גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה כל-כך מפחיד את שופטי העליון בשופטת מיכל אגמון-גונן?

השם הבולט בהיעדרותו מרשימת המועמדים של נשיאת העליון הוא של השופטת המחוזית המוערכת, ד"ר מיכל אגמון-גונן ■ עם זאת, לשכת עוה"ד צפויה לכלול אותה ברשימת מועמדיה לעליון

מיכל אגמון-גונן / צילום: איל יצהר
מיכל אגמון-גונן / צילום: איל יצהר

השופטת מיכל אגמון-גונן נמצאת שוב מחוץ ל"רשימת השופטים המומלצים" לקידום של נשיאי בית המשפט העליון. הנשיאה, אסתר חיות העבירה לאחרונה רשימה מעודכנת של מועמדיה לכהונת שופטים בעליון, לקראת סגירת רשימת המועמדים ב-8 בינואר 2018.

אל ארבעת השופטים, שפרסמנו ב"גלובס" כי חיות רואה בהם מועמדים ראויים לעליון - השופטת רות רונן מבית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופטים משה סובל וד"ר יגאל מרזל מבית המשפט המחוזי בירושלים, והשופט רון סוקול מהמחוזי בחיפה - הוסיפה הנשיאה חיות שלושה שמות: השופטים חאלד כבוב ושאול שוחט מבית המשפט המחוזי בת"א, והשופט פרופ' עופר גרוסקופף מבית המשפט המחוזי מרכז.

השם שבולט בהיעדרותו מ"רשימת המועמדים של חיות", הוא של שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, מיכל אגמון-גונן, שכבר הוזכרה כמועמדת לעליון כמה פעמים, אך לא זכתה בעבר לתמיכת שופטי העליון או נשיאיו. אגמון-גונן היא שופטת שנויה במחלוקת. מצד אחד, היא מאוד מוערכת על-ידי רבים, עצמאית מאוד במחשבתה ובעלת תפיסות מגובשות. היא אחת מהשופטים הבולטים בסוגיות של צדק חברתי וזכויות אדם, ואינה חוששת להצהיר שהיא רואה במשפט כלי לשינוי חברתי.

מצד שני, לאורך שנים, דבק בד"ר אגמון-גונן, לאו דווקא בצדק, המוניטין שכאילו היא סובלת מ"עצמאות יתר" ואפילו מרדנות; וכי דעתה בנושאים שונים לא מתיישבת עם דעת חלק משופטי העליון.

אגמון-גונן עבדה כעוזרת-משפטית של נשיא בית המשפט העליון בדימוס, אהרן ברק, ואחר-כך מונתה בעצמה לשיפוט.

אף שהנשיאה חיות לא רואה בה מועמדת מועדפת לעליון, שמה של אגמון-גונן צפוי להיכלל ברשימת המועמדים הסופית, ומועמדותה תעלה בדיון הקרוב בוועדה לבחירת שופטים. זאת, לאור העובדה שלשכת עורכי הדין צפויה לכלול את אגמון-גונן ברשימת מועמדיה.

למען הגילוי הנאות, נזכיר כי אגמון-גונן דנה וקיבלה עתירה שהגיש "גלובס" בעבר. ביולי 2013, היא קיבלה את עתירת "גלובס" וסגן עורך העיתון, אלי ציפורי, לחשיפת רשימת החברות שקיבלו הטבות מס בהתאם לחוק עידוד השקעות הון. אגמון-גונן פסקה כי "ראוי ונכון הוא כי לא במחשכים יחולקו כספי הציבור מכוח החוק לעידוד השקעות הון, ולא יכול להיות ספק כי קיים עניין ציבורי רב באפשרות הציבור לבחון ולבקר את הליך מתן ההטבות, וודאי במועד זה שבו תקציב המדינה מצוי בעין הסערה הציבורית".

בהמשך, שינה בית המשפט העליון את ההחלטה. בניגוד לעמדתה של אגמון-גונן פורסמו בסופו של דבר הנתונים רק לגבי החברות הציבוריות שקיבלו הטבות מס, ולא נחשפו החברות הפרטיות הגדולות שקיבלו אותן, אשר נמנות עם 10 החברות הגדולות שנהנו מההטבות.

בזכות העתירה ובזכות ההחלטות של אגמון-גונן ושל שופטי העליון, נחשף, בין היתר, שחברת טבע קיבלה במשך 6 שנים (2006-2011) הטבות מס חסרות תקדים, בהיקף של 11.8 מיליארד שקל. בהמשך, התברר כי בשנת 2012 קיבלה טבע הטבת מס חסרת תקדים בסך כ-3.2 מיליארד שקל (לעומת כ-2.9 מיליארד שקל בשנת 2011).

שופטים

הצורך בפרסום הטבות המס שקיבלה טבע לאורך השנים, קיבל משנה-תוקף בחודשים האחרונים, כשהתברר שהחברה יוצאת למהלך פיטורים נרחב שבמסגרתו היא מבקשת לפטר 1,700 עובדים בארץ. המידע על ההטבות נותן גם לגיטימציה מוגברת למי שמבקר את גל הפיטורים ולאלה שמתנגדים לכך שהמדינה תסייע לחברה במצבה נוכחי.

מטעמה של הנשיאה אסתר חיות נמסר בתגובה: "הרשימה הסופית מצויה עתה בתהליך של הרכבה וטרם גובשה סופית. הרשימה צפויה להתפרסם ברשומות ביום 8.1.2018".

בזכות המוצא התימני: ח"כ נורית קורן מקדמת את מינויה למחוזי של רחל ערקובי

בכל הנוגע לישיבת הוועדה לבחירת שופטים הקרובה, תשומת-הלב העיקרית מתמקדת, מטבע הדברים, בבחירת שני שופטים חדשים לבית המשפט העליון, במקומם של השופטים יורם דנציגר ואורי שהם, שפורשים בשנת 2018 לגמלאות. אבל הוועדה תדון בעוד שורה ארוכה של מינויים לערכאות השיפוטיות בכל רחבי הארץ.

בין היתר, הוועדה תדון בשאלה אם לקדם את השופטת רחל ערקובי מבית משפט השלום בתל-אביב לבית המשפט המחוזי. מי שדוחפת לקידומה של ערקובי היא חברת הכנסת נורית קורן מהליכוד, חברת הוועדה לבחירת שופטים. קורן (בת לעדה התימנית) מצהירה בריש-גלי, שהסיבה לתמיכתה בקידום ערקובי היא מוצאה התימני של השופטת.

בתחקיר בתוכנית "עובדה", נחשף מפגש בכנס לשכת עורכי הדין בין חברת הכנסת קורן לבין נשיא המחוזי בתל-אביב, איתן אורנשטיין, שבו ספר אורנשטיין בהתבדחות את השופטים ממוצא תימני שמכהנים במחוזי בתל-אביב. "אצלי יש הכי הרבה תימנים", נשמע ונראה אורנשטיין אומר לקורן בתחקיר. "לא נכון", ענתה קורן, בוא נספור עכשיו כמה תימנים יש". אורנשטיין ענה: "קאפח (השופט ציון קאפח. ח' מ'), טובי (השופט חיים טובי), שבח (השופטת יהודית שבח)".

גם בראיון שנתנה קורן ל"גלובס" במאי 2016, היא אמרה שברצונה ש"הוועדה תמנה שופטים ממגוון התרבויות שיש לנו בארץ, כדי לשקף את כל החברה". כאשר קורן נשאלה אם המוצא אכן משנה, או שיש לבדוק את כישורי המועמד באובייקטיביות, היא השיבה: "תראו לי כמה שופטים ספרדים יש בבית המשפט המחוזי; כמה תימנים יש במחוזי? יש במערכת המשפט גזענות לשמה, שבאה מהראייה המחשבתית שספרדי צריך כישורים עודפים כדי להיות שופט".

לפי מידע שהגיע ל"גלובס", קורן ניסתה להוציא מהנשיאה חיות הבטחה כי שופטי העליון בוועדה יתמכו בקידומה של ערקובי. חיות אמנם לא שללה את האפשרות שערקובי תקודם, אבל גם לא התחייבה שכך יקרה.

ח"כ נורית קורן / צילום: איל יצהר

"סיכול ממוקד" לשופט רון סוקול, ממועמדי חיות

ח"כ ענת ברקו מהליכוד נגד קידומו לעליון של השופט רון סוקול בעקבות פסק דין שבו קבע כי סטודנטים ערבים הופלו בקבלה למעונות

במאבקים על המינויים לבית המשפט העליון מעורבים יצרים, שאיפות ולחצים פוליטיים מכיוונים שונים. הפוליטיקאים החברים בוועדה לבחירת שופטים - שרת המשפטים איילת שקד, שר האוצר משה כחלון, וחברי הכנסת רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) ונורית קורן (ליכוד) - משפיעים על המינויים באופן ישיר, אבל גם פוליטיקאים רבים אחרים מנסים להתערב במינויים היוקרתיים לבית המשפט העליון.

דוגמה לניסיון התערבות בוטה כזה קרתה בימים האחרונים, כשחברת הכנסת ענת ברקו מהליכוד שלחה לשרה שקד מכתב שבו ברקו הביעה התנגדות נחרצת לקידומו לעליון של שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, רון סוקול.

מהמכתב שהגיע לידי "גלובס" עולה כי הסיבה שח"כ ברקו מתנגדת לקידומו של השופט סוקול נובעת מפסק דין שנתן סוקול באוגוסט 2006, שעוסק בקריטריון של שירות בצבא או בשירות לאומי, ככזה שנותן עדיפות לקבלה למעונות הסטודנטים באוניברסיטת חיפה.

באותו פסק דין קבע סוקול, בהתבססו בין היתר על עיקרון השוויון הנגזר מחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, כי אוניברסיטת חיפה הפלתה סטודנטים ערבים בקבלה למעונות, בכך שהיא עשתה שימוש בקריטריון של שירות צבאי או שירות לאומי בחלוקת המעונות לסטודנטים.

סוקול כתב בפסק הדין כי "תוצאת הכללתו של הקריטריון בדבר שירות צבאי ולאומי מהווה הפליה של מגזרים נרחבים ובמיוחד של המגזר הערבי". לדבריו, הגבלת ההטבה בקבלה למעונות רק למי שתרם בדרך של שירות צבאי או לאומי, עלולה להפלות סטודנטים, שתרמו למדינה ולחברה בדרכים אחרות.

על אף שפסיקתו של סוקול בסוגיית המעונות תואמת להלכות שהוציא תחת ידיו בית המשפט העליון לאורך שנים (למשל, בפסק דין קעדאן) ולערכי היסוד של המדינה, פסק הדין של סוקול לא מצא חן בעיני חברת הכנסת מהימין. נזכיר כי ערכי המדינה קובעים כי ישראל תקיים שוויון זכויות חברתי גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין.

ברקו לא חסכה בתיאורים פוגעניים, וכתבה לשרה שקד, בין היתר, כי: "שופט מן 'הסוג הזה' (של סוקול, ח' מ') המוציא תחת ידו פסק דין המתחזה לדיון אמיתי, אך כולו מכסה על רצון להצטייר כליברלי ונאור, האומר: 'חיילים - לא. ערבים - כן', כאילו ערבה המנגינה לאוזנו של מאן דהוא, לא יוכל לקבל את אמון הציבור בפסיקותיו האחרות".

ברקו מזכירה,כי הכנסת "הסירה את רוע גזירת פסק הדין הזה בשני תיקונים שעשתה ל"חוק לקליטת חיילים משוחררים", ובהם איפשרה לתת משקל בקביעת הזכאות לדיור במעונות, בין השאר, להיותו של המבקש חייל משוחרר.

השופט סוקול, חתנו של שופט בית המשפט העליון בדימוס, תיאודור אור (שגם פעל למען מינויו של החותן), הוא שופט מוערך, שנשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, ורבים משופטי העליון האחרים מעוניינים בקידומו, והוא גם מופיע ב"רשימת המועמדים של חיות" לעליון.

עם זאת, נכון להיום סיכוייו של סוקול להתקדם לערכאה העליונה הם קטנים, משום שלשכת עורכי הדין מתנגדת לכך. זאת, על רקע תלונה שהגישה בכירה בלשכת עורכי הדין במחוז חיפה, עו"ד תמי אולמן, בתחילת שנת 2017, שבה טענה כי סוקול שלח לה מסרים מאיימים באמצעות פרקליטים ושופטים, בניסיון לכפות עליה לתמוך בבחירתו לעליון בסבב הבחירה הקודם.

סוקול הכחיש את טענותיה של אולמן נגדו, ואמר כי לדברים אין כל שחר. "מעולם לא שלחתי שליחים לעו"ד תמי אולמן או לכל אדם אחר על-מנת לאיים עליה. מעולם לא אמרתי שעמדתה לגבי מועמדותי לבית המשפט העליון תפגע בעבודתה או תשפיע על יחסי אליה, ומעולם לא ביקשתי מאיש להלך עליה אימים. מדובר בהשמצה חסרת כל בסיס", כך סוקול.

עוד כתבות

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים