירים בוול סטריט

חמישה משקיעים בכירים בשוק האמריקאי מנסים להעריך אם החגיגה נגמרת או רק מתחילה, בהתייחס להייפ ה־AI ובכלל מניות הטכנולוגיה ● מה תחזיתם באשר ללחצים כלכליים ונתוני מאקרו כמו שיעורי אינפלציה וריביות ● ואיפה הם מתכוונים לשים את הכסף שלהם ב־2026

כוחות צבא מדנמרק בתרגיל בגרינלנד / צילום: ap, Ebrahim Noroozi

אחרי ונצואלה, בדנמרק חוששים מהשתלטות צבאית של ארה"ב על גרינלנד

אחרי המבצע הצבאי של ארה"ב בוונצואלה, טראמפ שב ומבהיר בימים האחרונים כי "ארה"ב צריכה את גרינלנד מסיבות ביטחוניות" ● בדנמרק חוששים מתסריט שהיה נראה בלתי אפשרי עד לאחרונה: השתלטות צבאית אמריקאית על האי הגדול ביותר בעולם

משכנתא / אילוסטרציה: Shutterstock

הריבית ירדה: מה יקרה עכשיו לתשלום המשכנתא שלכם?

עפ"י תחשיב התאחדות יועצי המשכנתאות, בעקבות הורדת ריבית בנק ישראל ברבע אחוז, ההחזרים עבור רכיבי הפריים של המשכנתאות יירדו בעשרות שקלים בחודש

מדורו מובל באזיקים לבית המשפט בניו יורק / צילום: Reuters, Eduardo Munoz

סוחר מסתורי הרוויח 400 אלף דולר בהימורים על נפילתו של מדורו

מידע פנים? על פי דיווח בוול סטריט ג׳ורנל סוחר שזהותו לא ידועה הימר פעמיים בפולימרקט על נפילתו של נשיא ונצואלה זמן קצר לפני שטראמפ הורה על מעצרו

מגדל שד''ל בתל אביב / הדמיה: view point

ליד רוטשילד: קבוצת חג'ג' במו"מ לעסקת ענק של 730 מיליון שקל

קבוצת אביב נמצאת במגעים לרכישת מגרש ברחוב שד"ל בת"א מחג'ג' נדל"ן ומהמתווך רפי קלינה ב-730 מיליון שקל ● במתחם התקבל בעבר היתר בנייה להקמת מגדל בן 40 קומות ● לקבוצת אביב ניתנה בלעדיות של 45 יום

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

לראשונה מ-2017: אל על תחלק דיבידנד של 100 מיליון דולר

בעלי חברת התעופה, משפחת רוזנברג, מחזיקה ב-45.1% ממניות החברה, כך שהיא צפויה לקבל כ-45 מיליון דולר ● אל על רשמה בשנים האחרונות רווחיות חריגה, בעקבות שיפור הפעילות והתייעלות, אך יותר מכל בזכות צמצום הפעילות של חברות התעופה הזרות בתקופת מלחמת "חרבות ברזל"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

סמוטריץ' מתכנן לעקוף את ועדת הכלכלה של ביטן ברפורמת החלב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שואף להפקיע את חקיקת רפורמת החלב שלו מידי ועדת הכלכלה - ולהעבירה לוועדה למיזמים ציבוריים בראשות ח"כ אוהד טל ממפלגתו ● הסיבה: יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן נחשב לעומתי כלפי תוכניות האוצר, והלובי החקלאי כבר גייס תמיכה לא מועטה בקרב חברי כנסת מהליכוד

מפעל סוגת בקרית גת / צילום: יח''צ

ב-55 מיליון שקל: סוגת רוכשת חברת שימורי טונה

רכישת חברת פילטונה, שכפופה לתנאים מתלים, מהווה לדברי החברה המשך של אסטרטגיית ההשקעה במנועי צמיחה ● גיא פרופר, מנכ"ל סוגת: "המהלך מייצר סינרגיה עם מערכי המכירות וההפצה של הקבוצה"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הנגיד מדבר על ההחלטה שהפתיעה את כל השוק, ולא מודאג מההאטה בנדל"ן

בראיון לגלובס, נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון מתייחס להחלטה המפתיעה של הבנק המרכזי להוריד את הריבית פעם שנייה ברציפות, לרמה של 4% ● ירון מדגיש כי יש להיצמד לתקציב הביטחון שנקבע בתקציב המדינה, וגם מותח ביקורת על העלאת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל: "חושבים שזה גורם לעיוותים"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

תזנק ב-40%? סולאראדג' מקבלת המלצה חיובית ראשונה אחרי חודשים רבים

מנהלת מחלקת המחקר של מקור, דפנה יגור, כותבת כי "אנו מאמינים שתהליך ה-turnaround מייצב את עסקי הליבה בסביבה מאתגרת" ● עם זאת בבית ההשקעות ממליצים להאזר בסבלנות: "התהליך עדיין בעיצומו, ובטווח הקרוב עדיין צפויה תנודתיות בנתונים ובמחיר המניה"

נוני מוזס / צילום: מוטי מילרוד

הערכות: נוני מוזס מעמיד למכירה את העיתון הכלכלי מבית ידיעות אחרונות

לגלובס נודע כי בידיעות אחרונות בודקים אפשרות למכירת כלכליסט כחלק משינויי עומק בקבוצה, בהם סגירת המקומונים

הנתונים נחשפים: כמה הרוויחו עורכי הדין ב־2025, ואיזה תחום בלט במיוחד

אחרי תקופה של זהירות, ענף המשפט חוזר להעלאות שכר מדודות ● מסקר קודקס ל־2025 עולה כי השכר הממוצע של עורכי הדין טיפס ב־2.4%, כאשר לצד הדומיננטיות של תחום ההייטק, נרשמת התחזקות משמעותית בתחומי הרגולציה והגנת הפרטיות, המבססים את מעמדם בצמרת טבלת השכר

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

לאומי פרטנרס רוכשת 20% מפעילות ההתחדשות העירונית של צחי אבו ב-70 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תשקיע בגפן מגורים ותעמיד הלוואה בהיקף של 150 מיליון שקל להרחבת פעילותה, לאחר שאבו השלים את יציקת פעילות ההתחדשות העירונית שבבעלותו לתוך החברה

איך ההכרה בסומלילנד משפיעה על המעמד הדיפלומטי של ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מפעל ביטחוני בסקוטלנד הושחת בגלל קשר עם ישראל, מה אפשר ללמוד מההכרה הישראלית בסומלילנד על הדיפלומטיה של ירושלים, ומה חושבים בניו יורק על ההחלטות נגד ישראל של ראש העיר החדש • כותרות העיתונים בעולם

הפגנות הרפתנים / צילום: מטה מאבק החקלאים והרפתנים

במחאה על רפורמת החלב: מאות חקלאים ורפתנים חסמו כבישים מרכזיים ברחבי הארץ

בלב המחאה עומדת רפורמת החלב, שלטענת הנהגת החקלאים עלולה להביא לסגירת כ-400 רפתות, בעיקר במושבים בפריפריה וביישובי קו העימות ● לדבריהם, המהלך לא יוריד את מחירי מוצרי החלב לצרכן, ויגביר תלות ביבוא

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח בעליות ● הורדת הריבית המפתיעה של הנגיד עוררה אתמול הדים ברחבי הבורסה בתל אביב: מניות הבנקים נפלו, מניות הנדל"ן זינקו בחדות ● וול סטריט ננעלה במגמה חיובית, מניות הנפט זינקו על רקע ההשתלטות האמריקאית על וונצואלה ● וגם: ההימור של מייקל ברי על חברת הנפט שעשויה להיות המרוויחה הגדולה ביותר מהמצב ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

אלה רייכמן-צוקר / צילום: נוגה שטיינר

המינוי החדש בנופר אנרגיה: אלה רייכמן-צוקר תכהן כמנכ"לית באירופה

אלה רייכמן-צוקר תהיה אחראית על כלל פעילות נופר אנרגיה באירופה ● ישראל קנדה מלונות מצרפת את מלון The George בתל אביב לקולקציית הפרימיום שלה ● נירלט ומותג האופנה Holyland Civilians במהלך חברתי בעוטף דרום ● וגם: מינויים חדשים בקנדה גלובל, פלדמן ואלבר ● אירועים ומינויים

יו''ר ועדת החוקה, ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

רוטמן מקדם: היועמ"ש הבא יוכל להיות פוליטיקאי

יו"ר ועדת החוקה אומר כי הצעת החוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה תאפשר לממשלה להדיחו בגלל "חילוקי דעות המקשים על שיתוף-פעולה" ● יועמ"ש הוועדה הזכיר כי ועדת שמגר המליצה על צינון של שלוש שנים למועמד שהגיע מהפוליטיקה

סניף של רשת שיווק מקומית. יתמודדו במכרז? / צילום: טלי בוגדנובסקי

"הסל של המדינה"? סימני השאלה שעולים מהתוכנית של ברקת

מטרת התוכנית שהציג משרד הכלכלה היא טיפול בסוגיית המחירים ברשתות באמצעות העמדת אלטרנטיבה זולה לצרכן ● בפועל עולות שאלות על יישום המהלך, האפקטיביות והמוצרים