גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עובדים חסרי גבולות: סיפור הצלחה או אנשים כוחניים

איך מתמודדים עם אנשים שהם חסרי גבולות לחלוטין, ו'לא רואים בעיניים' בדרך למטרה ■ הפסיכולוג הקליני ד"ר דני חורש מנתח: "אנחנו חיים במערב פרוע של גבולות" ■ מיוחד ל"ליידי גלובס"

דני חורש / צילום איל יצהר
דני חורש / צילום איל יצהר

היכולת להיות אמפתי לזולת היא תכונה מוערכת מאוד, אבל היא גם עלולה להתגלות כסוג של חרב פיפיות. "אנחנו הפסיכולוגים קוראים לזה הבוץ האמפתי", מספר הפסיכולוג הקליני ד"ר דני חורש, מרצה בכיר במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן. "בתנאים מסוימים הזדהות יתר עם כאבו או רצונו של הזולת עלול לסבך אותנו, להכניס אותנו לתוך 'בוץ' רגשי שיהיה קשה לצאת ממנו. האחר נכנס אלינו ואנחנו נכנסים לתוכו.

"כשאתה מעמיד את עצמך לרשות האחר באופן אבסולוטי, נוצר תהליך של התרוקנות עצמית. אתה עלול לא להשאיר מספיק מקום לעצמך, להיות מתוסכל, ובסופו של דבר גם להתאכזב ולהעניק פחות. חשוב לשמור על המשאבים האישיים, להציב גבול ולא להיכנע".

להציב גבול לעצמנו או לצד השני?

"לפעמים צריך להגיד לאחר 'סטופ', אבל ברוב המקרים זה לשים גבול לעצמנו, לתת לעצמנו לגיטימציה לקחת צעד אחורה, לתדלק ואז לחזור. אחד המונחים המסקרנים בפסיכולוגיה הוא 'חמלה עצמית' - זו היכולת שלך להיות אדיב ורך כלפי עצמך, בהקשרים האלה. זה המקום שבו אתה אומר 'ומה איתי? הקשבתי והזדהיתי, אבל יש גם אותי בתמונה. מותר לי לקחת זמן לעצמי, להתמלא לפני שאני ממלא'".

הפסיכולוגיה המודרנית עוסקת בשאלת גבולות בהיבטים רבים - מול הסביבה, מול בן/בת הזוג, ברמה האינדיבידואלית וגם ברמת המשפחה. "הרבה פעמים המשפחה מציבה גבולות מול העולם החיצוני, יותר נוקשים או יותר חדירים, זה אנחנו מולם, יש סודות או אין סודות. לכן, גבולות גמישים הם מדד נורא חשוב - לדעת להיכנס, אבל גם לצאת, לדעת להיות מעורב, אבל גם לשמור על עצמך ועל הקשר. מובן שהכלל הזה הולך ונעשה יותר נכון ככל שהצד השני יותר כואב או יותר תובעני. שם הגמישות משחקת תפקיד חשוב במיוחד".

איך מייצרים גבולות גמישים?

"לכל אחד יש גם גבולות חיצוניים וגם גבולות פנימיים, שחוצצים בין חלקי האישיות השונים של העצמי, וחשוב מאוד שהגבולות האלה יהיו גמישים. זה לא אומר שהם צריכים להיות רכים, אלא שנדע לנוע בין הצבת גבולות, ואפילו נוקשים, כי צריך, לבין היכולת לטשטש אותם. זה לא שצריך תמיד להציב גבולות לא חדירים או שתמיד צריך להגמיש אותם. צריכה להיות לך יכולת לעשות אדפטציה של הגבולות.

"הפייסבוק, למשל, הוא מקום מאוד משחרר, כי יש בו אפקט אשלייתי של הגמשת גבולות - אנשים שבקשר אחד על אחד יהיו עם גבולות מאוד נוקשים, באשליית האנונימיות מאוד גמישים. זה גם מדיום שנותן מקום לנטייה הנרקיסיסטית. אתה רוצה פידבקים והתפעלות, ולא שם לב ששמת את עצמך במקום נורא חשוף. זה מערב פרוע של גבולות".

מה השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו בהצבת גבולות?

"חשוב שאדם ידע מדוע הוא מציב גבולות. צריך לפעול לא ממקום הגנתי וריאקטיבי, לא ממקום שאני מפוחד ממה שיש בחוץ, אלא מתוך הבנה פנימית של למה אני עושה את זה, מה הרציונל, למה זה טוב לי. כל אחד צריך לשאול את עצמו את השאלה הקריטית, האם אני מציב את הגבול מתוך פחד או מתוך דאגה בריאה לעצמי ולקשר, וגם: האם הצבת הגבולות מוכיחה את עצמה? האם היא עושה משהו טוב לנו ולקשר עם האדם שמולנו, או שהיא מרחיקה ופוגעת ביכולת שלנו לתקשר עם האחר.

"למשל, הרבה פעמים במערכות יחסים אנחנו עושים שחזורים, ונכנסים לאותו דפוס של הצבת גבולות נוקשים או אי הצבת גבולות, במקום לבדוק את מערכות היחסים לגופן, ולהגמיש את הגבול כשצריך. לפעמים הגבולות לא מספיק קשוחים, ואז נפגעים שוב ושוב".

אפשר להגדיר גבולות כרכוש פרטי?

"אם נגיד זאת כך, נלך רחוק מדי לעבר הסגירות. להרבה אנשים יש גבולות חזקים מדי א-פריורית, והם צריכים לעבור תהליך הפוך, להגמיש אותם קצת. זה אולי אפילו יותר קשה. אם יש לך מושג למה אתה מציב ככה את הגבולות, פתרת 50% מהמצב".

איך אדם נוקשה גבולות יכול להגמיש אותם?

"לכל אדם יש סיבות ספציפיות לכך שהוא בנה לעצמו גבולות נוקשים - אנשים יכולים להציג אותו סימפטום, אבל הוא יגיע ממקומות שונים ובעוצמות משתנות. אצל אדם אחד זה יהיה קשור ליחסים מוקדמים, אולי היו לו הורים פולשניים והיום הוא מאוד שומר על הגבולות שלו. אצל אדם אחר זה נובע מחרדה חברתית מאוד גדולה, יש לו פחד מביקורת והוא שם על עצמו מעטה קשיח".

הצבת גבולות היא מיומנות שמתפתחת?

"זה סוג של שריר שאפשר לאמן - צריך להתבונן על הגבולות ככלי שמותר לנו להשתמש בו, לפתח אגוצנטריות בריאה, שמווסתת את הקשרים הבינאישיים. הספקטרום ההתנהגותי נע מהצבת גבולות גמישה בצורה אדפטיבית טובה, לגמישות שבאה ממקומות לא מעובדים ומאוד קמאיים, מקומות של פחד וחשש בגלל טראומות עבר".

דני חורש / צילום איל יצהר

המוטיבציה של הריצוי

לעתים ישנם מעברים חדים בין הצבת גבולות נוקשים לגבולות גמישים, מהיות חדיר להיות הודף. "התנודתיות הזו עלולה להיות בעייתית, כי היא גם גורמת סבל לאדם עצמו, וגם לא מאפשרת לסביבה לקרוא אותו נכון. כשזה מאוד תנודתי וחד, הקושי גדול עוד יותר".

הרבה אנשים נמנעים מהצבת גבולות בגלל חוסר נעימות או תחושות אשמה. מה הדרך להתמודד?

"אדם צריך לשים לב לדפוסי ההתנהגות שלו - אתה צריך לחפש איזו תבנית שקורית לך שוב ושוב. תמיד לשאול מאיזה חלק של הבטן אנחנו פועלים, אם זה בהלה ופאניקה או כבוד לעצמנו. ברגע ששמים לב שבכל פעם הפגיעה מגיעה מאותו מקום, שקל לעורר בנו את רגשות האשמה, כבר מתחילה ההתמודדות.

"השלב הבא הוא לעשות ניסיונות קטנים כדי לצאת מהתבנית. אחרי כל ניסיון אנחנו צריכים לבחון את עצמנו: האם הוא הניב עבורנו תוצאה טובה? האם חווינו חוויה אחרת בזכות הצבת הגבולות? כשאנחנו חושבים על האפשרות לאזור אומץ, להציב גבול ולראות מה קורה, לרוב אנחנו מדמיינים נרטיב שלם של דרמה: לא יאהבו אותנו, לא יבינו מאיפה זה בא לנו - אבל אנחנו עשויים לגלות שלא כצעקתה. הרבה פעמים אנשים שהרשו לעצמם לענות פעם אחת לבוס, למשל, רואים שהתסריט הקטסטרופלי שהם כתבו לעצמם בראש לא התממש".

ריצוי אחרים נובע מהיעדר גבולות?

"השאלה היא מה המוטיבציה הפנימית שעומדת מאחורי הריצוי. ברור שהרצון לעשות טוב עבור אדם אהוב או קרוב איננו בהכרח שלילי. ריצוי הופך בעייתי כשאדם נושא את עיניו החוצה יותר מדי במקום פנימה, כשהוא עסוק מאוד בשאלות כמו 'מה מצפים ממני?', 'מה יגידו אם לא אעשה את זה?', 'לא נעים לי לאכזב'.

"ויניקוט דיבר על 'עצמי כוזב' מול 'עצמי אמיתי'. העצמי הכוזב מתפתח כאשר האדם (הילד) עסוק מדי בשאלות שקשורות למציאות החיצונית - ציפיות האחרים, כאבם של אחרים, רצונם של אחרים (ולא שלי) - הוא כזה שעלול להוביל לריצוי יתר, ולהעדפת רצונם של אחרים על פני הרצון האותנטי שלו (לעתים הוא כלל לא מכיר את רצונו שלו, מרוב שנשא את עיניו החוצה)".

מה הגילוי שהכי מפתיע אנשים אחרי הצבת גבול?

"שהרבה פעמים אנשים מכבדים הצבת גבולות, גם אם הם כועסים עלינו. יש משהו באדם שיודע את הגבולות שלו שמעורר הערכה. יש בזה גם משהו שמלמד את הסביבה איך היית רוצה שיתייחסו אליך. זה תהליך הדדי: הסביבה לומדת משהו חדש עלינו, וצריכה להתמקם מולנו באופן קצת שונה.

"אפשר גם להיות אמפתיים לתגובות הסביבה - אם תמיד היינו תמיד מגמישי גבולות, אפשר להיות סובלניים לאופן שבו הצד השני מגיב להתנהגות החדשה שלנו. עם זאת, כמובן שצריך לדבוק בהצבת הגבולות, לא לסגת. זה תהליך, מסע שצריך לעבור".

חיים ללא גבולות

כמעט כולנו נתקלנו בהם: חסרי הגבולות, שלא יודעים מתי ואיפה לעצור. "זה קורה אצל אנשים שנתקעים התפתחותית בשלב מוקדם. זה פוגע בעיקר ביכולת שלהם להיות עצמאיים, ולגלות מה הם רוצים. ויסות נכון של גבולות עוזר לך לשאול את השאלות החשובות, מה אני רוצה ומה רוצים בשבילי".

איפה חוסר הגבולות משרת אנשים, ואיפה זה פוגע בהם?

"יש מקצועות כמו פוליטיקה, עריכת דין בבית משפט או פיננסים, שבהם אדם שלא יודע גבולות יכול להיות גו גטר, ולהגיע להישגים. אנשים אומרים עליו בקריצה 'כל הכבוד לו, לא עוצר באדום, בולדוזר, משיג את מה שהוא רוצה', אבל הרבה פעמים הם גם יגדירו אותו כאדם כוחני מדי, ש'לא רואה ממטר' ושלא נעים לעבוד איתו".

איזה נזק אדם כזה גורם לעצמו?

"במקום העבודה יש לא רק מישור מקצועי, אלא גם בינאישי. ושם, לעתים קרובות, לאנשים יש ציפיות אחרות: שתהיה אדם עם טאקט, שתדע לכבד את הגבולות של העובדים שלך (למשל, בוס שנחווה כמאוד פולשני, ולא מאפשר לעובדיו אוטונומיה או פרטיות), שתהיה אדם נעים לבריות. אלו תכונות חשובות מאוד, וגם הן מבטאות הצלחה, אולם הן לעתים לא עולות בקנה אחד עם סגנון עבודה/ניהול כוחני".

מתי זה יכול להגיע למקומות קיצוניים?

"יש פסיכופתולוגיות והפרעות שמאופיינות בתנודתיות גדולה, הידועה שבהן היא הפרעת אישיות גבולית שמתאפיינת ביחסי קרבה-מרחק לא מווסתים. אדם יכול לעבור מהר מרצון בסימביוזה וחרדת נטישה, מקום שבו הגבולות מאוד מטושטשים ופלואידים, לדינמיקה הפוכה של קושי מאוד גדול להיות באינטימיות ורצון להתרחק, אפילו להיות הנוטש".

עוד כתבות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק