גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל פאלו אלטו: "הקרב בסייבר הופך מהיר יותר ויותר"

מארק מקלקלין, מנכ"ל חברת הסייבר, בשיחה נדירה על הבדלי הגישות ביחס למתחרים ועל הרכישות בישראל ■ "החלטנו שאנחנו חייבים להיות בכל מקום שבו המידע נמצא, לא רק על הרשת הארגונית"

מארק מקלקלין / צילום:  אלון רון
מארק מקלקלין / צילום: אלון רון

התוכנית המקורית של מארק מקלקלין, יו"ר ומנכ"ל חברת אבטחת המידע פאלו אלטו נטוורקס , הייתה לנהל קריירה צבאית ארוכה כטייס מסוקי קרב. ב-1984 הוא התקבל לאקדמיה הצבאית בווסט פוינט, שם השלים בארבע השנים הבאות קורס קצינים ותואר ראשון, ופגש את אשתו לעתיד, טייסת מסוקים אף היא. הכל התקדם בהתאם לתכנון, ולאחר תקופת אימונים כטייס קוברה התכונן מקלקלין הצעיר לקראת יציאה לתקופת שירות בקוריאה.

אלא שזמן קצר לפני הנסיעה התרחשה תאונת אימונים ששינתה את תוכניותיו. במהלך תרגול אמצעי ראיית לילה חשב מקלקלין שהמסוק שהוא מנחית נמצא על הקרקע, למרות שהוא היה בגובה של כמה מטרים. זה נגמר בשתי פריצות דיסק ותזוזה של כמה חוליות נוספות. "באותו זמן זה הרגיש כמו סוף העולם", סיפר לפני כמה שנים, "במשך כל חיי עד אז, כל מה שרציתי לעשות היה להגיע לווסט פוינט ולהטיס הליקופטרים".

ב-1991, לאחר תקופת החלמה ארוכה, החל מקלקלין לימודי משפטים באוניברסיטת סיאטל, וסיים אותם בהצטיינות יתרה. הוא חשב שיעבוד כעו"ד מסחרי, אך כעבור שנים ספורות שוב ביצע שינוי, והחל לכהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה בתחום הכרטיסים החכמים. אחר כך העביר 11 שנים ב-VeriSign, העוסקת ברישום באבטחת אתרים, והתקדם בהדרגה עד שהפך למנכ"ל החברה. ואז, ב-2011, הוא קיבל את הטלפון מניר צוק, יוצא צ'ק פוינט ומייסד מתחרתה האמריקאית הגדולה, פאלו אלטו. הוא הפך למנכ"ל החברה, ולאחר מכן גם ליו"ר.

מאז כניסתו של מקלקלין לתפקיד התחוללה בפאלו אלטו צמיחה מרשימה. בארבע השנים האחרונות זינק שוויה ביותר מפי שניים, מכ-6 מיליארד דולר ל-14 מיליארד. מספר לקוחות החברה עומד על כ-45 אלף, וצומח בכ-2,000 מדי חודש, ומספר העובדים עלה מ-250 לכ-5,000 וממשיך לצמוח בכמה מאות מדי רבעון. ביולי שעבר הגיעה הבשורה הגדולה באמת: הכנסות פאלו אלטו בשנה הפיסקלית עקפו את אלה של צ'ק פוינט. ההשקעה הגדולה של החברה במכירות, שהסתכמה ביותר מ-900 מיליון דולר, הביאה אותה להכנסות של 1.76 מיליארד דולר, לעומת 1.74 מיליארד דולר למתחרה. צ'ק פוינט, יש לציין, עדיין מובילה בגדול בשורת הרווח.

ההתפתחויות האלה הובילו את מרכז הפיתוח הישראלי של פאלו אלטו לחנוך בשבוע שעבר משרדים חדשים, המתפרשים על ארבע קומות במגדל אלון 1 בתל-אביב. המרכז מבוסס על שתי החברות שרכשה פאלו אלטו בישראל: סייברה, שנקנתה ב-2014 ב-220 מיליון דולר, ולייטסייבר, שנרכשה לפני שנה ב-105 מיליון. שתי קומות נוספות במשרדים נשמרו כאופציה, בשאיפה לצרף בשנה הקרובה 100 אנשי טכנולוגיה ל-200 העובדים הנוכחיים. מבחינת מקלקלין, שלרוב לא נוטה להתראיין, זו הזדמנות לספק כמה הצהרות כוונות.

"מכיוון שפאלו אלטו מבוססת על פלטפורמה טכנולוגית וזקוקה למפתחים הטובים ביותר שיש, החלטנו כבר לפני הרבה זמן שיהיו לנו רק שני מרכזי פיתוח ומצוינות, אחד בסנטה קלרה והשני כאן", אומר בשיחה עם "גלובס" מקלקלין (לרוב נהוג לכתוב מקלפלין, אך הוא מבהיר שזו ההגייה הנכונה). "הסיבה שבחרנו את תל-אביב היא הכישרונות יוצאי הדופן כאן באבטחה. מכלל העובדים שלנו קצת יותר מ-1,000 הם אנשי פיתוח, ובין 11% ל-13% מההכנסות שלנו הולכות למו"פ. כמעט כל אנשי הטכנולוגיה שלנו הם חלק מצמיחה אורגנית, ורכשנו עד היום רק שלוש חברות - שתיים מהן כאן".

"הקרב בסייבר הופך מהיר יותר ויותר"

קשה לפספס את הצמיחה המהירה של ענף הסייבר השנים האחרונות, ואת התחרות הקשוחה שהתהוותה בו. "ריבוי החברות הזה חשוב, כי האיומים דינמיים ומהירים והכרחי שתהיה חדשנות גבוהה", משיב מקלקלין כשהוא נשאל איך הם מתמודדים עם השוק הצפוף, "מצד שני, זה יוצר בעיה ללקוחות כי הם מתנהלים בין המון פתרונות. פעם ארגונים קנו הרבה דברים שכל אחד מהם חשוב, אבל אף אחד מהם לא מדבר עם השני. בשלב מסוים הם אמרו 'יש גבול למה שאנחנו יכולים לעשות'".

אז מה עשיתם?

"שני דברים. הראשון הוא להתמקד במניעה אוטומטית של מתקפות, והמילה אוטומטית חשובה מאוד, כי הקרב של הגנת הסייבר הופך מהיר יותר ויותר ככל שכוח המחשוב מתעצם. הדבר השני הוא לשנות את המודל הצרכני של הגנת הסייבר".

מערכת הגנת סייבר ארגונית פועלת בכמה נקודות מרכזיות: "חומת אש" בכניסה לרשת הארגונית; מערכת לאבטחת הרשת הפנימית אם חומת האש נפרצת; טכנולוגיות להגנת מחשבי קצה; ותוכנות הגנה על המידע הנמצא בענן. בחלק מהמקרים מדובר בהתקנים פיזיים ומסורבלים, שפאלו אלטו מנסה לצמצם את השימוש בהם.

לדברי מקלקלין, "החלטנו לאמץ גישה שמקדמת את אותו פתרון להגנה על כל המקטעים. בשלב הראשון החלטנו שאנחנו חייבים את טכנולוגיית הדור הבא להגנה על נקודות קצה, ולכן רכשנו את סייברה. במקביל נצבר המון דאטה, המחייב להשתמש באנליטיקס ולמידת מכונה כדי לעבד אותו במהירות הולכת ולספק מניעה אוטומטית. לפני כשנתיים הצבנו מטרה להיות הכי טובים בהגנה מבוססת אנליטיקס, והשאלה הייתה מי עושה את הדבר הזה הכי טוב. התשובה הייתה לייטסייבר, פה בתל-אביב, אז רכשנו את החברה.

"בדרך כלל באבטחה, התוקף צריך לעשות דבר אחד נכון כדי להצליח, בעוד שהמגן צריך לעשות את כל הדברים נכון כדי לבלום כל מתקפה. הגישה של לייטסייבר שהוטמעה אצלנו מנסה בעצם להפוך את השולחן על התוקף, כך שמספיק שהוא עושה דבר אחד שגוי, שמזוהה כאנומליה, כדי שהוא ייחסם. הגישה שלנו הפכה אותנו לייחודיים, כי אנחנו עושים מניעה אוטומטית באותה דרך בענן, בנקודות הקצה וברשת. ככל שאנחנו הופכים ליותר גדולים יש לנו יותר דאטה שאנחנו עובדים איתו, וזה יוצר מעגל חיובי של צמיחה במספר הלקוחות".

אם אני מבין נכון, זה מאוד שונה מהגישה של צ'ק פוינט, שאומרת שצריך להתמקד בחומת אש טובה מספיק כדי לשמור על הרשת הארגונית מוגנת.

"החלטנו שאנחנו חייבים להיות בכל מקום שבו המידע נמצא, לא רק על הרשת הארגונית. מה שקרה עם הזמן, עם ההתפוצצות של סוגי מכשירים שונים ושל מחשוב הענן, הוא שהדרך שבה אבטחה נעשית כבר לא יכולה להתבסס רק על הרשתות. לפעמים המידע שלך נמצא ברשת, אבל לפעמים הוא במחשבי הקצה ולפעמים בענן. אם אני יושב עם הלפטופ שלי בבית קפה ומעלה קובץ לדרופבוקס דרך הרשת המקומית, הרשת הארגונית לא רואה את זה".

"צמצום במספר ספקי האבטחה"

למרות השאיפה של פאלו אלטו לספק פתרון כולל, ארגונים רבים מעדיפים לרכוש רק אחד מהמוצרים שלהם - ומקלקלין מקווה שזאת תהיה רגל בדלת. "בדרך כלל לקוח אומר שהוא מעוניין באבטחה טובה יותר לרשת, למחשבי הקצה או לענן, ואז מתחילים לעבוד איתנו. נכון לעכשיו קרוב ל-70% מהלקוחות מתוך 45 אלף הלקוחות מקבלים מאיתנו אבטחת רשת. לפחות 2,000 משתמשים באבטחה שלנו למחשבי קצה, ויותר מ-3,000 משתמשים בפתרון האבטחה לענן. יש אלפים שמשתמשים בקומבינציות שונות. לאורך זמן הארגונים מבינים שהם יכולים לוותר על כל מיני פתרונות אחרים שיש להם, כי יש לנו פיצ'רים שיכול להחליף אותם ברציפות טובה יותר. יש מגמה של צמצום במספר ספקי האבטחה".

הרצון לשמש כספק יחיד, לא נובע רק מבחינה טכנולוגית ומקלקלין מקדם דווקא פלטפורמה פתוחה. "מכיוון שיש לנו נוכחות רחבה והמון דאטה אנחנו יכולים להציע לחברות אחרות, אפילו מתחרות, להתחבר לפלטפורמה ולמידע שלנו באמצעות API. אם יש להם פתרונות מעניינים שמבוססים על אלגוריתמיקה, אנליטיקס ולמידת מכונה, הלקוח יכול להשתמש בהם כתוכנה, לא חומרה שמצריכה חיבור לרשת הארגונית ושכירת אנשים שיפרסו ויתפעלו אותה. אנחנו לא יכולים להמציא הכל וגם הלקוחות יודעים את זה. אף חברה לא יכולה להמציא הכל, הלקוחות יזדקקו תמיד להרבה חדשנות, וזאת דרך ליישם אותה ללא פרישת ציוד מיותר".

מה אתה צופה שיהיה הטרנד בשנים הקרובות בעולם הסייבר?

"אני מעריך שימשיכו להיות הרבה חברות סייבר בשוק, אבל לאור ההסתייגות ההולכת וגוברת של לקוחות מיישום ותפעול הרבה פתרונות שונים, אנחנו בנקודה שבה המורכבות התפעולית הפכה לבעיה לא פחות גדולה מסיכוני האבטחה עצמם. כך שאני מעריך שהשינוי הגדול הבא ייתן מענה לרצון ליישם כמה שיותר חדשנות, באופן שלא יהווה מעמסה תפעולית".

מארק מקלקלין
גיל: 51
תפקיד: מנכ"ל ויו"ר פאלו אלטו
תפקידים קודמים: מנכ"ל VeriSign
השכלה: תואר ראשון במדעים מווסט פוינט, תואר שני במשפטים מאונ' סיאטל
מצב משפחתי: נשוי 2
עוד משהו: טייס מסוקי קרב לשעבר

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?