גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיכום 2017: כמעט מחצית מהישראליות בוול סטריט חוו טלטלות

בסיכום השנה שחלפה מדד גלובס-פרומתאוס רשם עלייה נאה של20.8%, אך עדיין פחות ממדד נאסד"ק, שזינק ב-28.2% ■ העולות המרשימות: מובילאיי וקייט פארמה ■ טבע בולטת בין היורדות

שנת 2017 התאפיינה במגמה מעורבת מבחינת החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב. לצד חברות שקפצו בעשרות אחוזים וחברות שביצעו אקזיטים מרשימים כדוגמת מובילאיי וקייט פארמה, חברות רבות אחרות חוו ירידות חדות במחיר המניה. הדוגמה הבולטת ביותר היא כמובן טבע. במבט כללי, מדד גלובס-פרומתאוס עלה בשנת 2017 ב-20.8%, כאשר מדד נאסד"ק זינק ב-28.2% ואילו מדד ת"א 125 רשם עלייה מתונה יחסית של 7%. מדד גלובס-פרומתאוס עוקב אחר החברות הישראליות שנסחרות בארה"ב.

בבחינה חודשית, בדומה לחודש נובמבר, גם בדצמבר נרשמו עליות בשווקים העולמיים. מדד גלובס-פרומתאוס רשם תשואה חיובית של 2%, מדד נאסד"ק עלה ב-0.4% בלבד, ומדד ת"א 125 הוביל את המדדים עם עלייה משמעותית של 2.7%.

שוק הטכנולוגיה חווה חודש שלילי, כאשר תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה הציג ירידה חודשית של 0.7%, וירידה דומה של 0.6% נרשמה במדד נאסד"ק טכנולוגיה. במקביל, מדד ת"א טכנולוגיה צנח בדצמבר ב-1.9%. אחת הבולטות מבין חברות תת המדד היא מניית מלאנוקס שעלתה ב-9.5% לאחר שפרסמה במהלך החודש את תחזית ההכנסות לשנת 2018, בה היא צופה הכנסות של כמעט מיליארד דולר.

בדומה לשאר חודשי שנת 2017, גם בדצמבר מדדי הביוטכנולוגיה הציגו תוצאות חלשות לעומת מדדי הטכנולוגיה. מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה ב-1.5% בלבד, ואילו המניות הישראליות רשמו ירידות בערכן, כאשר תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים ירד ב-1.7% ומדד ת"א ביומד נפל ב-3%. מבין היורדות הבולטות בתת המדד, ניתן למצוא את מזור רובוטיקס, שירדה בדצמבר ב-11% על רקע פרסום דבר חקירת מנכ"ל החברה ברשות ניירות ערך בגין חשד לכאורה לשימוש במידע פנים.

הישראליות תנודתיות גם השנה

בסיכום שנתי, ניתן לראות כי בדומה לשנים 2015 ו-2016, גם בשנה שחלפה התנודתיות של הישראליות הנסחרות בוול סטריט הייתה חדה ביותר. כמעט מחצית מחברות המדד סיימו את 2017 עם עליות או ירידות של יותר מ-30% בשווי השוק שלהן. מניתוח מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי, עולה כי הסיבה העיקרית לכך היא שחלק ניכר מהחברות הללו הן צעירות אשר חשופות לתנודתיות רבה מפאת גילן.

שוק הטכנולוגיה הוא שהוביל בשנה שחלפה את העליות החדות במדדים: תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה קפץ ב-2017 ב-31.2%, בזמן שמדד נאסד"ק טכנולוגיה זינק ב-36.7% ומדד ת"א טכנולוגיה רשם עלייה של 13.7%. אחת מחברות הטכנולוגיה הבולטות השנה, שמנייתה עלתה ביותר מ-50%, היא אורבוטק. בפרומתאוס מציינים כי החברה, שנסחרת בנאסד"ק, היא מהמובילות בעולם בייצור ובשיווק פתרונות המשפרים את תהליכי הייצור עבור תעשיית האלקטרוניקה העולמית וכי היא נהנית מהגידול בצריכת סמארטפונים וטאבלטים, כמו גם בהתקדמות פיתוח כלי הרכב החכמים ומוצרי האינטרנט של הדברים (IOT), בהם מוטמעים מוצריה. לדברי אייל שבח, שותף מייסד וראש תחום טכנולוגיה בפרומתאוס, "הצמיחה בהכנסות, שצפויות להגיע ל-900 מיליון דולר ב-2017, הביאה את החברה לנקודת פתיחה מצוינת לשנת 2018 עם שווי שוק של 2.4 מיליארד דולר".

כאמור, חברה בולטת נוספת היא מובילאיי, המפתחת מערכות סיוע מתקדמות לנהגים. החברה נמכרה השנה לאינטל ב-15 מיליארד דולר, מחיר ששיקף פרמיה של 150% על שווי השוק שלה במועד הדיווח על העסקה. תוצאותיה הכספיות של מובילאיי הצביעו על עלייה של יותר מ-65% בהכנסות ושל כ-60% ב-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל.

כלכלני פרומתאוס מציינים כי חברה טכנולוגית שבלטה בירידותיה היא מיי סייז, שפיתחה אפליקציית הלבשה סלולרית המאפשרת להעריך את מידותיו של אדם באמצעות טלפון סלולרי, במטרה להקל על רכישת בגדים באינטרנט. מחיר מניית מיי סייז צנח השנה ב-88% ושווי השוק שלה עומד על 12 מיליון דולר בלבד, מה שהוביל בחודש דצמבר את הנהלת הנאסד"ק להודיע לחברה שמנייתה תימחק מהמסחר. נכון לכתיבת שורות אלה, נקבע לחברה שימוע בעניין שצפוי להתקיים בסוף ינואר.

מניות הביוטכנולוגיה רשמו גם הן עליות משמעותיות השנה, אם כי בשיעורים פחותים מאלו של מניות הטכנולוגיה: תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים עלה בשנת 2017 ב-16.3%, כאשר מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה ב-21.1% ואילו מדד ת"א ביומד רשם דווקא ירידה של 12.5%. אקזיט מרשים שנרשם השנה בתחום היה בחברת קייט פארמה, חברת ביומד שפיתחה מוצר לטיפול בסרטן, אשר נמכרה לענקית התרופות Gilead ב-11.9 מיליארד דולר. החברה, שנסחרה בנאסד"ק, עלתה מתחילת השנה ועד להודעת המכירה, בסוף אוגוסט, ב-180%. כלכלני מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי מציינים כי למרות שלא היו לקייט הכנסות משמעותיות (10 מיליון דולר ברבעון השני), ההתקדמות במחקר והתוצאות הטובות בניסויים הביאו את Gilead לשלם פרמיה של 30% על החברה.

לצד חברות שבלטו לטובה, היו גם חברות שהציגו ירידה חדה בשוויין. המדוברת ביותר היא כמובן חברת התרופות הישראלית טבע, שנסחרת בבורסת ניו יורק. טבע איבדה 70% משוויה עד לתחילת נובמבר, בשנה מטלטלת במיוחד. החברה, שדיווחה בתחילת אוגוסט על הפחתת מוניטין של 6 מיליארד דולר, הודיעה באמצע דצמבר על תכנית פיטורים נרחבת בארץ ובעולם על רקע קשיים בפירעון החוב הכבד שנוצר בשל רכישת אקטביס בכ-40 מיליארד דולר. מאז ההודעה על תכנית הפיטורים, עלתה מניית החברה בכ-21% (ובסך הכל כ-28% בחודש דצמבר כולו), כך שהחברה סיימה את השנה בירידה של 46% במחיר המניה.

עוד חברה בתת המדד היא רדהיל, העוסקת בפיתוח מגוון תרופות החל ממיגרנות ומחלות זיהומיות של דרכי העיכול ועד למחלות הסרטן. רדהיל הציגה גם היא ביצועים לא טובים מבחינת המשקיעים. שבח מציין כי "החברה, שנסחרת בנאסד"ק, איבדה ב-2017 כ-51% משווי השוק, בין היתר, בשל הצורך שלה במזומנים והיציאה להנפקה נוספת בנובמבר, ששיקפה מחיר נמוך מהשווי הסחיר". רדהיל דיווחה בסוף דצמבר על תחילת ניסוי בטיפול בסרטן המרה.

חברת ראדא על הרדאר

כמו בשנים הקודמות, העליות החדות ביותר נרשמו בחברות הקטנות יותר שבמדד. חברת ראדא, המפתחת מערכות רדארים ופתרונות אוויוניקה, זינקה בשנה האחרונה ביותר מ-165% במחיר המניה והגיעה לשווי שוק של כ-92 מיליון דולר. החברה הישראלית מנתניה, שנוסדה ב-1970, היא אחת מחברות התעשייה הביטחונית הוותיקות שצמחו בארץ.

מניתוח של מחלקת המחקר של פרומתאוס עולה כי בתקופה האחרונה ביצעה החברה מהפך עסקי שהוביל לצמיחה בתוצאות הכספיות ומשך אליה משקיעים רבים. בעלת המניות הגדולה בחברה היא חברת ההשקעות DBSI הישראלית, שזיהתה את הפוטנציאל בראדא בשנת 2016, בזמן שהחברה נתקלה בקשיים למימון חוב לחברה שבבעלות בעל השליטה. בפרומתאוס מוסיפים שהחל מ-2016 גייסה ראדא הון מגופים שונים באופן משמעותי. הגופים שלקחו חלק בגיוסים הם ילין לפידות, מור בית השקעות, נוקד קפיטל וקרן ספרה שנכנסו בהיקפים גדולים. גם הבנקים הזרים ג'יי.פי מורגן ודויטשה בנק תפסו פוזיציה בחברה.

"במהלך 2017 ביצעה החברה המרת אג"ח למניות וצמצמה משמעותית את הוצאות המימון שלה. המהלך צמצם את כלל התחייבויותיה לטווח הארוך, העלה את שווי המזומנים שברשותה וחיזק את מאזנה. שנת 2017 התאפיינה גם במעבר מהפסד לרווח תפעולי", מסביר שבח.

לפי מחלקת המחקר של פרומתאוס, מנוע הצמיחה העיקרי של ראדא הוא פיתוח המכ"ם. בשוק מתעורר, המכיל מספר שחקנים קטן יחסית, לחברה יתרון טכנולוגי בדמות מכ"ם נייד, קל וזול הניתן להתקנה על טנקים, ג'יפים, מזל"טים וכלים נוספים. האמריקאים הם הראשונים שהחלו לאמץ את המכ"ם ונראה כי השוק מתעורר גם בישראל ובמערב אירופה.

מניתוח פרומתאוס עולה כי ב-2017 מכירות המכ"מים מבוססי התוכנה של החברה הפכו אחראים לחלק הארי בהכנסותיה, בעוד תחום פיתוח מערכות הבקרה למטוסים שומר על יציבות. הגידול המשמעותי במכירות, שרובו מיוחס למכירות המכ"ם, הגיע ברבעון השלישי של 2017 לכ-112% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.

שבח מוסיף כי לחברה "טיימינג מוצלח בכניסתה לשוק המכ"ם". בשנים האחרונות התודעה להגנת כוחות רגליים גוברת והמכ"ם המשמש גם לכלי שטח קרקעיים, מאפשר הפעלה תוך כדי תנועה ועומד בתנאי שטח משתנים.

לפי כלכלני פרומתאוס, בהסתכלות על מכפיל ההכנסות של החברה ל-2017 נראה כי היא נסחרת במכפיל 4.3 על הכנסות 12 החודשים שהסתיימו בספטמבר האחרון. מכפיל זה נחשב גבוה יחסית לסקטור.

בהקשר לכך, שבח מציין שראדא עמדה במספר אבני דרך משמעותיות שהובילו לצמיחתה במהלך 2017, ולחברה בסיס לקוחות ואינטגרטורים ברמה עולמית, ביניהם לוקהיד מרטין, בואינג, תע"ש, צה"ל, רפאל ועוד רבים אחרים.

בנוסף, החברה פועלת בשוק מתעורר, בתחום ההגנה האקטיבית, שמכיל כ-25 אלף כלי רכב בהם ניתן להתקין מכ"ם. פוטנציאל ההכנסות של החברה עומד להערכת שבח על כ-3-2 מיליארד דולר, ובצירוף תחום האוויוניקה, המוערך בכ-2 מיליארד דולר נוספים, פוטנציאל ההכנסות של ראדא מוערך בכ-5 מיליארד דולר בעשור הקרוב.

כלכלני פרומתאוס מזהים מספר מנועי צמיחה בחברה, בהם רמת המחירים הנמוכה בשוקי המכ"ם, אשר ימצבו אותה במיקום תחרותי, שותפויות חזקות וקשרי לקוחות, התאמת המוצר לדרישות הלקוחות, פנייה לשווקים ענקיים וטכנולוגיה חדשנית בשוק מתעורר, המספקת ביצועים גבוהים וניתנת להתאמה ליישומים מרובים. "נראה כי הסיבה להצלחת החברה נובעת משילוב של אסטרטגיה נכונה, טכנולוגיה מתקדמת וגם קצת מזל", מסכם שבח.

המדד, שהורכב על ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד .העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

גלובס-פרומתאוס דצמבר 2017

עוד כתבות

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו