גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת דקור בקשיים, מנסה למכור את המפעל בקריית גת

חברת המטבחים, המחזיקה 5 סניפים ומעסיקה 100 עובדים, עומדת מול חוב של כ-30 מיליון שקל לבנק הפועלים ■ "נבחנת אפשרות למכור אחד מהנכסים שלנו במטרה להבטיח איתנות פיננסית. החברה פועלת כרגיל מול הלקוחות"

דקור מטבחים / צילום: תמר מצפי
דקור מטבחים / צילום: תמר מצפי

חברת מטבחי היוקרה דקור (DECOR) נקלעה לקשיים כלכליים ולחובות לספקים, ובימים אלה היא מנסה למכור את המפעל שלה ואת משרדיה בקריית גת לפי שווי של 35 מיליון שקל - כך נודע ל"גלובס". ספקים שעובדים עם החברה מדווחים על עיכוב בתשלומים. עוד נודע, כי כמה חברות ניהלו מגעים לרכישת הנכס מידי הבעלים.

דקור, שבבעלות יוסי אלקובי, מחזיקה בקריית גת בשטח של 12 דונם שעליהם 7,000 מ"ר בנויים ובהם מפעל הייצור שלה. החברה מחזיקה בחמישה סניפים בארץ ומעסיקה כ-100 עובדים.

מטבחי דקור נמצאת בהפסדים זה כשנה. ב-2017 היא הפסיקה לעמוד בתשלומים לחלק מהספקים. החוב שלה לבנק הפועלים עומד על כ-30 מיליון שקל. הבנק ניסה לשכנע את הבעלים להכניס יועץ כלכלי שיסייע בתכנית הבראה, ותכנית כזו החלה לפעול רק בחודש האחרון, לאחר שהמצב הידרדר. בסופו של דבר הבנק הגיע עם הבעלים להסכמות שלפיהן אלקובי יוביל תהליך של מימוש הנכסים המשועבדים לבנק, וכך יפרע את החוב.

לפי הערכות, הקשיים של דקור נובעים מהתרחבות במספר הסניפים ומהשקעות גדולות שלא החזירו את עצמן, למשל המכונות שנרכשו עבור המפעל בהשקעה של מיליוני שקלים. בנוסף לחוב לבנק, לחברה יש חובות גדולים לספקים ולרשויות. מכירת הנכסים אמורה לפתור את הבעיה עם בנק הפועלים, אך לא ברור מה יהיה בהמשך, שכן לחברה חובות נוספים. בסביבת דקור אומרים כי נבחנות מספר חלופות הן לגבי המפעל והן לנכס אחד. אחת מהן היא מכירת הנכס והשכרת המפעל, כך שיתאפשר להמשיך בפעילות הייצור.

לפני כשש שנים עבר הענף המטבחים טלטלה, ובמסגרתה נקלעו לקשיים מספר חברות, שתיים מהן - דואיט והייטאצ' - אף נרכשו על ידי דקור ב-2012.

במהלך אותה שנה הורה בית המשפט לדקור לפנות את מפעלה הקודם של החברה במזכרת בתיה בשל סמיכותו לשכונת מגורים שהוקמה. החברה אמנם פוצתה בשטחים אחרים, אך נאלצה לעבור למפעל חדש, בקריית גת. ההשקעות במפעל ובמכונות שרכשו עבורו היו גדולות מאוד והמינוף של החברה גדל, כשבמקביל כושר הייצור של המפעל היה גבוה הרבה יותר מההזמנות בפועל.

אלקובי התבטא אז ביחס לצפיפות בשוק, ואמר כי היא גורמת לכמה חברות להוריד מחירים, ובכך הן מושכות את השוק למטה. הוא הוסיף כי פניו ליצוא. אז החלה דקור להרחיב את הפעילות שלה גם לתחומים כמו דלתות וארונות קיר, ובנתה את המפעל בקריית גת.

המחיר של מחיר למשתכן

דקור נוסדה ב-1972 והחלה את פעילותה כמפעל קטן לייצור רהיטים. כיום היא מחזיקה, כאמור, למעלה מ-100 עובדים, חמישה סניפים ומפעל טכנולוגי חדש שהוקם לפני כשלוש שנים. בעלי המפעל הוא דור שלישי לפעילותה. רק לאחרונה פתחה החברה אולם תצוגה גדול ומפואר בהרצליה פיתוח. דקור מייצרת במפעל מרכזי אחד מטבחים, ארונות אמבט, דלתות פנים וחוץ, ארונות קיר ועבודות קוריאן ייחודיות. דקור מספקת שירותים ללקוחות פרטיים, לאדריכלים ולקבלנים.

לפי נתונים של חברת דן אנד ברדסטריט, שוק המטבחים בישראל נאמד בשנת 2017 בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל, והוא מתחלק לשלושה תחומים: היצרניות הגדולות (35%), ביניהן דקור רגבה, סמל, זיו ואביבי, נגרים פרטיים (50%) ורשתות עשה זאת בעצמך ויבואניות (15%) כמו איקאה, אייס, הום סנטר ויבואניות כמו בולטהאופ ופרפקט-ליין.

עם זאת, גם השינויים בשוק הנדל"ן והקיפאון בשוק הדירות החדשות מגדילים את הסיכון בענף. אשתקד נרשמה ירידה של 10%-30% במכירת דירות חדשות באזורים שונים בארץ, מה שמשפיע על הביקושים בענפים שונים כמו יצרניות מטבחים.

"הסטת התחלות הבניה לפרויקטים של מחיר למשתכן, תשנה את אופן העבודה של יצרני המטבחים, כך שהעבודה תהיה בעיקר על מטבחי סטנדרט מול הקבלנים, והיקף השדרוגים בפרויקטים האלו יהיה נמוך ביחס לפרויקטים בשוק החופשי", אומר צח ברקי, סמנכ"ל בכיר ומנהל אגף כלכלה מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט, "מעבר לזה, החלק הגדול ביותר של שדרוגי המטבחים, בכמות ובכסף, הם משפרי הדיור, ואנחנו רואים שקיימת ירידה בביקושים מצד משפרי דיור". לדבריו, יצרני המטבחים, ובכלל כל מי שמספק אריחים, מוצרי אינסטלציה, חלונות ודלתות לפרויקטי מחיר למשתכן, "צפויים לעבוד בעיקר על מוצרים סטנדרטיים, שבהם הרווחיות נמוכה הרבה יותר מאשר בעסקת שדרוגים, והחשיפה שלהם על קבלני בניין תגדל כתוצאה מזה".

מדקור נמסר בתגובה על ידי עוה"ד עמית פינס, ליהי בלומנפלד ועומר זלצברג ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות': "מטבחי דקור מייצרת מטבחים זה קרוב ל-40 שנה, שבמהלכן צברה נכסים רבים לרבות נדל"ן. לבנק הפועלים ביטחונות בנדל"ן בהיקף של כ-70 מיליון שקל. אכן, דקור בוחנת בימים אלה, בתיאום עם הבנק ובליווי היועץ הכלכלי אבי קמינסקי, אפשרות למכור את אחד מנכסיה הרבים, בין היתר במטרה להבטיח את האיתנות הפיננסית של החברה. יודגש כי המפעל החדיש בקריית גת פועל בתפוקה מלאה. חברת דקור פועלת כסדרה מול קהל לקוחותיה, בייצור, במכירה ובהתקנת מטבחים באופן יומיומי, והיא תמשיך להיות גורם מוביל בשוק המטבחים בישראל גם בעתיד".

לגבי החובות לספקים נמסר: "אנחנו עומדים בקשר שוטף עם הבנקים והספקים, ועובדים איתם בשיתוף פעולה מלא".

שוק המטבחים

עוד כתבות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?