גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל משרד היח"צ "רונן צור" העיד בפרשת ישראל ביתנו

אמיר נאמי זומן לעדות בניסיון להוכיח כי עמותת "איילים" נתנה שוחד לסגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, באמצעות שירותי ייעוץ תקשורתי שהעניק משרדו של צור ■ יודגש כי צור ואנשי משרו הם עדים בלבד, ואין כל חשד למעורבות שלהם במעשים הפליליים לכאורה

אמיר נאמי מנכל צור תקשורת / צילום: שלומי יוסף
אמיר נאמי מנכל צור תקשורת / צילום: שלומי יוסף

אמיר נאמי, המנכ"ל של משרד הייעוץ התקשורתי רונן צור ושות', מסר היום (א') עדות בתיק 242 (,פרשת ישראל ביתנו") בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

המחלקה הכלכלית בפרקליטות זימנה את נאמי לעדות בפני השופט צבי גורפינקל, בניסיון להוכיח כי עמותת "איילים" נתנה שוחד לסגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, בין היתר באמצעות שירותי ייעוץ תקשורתי שהעניק משרדו של צור.

לטענת הפרקליטות, קירשנבאום ומנהל ארגון המפלגה, דאוד גודובסקי, הגיעו ב-2014 לסיכום מושחת עם "איילים", לפיו בתמורה לכספים קואליציוניים שתדאג קירשנבאום להעביר לעמותה, "איילים" תשלם על שירותי יחסי ציבור של צור, שייראו כאילו יינתנו ל"איילים", אך בפועל יינתנו לקירשנבאום.

יודגש כי צור ואנשי משרו הם עדים בלבד, ואין כל חשד למעורבות שלהם במעשים הפליליים לכאורה. הנאשמים הם מתן דהן, יו"ר עמותת "איילים", הנאשם בעבירות של מתן שוחד, הצעת שוחד ועוד; ודני גליקסברג, סגן יו"ר עמותת "איילים", הנאשם בעבירות של מתן שוחד, הצעת שוחד ובעבירות נוספות. כידוע, במשפט נפרד עומדים קירשנבאום וגודובסקי עומדים לדין בגין קבלת שוחד ועבירות נוספות.

"איילים" היא עמותה שפועלת לחיזוק ההתיישבות בנגב ובגליל. על-פי כתב האישום, החל מחודש מאי 2014 התקיימו פגישות בין קירשנבאום, יחזקאל, צור והצוותים שלהם. לדברי הפרקליטות, במסגרת הסיכום עם "איילים" בדבר החזרת כסף לישראל ביתנו בתמורה לקבלת כספים קואליציוניים, פנה גודובסקי אל העמותה וביקש שתממן את התשלומים ליחזקאל ולצור עבור שירותי יחסי הציבור שניתנים לקירשנבאום.

לפי הנטען, "דהן יצר קשר עם מנכ"לית עמותת הרוח החדשה, אלישבע מזי"א, ועם מנהל יחידת הצעירים בעיריית תל-אביב, מיכאל וולה. דהן, ואחר-כך גם גודובסקי, סיפרו למזי"א ולוולה שקירשנבאום מעוניינת לשתפם בפרויקט נרחב של ישראל ביתנו בנושא צעירים, ובכלל זאת בכנס צעירים בכנסת. עוד הובהר למזי"א ולוולה כי במסגרת פרויקט הצעירים תפעל קירשנבאום לכך שהעמותה, הרוח החדשה ויחידת הצעירים יקבלו תקציב בסך 1.5 מיליון שקל לקידום מטרותיהם".

בשלב זה טוענת הפרקליטות כי החלו העמותה, הרוח החדשה ויחידת הצעירים לסייע בקידום הכנס בכנסת. "או אז פנה דהן אל מזי"א", נטען בכתב האישום, "ואמר לה כי במסגרת הפעילות המשותפת עם קירשנבאום עליהם לשכור את צור תקשורת, וכי העמותה תממן הוצאה זו. דהן סיכם עם מזי"א כי מבחינה פורמלית התשלומים לצור תקשורת ייצאו מהרוח החדשה, אך למעשה העמותה תעביר לרוח חדשה תשלומים נגדיים".

"בהמשך נערכה פגישה שבה נכחו, בין היתר, קירשנבאום, גודובסקי, אמיר נאמי - מנכ"ל משרד צור - ומתן דהן, יו"ר הוועד המנהל של העמותה", מתואר בכתב האישום. "בסופה של פגישה זו פרש גודובסקי עם דהן ונעמי לחדרו של האחרון, כדי לשוחח על הפרטים הכספיים. גודובסקי סיכם עם נעמי כי בעד שירותי יחסי הציבור ישולם לצור תקשורת סך של 20,000 שקל: 13 אלף שקל אלינו ו-7,000 שקל לעובד יחזקאל. גודובסקי הבהיר לנעמי כי ההתקשרות בפועל תעשה מול עמותת 'איילים'. בד-בבד, סיכם נעמי עם יחזקאל או מי מטעמו כי בגין כל חודש של עבודה משותפת מול קירשנבאוםף תעביר צור תקשורת ליחזקאל סך של 7,000 שקל".

לפי כתב האישום ב-18 במאי 2014 חתמה מזי"א, בשם הרוח החדשה, העמותה ויחידת הצעירים, על הסכם התקשרות מול צור תקשורת. על-פי הסכם זה התחייבה הרוח החדשה לשלם לצור תקשורת תשלום חודשי בסך 20,000 שקל + מע"מ לתקופה של חצי שנה לפחות.

לפי הנטען, "בסמוך לאחר מכן נחתם הסכם בין העמותה, באמצעות דהן, לבין הרוח החדשה, באמצעות מזי"א, שהבטיח את התשלומים הנגדיים מהעמותה אל רוח חדשה. החל מחודש מאי 2014 ועד לחודש נובמבר 2014 העבירה רוח חדשה סך מצטבר של 141,600 שקל למשרד צור, והעמותה העבירה סך זהה לרוח החדשה. בחודש נובמבר 2014 הודיעה מזי"א למשרד צור על סיום ההתקשרות".

נאמי, שהשתתף בפגישות הרלוונטיות, אמר היום כי היה בטוח ששירותי יחסי הציבור ניתנים לפאינה קירשנבאום. "עיקר העבודה הייתה מול פאינה ודאוד. אמרתי את זה 3 פעמים", אמר נאמי.

נאמי סיפר על תחילת ההתקשרות בין המעורבים מזווית ראייתו. "רונן צור קיבל טלפון מעובד יחזקאל, שאמר לו שהוא רוצה להפגיש אותו עם פאינה קירשנבאום. לפגישה, שנערכה באפריל/מאי 2014, הגענו אני ורונן, פאינה, דאוד גודובסקי ומתן מעמותת 'איילים'. התקיימה שיחה על איך מתחילים לעבוד ביחד ומה רוצים להשיג".

לדברי נאמי, "יחזקאל עשה את הקישור לפאינה ודאוד. בהמשך העברתי הסכם למתן. הוא לא חזר אליי כמה ימים, אז הרמתי טלפון לדאוד, שאמר לי שהוא מטפל בזה. כעבור יום מתן אמר לי להעביר את ההסכם לבחורה בשם אלישבע".

נאמי העיד כי ההסכם (שירותי היח"צ) נעשה מול עמותת "איילים", והתמורה (ששולמה לפי ההסכם למשרד של צור. ח',מ') הייתה 20 אלף שקל לחודש. מתן תהה לגבי המחיר, ודאוד אמר לו: "זה בסדר. אפשר לסגור את זה".

נאמי אמר כי מאוחר יותר פנה אליו רן לבנה (שעבד עם עובד יחזקאל) ואמר לו ש"יחזקאל מאוד מודאג, כי ההסכם הוא מול העמותה, וזה מסכן את פאינה, כי ניתנו שירותים עבור פאינה דרך העמותות. אני אמרתי לו כמובן שלא רק פאינה קיבלה שירותים. העבודה של עובד בתיק הייתה הרבה יותר עבור פאינה מאשר של צור".

עם זאת, במענה לחקירה נגדית לעו"ד ירון קוסטליץ המייצג את מתן דהן, הודה נאמי כי העמותות שכרו את שירותי משרד יחסי הציבור לצורך קמפיין שנועד להילחם בירידה מהארץ עקב יוקר המחיה. נאמי אישר בנוסף כי פאינה קירשנבאום הייתה בת-ברית לקידום העניין וקיבלה ייעוץ רק בהקשר של הפרויקט. זהו לב טענת ההגנה - שמדובר היה בפרויקט משותף לפאינה ולעמותות שהכול נעשה בשקיפות ועל-פי חוק.

"זה דבר שקורה כל הזמן. העמותות דואגות למטרה, ואיש הציבור נהנה מחשיפה תקשורתית", אמר עו"ד קוסטליץ. קוסטליץ גם ציטט מדברים שאמר רונן צור בחקירתו במשטרה, ולפיהם "הפרקטיקה של נבחרי ציבור שמאמצים אידיאולוגיה של עמותה ידועה ממקרים אחרים. זה היה במודל שמוכר לנו - עמותות במבקשות לקדם נושא חברתי, וחבר כנסת שהתגייס לעזור להם".

נאמי הגיב: "זה לא המקרה. כאן נחצה הגבול. השירות היה לאינטרסים שהם לא של העמותות. אבל ההסכם היה בעיניי תקין. בנוסף לשירות שנתנו לעמותות, נתנו שירות גם לפאינה".

בדיון הקודם העיד ניסן זאבי, עובד אחר של רונן צור, וסיפר כי צור אמר לו שקירשנבאום היא הלקוחה, וש"כל שבוע כשהעברתי סטטוס תיקים לרונן ולאמיר (נאמי), היה כתוב בו שהשירותים ניתנו לפאינה".

עוד כתבות

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית