גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגן של רפי עמית: קמטק נעלה את המסחר בניו-יורק

וגם: איך אורי לוין, מייסד Waze, מציל לאנשים את חיי הנישואים?

רפי עמית  קמטק / צילום: Nasdaq Stock Market
רפי עמית קמטק / צילום: Nasdaq Stock Market

קמטק נעלה את המסחר בניו-יורק

את יום המסחר בנאסד"ק נעלה אמש (ג') הנהלת חברת קמטק. זאת, לכבוד 18 שנות פעילות מאז רישום החברה למסחר בבורסה בניו-יורק. לאחר רגע הנעילה המסורתי קיבל רפי עמית, מנכ"ל החברה, מגן מיוחד לתיעוד האירוע.

נאספו על הפודיום: אהוד אייזנשטיין, מנהל פעילות בנק ההשקעות נידהם בישראל (שעורכת בימים אלה כנס חברות טכנולוגיה בני-יורק); סלומון קמלודין B. Riley; קני גרין, מנכ"ל משותף GK IR; רפי עמית, מנכ"ל קמטק; משה אייזנברג, סמנכ"ל הכספים בקמטק; אהוד הלפט מנכ"ל משותף GK IR לין הורנשטיין; דרקסל המילטון' ומייק פרנק מ-B. Riley.

קמטק, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות לשיפור וייעול תעשיית המוליכים למחצה, נסחרת בנאסד"ק ובתל-אביב, לפי שווי של 236 מיליון דולר. מניית החברה הכפילה את מחירה בשנה האחרונה.

רפי עמית  קמטק / צילום: Nasdaq Stock Market

בעלי המאה ובעלי הדעה

וגם: כיצד הכלכלה תורמת לזוגיות?

מועדון ה-100 של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל-אביב ערך השבוע את המפגש השלישי שלו, כשהפעם התארח בו פרופ' וילם בויטר, הכלכלן הראשי של סיטיגרופ העולמית. בויטר סיפק תחזית כלכלית וציין כי "חלק ניכר מהמומנטום בצמיחה הגלובלית הוא תופעה מחזורית ולא קבועה, ויתכן שבשנת 2019 נתחיל לראות תיקון של הגל המאוד חיובי הקיים כיום במחזור הכלכלי.

פרופ' ליאו ליידרמן, מבית הספר לכלכלה באוניברסיטה והכלכלן הראשי של בנק הפועלים, הציג במפגש עמדה מעט שונה והדגיש שמה שמשפיע כעת על השווקים הפיננסים, זו הריבית האפסית של הבנקים המרכזיים והזרמת הנזילות המסיבית. לדעתו, לא רואים באופק תיקון משמעותי בריביות, פרט לשתיים-שלוש העלאות ריבית בארה"ב, וסביר להניח שהתנופה תימשך". באופן בלתי נמנע, התייחס בויטר גם לביטקוין ואמר שהוא צופה שהמטבעות הווירטואלים הפירטיים ייעלמו ויוחלפו על-ידי טבעות אלקטרוניים (e-currency), שיונפקו בעתיד על-ידי הבנקים המרכזיים.

ליידרמן אף שאל את בויטר, הנשוי לכלכלנית פרופ' אן סיברט איך זה להיות נשוי לכלכלנית. בויטר השיב שלמזלו הכלכלה היא התחביב העיקרי שלו, כך שהוא נהנה לשוחח איתה על נושאים כלכליים. במארחים: פרופ' יוסף קלפטר, נשיא האוניברסיטה; פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה העומד בראש הפורום יחד עם זוהר זיסאפל, יזם, מייסד קבוצת רד בינת ובוגר הפקולטה בעצמו; וד"ר יניב שני מהפקולטה.

באורחים: צחי וייספלד, מנהל הפעילות הגלובלית של מיקרוסופט בתחום הסטארט-אפים, שהיום נודע כי הוא עוזב את התפקיד אך נשאר בחברה; אלפרד אקירוב, בעל השליטה באלרוב; אשת העסקים והיזמת רעיה שטראוס; אמנון נויבך, יו"ר הבורסה לני"ע; ניל קורני, מנכ"ל סיטי ישראל; עמיקם כהן, לשעבר יו"ר אל על; גיל שרון, יו"ר גולן טלקום; רוית ברניב, לשעבר יו"רית שיכון ובינוי; רו"ח יוסי פלוס, מנהל PwC; רון פאינרו, מנכ"ל לאומי קארד; דרור גד, ריט1; גבי ואתי רוטר, מנכ"לים משותפים ובעלי קסטרו; דני גולדשטיין; יואב שלוש, מבכירי תעשיית ההייטק בישראל; פרופ' יוסי גרוס; רו"ח דגנית פלטי; רו"ח רונן בראל; עו"ד מיה ליקוורניק; ליאון רקנאטי; ואחרים.

יוסי פלוס רון פאיינרו ודרור גד / / צילום: ישרטאל הדרי

משווקים את אנשי השיווק

וגם: הדרך שבה אורי לוין, מייסד Waze, מציל לאנשים את חיי הנישואים

כנס איגוד השיווק הישראלי 2018, נערך אתמול בגני התערוכה בתל-אביב, כשהפעם הוא עמד בסימן ה-Game changers, דהיינו החידושים הקיימים והטכנולוגיות שעוד ישנו את עולם השיווק. את הכנס פתחו תלמה בירו, מנכ"לית האיגוד, ואורי לוין, מייסד Waze, שנתן לנוכחים המלצה להתאהב תמיד בבעיה ולא בפתרון. עוד סיפר לוין על מישהו שאמר לו פעם שהוא חייב לו את חיי הנישואים שלו, מכיוון שאשתו הפסיקה לריב איתו בנסיעות בחו"ל, הודות לשימוש באפליקציה.

בהמשך הוכתרו במקום אנשי השנה של איגוד השיווק, כשהבחירה השנה הייתה פחות שגרתית וזכתה לתמיכת הקהל - הפעם נבחרו היוטיוברים הצעירים, מי שהפכו לכוכבים החדשים והמשפיעים ביותר על בני הנוער בישראל.

עוד דיברו, התמנגלו ושיווקו את השיווק: ד"ר שמואל חרל"פ, יו"ר קבוצת כלמוביל; קרן אלעזרי, חוקרת סייבר באוניברסיטת תל-אביב; אביגיל פוזנר, ראש מחלקת תכנון ואסטרטגיה בגוגל; אילן שילוח, יו"ר מקאן תל-אביב; גליה שגיא, מנהלת איגוד תעשיות המזון; ליאת לביא, מנהל תקשורת שיווק קונצרנית ביוניליבר ועוד. פוזנר סיפרה לנוכחים שאביה ששמח על הגעתה לישראל, תהה אם היא תקיים את ההרצאה בעברית. היא השיבה שלצערה העברית שלה לא טובה מספיק להרצאה, אבל הבטיחה להמשיך, להתאמן ולהשתפר.

קרן אלעזרי ותלמה בירו/ צילום: אבשלום ששוני

עוד כתבות

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; ה-S&P 500 עלה לשיא חדש

ה-S&P 500 עלה בכ-0.4% ● ענקית ביטוחי הבריאות יונייטד הלת' צללה בכ-20%, יחד עם יתר מניות הסקטור ● המשקיעים בוחנים את הסכם הסחר החופשי עליו הודיעו הודו והאיחוד האירופי ● מניות יצרניות הרכבים בדרום קוריאה ירדו ● מדד הדולר צלל לשפל של ארבע שנים ● ביוליוס בר מעריכים כי למרות גורמי סיכון, התשואות הגלובליות נותרו יציבות

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

תכנית המתאר לצפון מערב העיר ת''א / 3700 - אבן גבירול / הדמיה: יח''צ

בשורת התשתיות מחלחלת גם לנדל"ן: תוכניות הענק שמתקדמות לאישור סופי

הקפיצה הצפויה בשימוש בתחבורה ציבורית, בעקבות מהפכת המטרו והרכבות הקלות, צפויה לקדם גם פיתוח נדל"ני מואץ במתחמי ענק חדשים בלב גוש דן ● לקראת כנס התשתיות, בדקנו אילו תוכניות נמצאות בשלבי תכנון מתקדמים, מה הן מציעות, ואיך הן ישנו את סביבתן?

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב–לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בקריאה ראשונה: הכנסת תצביע הערב על אישור תקציב המדינה

הצעת התקציב וחוק ההסדרים יעלו הערב להצעה בקריאה ראשונה בכנסת ● ההערכות הן שלמפלגות הקואליציה יהיה הרוב הדרוש ● השלב הבא טרם האישור הסופי: הכרעה אילו רפורמות יישארו בפנים, ואילו יפוצלו

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-190 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

אור ליביס, סמנכ''ל כלכלה במשרד התחבורה ואורי סירקיס, מנכ''ל ישראייר / צילום: כדיה לוי

הזדמנות או תחרות לא הוגנת? בעד ונגד הקמת בסיס וויזאייר בנתב"ג

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, דנו בשאלה האם הקמת בסיס קבוע של וויזאייר בנתב"ג תוביל לתחרות אמיתית ולהוזלת מחירים, או שמא מדובר במהלך שיפגע בחברות התעופה הישראליות ויעמיק עיוותים רגולטוריים ● בדיון התעמתו אור ליביס, סמנכ״ל כלכלה במשרד התחבורה, ומנכ"ל ישראייר אורי סירקיס, על עתיד השמיים הפתוחים בישראל

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

בצל היחלשות הדולר והמתח מול טראמפ: הפד צפוי לעצור את הפחתת הריבית

בעקבות מדדי מחירים שמעידים על אינפלציה רוחבית, הפד צפוי להפסיק הפעם עם רצף הורדות הריבית שלו ● ברקע, היחסים המתוחים בין נשיא ארה"ב ליו"ר הבנק המרכזי והדולר שממשיך לאבד גובה

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ''ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "נדרשת הכפלת ההשקעה בתשתיות בעשור הקרוב"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, ציין בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי מלאי התשתיות בישראל נמוך ביחס למדינות מפותחות, וכי הגידול המהיר באוכלוסייה מחייב האצה בהשקעות

מימין: נוחיק סמל, מנכ''ל סוני סמיקונדקטור ישראל, דדי ילין, מנהל מרכז הפיתוח בישראל של ARM / צילומים: מארק נומדר, יח''צ

50 עובדים בבת אחת: ענקית השבבים שניצלה את סגירת סוני בישראל

לגלובס נודע כי חלק מעובדי סוני בישראל נקלטו בחברת ארם שבשליטת סופטבנק, המגבירה את מאמצי הגיוס שלה בארץ ● זאת לאחר שהראשונה החלה בנסיגה מפעילות המו"פ שלה בישראל

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3%●  המניה מזנקת היום בוול סטריט

יגאל לנדאו, מנכ''ל רציו אנרגיות / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל רציו: "המדינה מקבלת 10 מיליארד שקל בשנה מהגז - בלי שהשקיעה אגורה"

מנכ"ל רציו, יגאל לנדאו, שוחח בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על הסכם הגז החדש עם מצרים ועל הרחבת מאגר לוויתן ● הוא הדגיש את החשיבות הגאופוליטית של ההשקעה בהרחבת לוויתן: "ישראל כבר היום מספקת קרוב ל-15% מצריכת הגז של מצרים, וזה יגדל למעל 20% מרגע שהאספקה של ההרחבה תתחיל"