גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיכום 2017: כמעט מחצית מהישראליות בוול סטריט חוו טלטלות

בסיכום השנה שחלפה מדד גלובס-פרומתאוס רשם עלייה נאה של20.8%, אך עדיין פחות ממדד נאסד"ק, שזינק ב-28.2% ■ העולות המרשימות: מובילאיי וקייט פארמה ■ טבע בולטת בין היורדות

שנת 2017 התאפיינה במגמה מעורבת מבחינת החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב. לצד חברות שקפצו בעשרות אחוזים וחברות שביצעו אקזיטים מרשימים כדוגמת מובילאיי וקייט פארמה, חברות רבות אחרות חוו ירידות חדות במחיר המניה. הדוגמה הבולטת ביותר היא כמובן טבע. במבט כללי, מדד גלובס-פרומתאוס עלה בשנת 2017 ב-20.8%, כאשר מדד נאסד"ק זינק ב-28.2% ואילו מדד ת"א 125 רשם עלייה מתונה יחסית של 7%. מדד גלובס-פרומתאוס עוקב אחר החברות הישראליות שנסחרות בארה"ב.

בבחינה חודשית, בדומה לחודש נובמבר, גם בדצמבר נרשמו עליות בשווקים העולמיים. מדד גלובס-פרומתאוס רשם תשואה חיובית של 2%, מדד נאסד"ק עלה ב-0.4% בלבד, ומדד ת"א 125 הוביל את המדדים עם עלייה משמעותית של 2.7%.

שוק הטכנולוגיה חווה חודש שלילי, כאשר תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה הציג ירידה חודשית של 0.7%, וירידה דומה של 0.6% נרשמה במדד נאסד"ק טכנולוגיה. במקביל, מדד ת"א טכנולוגיה צנח בדצמבר ב-1.9%. אחת הבולטות מבין חברות תת המדד היא מניית מלאנוקס שעלתה ב-9.5% לאחר שפרסמה במהלך החודש את תחזית ההכנסות לשנת 2018, בה היא צופה הכנסות של כמעט מיליארד דולר.

בדומה לשאר חודשי שנת 2017, גם בדצמבר מדדי הביוטכנולוגיה הציגו תוצאות חלשות לעומת מדדי הטכנולוגיה. מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה ב-1.5% בלבד, ואילו המניות הישראליות רשמו ירידות בערכן, כאשר תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים ירד ב-1.7% ומדד ת"א ביומד נפל ב-3%. מבין היורדות הבולטות בתת המדד, ניתן למצוא את מזור רובוטיקס, שירדה בדצמבר ב-11% על רקע פרסום דבר חקירת מנכ"ל החברה ברשות ניירות ערך בגין חשד לכאורה לשימוש במידע פנים.

הישראליות תנודתיות גם השנה

בסיכום שנתי, ניתן לראות כי בדומה לשנים 2015 ו-2016, גם בשנה שחלפה התנודתיות של הישראליות הנסחרות בוול סטריט הייתה חדה ביותר. כמעט מחצית מחברות המדד סיימו את 2017 עם עליות או ירידות של יותר מ-30% בשווי השוק שלהן. מניתוח מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי, עולה כי הסיבה העיקרית לכך היא שחלק ניכר מהחברות הללו הן צעירות אשר חשופות לתנודתיות רבה מפאת גילן.

שוק הטכנולוגיה הוא שהוביל בשנה שחלפה את העליות החדות במדדים: תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה קפץ ב-2017 ב-31.2%, בזמן שמדד נאסד"ק טכנולוגיה זינק ב-36.7% ומדד ת"א טכנולוגיה רשם עלייה של 13.7%. אחת מחברות הטכנולוגיה הבולטות השנה, שמנייתה עלתה ביותר מ-50%, היא אורבוטק. בפרומתאוס מציינים כי החברה, שנסחרת בנאסד"ק, היא מהמובילות בעולם בייצור ובשיווק פתרונות המשפרים את תהליכי הייצור עבור תעשיית האלקטרוניקה העולמית וכי היא נהנית מהגידול בצריכת סמארטפונים וטאבלטים, כמו גם בהתקדמות פיתוח כלי הרכב החכמים ומוצרי האינטרנט של הדברים (IOT), בהם מוטמעים מוצריה. לדברי אייל שבח, שותף מייסד וראש תחום טכנולוגיה בפרומתאוס, "הצמיחה בהכנסות, שצפויות להגיע ל-900 מיליון דולר ב-2017, הביאה את החברה לנקודת פתיחה מצוינת לשנת 2018 עם שווי שוק של 2.4 מיליארד דולר".

כאמור, חברה בולטת נוספת היא מובילאיי, המפתחת מערכות סיוע מתקדמות לנהגים. החברה נמכרה השנה לאינטל ב-15 מיליארד דולר, מחיר ששיקף פרמיה של 150% על שווי השוק שלה במועד הדיווח על העסקה. תוצאותיה הכספיות של מובילאיי הצביעו על עלייה של יותר מ-65% בהכנסות ושל כ-60% ב-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל.

כלכלני פרומתאוס מציינים כי חברה טכנולוגית שבלטה בירידותיה היא מיי סייז, שפיתחה אפליקציית הלבשה סלולרית המאפשרת להעריך את מידותיו של אדם באמצעות טלפון סלולרי, במטרה להקל על רכישת בגדים באינטרנט. מחיר מניית מיי סייז צנח השנה ב-88% ושווי השוק שלה עומד על 12 מיליון דולר בלבד, מה שהוביל בחודש דצמבר את הנהלת הנאסד"ק להודיע לחברה שמנייתה תימחק מהמסחר. נכון לכתיבת שורות אלה, נקבע לחברה שימוע בעניין שצפוי להתקיים בסוף ינואר.

מניות הביוטכנולוגיה רשמו גם הן עליות משמעותיות השנה, אם כי בשיעורים פחותים מאלו של מניות הטכנולוגיה: תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים עלה בשנת 2017 ב-16.3%, כאשר מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה ב-21.1% ואילו מדד ת"א ביומד רשם דווקא ירידה של 12.5%. אקזיט מרשים שנרשם השנה בתחום היה בחברת קייט פארמה, חברת ביומד שפיתחה מוצר לטיפול בסרטן, אשר נמכרה לענקית התרופות Gilead ב-11.9 מיליארד דולר. החברה, שנסחרה בנאסד"ק, עלתה מתחילת השנה ועד להודעת המכירה, בסוף אוגוסט, ב-180%. כלכלני מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי מציינים כי למרות שלא היו לקייט הכנסות משמעותיות (10 מיליון דולר ברבעון השני), ההתקדמות במחקר והתוצאות הטובות בניסויים הביאו את Gilead לשלם פרמיה של 30% על החברה.

לצד חברות שבלטו לטובה, היו גם חברות שהציגו ירידה חדה בשוויין. המדוברת ביותר היא כמובן חברת התרופות הישראלית טבע, שנסחרת בבורסת ניו יורק. טבע איבדה 70% משוויה עד לתחילת נובמבר, בשנה מטלטלת במיוחד. החברה, שדיווחה בתחילת אוגוסט על הפחתת מוניטין של 6 מיליארד דולר, הודיעה באמצע דצמבר על תכנית פיטורים נרחבת בארץ ובעולם על רקע קשיים בפירעון החוב הכבד שנוצר בשל רכישת אקטביס בכ-40 מיליארד דולר. מאז ההודעה על תכנית הפיטורים, עלתה מניית החברה בכ-21% (ובסך הכל כ-28% בחודש דצמבר כולו), כך שהחברה סיימה את השנה בירידה של 46% במחיר המניה.

עוד חברה בתת המדד היא רדהיל, העוסקת בפיתוח מגוון תרופות החל ממיגרנות ומחלות זיהומיות של דרכי העיכול ועד למחלות הסרטן. רדהיל הציגה גם היא ביצועים לא טובים מבחינת המשקיעים. שבח מציין כי "החברה, שנסחרת בנאסד"ק, איבדה ב-2017 כ-51% משווי השוק, בין היתר, בשל הצורך שלה במזומנים והיציאה להנפקה נוספת בנובמבר, ששיקפה מחיר נמוך מהשווי הסחיר". רדהיל דיווחה בסוף דצמבר על תחילת ניסוי בטיפול בסרטן המרה.

חברת ראדא על הרדאר

כמו בשנים הקודמות, העליות החדות ביותר נרשמו בחברות הקטנות יותר שבמדד. חברת ראדא, המפתחת מערכות רדארים ופתרונות אוויוניקה, זינקה בשנה האחרונה ביותר מ-165% במחיר המניה והגיעה לשווי שוק של כ-92 מיליון דולר. החברה הישראלית מנתניה, שנוסדה ב-1970, היא אחת מחברות התעשייה הביטחונית הוותיקות שצמחו בארץ.

מניתוח של מחלקת המחקר של פרומתאוס עולה כי בתקופה האחרונה ביצעה החברה מהפך עסקי שהוביל לצמיחה בתוצאות הכספיות ומשך אליה משקיעים רבים. בעלת המניות הגדולה בחברה היא חברת ההשקעות DBSI הישראלית, שזיהתה את הפוטנציאל בראדא בשנת 2016, בזמן שהחברה נתקלה בקשיים למימון חוב לחברה שבבעלות בעל השליטה. בפרומתאוס מוסיפים שהחל מ-2016 גייסה ראדא הון מגופים שונים באופן משמעותי. הגופים שלקחו חלק בגיוסים הם ילין לפידות, מור בית השקעות, נוקד קפיטל וקרן ספרה שנכנסו בהיקפים גדולים. גם הבנקים הזרים ג'יי.פי מורגן ודויטשה בנק תפסו פוזיציה בחברה.

"במהלך 2017 ביצעה החברה המרת אג"ח למניות וצמצמה משמעותית את הוצאות המימון שלה. המהלך צמצם את כלל התחייבויותיה לטווח הארוך, העלה את שווי המזומנים שברשותה וחיזק את מאזנה. שנת 2017 התאפיינה גם במעבר מהפסד לרווח תפעולי", מסביר שבח.

לפי מחלקת המחקר של פרומתאוס, מנוע הצמיחה העיקרי של ראדא הוא פיתוח המכ"ם. בשוק מתעורר, המכיל מספר שחקנים קטן יחסית, לחברה יתרון טכנולוגי בדמות מכ"ם נייד, קל וזול הניתן להתקנה על טנקים, ג'יפים, מזל"טים וכלים נוספים. האמריקאים הם הראשונים שהחלו לאמץ את המכ"ם ונראה כי השוק מתעורר גם בישראל ובמערב אירופה.

מניתוח פרומתאוס עולה כי ב-2017 מכירות המכ"מים מבוססי התוכנה של החברה הפכו אחראים לחלק הארי בהכנסותיה, בעוד תחום פיתוח מערכות הבקרה למטוסים שומר על יציבות. הגידול המשמעותי במכירות, שרובו מיוחס למכירות המכ"ם, הגיע ברבעון השלישי של 2017 לכ-112% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.

שבח מוסיף כי לחברה "טיימינג מוצלח בכניסתה לשוק המכ"ם". בשנים האחרונות התודעה להגנת כוחות רגליים גוברת והמכ"ם המשמש גם לכלי שטח קרקעיים, מאפשר הפעלה תוך כדי תנועה ועומד בתנאי שטח משתנים.

לפי כלכלני פרומתאוס, בהסתכלות על מכפיל ההכנסות של החברה ל-2017 נראה כי היא נסחרת במכפיל 4.3 על הכנסות 12 החודשים שהסתיימו בספטמבר האחרון. מכפיל זה נחשב גבוה יחסית לסקטור.

בהקשר לכך, שבח מציין שראדא עמדה במספר אבני דרך משמעותיות שהובילו לצמיחתה במהלך 2017, ולחברה בסיס לקוחות ואינטגרטורים ברמה עולמית, ביניהם לוקהיד מרטין, בואינג, תע"ש, צה"ל, רפאל ועוד רבים אחרים.

בנוסף, החברה פועלת בשוק מתעורר, בתחום ההגנה האקטיבית, שמכיל כ-25 אלף כלי רכב בהם ניתן להתקין מכ"ם. פוטנציאל ההכנסות של החברה עומד להערכת שבח על כ-3-2 מיליארד דולר, ובצירוף תחום האוויוניקה, המוערך בכ-2 מיליארד דולר נוספים, פוטנציאל ההכנסות של ראדא מוערך בכ-5 מיליארד דולר בעשור הקרוב.

כלכלני פרומתאוס מזהים מספר מנועי צמיחה בחברה, בהם רמת המחירים הנמוכה בשוקי המכ"ם, אשר ימצבו אותה במיקום תחרותי, שותפויות חזקות וקשרי לקוחות, התאמת המוצר לדרישות הלקוחות, פנייה לשווקים ענקיים וטכנולוגיה חדשנית בשוק מתעורר, המספקת ביצועים גבוהים וניתנת להתאמה ליישומים מרובים. "נראה כי הסיבה להצלחת החברה נובעת משילוב של אסטרטגיה נכונה, טכנולוגיה מתקדמת וגם קצת מזל", מסכם שבח.

המדד, שהורכב על ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד .העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

גלובס-פרומתאוס דצמבר 2017

עוד כתבות

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"