גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ענקיות הטכנולוגיה מסמנות את העתיד - עוזרים חכמים

עוזרים חכמים שמדברים איתנו ■ עוזרים חכמים שיודעים מה אנחנו רוצים ■ עוזרים חכמים בבית ■ עוזרים חכמים ברכב ■ עוזרים חכמים במקרר ■ מסיבות העיתונאים לקראת תערוכת CES הציגו קו ברור למדי

הרובוטים של lg / צילום: רויטרס
הרובוטים של lg / צילום: רויטרס

יממה לפני פתיחתם הרשמית של שערי CES 2018, תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם הנערכת בלאס וגאס, כינסו חברות הטכנולוגיה הגדולות מסיבות עיתונאים שבהם הציגו את חזונן ואת המוצרים שעליהם עמלו. כרגיל, החברות מבטיחות לעשות לנו, הצרכנים, את החיים יעילים ונוחים יותר. הדרך לעשות זאת עוברת מבחינתן בהתבססות על עוזרים חכמים - בין אם הן מפתחות אותם בעצמם, או יוזמות שיתופי פעולה.

לא מדובר רק בעוזרים קוליים שמחכים לפקודתנו באופן פסיבי. מבחינת סמסונג, למשל, הימים שבהם היה עלינו לתת למוצרים פקודות בדרך לחלוף, ובעתיד הקרוב מוצרים יקלטו מה אנחנו רוצים עוד לפני שנבין מה אנחנו באמת רוצים. מסר נוסף שמעבירות כל החברות הוא חיבור הוליסטי בין המוצרים שבהם אנו משתמשים בסביבות שונות: הבית, העבודה, הרכב. במילים אחרות, לא נישאר יתומים מעוזרים חכמים בשום מצב.

מי רוצה שרובוט ישרת אותו

ראשונה להציג את מוצריה הייתה LG , ששמה את הדגש על עולמות הרובוטיקה. העוזרת האישית שלה, קלואי, מבוססת על טכנולוגיית הבינה המלאכותית Deep Thinq שפותחה בשנה שעברה. כעת משכללת LG את הטכנולוגיה כך שתתקשר עם יותר מוצרים, וקלואי, שנראית כרובוט מתוק מצליחה גם לקלוט ולהביע רגשות בעזרת חיישנים המבוססים על מידע שהחברה אספה לאורך שנים מהרגלי הצריכה של צרכניה. במסיבת העיתונאים LG נתקלה במבוכה מסוימת: כשקלואי התבקשה להמחיש את יעילותה, היא העדיפה לשמור על זכות השתיקה. ואולם, יש להניח שהיא מסוגלת בהחלט ליותר.

LG הציגה שבעה רובוטים המבוססים על קלואי, ששלושה מהם משמשים כמשרתים. זו אולי מילה לא פופולרית במיוחד, אבל הם מתבררים כיעילים במקומות ציבוריים דוגמת נמלי תעופה, במרכזי קניות ובבתי מלון. הרובוטים יכולים להגיש את ארוחת הבוקר לאורח, לבצע צ'ק אין או צ'ק אאוט במלון, ובסופרמרקטים - לשמש כקופה דיגיטלית הסורקת מוצרים. מערכת התוכנה שמאחוריהם יכולה להציע מתכונים בהתאם לתכולה שיש לנו במקרר, או להפעיל את מכונת הכביסה באמצעות שירותי הענן של LG. ברכב מסוגלת המערכת לבצע התאמה אישית לפי מצב הנהג, לבחור לו מוזיקה מעוררת אם הוא מנומנם ולכוון אוטומטית את מידת התאורה בתוך המכונית.

מבחינת החברה, 2018 היא שנת מפנה בכל הנוגע לבית חכם ולביטוי הכה אהוב על יצרניות המוצרים האלקטרוניים, שיפור חווית השימוש. שימוש יעיל ברובוטים יכול לבוא לידי ביטוי גם באיתור תקלות עוד לפני שהן משבשות את חיינו, ושיגור הודעה למחלקה הטכנית בדבר התקלה. המערכות הרובוטית מחברות את המקרר החכם של LG ואת הארון החכם שירענן את הבגדים הכלואים בו בטכנולוגיה שהשיקה החברה זה מכבר.

ב-LG סבורים שפלטפורמה פתוחה, כלומר כזו המאפשרת שיתוף פעולה עם חברות אחרות, היא כורח המציאות - גם אם הדבר אינו מאפשר לה לשלוט לחלוטין במוצריה. בדומה ליצרניות רבות משלבת LG את העוזרת החכמה של גוגל בכל מכשירי החשמל הביתיים שלה, ויכולותיה משתכללות מדי שנה. כעת, בזמן הצפייה בטלוויזיה, המערכת יכולה לספק מידע כמו מפות, מזג אוויר, תרגום, אלבומי תמונות רלוונטיים וכן הלאה. כך תוכלו לבקש מידע על פסקול מתוך סרט שבו אתם צופים, או לבדוק במהלך הצפייה מה מזג האוויר בסין, אם זה משהו שאתם אוהבים לעשות משום מה. הדגש על המערכת הפתוחה צפויה להביא לבשורות נוספות במהלך השנה תוך הרחבת שיתופי הפעולה עם גוגל ואמזון.

המקרר, הטלוויזיה ושליח הפיצה

סמסונג, יריבתה הגדולה של LG, לא רוצה שאפילו נתאמץ ונשמיע קול. המקרר שהיא הציגה במסיבת העיתונאים שלה, למשל, יציע לנו מתכון ממה שיש בתוכו על בסיס "אינטואיציה" ולמידת ההעדפות של כל אחד מבני הבית. למעשה, המקרר הוא כבר לא רק מקרר. הוא כולל מסך ענקי, שיכול למשל לשדר את מיטת התינוק אם אתם עוסקים בבישול ושומעים מוזיקת רקע. הוא יכול גם להזכיר לכם לאסוף את הילד מהחוג, ולהכין את המכונית לנסיעה. לחלק מהצרכנים זה כנראה יישמע נוח, לאחרים זה עשוי להישמע כאילו האלגוריתמים יודעים על ההרגלים שלנו קצת יותר מדי.

"השקענו השנה 14 מיליארד דולר במחקר ופיתוח, בעזרת 65 אלף מהנדסים ומעצבים", אמר באירוע טים בקסטר, נשיא סמסונג צפון אמריקה. "הבטחנו עוד ב-2015 שעד סוף העשור כל המוצרים שלנו יתקשרו עם האינטרנט של הדברים, וכיום 90 אחוז מהמסכים שבשימוש הצרכנים, הסמאטרפונים או טאבלטים, כבר מוכנים לכך. סמסונג מוכרת כמעט חצי מיליארד מכשירים מחוברים מדי שנה, והמערכת שלנו פתוחה גם למכשירי iOS (מערכת ההפעלה של אפל). אנחנו מרחיבים את החיבור למערכת אחת גמישה וגדולה שתוכל לאפשר יותר".

המערכת שעליה מדבר בקסטר נקראת Knox, פתרון ותיק של סמסונג, שהשנה הודגשו יכולותיו בתחום הטלוויזיה. המערכת נחלקת לשלושה: תקשורת ללא צורך בכרטיס סים, ענן יעודי שינהל את המכשירים, וכמובן אינטליגנציה מלאכותית. באמצעות חיבור בלוטות' הסמארטפון יעביר למסך אפליקציות כמו פייסבוק, ספוטיפיי או הולו בחיבור דו-כיווני, כך שהטלוויזיה תזכיר לכם שמשחק הכדורגל עומד להתחיל. דרך אותה מערכת המקרר יוכל להראות מה יש בתוכו, ואם כבר עדיף להזמין פיצה. כששליח הפיצה יגיע תראו אותו דרך מסך הטלוויזיה, וכך המעגל ייסגר. גם הרכב יהיה חלק מהמערכת, ויתקשר עם המקרר, מסך הטלוויזיה, וכל חפץ רלוונטי אחר.

בעולמות הרכב יחד עם הרמן, הרכש הטרי יחסית של סמסונג, הבטיחה החברה להציג בעתיד פתרון המבוסס על תקשורת בדור החמישי. הוא יאפשר תקושרת בין מכוניות, רמזורים ותמרורים - עוד מהלך שנועד להכשיר את הקרקע לרכב האוטונומי המתקרב. ויש גם מחשב נייד, למי שממש מתעקש: כמו אסוס (ראו מסגרת), גם לסמסונג יש לפטופ ששוקל פחות מקילוגרם, בשם Pen 9. כמשתמע משמו, הוא מצויד בעט.

הסוכריה של היום, מבחינת סמסונג, מיועדת דווקא לסביבת העבודה. החברה השיקה מסך דיגיטלי בשם Flip לחדר הישיבות. במקום הלוח המחיק הלבן והמוכר, חדרי הישיבות יצוידו במסך דיגיטלי שעליו אפשר להוסיף הערוץ עם העט של סמסונג, או להתחבר לסמארטפונים של העובדים. מלבד העובדה שמדובר בצעצוע חמוד, הוא שם את הדגש על המגמה העולמית, ולפיה תוך שנים ספורות 50% מהעובדים יעבדו מהבית, על פי הערכות. הלוח יאפשר לערוך ישיבות וסיעורי מוחין שכל אחד יראה מכל מקום ויוסיף את הערותיו, בין אם הוא עובד מהבית ובין אם מהמשרד. לנו נותר רק לברך על כך שהלוח לא קורא את המחשבות של העובדים היושבים בדיון.

אוזניות התכשיט של מונסטר / צילום: מיכל רז חיימוביץ

אוזניות תכשיט ואוזניות למפוזרים

כמו סמסונג, גם פנסוניק שמה דגש על חיבור בין העולם הפיזי לדיגיטלי ועל תחום הרכב. במסיבת העיתונאים שלה חשפה פנסוניק מערכת פקודות קוליות לרכב, שמשלבת בתוכה את אלקסה, העוזרת הווירטואלית של אמזון. ייחודה של המערכת הוא ביכולתה לפעול אופליין, ללא צורך בחיבור לרשת.

"קול הוא הדרך הטבעית לתקשר עם כל העולמות, לא רק בבית אלא גם ברכב", אמר באירוע טום טיילור, סגן נשיא בכיר באמזון. "אלקסה נהיית חכמה יותר ויותר כל יום. היא יודעת כבר לנגן את המוזיקה המותאמת לכל אחד מבני המשפחה, והיא תהיה זמינה בכל מקום - גם במקומות שבהם אין קליטה אינטרנטית. בכל הנוגע לרכב, ברגע שהנהג ייכנס למכונית היא תספק לו סקירה של מזג האוויר, תחשב את מרחק הנסיעה ותספר לנהג כל מה שהוא ירצה לדעת בדרך". פנסוניק, שלה שיתוף פעולה ארוך טווח עם יצרנית הרכב טויוטה, היא בין החברות הראשונות ליישם את הטכנולוגיה הזו, אבל היא לא תהיה היחידה.

גם בקרב יצרנית הרמקולים והאזניות מונסטר הניתוק מהאינטרנט הוא הבשורה, דווקא בעידן הסטרימינג. החברה הציגה בתערוכה שורת רמקולים מעוצבים שמגיבים לפקודה קולית במצב אופליין, כך שהרמקול ישלוף שירים מספוטיפיי או מרשימת השירים בסמארטפון. בנוסף הציגה החברה אוזניות המשלבות את Tile, פתרון חומרה ואפליקציה המסייעים לאתר חפצים אבודים - טכנולוגיה שכבר השתלבה בתחומים כמו איתור מזוודות. לקינוח מספקת מונסטר פתרון לפאשניסטה, בדמות אזניות כפתור אלחוטיות מעוצבות כתכשיט. הן מגיעות בקופסת תכשיטים מהודרת, ומי שתקדם אותן היא הראפרית איגי אזליה.

אוזניות התכשיט של מונסטר / צילום: מיכל רז חיימוביץ

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

לקראת יום המסחר הטוב מפברואר: נמשכות העליות בוול סטריט

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"