גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לפי החוק, גם היום ניתן להעמיד את רות דוד לדין משמעתי"

עו"ד אסף רוזנברג, לשעבר הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה, טוען - בניגוד לעמדת היועמ"ש ובכירים בפרקליטות - כי יש להעמיד לדין משמעתי את פרקליטת מחוז ת"א לשעבר, עו"ד רות דוד

רות דוד  / צלם: ליאור מזרחי
רות דוד / צלם: ליאור מזרחי

האם יש להעמיד את רות דוד לדין משמעתי בבית הדין של עובדי המדינה, על המתנות שקיבלה מעו"ד רונאל פישר ומהקבלן יאיר ביטון בתקופה שבה כיהנה כפרקליטת מחוז תל-אביב, והאם החוק מאפשר לעשות זאת גם היום, 7 שנים אחרי שסיימה את כהונתה כפרקליטת המחוז? עו"ד אסף רוזנברג, שהיה הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה, אומר כי החוק מאפשר להעמיד את דוד לדין משמעתי גם כיום, וזאת לאור העובדה שעדיין לא חלפה שנה מאז הסתיים ההליך הפלילי נגדה בהחלטת בג"ץ בעניינה מנובמבר 2017.

היועץ המשפטי לממשלה הקודם, יהודה וינשטיין, ניהל את הבדיקה בעניין החשדות לעבירות פליליות של דוד בתקופת כהונתה כפרקליטת המחוז, והסתמך על המלצותיהם של פרקליט המדינה, שי ניצן, והמשנה ליועמ"ש, רז נזרי.

וינשטיין המליץ לגנוז את התיק נגד דוד, בנימוק שגם אם היה ניתן להוכיח עבירה פלילית, המעשים "מצויים כבר מחוץ לתקופת ההתיישנות, ולכן לא קיימת אפשרות בדין להעמיד את דוד לדין פלילי".

וינשטיין אימץ את עמדתם של פרקליט המדינה ניצן ושל המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, נזרי, "לגנוז את תיק החקירה נגד דוד בעילה של היעדר ראיות מספיקות להעמדה לתיק פלילי".

לעומת הפטור שקיבלה על תקופת כהונתה כפרקליטת מחוז, דוד מואשמת עם פישר בתיק הפלילי של שיבוש הליכי משפט בעניין יאיר ביטון. העבירה בוצעה לכאורה בתקופה שאחרי פרישתה של דוד מתפקיד פרקליטת המחוז. עבירות אלו נעשו, לפי כתב האישום נגדה, בתקופה בה כיהנה כדירקטורית בחברת ב. יאיר (2011 עד יוני 2014). חברת ב. יאיר והבעלים שלה, ביטון, מואשמים בנוסף גם בהלבנת הון והעברת כספים לארגון פשע.

וינשטיין כיועץ משפטי לממשלה נמנע מלחתום על החלטה בפרשת דוד, והעביר את התיק ליורשו בתפקיד, ד"ר אביחי מנדלבליט.

גורם משפטי אמר ל"גלובס" כי "טוב עשה וינשטיין שלא חתם על החלטה כזו, לנוכח הפרסומים על יחסי הידידות שלו עם פישר, ועל רקע העובדה שבמהלך חקירת פרשיות השחיתות ברשות המסים (שנחקרה בזמן כהונת דוד כפרקליטת המחוז - מ' ל'), הוא ייצג את מי שהיה חשוד בחלק מהפרשיות - מנהל הרשות לשעבר, איתן רוב - והצהיר על כך בהסדר ניגוד העניינים שלו, כשהתמנה ליועמ"ש. ההחלטה של נציב התלונות על הפרקליטות, השופט בדימוס, דוד רוזן - שממנה עולה כי דוד טייחה את פרשת השחיתות ברשות המסים - מטילה עוד עננה על ההחלטה לא לנגוע בדוד לגבי התקופה שלה כפרקליטת מחוז".

היועמ"ש סוגר את התיק

ההחלטה הראשונה שקיבל היועמ"ש מנדלבליט ושעליה חתם באחד במארס אשתקד, הייתה אימוץ עמדתם של קודמו וינשטיין, ניצן ונזרי, בעניינה של דוד.

היועמ"ש מנדלבליט גם התייחס בהחלטתו להחלטה שקיבלה דוד כפרקליטת מחוז תל-אביב בעניינו של חושף השחיתות ברשות המסים ועובד הרשות לשעבר, שוקי משעול.

משעול, שהיה מנהל מע"מ-תל-אביב ושהגיש נגד דוד תלונות רבות, היה ממובילי "קבוצת ה-15" יחד עם רפי רותם. מדובר בקבוצת חוקרים מרשות המסים שהתלוננו על שחיתות ביחידת החקירות מכס-מע"מ של הרשות ובצמרת הרשות.

דוד הגישה נגד משעל כתב אישום בגין קבלת 542 שקל עודפים בהשתתפות המדינה בביטוח הרכב שלו ובעבירה של גילוי מידע שלא כדין - והוא הורשע בדין.

בתיק משעול עלו טענות כלפי דוד, שלפיהן עו"ד פישר, שייצג אותו, הציע לו לשלם לדוד 20 אלף דולר תמורת הגנה מהליך פלילי. לפי אותן טענות, דוד קיבלה החלטה מוטה או הייתה נתונה להשפעה חיצונית בהליך הפלילי נגד משעול. בהחלטתו קבע מנדלבליט כי לא נמצאה ראיה להחלטה מוטה או להשפעה זרה בהתערבותה של דוד בהליך הפלילי נגד משעול.

לצד ההחלטה שלא לנקוט נגד דוד הליך פלילי על תקופת כהונתה כפרקליטת מחוז, קבע מנדלבליט בהחלטתו: "מעשי רות דוד, כפי שהתגלו בחקירת המשטרה, היו בעייתיים ולא ראויים לפרקליטה בפרקליטות המדינה, ובוודאי שלא לפרקליטה בדרג כה בכיר. כן הודגש על-ידי ניצן ונזרי כי לולא הייתה התיישנות על המעשים, היה מקום לשקול נקיטת הליכים משמעתיים נגד דוד לפי חוק המשמעת של עובדי המדינה, בגין הממצאים כפי שעלו בחקירה".

בעקבות פרסום החלטתו של היועמ"ש מנדלבליט, פנה אליו עו"ד אסף רוזנברג, שהיה הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה עד יוני 2017. רוזנברג גרס כי יש להעמיד את דוד לדין משמעתי, וביקש מהיועץ לקבל את חומר החקירה, אך בקשתו נדחתה.

רוזנברג המשיך לפנות ליועמ"ש, וטען כי ניתן להעמיד את דוד לדין משמעתי, על-פי סעיף 66 לחוק שירות המדינה, גם כדי להפעיל סנקציות כספיות בדרך של פגיעה בפנסיה התקציבית של נאשם במקרה של הרשעה. סעיף 66 קובע כי "מותר להתחיל בהליכים לפני בית הדין אף לאחר שפרש העובד מהשירות, ובלבד שהתובענה תוגש תוך שנתיים מיום הפרישה, או תוך שנה מיום סיום חקירת המשטרה או הדיון הפלילי - לפי המאוחר, על-פי הוראות היועץ המשפטי לממשלה או נציב שירות המדינה".

בקשות ליועץ ללא מענה

ביולי 2016 התקיים דיון בלשכת היועמ"ש, שבו השתתפו מנדלבליט, ניצן, נזרי, עו"ד דן אלדד, מנהל המחלקה הפלילית כלכלית, ופרקליטים נוספים - ומולם עו"ד רוזנברג מהנציבות. בישיבה טענו אנשי פרקליטות המדינה כי ההתיישנות תקפה גם לגבי הליך משמעתי נגד דוד. רוזנברג דחה את הפרשנות. הוא ביקש לקבל את מסמך סיכום הדיון של אותה ישיבה, אבל לא קיבל אותו.

גם משעול פנה ליועמ"ש מנדלבליט במארס 2016 וביקש לקבל את חומרי החקירה בעניינה של דוד כדי לערער על ההחלטה, אולם גם הוא לא נענה. עתירה של משעול לבג"ץ בדרישה להעמיד את דוד לדין, נדחתה בנובמבר האחרון.

עו"ד רוזנברג אמר ל"גלובס" כי "אני סבור שגם היום ניתן להעמיד את דוד לדין משמעתי על יסוד סעיף 66 בחוק, שהרי אנחנו בתוך שנה מיום ההחלטה בבג"ץ בעתירה של משעול לגבי הצד הפלילי. יש לפרשנות הזו גם תקדימים".

"יש למצות את ההליכים"

מפרקליטות המדינה נמסר בתגובה: "הנושא נבדק בשעתו ונשלל מבחינה משפטית בשל התיישנות".

משעול מסר בתגובה: "את הבג"ץ הגשתי כדי לאפשר הזדמנות לפרקליטות למצות את החקירה ולהסיר את העננה הרובצת מעל ראשה של הפרקליטות. במקום להודות לי הם ממשיכים לתקוף אותי אישית בכל דרך אפשרית.

"יש למצות את ההליכים הפליליים נגד דוד בחשדות של קבלת שוחד והטיית תיקים בהיותה פרקליטת מחוז, לאור הראיות שיש בידי, גם לגבי שעון הקרטיה משובץ היהלומים היקר שאותו קיבלה מיאיר ביטון ושענדה על-ידה בהיותה פרקליטת מחוז תל-אביב. זאת, גם לאור החשיפות האחרונות בפרשה, הדוח החמור של הנציב רוזן והחשיפות שעוד יבואו ויביכו את צמרת מערכת אכיפת החוק והפרקליטות".

בא-כוחה של דוד, עו"ד יאיר גולן, מסר: "אין תגובה".

 

כל מעלליה של רות דוד: קשרים עם פישר וביטון, הדלפות של חומרים מסווגים ושיבוש חקירה

שנתיים חלפו מאז המעצר הדרמטי של עו"ד רות דוד, לשעבר פרקליטת מחוז תל-אביב, במסגרת אחת הפרשות הפליליות החמורות בשנים האחרונות - פרשת "רונאל פישר"; כתב אישום הוגש, הליך שמיעת הראיות בתיק החל, ופרקליטת המחוז לשעבר, אחת הבכירות ביותר במערכת אכיפת החוק בישראל, ומי שהכריעה גורלות של חשודים בפלילים, התיישבה על ספסל הנאשמים.

פרשת פישר עוסקת באישומים של סחר במידע מודיעיני משטרתי בתמורה לשוחד ולטובות הנאה. עו"ד פישר מואשם בכך שניהל רשת של שוחד בתמורה למידע מתוך חקירות מתנהלות ולסגירת תיקים פליליים. קצין המשטרה לשעבר, ערן מלכה, שהיה "ספק" המידע של פישר הודה והורשע בהדלפת פרטים רגישים מחקירות לפישר תמורת מאות אלפי שקלים, הפך לעד מדינה בפרשה ונשלח ל-7 שנות מאסר.

בין המעורבים בפרשה גם הקבלן יאיר ביטון, בעל השליטה בחברת הבנייה ב.יאיר, המואשם במתן שוחד בתמורה למידע מתוך חקירה מתנהלת נגדו; והפרקליטה דוד, שהפכה ב-2011 לשותפתו של פישר במשרד עוה"ד שלו. נגד הנאשמים מעידה עדת מדינה נוספת, ע', שהייתה העוזרת האישית של פישר.

האישומים נגד דוד כוללים העברת חומרי חקירה מסווגים ושיבוש הליכי חקירה. בין היתר, נטען כי בעת שייצגה ביחד עם פישר את ביטון המואשם בהלבנת הון, היא חשפה בפני האחרון חומרים מסווגים הנוגעים לעניינו ושהועברו לפישר מקצין המשטרה מלכה.

בתשובתה לכתב האישום, מודה דוד כי היא נחשפה למסמך משטרתי שהגיע לידי פישר, והיא מודה גם שלקחה חלק בפגישה עם ביטון, שבה נעשה שימוש גם במידע שעלה מהמסמך האמור, במסגרת ייעוץ לביטון בנושאים הנוגעים לחקירתו. עם זאת, היא שומרת על זכותה לטעון לעניין המשמעות המשפטית של טעות זו. דוד, אגב, מסרה עדות בפרשת ב. יאיר, במסגרתה מואשם יאיר ביטון בהלבנת הון, יחד עם העבריין איציק אברג'יל, והיא אף עתידה להעיד במשפט זה החודש.

עוד בפרשת רונאל פישר, דוד מואשמת בשיבוש מהלכי חקירה, בכך שנפגשה באחד הלילות שלאחר פרוץ החקירה עם פישר ועם ע', עדת המדינה שהייתה העוזרת של פישר, כשכולם עמדו בקשר טלפוני עם קצין המשטרה לשעבר, מלכה. לטענת המדינה, באותה פגישה שמכונה "הפגישה הלילית", ניסו המעורבים לתכנן כיצד לפעול מול החוקרים. הפרקליטה לשעבר מכחישה את המיוחס לה באישום זה.

בפרשייה אחרת, המוזכרת בכתב האישום, מואשמת דוד כי הציעה לעו"ד ניסים מרום, בעת שהיה הפרקליט הממונה בפרקליטות על חקירת ארגונו של העבריין יצחק אברג'יל, להתמנות ליועץ המשפטי של חברת נתיבי ישראל (נת"י - לשעבר מע"צ). זאת, לפי הנטען באישום, כדי "להוריד" את מרום מהטיפול בתיק אברג'יל. דוד כופרת באישום זה.

האישומים נגד רות דוד בפרשת רונאל פישר ללא ספק חמורים מספיק בשביל לטלטל את מערכת אכיפת החוק בישראל, אך הם אינם מספרים את הסיפור המלא המתגולל בשנתיים וחצי האחרונות סביב סאגת "מגילת רות". האישום שעמו מתמודדת רות דוד של שיבוש הליכי חקירה, מתייחס כל-כולו לתקופה בה עבדה כסנגורית עצמאית, ולא כפרקליטת מחוז תל-אביב.

במהלך השנתיים וחצי שחלפו מאז מעצרה, נשמעו קריאות חוזרות ונשנות מגורמים שונים - בהם סנגורים, נאשמים וחשודים, וכן חברי כנסת - לבחון דווקא את מעשיה של דוד בתקופת עבודתה בשירות המדינה. גורמים אלה מתקשים להאמין שהרבב דבק בפרקליטה הבכירה לשעבר רק לאחר שפרשה מתפקידה במערכת אכיפת החוק, וטוענים כי - לכל הפחות - יש לבחון את ההחלטות שקיבלה בתקופת כהונתה כפרקליטת מחוז.

ברקע הקריאות לבדיקה כוללת של החלטותיה של דוד בכובעה הציבורי, עלתה גם דרישה ספציפית של עובד לשעבר ברשות המסים שחשף שחיתות ברשות, שוקי משעול, לבטל את החלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא להעמיד לדין את דוד בשל התנהלותה בתקופה שבה הייתה פרקליטה מכהנת - על רקע החלטתה לגנוז חקירת תלונה של 15 עובדי רשות המסים, תוך שלושה ימים בלבד מרגע שהונחה על שולחנה. בג"ץ דחה את העתירה שהגיש משעול בדרישה לחדש את החקירה, אך הכפפה הורמה מחדש על-ידי נציב הביקורת על הפרקליטות, השופט לשעבר, דוד רוזן, שכתב דוח, שממנו עולה כי החלטתה של דוד בעניין זה תמוהה.

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים ב-1%; ירידה חדה בצמיחה בארה"ב

מזרחי טפחות: "הנתון היום לא מביא לשינוי בציפיות מהפדרל ריזרב להורדת ריבית" ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות, המניה צוללת במסחר המוקדם ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?