גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסטארט-אפ של אהוד ברק יציע "שיחות חכמות" למוקדי חירום

חברת רפורטי, בה השקיע ראש הממשלה לשעבר כמיליון דולר, שינתה את שמה ל-Carbyne ■ המוצר יוטמע בקרוב ברחובות וברמת-גן

אהוד ברק / צילום: תמר מצפי
אהוד ברק / צילום: תמר מצפי

חברת רפורטי, בה השקיע אהוד ברק מיליון דולר, משיקה שירות חדש של שיחה חכמה, ההופכת שיחת טלפון רגילה למוקדי חירום לשיחה מבוססת וידאו ומיקום. בנוסף משיקה החברה יישום המאפשר למוקדי החירום לזהות את המיקום של אזרח מדווח ברמת דיוק של מטר, כולל בתוך בניינים; ומערכת איסוף נתונים למוקדי החירום, המציגה ניתוח של דפוסי הדיווח ותחזיות לעתיד, ומאפשרת לבצע אופטימיזציה של הפעילות. במקביל שינתה החברה את שמה בישראל לקרביין (Carbyne) - תרכובת כימית המהווה את החומר החזק ביותר המוכר בטבע.

קרביין, שהוקמה ב-2014, פיתחה מערכת לדיווח מבוסס מיקום ומשולב וידאו למוקדי חירום, המסייעת לקצר את זמן השיחה למוקדי חירום, העומד על כשלוש דקות בממוצע, ומאפשרת למוקדנים להבין את הסיטואציה במהירות ולשלוח את הסיוע המתאים. באפריל 2015 קיבלה החברה חשיפה רחבה בעקבות גיוס מיליון דולר מאהוד ברק, שהפך ליו"ר החברה. בסך הכל גייסה קרביין עד היום 15 מיליון דולר, והיא צפויה להשלים גיוס 6 מיליון דולר נוספים בזמן הקרוב.

בישראל מוטמעת הטכנולוגיה של קרביין במד"א בפריסה ארצית, ובקרוב ל-15 רשויות מקומיות, בהן אשדוד, מודיעין, רעננה, רחובות, רמת-גן, רמת-השרון ויבנה. בימים אלה מתחילים פרויקטים להטמעת הטכנולוגיה גם ברשות כיבוי אש ובפיקוד העורף. רחובות ורמת-גן יהיו הראשונות להטמיע בשבועות הקרובים את המערכת להפיכת שיחות רגילות לשיחות חכמות, הנקראת c-All. במקביל משרתת החברה לקוחות עסקיים כמו חברות ביטוח ושירותי אבטחה. בצפון ובדרום אמריקה, באירופה ובמזרח הרחוק מנהלת החברה כמה פיילוטים עם מוקדי חירום, לקראת הטמעה מסחרית של המערכות שלה.

בשבועות הקרובים תשיק קרביין את c-Inside, יישום שיותקן במוקדי חירום ויאפשר לקבל את המיקום המדויק של האזרחים המדווחים. לדברי אמיר אליחי, מייסד שותף ומנכ"ל החברה, "אנחנו יודעים להביא מיקום בתוך מבנה, כלומר שאם אתה מדווח היום דרך המערכות שלנו, אנחנו יודעים להעביר מיקום מדויק ברמה של מטר, כולל קומה וחדר. היום שום שיחה שמגיעה למוקדי חירום לא מגיעה עם מיקום. אם הם רוצים לבצע איכון זה עניין שלוקח זמן ומחייב לשלם לחברת הטלפון, וזה גם לא מדויק. אנחנו יודעים להביא מיקום מדויק בזמן אמת ובחינם".

כשיצאתם לדרך האפליקציה היתה המוצר הבולט ביותר שלכם, ועכשיו אתם משיקים את המוצר של השיחות החכמות. מה נראה לך יהיה האיזון בטווח הארוך בין שימוש באפליקציה לבין שיחות רגילות שהופכות לחכמות?

"כשהתחלנו היה נראה לנו שכל בנאדם צריך את האפליקציה על הטלפון שלו, אבל פסיכולוגית, הלכה למעשה, הבנו שאנשים מנסים להתרחק מדברים שעלולים לגרום להם 'מזל רע', וגם, בסופו של דבר, אתה בדרך כלל שם על הטלפון שלך דברים שאתה משתמש בהם כל יום או לפחות פעם בשבוע. אם הורדת את האפליקציה ואחרי שלושה חודשים תראה תאונת דרכים, הסיכוי שתזכור שהורדת משהו ושתעשה בו שימוש הוא מאוד קטן. השימוש נעשה אחרי שמבינים את הערך, ולכן אנחנו מאמינים שהקפיצה הגדולה תהיה בשיחות הרגילות שיהפכו להיות שיחות חכמות, ואחרי זה יבוא השלב השני של הורדת האפליקציה, שיביא לקיצור השיחות בזכות הטכנולוגיות שיש באפליקציה".

כמה מורכבת הטכנולוגיה שלכם?

"אחד האתגרים הטכנולוגיים הוא איך לחבר את העולם העכשווי לעולם תוכנות הלגאסי שלא עבר שינוי כבר המון זמן. חזרתי עכשיו מאיזו עיר בבריטניה שלא החליפו בה את מערכות הטלפוניה כבר 35 שנה. עכשיו תחשוב שאתה צריך לחבר טכנולוגיה מתקדמת לטכנולוגיה עובדת ואמינה, אבל כזאת שלא מאפשרת לקבל שיחות וידאו ומיקום וכו'. אז נדרשת הבנה מאוד מעמיקה בטלפוניה, רשתות, תקשורת בזמן אמת, חיבור בין מערכות לגאסי למערכות מתקדמות. זה בצד של הטלפוניה והתקשורת. מעבר לזה יש את המערכות שלנו, שצריכות לעבוד לא ב-99.5 אחוז אלא ברמת אמינות אפילו יותר גבוהה, כי אלה מערכות חירום לאומיות, אתה לא יכול שהן יקרסו או שהן יעבדו רק כשיש אינטרנט".

מדוע החלטתם לשנות את שם החברה?

"אנחנו עושים איחוד בין שני המותגים שלנו בעולם. קרביין זאת החברה האמריקאית שלנו, ובעקבות פידבקים על השם ריפורטי החלטנו לעשות את השינוי. במקביל אנחנו משיקים מערכות שליטה ובקרה, וטכנולוגיה שיש לנו פטנט עליה - אחד מכמה פטנטים שרשמנו - שהופכת כל שיחת טלפון רגילה למוקדי חירום שמחוברים אלינו לשיחה חכמה, זאת אומרת שתעביר וידאו, מיקום ופרטים על הבנאדם, ואפשרות לצ'ט גם בלי אפליקציה על הטלפון".

אחד הפידבקים על השם הקודם היה שריפורטי נשמע טיפה ילדותי. "זאת ההערה הפחות חשובה", אומר אליחי. "הדבר השני הוא שבמקומות אחרים ריפורטי נשמע כמו מערכת לדיווח על משהו חדשותי ולא על אירועי חירום. נקודה שלישית היא שכשהתחלנו את החברה רצינו לייצר הפרדת מותגים, כי כפי שאתה יודע לישראל אין יותר מדי חברים בעולם, והיתה מחשבה לייצר הפרדה בין המותג האמריקאי למותג הישראלי. השינוי נובע לא מעט משיקולים לוגיסטיים ושיווקיים".

קרביין מעסיקה 52 עובדים, 38 מהם במרכז הפיתוח והמטה בתל-אביב, כמה עובדים במשרד בניו-יורק ועובדים נוספים במדינות שבהן היא פעילה. החברה מצהירה כי בכוונתה להכפיל את מספר העובדים עד סוף השנה. על מייסדי החברה נמנים לצד אליחי גם פנחס בוכריס, לשעבר מנכ"ל משרד הביטחון ומפקד 8200, המכהן כדירקטור בחברה; סמנכ"ל הטכנולוגיות אלכס דיזינגוף, בוגר יחידות הסייבר של שירות הביטחון; יוני יטסון, מומחה בפיתוח אלגוריתמים לניווט בתוך מבנים; וליטל לשם, בעלת שבע שנות ניסיון באגף המבצעים בצה"ל ובגופי ביטחון נוספים.

קרביין (לשעבר ריפורטי)

תחום פעילות: טכנולוגיה למוקדי חירום

מנכ"ל: אמיר אליחי

שנת הקמה: 2014

מספר עובדים: 52, מהם 38 בתל-אביב

גיוסי הון: 15 מיליון דולר

משקיעים: אהוד ברק, Kraft Group, Far East Fund, Andrew Intrater ואחרים

עוד כתבות

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח בירידות ● ירידות בחוזים בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו תחל להיסחר הבוקר בת"א ● האם בנק ישראל יוריד היום את הריבית? הכלכלנים חלוקים ● האיום החדש של אנבידיה על אינטל ● מהן מניות HALO ולמה הן הפכו לטרנד בוול סטריט ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחסר

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מכסי טראמפ מכים בשווקים: צפי לירידות בוול סטריט, הביטקוין נופל

ברקע הירידות - חוסר הוודאות כתוצאה מתוכנית המכסים של טראמפ שהודיע על מכס גלובלי בגובה 15% ● הביטקוין מתחת ל-65 אלף דולר לאחר ירידה של 47% מהשיא שנרשם באוקטובר ● עליות באסיה

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם