גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פורטיסימו תרכוש את תהל גרופ מקרדן אן.וי ב-120 מ' ד'

העסקה עשויה להיחתם בימים הקרובים, לאחר שהניסיון למכור את חברת תשתיות המים לגופים סיניים לא צלח

מתקן לטיפול  במים של תהל בסרביה/ צילום: אתר החברה
מתקן לטיפול במים של תהל בסרביה/ צילום: אתר החברה

חברת קרדן אן.וי מתקרבת לחתימה על הסכם למכירת החזקותיה (98.4%) בחברת תשתיות המים תהל גרופ לידי קרן פורטיסימו, תמורת סכום של 120-130 מיליון דולר (412-446 מיליון שקל). לדברי גורמים בשוק, העסקה בין הצדדים עשויה להיחתם כבר בימים הקרובים, בכפוף להסכמה על המחיר הסופי ולתנאים הנלווים, וזאת לאחר שהניסיון למכור את תהל גרופ לגופים סיניים לא צלח.

עם זאת, מי שעלולים לנסות ולטרפד את העסקה הם מחזיקי איגרות החוב מסדרה ב' של קרדן א.וי, ונאמן הסדרה, חברת הרמטיק נאמנות - בראשות המנכ"לים המשותפים מרב עופר-אורן ודן אבנון. הנאמנים, שנמצאים בקשר רציף עם הנהלת קרדן אן.וי, הודיעו הבוקר על כינוס אסיפת מחזיקים להיום אחה"צ, שבה יתקיים דיון בנוגע למצבה של החברה, והתייעצות על הפעולות שיש לנקוט לשם הגנה על מחזיקי איגרות החוב.

על פי המסתמן, תבקש קרדן אן.וי לקבל את כספי העסקה כבר בזמן הקרוב, כדי לעמוד בתשלומים הקרובים למחזיקי האג"ח שלה, ובכך להימנע מהכרזה עליה כעל חברה חדלת פירעון. ב-1 בפברואר אמורה החברה לפרוע תשלום קרן וריבית של כ-268 מיליון שקל למחזיקי אג"ח ב' (20% מסך הסדרה), וב-25 באותו חודש לפרוע את התשלום האחרון למחזיקי אג"ח א' בסך של כ-206 מיליון שקל.

את 2017 היא הייתה אמורה לסיים עם כ-30 מיליון שקל בקופה, כך שמכירה ברף המחיר הגבוה יותר עשויה להספיק לפירעון תשלומי החוב הקרובים (וזאת בהנחה שלא יוטלו עליה הוצאות נוספות כדוגמת חבויות מס וכדומה). אלא שבסדרת אג"ח ב' חוששים בעיקר לשאר החוב כלפיהם, בסך של כ-878 מיליון שקל (קרן וריבית עתידית), שאמור להיות משולם בפברואר 2019 ובפברואר שלאחריו.

לפני כחודשיים פנו נאמני סדרה ב' במכתב להנהלת קרדן אן.וי, ובו דרשו לעצור את התשלום הקרוב למחזיקי אג"ח א' עקב הרעה מהותית בעסקיה. באותו מכתב כתבו הנאמנים כי למחזיקי אג"ח ב' קמה הזכות להעמיד את מלוא החוב לפירעון מידי, ומשום כך יש לעצור את התשלום האחרון לאג"ח א'.

אג"ח ב' נסחרה גם היום לפי תשואה שנתית לפדיון גבוהה במיוחד של 74%, והמחזיקים הגדולים בסדרה זו הם: הפניקס (96 מיליון שקל ע"נ), מיטב דש (94 מיליון שקל ע"נ), אילים (79 מיליון שקל ע"נ), כלל ביטוח (78 מיליון שקל ע"נ), מגדל (65 מיליון שקל ע"נ) ופסגות (61 מיליון שקל ע"נ).

קרדן אן.וי, שנמצאת בשליטת יוסף גרינפלד, אבי שנור ואיתן רכטר, היא חברת החזקות שנקלעה למשבר פיננסי חמור לפני כחמש שנים, ומאז עסוקה במימוש נכסיה לצורך פירעון חובותיה למחזיקי האג"ח משתי הסדרות.

ביולי 2015 השלימה קרדן אן.וי הסדר חוב ראשון עם מחזיקי האג"ח שלה, שבמסגרתו הסכימו המחזיקים לדחייה בפירעונות החוב, בתמורה להקצאה של כ-11% ממניות החברה ולתשלום מזומן של 750 אלף אירו. מאז ההסדר, מומשו נכסים נוספים ונפרעו חובות בכ-560 מיליון שקל, אבל הרצון להסתפק בדחייה מוגבלת בלבד של מועדי הפירעונות התברר כבעייתי.

פורטיסימו חיכתה בסבלנות

קרדן אן.וי, בראשות המנכ"ל אריאל חסון, ניהלה בשנה האחרונה הליך מסודר למכירת תהל גרופ וביקשה בתמורה סכום של 120 מיליון אירו לפחות. הקרנות הישראליות פורטיסימו ואייפקס הביעו את התעניינותן בתהל, ופורטיסימו אף ביצעה בדיקת נאותות לקראת הגשת הצעה מטעמה. אלא שהצעותיהן של שתי הקרנות הישראליות היו נמוכות מהמחיר המבוקש, ועקב כך ניסו אריאל חסון ומנכ"ל תהל, סער ברכה, למשוך משקיעים מחו"ל.

שתי הצעות הוגשו מטעם חברות סיניות, אולם המגעים עמן הלכו והתארכו, ולפי שעה קשה לראות שהצעות אלו קרובות להסכם חתום. בלית ברירה פנו חסון וברכה חזרה לשוק המקומי, ולהצעה הנמוכה יותר של פורטיסימו, שחיכתה כל העת בסבלנות.

עם רוכשת כדוגמת פורטיסימו, בראשותו של המייסד והשותף המנהל יובל כהן, תוכל העסקה להיחתם ולהתבצע במהירות. אולם כדי שכך אכן יקרה, תידרש כנראה גם הסכמתם של מחזיקי אג"ח ב'. בהקשר זה יש לציין, כי בתזרים המזומנים החזוי שצירפה קרדן אן.וי לדוחות הרבעון השלישי של 2017, העריכה הנהלת החברה כי ביכולתה להשיג במהלך 2018 תמורה של 110 מיליון אירו (כ-450 מיליון שקל) ממכירה של פעילות הפיננסים (KFS) ושל ההחזקה באוויס אוקראינה.

בשנה שלאחר מכן אמורה החברה לנסות ולמכור את פעילות הנדל"ן שלה בסין, בדגש על הקניון שהקימה בעיר הנמל דליאן. קניון זה רשום בספרים לפי שווי של 224 מיליון אירו, ורובצת עליו הלוואה של 115 מיליון אירו. עם זאת, הוא פועל עדיין בתפוסה של 77.4% בלבד, והוא הציג הפסד מהפעלה (NOI) של 2.1 מיליון אירו בתשעת החודשים הראשונים של 2017.

המחזיקים הגדולים באג"ח קרדן אן.וי:

אג"ח ב'

הפניקס: 96 מיליון שקל ע"נ

מיטב דש: 94 מיליון שקל ע"נ

אילים: 79 מיליון שקל ע"נ

כלל ביטוח: 78 מיליון שקל ע"נ

מגדל: 65 מיליון שקל ע"נ

פסגות: 61 מיליון שקל ע"נ

אלטשולר שחם: 34 מיליון שקל ע"נ

אג"ח א'

אילים: 58 מיליון שקל ע"נ

הפניקס: 11 מיליון שקל ע"נ

מקור: נתוני אתר stocker.co.il על פי פרסומי החברות

עוד כתבות

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

סמ''ר עפרי יפה ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

הותר לפרסום: סמ"ר עופרי יפה, לוחם בסיירת צנחנים, נהרג מאש כוחותינו בעזה

באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● "הלכנו להיהרג": מוקד המחאות החדש באיראן והירי על מפגינים ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● הצמצום באבטחת הבכירים - בעקבות עימות בין צה"ל לשב"כ ● עדכונים שוטפים

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

ארה"ב מכוונת לצינור החיים הכלכלי של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

דני מירן, תושב ייסוד המעלה ואביו של עומרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי", כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין, כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה