גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הוביל את גינדי השקעות לקחת הלוואה ב-10% ריבית?

גינדי לוקחת הלוואה של 75 מ' ש' מילין לפידות לתשלום אג"ח ■ עיקר ההלוואה תסייע לחברת הנדל"ן להתמודד עם תשלומי האג"ח ■ תשלם ריבית גבוהה ותשלומים נוספים בהיקפים משמעותיים

דב ילין, יאיר לפידות / צילום: קובי למנוביץ
דב ילין, יאיר לפידות / צילום: קובי למנוביץ

ילין לפידות מנצל את הלחץ של חברת הנדל"ן גינדי השקעות למזומנים, ומעניק לה הלוואה בריבית גבוהה, שתסייע לה להתמודד עם תשלומי האג"ח שלה. בסוף השבוע נודע כי בית ההשקעות מעניק לגינדי הלוואה בהיקף של כ-75 מיליון שקל, שבחלקה העיקרי (45 מיליון שקל) תשמש לפירעון חלקי מוקדם של סדרת האג"ח של גינדי (ד').

מועד הפירעון הסופי של הסדרה הוא בעוד חמישה חודשים, בסוף יוני 2018, והיקפה הכולל הוא כ-105 מיליון שקל. סדרת האג"ח, שאינה מדורגת ושכנגדה משועבד חלקה של גינדי בקניון האופנה TLV בתל אביב, נסחרת כיום בתשואה של כ-5.5%. ההלוואה, צמודת מדד, שמועד פירעונה נקבע לסוף יולי 2020, ניתנת לגינדי בריבית שנתית של 4% שתיפרע מדי רבעון, וכן ריבית של 4.85% שתשולם לילין לפידות מראש במועד ההלוואה.

גינדי התחייבה גם לתשלום עמלת הקצאה של 1% מסכום ההלוואה, וכן לעמלת אי-ניצול של 4% בשנה, ולתשלום של 650 אלף שקל, "בגין התארכות המועד שבין חתימת ההסכם לבין התקיימות התנאים המתלים".

גינדי גם נדרשת לשלם 1% מסכום ההלוואה למתווכים ויועצים בעסקה זו, כשעל פי ההערכות בשוק, איפקס הנפקות הייתה הגוף המתווך בין הצדדים, ובהתאם לתנאי ההלוואה צפויה לקבל מהעסקה כ-750 אלף שקל.

ההסכם הושלם בימים האחרונים

בסך הכל, מלבד הסכום המיועד לפירעון מוקדם של האג"ח (45 מיליון שקל), יישאר בידי גינדי השקעות סכום של כ-20 מיליון שקל, שישמש לפעילותה, והיתרה, בהיקף של 10 מיליון שקל, תשמש לתשלום עמלות במסגרת ההלוואה - כך שהריבית המשוקללת הנגזרת מסך התשלומים גבוהה משמעותית מריבית הבסיס של ההלוואה, ומוערכת בקרוב ל-10%. הסכם ההלוואה כולל תוספת ריבית בשיעור של 2.5% בשנה במקרה של הפרת ההסכם.

גינדי, שעבור ההלוואה שיעבדה כמה מנכסיה, המוחזקים באמצעות חברות פרטיות, רשאית לפרוע אותה בפירעון מוקדם בתנאים מסוימים, ולצורך קבלתה התחייבה שלא תחלק דיבידנדים או תעניק תשלומים לבעלי מניות או צדדים קשורים, "למעט תשלום דמי הניהול לבעלת השליטה, בסך שלא יעלה על 4 מיליון שקל בשנה, והשתתפות בתקורות ועובדים בסך שלא יעלה על 1 מיליון שקל בשנה". הסכם ההלוואה בין הצדדים נחתם כבר לפני כמה חודשים, אבל הושלם רק בימים האחרונים.

25% מהזכויות בפרויקט השוק הסיטוני

גינדי השקעות עלתה לכותרות בקיץ האחרון, בעקבות ירידות שערים חדות שנרשמו בסדרת האג"ח שלה, אשר שיקפו עלייה ניכרת בחששות המשקיעים לגבי יכולתה של החברה לשרת את החזר החוב.

המגמה השלילית באג"ח נרשמה על רקע החששות בנוגע לפעילותו של קניון TLV של החברה, שנבנה כחלק מפרויקט השוק הסיטוני, הממוקם במשולש הרחובות קרליבך, החשמונאים ודרך בגין בתל אביב. לצד הקניון כולל הפרויקט גם כ-720 דירות וכ-55 דירות להשכרה ב-11 מגדלים.

הקניון, שנפתח במארס 2017, כולל כ-33 אלף מ"ר ושוויו בדוחות האחרונים של החברה הסתכם בכ-1.8 מיליארד שקל. נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, שיעור התפוסה בקניון עמד על 87%.

גינדי השקעות, שנמצאת בשליטת האחים מנור, סתוית, טל וכפיר גינדי ומשפחותיהם, מחזיקה בכ-25% מהזכויות בפרויקט. שותפיה הם האחים משה גינדי (אביהם) ויגאל גינדי (25%) וחברת רבוע כחול נדל"ן (50%) מקבוצת אלון רבוע כחול, שנמצאת בשליטת מוטי בן משה.

בן משה ניצל את הפאניקה שאחזה במחזיקי האג"ח של גינדי בחודשי הקיץ, ואת העובדה שהתשואות על הסדרה התקרבו לשיעור דו-ספרתי (יותר מ-9%), ורכש באותה תקופה באמצעות רבוע כחול נדל"ן איגרות חוב של גינדי בהיקף של כ-22 מיליון שקל.

על רקע המצב שנוצר, העניקו בעלי השליטה בחברה לגינדי השקעות שתי הלוואות בעלים בהיקף כולל של כ-30 מיליון שקל, בחודשים אוגוסט וספטמבר, שחלקן (כ-5 מיליון שקל) יועדו לרכישת אג"ח ומחיקתן מהמסחר. הלוואות אלה צפויות להיפרע לאחר פירעון האג"ח.

בנובמבר אפשרה רבוע כחול נדל"ן לגינדי הזרמת הון מהפרויקט המשותף שלהן, כאשר גינדי קיבלה 7.5 מיליון שקל עבור החזר הוצאות הקשורות לפרויקט, ובמקביל ירד חלקה המשותף של משפחת גינדי (גינדי השקעות ומשה ויגאל גינדי) בחברת המגורים של הפרויקט ב-0.5% ל-50%, לטובת העלאת חלקה של רבוע כחול נדל"ן לשיעור דומה (50%). נוסף על כך, דחתה רבוע כחול נדל"ן פירעון שתי הלוואות שהעניקה לפרויקט המגורים ולקניון, בסכום מצטבר של 65 מיליון שקל, עד לספטמבר 2019.

בדוחותיה הכספיים האחרונים של גינדי השקעות, לרבעון השלישי של 2017, הציגה החברה גירעון של כ-133 מיליון שקל בהון החוזר שלה. ואולם דירקטוריון החברה קבע כי בעניין זה אין "כדי להצביע על בעיית נזילות בחברה", וציין כי "בידי החברה מקורות כספיים מספקים לפירעון מלוא התחייבויותיה".

רואי החשבון של החברה הפנו את תשומת לבם של המשקיעים לעניין התחייבויותיה של גינדי, וציינו כי החברה מעריכה כי "יש ביכולתה לגייס את הכספים הנדרשים כדי לעמוד בהתחייבויות במועדן בסבירות גבוהה, הן על דרך של גיוס חוב ציבורי או פרטי". עוד העריכו בגינדי כי "יש ביכולתה אף לפעול למימוש חלק מנכסיה".

בקופת החברה (סולו) היו מזומנים ופיקדונות בסך כ-13 מיליון שקל, מול התחייבויות שוטפות של כ-170 מיליון שקל - מתוכם 106 מיליון שקל למחזיקי האג"ח וכ-59 מיליון שקל אשראי בנקאי ונוסף. הונה העצמי של גינדי השקעות הסתכם ב-38 מיליון שקל, נכון לסוף הרבעון השלישי.

בדוח תזרים המזומנים שצורף לדוחות, צפתה גינדי גיוס חוב חדש של 135 מיליון שקל במהלך 2018 ועודפים של כ-37 מיליון שקל מחלק המגורים בפרויקט, ובהתאם צפתה לסיים את השנה הנוכחית עם יתרת מזומנים של כ-11 מיליון שקל אחרי פירעון האג"ח במלואו.

עיקרי ההלוואה של 75 מיליון שקל של ילין לפידות לגינדי השקעות

45 מיליון שקל: החזר אג"ח

20 מיליון שקל: פעילות החברה

10 מיליון שקל: החזר עמלות מההלוואה

ריבית שנתית על ההלוואה: 4%

ריבית שתשולם מראש על ההלוואה: 4.85%

עמלה למתווכים ויועצים: 1%

עמלת אי-ניצול: 4% בשנה

תוספת ריבית שנתית במקרה של הפרת ההסכם: 2.5%

הריבית המשוקללת המוערכת על ההלוואה: כ-10%

עוד כתבות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בוול סטריט: הנאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה