גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"קריפטו-מאניה" - התופעה הסוחפת חברות ללא מודל עסקי

שערי המטבעות הדיגיטליים קרסו היום, והם תמיד תנודתיים ■ ובכל זאת, עד היום הונפקו כמעט 2,000 מטבעות שונים ■ באמצעותן חברות, לרוב קטנות וחדשות, גייסו במצטבר כ-4 מיליארד דולר

בלוקצ'יין / צילום: שאטרסטוק
בלוקצ'יין / צילום: שאטרסטוק

הביטקוין היה רק ההתחלה של התופעה שזכתה לכינוי "קריפטו־מניה". בסוף 2017 היו קרוב ל-2,000 מטבעות דיגיטליים שונים וכמעט 4 מיליארד דולר גויסו באמצעות הנפקות ICO באותה שנה. ICO הוא השם המקוצר להנפקה הראשונית של מטבע מבוזר - מעין שילוב של הנפקה מסורתית וגיוס המונים. חברות מוכרות אחוז מהמטבעות לתומכים הראשונים, ומממנות תהליכים בעזרת הכסף שנאסף, כשהציבור מקווה לתשואה גבוהה בטווח הרחוק, בעיקר אחרי הרווחים להם זכו המשקיעים הראשונים בביטקוין ואת'ריום, שהיום דווקא רושמים ירידות חדות.

ההליך מאפשר לגייס סכומים גבוהים במהירות, אך הוא גם פרוץ וחסר רגולציה וההשקעה בו נחשבת בסיכון גבוה. ב-ICO בניגוד ל-IPO המגייסים אינם מחויבים לפרסם תשקיף, אלא רק "White Paper" שלעתים מכיל מידע בסיסי וחסר. הנפקות ICO אסורות היום במדינות מסוימות כמו סין, שקבעה שהן משבשות את היציבות הכלכלית, ומדינות אחרות מתחילות להבין כי נדרשת רגולציה בתחום. בימים הקרובים צפויה רשות ניירות ערך הישראלית לפרסם את המלצותיה למסגרת רגולטורית ביחס ל-ICO. החששות הם מפני הונאות (שכבר קרו) וממימון פעילות עבריינית וטרוריסטית.

ובכל זאת, הקריפטו-מניה רחוקה מלהיעצר, כשבכל יום מתפרסמות שמות של חברות נוספות שמשיקות שירותי בלוקצ'יין או מטבעות מבוזרים למטרות מגוונות, והתגובות הקיצוניות בבורסה לא מאחרות להגיע. הנה כמה אירועים בולטים שנרשמו בתחום הקריפטו בתקופה האחרונה.

צוקרברג פוטין מאדורו מצלמת קודאק דורב ודוגקוין / צילומים : רויטרס ואתרי החברות

המבוססות - פייסבוק מגלה עניין

מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, העלה החודש פוסט שבו כתב כי השנה בכוונתו לחקור את הצדדים החיוביים והשליליים של הבלוקצ'יין והמטבעות המבוזרים וללמוד איך ניתן להשתמש בהם בפייסבוק. הוא כתב שבעוד שחברות גדולות וממשלות עושות שימוש בטכנולוגיה כמערכת ניטור, יש לה פוטנציאל לשים יותר עוצמה בידי ההמונים - ושדרך בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים ניתן לחתור לאותו ביזור של עוצמה. לפייסבוק כ-2 מיליארד משתמשים פעילים בחודש ולמטבע מבוזר המקושר איתה יהיה פוטנציאל עצום. בינתיים, בחודש שעבר דיוויד מרקוס, שעומד בראש פייסבוק מסנג'ר הצטרף לוועד המנהל של בורסת המטבעות המבוזרים coinbase.

ענקית טכנולוגיה אחרת שלפי דיווחים תשיק פלטפורמת בלוקצ'יין ומטבע מבוזר בהמשך השנה היא אפליקציית המסרים המוצפנת טלגרם. למטבע יקראו גרם והחברה מצפה ש-180 מיליון המשתמשים באפליקציה, שכבר היום היא ערוץ התקשורת המרכזי של קהילת הקריפטו, יסייעו למטבעות המבוזרים להגיע לקהל הרחב. הפלטפורמה תאפשר ביצוע תשלומים דרך האפליקציה, מבלי להישען על בנקים, או תהליכים שעוברים בדיקה ממשלתית.

טכנולוגיית הבלוקצ'יין תשלב תשתיות מבוזרות (decentralized) וממורכזות (centralized) כדי לספק מהירות וגם אבטחה, תצרוך פחות חשמל לכריית מטבעות לעומת שיטת הביטקוין והטענה היא שתוכל להתמודד עם כמיליון עסקאות לשנייה. מכירה מוקדמת של הגרמים תתרחש בתחילת 2018 במטרה למשוך משקיעים גדולים לפני השלב הציבורי של ה-ICO ולגייס עד 500 מיליון דולר עבור מטבעות בשווי 3-5 מיליארד דולר. ייתכן שהמשקיעים במכירה המוקדמת יצטרכו להשקיע לפחות 20 מיליון דולר ולשלם בכסף מסורתי ולא במטבעות דיגיטליים.

פורצות הדרך - מטבע תמורת DNA

חברת לונה DNA המורכבת ממדענים ומהנדסים, מפתחת מטבע מבוזר בשם לונה קוין שישלם לאנשים על תוצאות בדיקות DNA. מיליוני אנשים עוברים בדיקות דנא באמצעות דגימת רוק פשוטה, שלה ערך עצום לחקר מחלות ותרופות. החברה מעוניינת לתת תמריץ כלכלי לנבדקים לשתף בתוצאותיהם, והחל מהרבעון הראשון של 2018 הם יוכלו לקבל לונה קוין בתמורה לכך.

מהנדסים מגוגל, אובר ופייסבוק הקימו סטארט-אפ לשוק השכירות לטווח קצר המתבסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין. אפליקציית Beenest תציע חוזים חכמים ותשלום ישיר בין האורח למארח כמעט ללא עמלה. לחוזים החכמים יהיה ניתן לגשת דרך אפליקציות קיימות כמו אייר בי אן בי. שלב המכירה המוקדמת של ה-ICO למטבע המבוזר של החברה, בי טוקן, גייס 5 מיליון דולר תוך 3 דקות.

הסטארט-אפ DigitalTown השיק מטבע בשם CityShares שמעודד את תושבי אוסטין, טקסס להשקיע בכלכלה המקומית. החברה הקימה אתר שמרכז פעולות כמו הזמנת משלוחי אוכל וקנייה מאומנים מקומיים על ידי שימוש במטבע במטרה ליצור ערוץ תשלום ישיר בין העסקים לבין הלקוחות.

דרך לא קונבנציונלית נוספת לשימוש במטבעות דיגיטליים מובלת על ידי מדינות מסוימות. נשיא ונצואלה, ניקולס מדורו, מקדם הנפקת 100 מיליון מטבעות בשווי 6 מיליארד דולר של מטבע מבוזר בשם פטרו, בניסיון להתחמק מהסנקציות שהמערב כפה על המדינה. כל מטבע יגובה באמצעות חבית של עתודות נפט. האם זה יצליח? המומחים ספקנים מאוד. גם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוקל לפי דיווחים להנפיק מטבע דיגיטלי - קריפטו-רובל כדי להתחמק מסנקציות. בורסת הבלוקצ'יין שנמצאת בגיברלטר, שנחשבת לאחד המרכזים הפיננסיים הגדולים בעולם להנפקות ICO, מתכננת לגייס 6 מיליון דולר במכירת עד 60 מיליון rock tockens - מטבע מבוזר משלה. החברה גייסה כבר 21 מיליון דולר תמורת 210 מיליון אסימונים במכירה פרטית מוקדמת בדצמבר.

 

המתקמבקות - קודאק מחפשת מודל

בשבוע שעבר חברת הצילום בת ה-130 קודאק שערך מנייתה היה כ-3.10 דולר הודיעה על ייצור מטבע בשם "קודאקוין" וערך מנייתה עלה ב-345%. ה-ICO ייפתח ב-31 בינואר. החברה תשיק גם פלטפורמת בלוקצ'יין בשם "קודאקוואן" לניהול זכויות יוצרים בה צלמים יוכלו לרשום תמונות ולקבל עליהן תשלום באמצעות המטבע ואף תאתר תמונות שנעשה בהן שימוש ללא רישיון ותשלם לצלמים עבורן. הקונספט מורכב ולא בטוח שיצליח. לא ברור איך קודאק תרוויח כסף מהרעיון ואם צלמים יסכימו לקבל תשלום במטבע דיגיטלי. בנוסף החברה הודיעה שתחכיר כורי ביטקוין בשם "KashMiner". לקוחות ישלמו 3,400 דולר מראש, ויקבלו חצי ממה שהמכונות ייצרו בשנתיים שאחרי התשלום.

חברת Western Union להעברת כספים ושירותי תשלום טיפסה החודש ב-6.1% ביום בו דיווח אתר בשם "ריפל ניוז" על קשר בינה לבין המטבע הדיגיטלי ריפל. זו העלייה הגדולה ביותר שרשמה מניית החברה מאז 2015.

הטרמפיסטיות - הספקולנטים חוגגים

לא מעט חברות ללא קשר אמיתי לבלוקצ'יין מנסות לרכב על הגל. המקרה המפורסם ביותר כנראה הוא של חברת "Long Island Iced Tea" ששינתה את שמה בצדמבר ל-"Long Blockchain" וחוותה עלייה של 400% בערך המנייה. החברה תכננה למכור מעל 1.6 מיליון מניות כדי לגייס 8.4 מיליון דולר לקניית 10,000 מכונות לכריית ביטקוין (עם עודף של 5.69 מיליון דולר שלא הסבירה מה תכניותיה לגביו) אך לאחרונה חזרה בה ואמרה שהיא עדיין מתכננת לקנות את המכונות, אך אינה יכולה להתחייב שתוכל לממן אותן.

חברה בריטית בשם Online PLC שינתה את שמה ל-Online Blockchain ומניותיה קפצו ב-394%, העלייה היומית הגדולה ביותר שלה מאז הנפקתה ב-1996. החברה טענה בצורה מעורפלת שהיא עוסקת בתחום הבלוקצ'יין והמטבעות הדיגיטלים ושינוי השם בא לשקף את הישגיה.

חברת UBI Blockchain, לשעבר JE energy מהונג קונג, שינתה את שמה עוד ב-2016 ומנייתה זינקה ב-900% בדצמבר האחרון עד ה-SEC, הרגולטור האמריקאי, עצר את המסחר בה בשל "פעילות שוק חריגה" וחשש שאינה מדייקת במידע שהיא מספקת למשקיעים. שווי השוק של החברה עלה על 800 מיליון דולר למרות שלא פרסמה את הכנסותיה ושמספר הטלפון שלה היה מנותק. היא הצהירה שמטרתה להשתמש בבלוקצ'יין על מנת לאפשר את איתור המקור של מוצרי מזון ותרופות.

הסטארט-אפ block.one גייס מעל 700 מיליון דולר ב-ICO הגדול עד היום. לו אמנם יש מטבע מבוזר - EOS - אך הוא הצהירה באופן גלוי שאין לו מטרה. שווי השוק של החברה עומד על 4.5 מיליארד דולר. החברה רשומה באיי קיימן ואין לה משרד מרכזי ובכוונתה להמשיך את ה-ICO עד יוני כדי לגייס מיליארד דולר לפחות.

ויש טרמפיסטים שאפילו לא ידעו שהם כאלה. ה-Dogecoin שנוצר ב-2014 כפארודיה על מטבעות דיגיטליים בהשראת המים האינטרנטי המפורסם Doge הגיע בסוף השבוע הקודם לשווי מוערך של מעל 2 מיליארד דולר ומחיר המטבע עלה בכ-800% מתחילת דצמבר. יוצרו, ג'קסון פאלמר, לא שמח מהעלייה הזו, אלא דווקא הביע דאגה ומתח ביקורת על מצב המסחר בקריפטו שעולה מן מהמקרה.

הישראליות - היהלומנים מצטרפים

הסטארט-אפ הישראלי Colu יצא ב-ICO למטבע CLN במטרה לגייס 50 מיליון דולר. החברה גייסה בין היתר 14.5 מיליון דולר מקבוצת ההשקעות IDB - כשחצי מההשקעה במניות וחצי באסימונים של המטבע החדש. החברה מייצרת נכון להיום מטבעות מקומיים בתל-אביב, חיפה, ליברפול ולונדון הצמודים לשקל ולליש"ט במטרה לעודד קנייה בעסקים מקומיים. לפי החברה אלף בתי עסק משתמשים במטבעות ונעשות 50 אלף עסקאות בחודש בארץ. המטבע החדש ייוצר על גבי רשת אתריום. בין היתר הוא יציע שירותים לבנקים כגון המרת מטבעות, תשלומים ושירותי הלוואות.

מנכ"ל בורסת היהלומים הישראלית אלי אבידר הצהיר בשבוע שעבר במהלך דיון בכנסת בנושא מטבעות מבוזרים, על כוונת הבורסה להנפיק מטבע דיגיטלי שיגובה ב-25% ברכישות יהלומים בשוק והתנודתיות שלו תהיה מבוססת על אינדקס של שוק היהלומים. הוא אמר כי המטבע יבטל את הצורך לעשות שימוש בכסף מזומן.

חברת סירין לאבס של משה חוגג גייסה בחודש שעבר כ-157 מיליון דולר בהנפקת ICO למטבע SRN, כך לפי הצהרת החברה.

עוד כתבות

עמירם שחר / צילום: Upwind

לפני פחות משנה הסטראט־אפ הישראלי הזה נמכר. עכשיו הוא עומד להיסגר

כשנה לאחר שפלקסרה רכשה מ־NetApp את חברת הענן הישראלית ספוט, שנמכרה במקור ב־450 מיליון דולר, החברה האמריקאית מחליטה לסגור את פעילות הסטארט־אפ בארץ ● העובדים המקומיים פוטרו, והפיצויים הוענקו לפי ותק

אמיר טייג / צילום: פרטי

המשקיע שעבר למדריד ויצא לפנסיה מוקדמת בזכות רכישת דירות

החיים האינטנסיביים בישראל וסקרנות הובילו עיתונאי ואדריכלית לעזוב את ישראל לטובת ספרד - לאחר שהחלו להשקיע בה בנדל"ן מניב ● כעת הם מחזיקים במדריד מספר דירות, חלקן להשכרה לטווח קצר וחלקן לטווח הארוך

BitMine, שבין משקיעיה גם פיטר ת'יל, צנחה 35% בחודש האחרון / צילום: Reuters, IMAGO/Hanno Bode

סוגרים פוזיציות "מתחת למים": העסקאות הממונפות בקריפטו הפכו לבור הפסדים

הנפילות לאחרונה בשוק מטבעות הקריפטו בהובלת הביטקוין, חשפו את ריבוי ההימורים המסוכנים המוצעים כיום למשקיעים הפרטיים על ידי וול סטריט וחברות התחום ● "השבועיים האחרונים היו קשים מאוד עבור רבים", כשסך הסגירות של פוזיציות בבורסות קריפטו זינקו לשיא חדש

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שהציגה זינוק של מעל 40% ברווח הנקי, וזו שהעלתה תחזית

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● עלבד דיווחה על זינוק של 42% ברווח הנקי ● ריט 1 הודיעה על עלייה של 8% ב-NOI והעלתה את תחזיתה ל-2025 ● וחילן דיווחה על עלייה של כ-14% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ● אלוט עקפה את תחזית הרווח של האנליסטים בפער, והמניה מזנקת

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

10,000 מ"ר בראשון לציון: קבוצת פוקס במשא ומתן לפתיחת חנות ג'מבו נוספת

קבוצת פוקס במגעים לשכירת שטח בהיקף 10,000 מ"ר לצורך פתיחת חנות ג'מבו ● מינהל הבטיחות מקדם חובת הפסקת של 15 דקות בכל שעה עבור עובדי סלילת כבישים ● ארכימדס ומנורה יעמידו מימון בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל להתחדשות עירונית בפ"ת ● וגם: הרפורמות החדשות שיקצרו את הליך הרישוי ● חדשות השבוע בנדל"ן

משרדי פאלו אלטו במגדל אלון 1, ת''א / צילום: טלי בוגדנובסקי

פאלו אלטו הציגה ירידה ברווח הנקי, והודיעה על רכישה חדשה בגובה מעל 3 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר דיווחה על צמיחה דו‏־ספרתית בהכנסות, אך הרווח הנקי ירד לעומת הרבעון המקביל, והמניה נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ● לצד הדוחות, פאלו אלטו הודיעה על רכישת חברת אבטחת המידע Chronosphere תמורת 3.35 מיליארד דולר

התחדשות עירונית בירושלים. משהו נסדק / צילום: Shutterstock

1,450 דירות ב-3 מיליון שקל בסה"כ: העסקה שחושפת את מצבו של הענף

בשנים האחרונות, למעלה מאלף יזמים רכבו על טרנד ההתחדשות העירונית, כשהפיתוי הכלכלי ברור ● החברות רצו לבורסה וביצעו שלל רכישות, אבל כש–1,450 "דירות לשיווק" עולות 3 מיליון שקל, די ברור שמשהו כבר לא עובד

מימין: שרונה ודורון בלוגולובסקי, אסף פז, יינות של ויתקין / צילום: בועז לביא ושני צדיקריו

היקב האיכותי שעובר מתחת לרדאר: ויתקין הצליח להוציא יין מצוין אפילו מהכרמים של יין קידוש

שני גיסים שחלקו חיבה עמוקה ליין ולחקלאות החליטו ללכת בעקבות החלום ● יקב ויתקין שהקימו לא נולד כהעתק של מודלים זרים, אלא כיקב מקורי שמעמיק בשאלת הזהות של היין הישראלי

המעבר הגדול של צה''ל לדרום / איור: גיל ג'יבלי

צה"ל מתחיל להעביר את אגפי המודיעין והתקשוב לנגב, ללא פתרונות תחבורה או דיור

18 שנה לאחר החלטת הממשלה, המעבר של אגפי המודיעין והתקשוב לנגב יתחיל בהדרגה בחודש הבא ● במסגרתו, אלפי חיילים ואנשי קבע יחלו לשרת בדרום, ומאות דונם במרכז יפונו לטובת מסחר ומגורים ● אלא שהתקציבים לפתרונות תחבורתיים ולדיור נותרו על הנייר או טרם יושמו בשטח, ובדרום מזהירים: אנו רחוקים מלהיות מוכנים

אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו פרסום ברשתות החברתיות, 07.11.25 / צילום: שלומי יוסף

לא מתגייסים, לא מצביעים? זה הלקח מהניסיון העולמי

בצרפת ובגרמניה אוסרים הצבעה בצו בית משפט, בנורווגיה ובאוסטרליה הזכות נשללת ממורשעים בבגידה ● מספר מדינות מגבילות משמעותית את זכות ההצבעה, וגם גופים בינלאומיים הכירו באפשרות הזאת ● אבל ההצעה של לפיד וליברמן הולכת הרבה יותר רחוק

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג

רפי סער, ראש עיריית כפ''ס / צילום: יח''צ

כפר סבא במאבק מול הותמ"ל על עתודת הקרקע האחרונה: "פיגוע תכנוני"

עיריית כפר סבא מתנגדת לתוכנית של הותמ"ל בצפון העיר, שתכלול יותר מ-14 אלף יחידות דיור על פני 1,367 דונם ● "אתם מביאים מצגת מנותקת לחלוטין מהעיר", טען ראש העיר רפי סער, "בלי פתרון תחבורתי, בלי מט"ש ובלי שטחי ציבור. כמו גבינה צהובה מלאה חורים"

לירון עזריאלנט ודניאל רודיטי / צילום: Nir Slakman

בהיקף של 70 מיליון דולר: מירון קפיטל משיקה קרן השקעות שלישית

לאחר ששתי הקרנות הראשונות של מירון קפיטל גייסו יחד 100 מיליון דולר, קרן ההון סיכון משיקה היום (ה') את הקרן השלישית שלה, בהיקף של 70 מיליון דולר ● במקביל, גיל שי, יזם בעברו ואנג'ל פעיל בזרת הטק, מצטרף לקרן כשותף מנהל

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה הערב בירידות ומסכמת שבוע שלילי

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ו-2.2% השבוע ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק בלטו השבוע לרעה ● מניית נייס השילה כרבע משוויה השבוע ● בלטו השבוע מניות נאייקס, בי קומיוניקיישנס ומבטח שמיר ● מניות האנרגיה ירדו בחדות ● פרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

דוחות התעשייה האווירית: צמיחה בכל היבשות, שיאים חדשים

דוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית מצביעים על צבר ההזמנות הגדול ביותר אי פעם - 26.5 מיליארד דולר ● סך כל ההכנסות צמחו ב-18%, כאשר שליש מהן הגיעו מישראל ● תזרים המזומנים, לעומת זאת, היה שלילי

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מציגים הצעה למס חדש על הבנקים: כך הוא יעבוד

צוות משותף של משרד האוצר ובנק ישראל, לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים, פירסם היום את מסקנותיו להערות הציבור ● החלופה המומלצת היא למס רווח דיפרנציאלי על רווחים של הבנקים העולים על 50%, בהשוואה לממוצע הרווחיות שלהם בשנים בהן סביבת הריבית הייתה נמוכה

LeapMotor C10 פלאג־אין / צילום: יח''צ

הפלאג-אין הסינית החדשה מרווחת ומתומחרת היטב, אבל יש מקום לשיפור

לגרסת הפלאג־אין החדשה של הקרוס־אובר הסיני יש עדיין מה לשפר באגף התוכנה, אבל היא משלבת תא נוסעים מרווח ומאובזר היטב ביחד עם יכולת שיוט חסכונית למרחקים ארוכים