גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגן של רפי עמית: קמטק נעלה את המסחר בניו-יורק

וגם: איך אורי לוין, מייסד Waze, מציל לאנשים את חיי הנישואים?

רפי עמית  קמטק / צילום: Nasdaq Stock Market
רפי עמית קמטק / צילום: Nasdaq Stock Market

קמטק נעלה את המסחר בניו-יורק

את יום המסחר בנאסד"ק נעלה אמש (ג') הנהלת חברת קמטק. זאת, לכבוד 18 שנות פעילות מאז רישום החברה למסחר בבורסה בניו-יורק. לאחר רגע הנעילה המסורתי קיבל רפי עמית, מנכ"ל החברה, מגן מיוחד לתיעוד האירוע.

נאספו על הפודיום: אהוד אייזנשטיין, מנהל פעילות בנק ההשקעות נידהם בישראל (שעורכת בימים אלה כנס חברות טכנולוגיה בני-יורק); סלומון קמלודין B. Riley; קני גרין, מנכ"ל משותף GK IR; רפי עמית, מנכ"ל קמטק; משה אייזנברג, סמנכ"ל הכספים בקמטק; אהוד הלפט מנכ"ל משותף GK IR לין הורנשטיין; דרקסל המילטון' ומייק פרנק מ-B. Riley.

קמטק, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות לשיפור וייעול תעשיית המוליכים למחצה, נסחרת בנאסד"ק ובתל-אביב, לפי שווי של 236 מיליון דולר. מניית החברה הכפילה את מחירה בשנה האחרונה.

רפי עמית  קמטק / צילום: Nasdaq Stock Market

בעלי המאה ובעלי הדעה

וגם: כיצד הכלכלה תורמת לזוגיות?

מועדון ה-100 של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל-אביב ערך השבוע את המפגש השלישי שלו, כשהפעם התארח בו פרופ' וילם בויטר, הכלכלן הראשי של סיטיגרופ העולמית. בויטר סיפק תחזית כלכלית וציין כי "חלק ניכר מהמומנטום בצמיחה הגלובלית הוא תופעה מחזורית ולא קבועה, ויתכן שבשנת 2019 נתחיל לראות תיקון של הגל המאוד חיובי הקיים כיום במחזור הכלכלי.

פרופ' ליאו ליידרמן, מבית הספר לכלכלה באוניברסיטה והכלכלן הראשי של בנק הפועלים, הציג במפגש עמדה מעט שונה והדגיש שמה שמשפיע כעת על השווקים הפיננסים, זו הריבית האפסית של הבנקים המרכזיים והזרמת הנזילות המסיבית. לדעתו, לא רואים באופק תיקון משמעותי בריביות, פרט לשתיים-שלוש העלאות ריבית בארה"ב, וסביר להניח שהתנופה תימשך". באופן בלתי נמנע, התייחס בויטר גם לביטקוין ואמר שהוא צופה שהמטבעות הווירטואלים הפירטיים ייעלמו ויוחלפו על-ידי טבעות אלקטרוניים (e-currency), שיונפקו בעתיד על-ידי הבנקים המרכזיים.

ליידרמן אף שאל את בויטר, הנשוי לכלכלנית פרופ' אן סיברט איך זה להיות נשוי לכלכלנית. בויטר השיב שלמזלו הכלכלה היא התחביב העיקרי שלו, כך שהוא נהנה לשוחח איתה על נושאים כלכליים. במארחים: פרופ' יוסף קלפטר, נשיא האוניברסיטה; פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה העומד בראש הפורום יחד עם זוהר זיסאפל, יזם, מייסד קבוצת רד בינת ובוגר הפקולטה בעצמו; וד"ר יניב שני מהפקולטה.

באורחים: צחי וייספלד, מנהל הפעילות הגלובלית של מיקרוסופט בתחום הסטארט-אפים, שהיום נודע כי הוא עוזב את התפקיד אך נשאר בחברה; אלפרד אקירוב, בעל השליטה באלרוב; אשת העסקים והיזמת רעיה שטראוס; אמנון נויבך, יו"ר הבורסה לני"ע; ניל קורני, מנכ"ל סיטי ישראל; עמיקם כהן, לשעבר יו"ר אל על; גיל שרון, יו"ר גולן טלקום; רוית ברניב, לשעבר יו"רית שיכון ובינוי; רו"ח יוסי פלוס, מנהל PwC; רון פאינרו, מנכ"ל לאומי קארד; דרור גד, ריט1; גבי ואתי רוטר, מנכ"לים משותפים ובעלי קסטרו; דני גולדשטיין; יואב שלוש, מבכירי תעשיית ההייטק בישראל; פרופ' יוסי גרוס; רו"ח דגנית פלטי; רו"ח רונן בראל; עו"ד מיה ליקוורניק; ליאון רקנאטי; ואחרים.

יוסי פלוס רון פאיינרו ודרור גד / / צילום: ישרטאל הדרי

משווקים את אנשי השיווק

וגם: הדרך שבה אורי לוין, מייסד Waze, מציל לאנשים את חיי הנישואים

כנס איגוד השיווק הישראלי 2018, נערך אתמול בגני התערוכה בתל-אביב, כשהפעם הוא עמד בסימן ה-Game changers, דהיינו החידושים הקיימים והטכנולוגיות שעוד ישנו את עולם השיווק. את הכנס פתחו תלמה בירו, מנכ"לית האיגוד, ואורי לוין, מייסד Waze, שנתן לנוכחים המלצה להתאהב תמיד בבעיה ולא בפתרון. עוד סיפר לוין על מישהו שאמר לו פעם שהוא חייב לו את חיי הנישואים שלו, מכיוון שאשתו הפסיקה לריב איתו בנסיעות בחו"ל, הודות לשימוש באפליקציה.

בהמשך הוכתרו במקום אנשי השנה של איגוד השיווק, כשהבחירה השנה הייתה פחות שגרתית וזכתה לתמיכת הקהל - הפעם נבחרו היוטיוברים הצעירים, מי שהפכו לכוכבים החדשים והמשפיעים ביותר על בני הנוער בישראל.

עוד דיברו, התמנגלו ושיווקו את השיווק: ד"ר שמואל חרל"פ, יו"ר קבוצת כלמוביל; קרן אלעזרי, חוקרת סייבר באוניברסיטת תל-אביב; אביגיל פוזנר, ראש מחלקת תכנון ואסטרטגיה בגוגל; אילן שילוח, יו"ר מקאן תל-אביב; גליה שגיא, מנהלת איגוד תעשיות המזון; ליאת לביא, מנהל תקשורת שיווק קונצרנית ביוניליבר ועוד. פוזנר סיפרה לנוכחים שאביה ששמח על הגעתה לישראל, תהה אם היא תקיים את ההרצאה בעברית. היא השיבה שלצערה העברית שלה לא טובה מספיק להרצאה, אבל הבטיחה להמשיך, להתאמן ולהשתפר.

קרן אלעזרי ותלמה בירו/ צילום: אבשלום ששוני

עוד כתבות

אלוף במיל' אלי שרביט / צילום: ישראל הדרי

חברה ביטחונית נוספת בדרך לת"א: רפאל רוצה להנפיק חברה בת בשווי של רבע מיליארד שקל

המועמדת להנפקה: חברת ההגנה התת-ימית DSIT אותה רכשה רפאל לפני עשור לפי שווי של 15 מיליון דולר בלבד ● נשיא החברה הוא האלוף במיל' אלי שרביט, מפקד חיל הים לשעבר, שהיה מועמד לתפקיד ראש השב"כ, אך מינויו בוטל

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

הבכיר שמזהיר: הסיבות להתרחק מהסקטור הלוהט שטס ב-370%

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך שמבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?

קניות באינטרנט. תקרת הפטור ממע''מ תוכפל / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יוכפל: מה עומד להשתנות כבר מחר, ומי ייפגע בדרך?

מחר צפוי להיכנס לתוקף צו שמכפיל את תקרת הפטור ממע"מ, מכס ומס קנייה על חבילות ביבוא אישי, מ־75 דולר ל־150 דולר ● למה הקמעונאים נאבקים במהלך, האם זה באמת יוריד את יוקר המחיה, ומה קורה בעולם? ● גלובס עושה סדר

רה''מ לשעבר נפתלי בנט / צילום: יואב דודקביץ , ידיעות אחרונות

על רקע פרשת קטארגייט, בנט תקף את נתניהו

בנט פנה לשב"כ ולמשטרה: "חובתכם למצות את החקירה עד תום" ●  סגנו של ראש השב"כ פורש מתפקידו - בגלל חילוקי דעות קשים עם זיני ● במערכת הביטחון העלו חשש: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-65 חברות תעופה חוזרת לארץ: מה זה יעשה למחירי הטיסות?

חזרת חברות התעופה הזרות והגברת התדירויות בקווים מבוקשים יוצרות תחרות מחודשת לקראת החג ● חלק מהמחירים כבר בירידה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אך ביעדים אחרים ההיצע עדיין מוגבל ● דחיית החופשה לשבוע שאחרי פסח עשויה לחסוך עשרות אחוזים

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה: איילון מובילה מתחילת השנה ומיטב ב-3 שנים בפוליסות החיסכון ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

מלון נורדוי בנחלת בנימין / צילום: גלית חתן

פתאל חנך מלון בן 22 חדרים בת"א: "זה אותו מאמץ עם 5% מהכסף"

מלון נורדוי בתל אביב נפתח לאחר שנה של שיפוצים ושימור מחמיר, בהשקעה של כ–66.5 מיליון שקל שביצעה קבוצת פתאל ● שורד השבי שגיא דקל חן ייקח חלק במהלך של בנק מזרחי טפחות, לצד הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם, כך נודע לגלובס ● וגם: אליעזר (צ'ייני) מרום מונה ליו"ר סמארטי א.א.ר טכנולוגיות ● אירועים ומינויים

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם: ארמיס הישראלית נמכרת

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס הישראלית ב-7.75 מיליארד דולר במזומן ● זוהי עסקת ההייטק הרביעית בגודלה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בעליות; דוראל השלימה עלייה של 13% מתחילת השבוע

השקל מתחזק ונסחר ב-3.19 שקלים, שפל של כ-4 שנים ● משרד האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

לארי אליסון / צילום: ap, Eric Risberg

המיליארדר מול נטפליקס: המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך

פרמאונט מעלה את רמת הוודאות סביב הצעתה לרכישת וורנר ברדרס באמצעות ערבות אישית של לארי אליסון בהיקף של 40.4 מיליארד דולר ● במקביל, נטפליקס מחזקת את חבילת המימון וממשיכה להיתפס כהצעה הבטוחה יותר בעיני הנהלת וורנר

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

מענק של עד 20 אלף שקל: תוכנית הפרישה מרצון של i24NEWS נחשפת

בהנהלת i24NEWS מציעים תוכנית פרישה מרצון לעובדים ● עובדים בעלי ותק של בין ארבעה חודשים לשנה יקבלו 10,000 שקל אם יחליטו לפרוש; עובדים בעלי ותק של מעל לשנתיים יקבלו 20 אלף שקל ● בוועד העובדים ציינו כי "למרות שמדובר בפעולה מאוד לא טבעית בעבורנו, אנו מציעים לכם לשקול בחיוב אופציה להיעתר להצעת ההנהלה"

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

לקראת החגים: יום רביעי ברצף של עליות בוול סטריט

הממדים המרכזיים בוול סטריט רושמים עליות קלות, אך נפח המסחר נמוך - לקראת היציאה לחופש ● הפתעה לטובה בצמיחה בארה"ב: הקצב השנתי עלה ל-4.3% ברבעון השלישי ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו" • המדד שעקף את מדדי וול סטריט, ובשוק צופים לו אפסייד נוסף ב-2006

השינויים שצפויים בענף החיסכון ב־2026 / צילום: Shutterstock

מקופות הגמל למדרגות המס: השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב־2026

תקרת ההפקדה לגמל להשקעה תעלה, "חיסכון לכל ילד" ייצא מהקפאה והפטור ממס על הקצבאות לפנסיה יגדל מעט ● הבשורה הרעה: דמי הניהול בחלק מקרנות הנאמנות עשויים לעלות ● כל מה שצריך לדעת לקראת 2026

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר מתחת ל-3.2 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר יומיים רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

בממשלה הצביעו בעד סגירת תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל. מה צפוי עכשיו?

הממשלה קיבלה החלטה דרמטית לסגירה סופית של גלי צה"ל, וזאת בניגוד לחוות-הדעת של היועמ"שית ● שר הביטחון כ"ץ הורה על הפסקת המיונים לתחנה, שיבוץ מחדש של חייליה וסיום העסקת האזרחים עובדי צה"ל ● במקביל, שורה של גופים הודיעו כי יעתרו לבג"ץ נגד ההחלטה

רכב ותחבורה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הנאמנות למותג? איך 70 דגמים חדשים שינו את הכללים בשוק הרכב

עשרות דגמים התווספו לשוק הרכב הישראלי ב־2025, במיוחד של מותגים סינים ● ההיצע הרחב מספק שלל אפשרויות לצרכנים שמחפשים תמורה לכסף, ומוותרים על נאמנות למותגים הוותיקים ●"השוק הפך לטרנדי, כל מותג חדש ומרשים מייצר נהירה קצרה", אומרים בענף

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

בית קפה בקריית שמונה / אילוסטרציה: אייל מרגולין

חנוכה שמח בצפון: ענף בתי הקפה והמסעדות רשם זינוק במכירות

גלובס מציג מדד שבועי הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה בפעילות העסקית במהלך החג, עם בולטות בצפון הארץ