גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"רוצים לשכפל את הצלחת האקזיט של פאנדטק בחברות שלנו"

אחרי מכירת חברת הטכנולוגיה הפיננסית, ראובן בן-מנחם שוב משתף פעולה עם החברה האם לשעבר כלל תעשיות ב-Cnext Ventures, חממה להשקעה בסטארט-אפים בתחום הפינטק ■ בראיון ל"גלובס" הוא מספר על המטרות שסימן (אקזיטים של לא פחות מ-100 מיליון דולר) ועל הפוטנציאל של פאנדטק

ראובן בן מנחם  ומוטי ליצ'י / צילום: שלומי יוסף
ראובן בן מנחם ומוטי ליצ'י / צילום: שלומי יוסף

בשנת 2011, כשקונצרן אי.די.בי - אז בשליטת נוחי דנקנר - נקלע לקשיים, נאלצה כלל תעשיות, שהשתייכה לקונצרן, לפעול למכירת אחת מההחזקות המוצלחות שלה, חברת הטכנולוגיה הפיננסית פאנדטק, שאותה הקים וניהל ראובן בן-מנחם. מאז עברו הרבה שינויים גם על פאנדטק וגם על כלל תעשיות. בין היתר, פאנדטק נמכרה שוב, במחיר גבוה בהרבה, ובן-מנחם עזב את החברה, ואילו כלל תעשיות עברה לשליטתו של המיליארדר לן בלווטניק.

אולם כעת, שבע שנים לאחר מכן, מתקיים שוב שיתוף-פעולה פורה בין בן-מנחם לכלל תעשיות. הפעם הזירה היא השקעות בחברות מתחום הפינטק, מעין חממה שהקימו בן-מנחם ומוטי ליצ'י, יחד עם כללטק של כלל תעשיות - קרן להשקעות בסטארט-אפים ישראליים. החממה נקראת Cnext Ventures, מנוהלת על-ידי ליצ'י ופעילותה נחשפת כאן לראשונה.

"כלל תעשיות היו משקיעי עוגן בפאנדטק. לכן, כשעזבתי את פאנדטק ב-2015, אבי (פישר, יו"ר ומנכ"ל כלל תעשיות, ששימש בעבר כיו"ר פאנדטק, ש'ח'ו') הזמין אותי לכלל תעשיות, ונתן לי פה אירוח", מספר בן-מנחם בריאיון ל"גלובס". "הקמנו פה את Cnext Ventures, שעוסקת בייעוץ אסטרטגי לחברות, מוטה-פינטק, וכן בהשקעה בחברות ובייזום חברות חדשות, ואילו כללטק היא משקיע עוגן של הפעילות".

מודל הפעילות שונה משל קרן, וגם מחממות אחרות; ליצ'י מגדיר זאת כ"בוטיק השקעות". "אין לנו קרן. החלטנו לא ללכת בצורה של קרן, אלא שלכל חברה שבה אנחנו מעורבים, אנחנו מביאים משקיעים לפי איזשהו מיקס שמתאים לחברה ולמשקיעים. עם זאת, בכל חברה אנחנו גם משקיעים מכספנו וגם מקבלים רוח גבית מכללטק, שמשקיעה ביחד איתנו", מסביר בן-מנחם.

עד כה, Cnext, שפועלת זה שנה וחצי, השקיעה בחברה קיימת אחת, והקימה חברה חדשה אחת. החברה שהוקמה, אינסייט-גארד (insightGuard), עוסקת בתהליכי הטמעה של תוכנות לארגונים פיננסיים ובתהליך הבדיקה של התוכנה. אינסייט-גארד גייסה עד כה 4 מיליון דולר, והיא מעסיקה כ-20 עובדים ברעננה ובוורשה.

"פריצת דרך בתחום הבדיקות"

"מהניסיון שלנו בפאנדטק אנחנו יודעים שתהליך ההטמעה מאוד ארוך, יקר, ומלא בסיכונים, ואינסייט-גארד באה להקטין את רמת הסיכון והעלויות, ובעצם לקצר תהליכים", אומר בן-מנחם. לדברי ליצ'י, החברה מספקת "בשורה של מהפכה בתחום הבדיקות מבוססות ה-AI (בינה מלאכותית) ו-Machine Learning". בעיקרון יכולה התוכנה שלה להתאים לא רק לארגונים פיננסיים, אך אסטרטגית הוחלט להתחיל עם תחום הבנקאות. אחד משיתופי-הפעולה שהובילה Cnext בחברה הצעירה הוא עם חברת הפינטק Finastra - שהיום פאנדטק היא חלק ממנה (ועל כך בהמשך), כשאינסייט-גארד עובדת עם בנק אמריקאי גדול, שהוא לקוח של פינאסטרה. לדבריהם, "ביקרנו עם אינסייט-גארד אצל הרבה בנקים גדולים באירופה ובארה"ב, ויש התעניינות רבה, זו פריצת דרך אמיתית בתחום הבדיקות".

החברה שבה השקיעה Cnext היא Modelity, שמספקת טכנולוגיה לתחום המוצרים המובנים לבנקים ופתרונות רגולציה בתחום ההשקעות. לא מדובר בסטארט-אפ צעיר: החברה קיימת כבר 19 שנה, ומספקת תוכנה לכ-20 בנקים באירופה. Cnext השקיעה בה עם כללטק 2 מיליון דולר, והשקעה דומה נוספת צפויה בקרוב. "בשנה שאנחנו מעורבים בחברה, היא עשתה קפיצה בהכנסות, מ-5 מיליון דולר ל-10 מיליון דולר", מספר בן-מנחם.

למעשה, Cnext פועלת בשתי זרועות: ייזום חברות חדשות, וליווי והשקעה בחברות "שהגיעו לצומת", כהגדרתם, ו-Cnext יכולה לעזור להן. "אבל צריך להיזהר לא להעביר את הגברת הזקנה את הכביש בלי שהיא רוצה לעבור את הכביש", אומר בן-מנחם. "זה לא פשוט לעזור, ואנו עושים את זה בזהירות. לא כל חברה רוצה 'שיעבירו אותה את הכביש'. בדרך כלל חברות פונות אלינו, לאו דווקא כי בחברה רוצים, אלא כי יודעים שצריכים שינוי, וחושבים משום מה, שמה שעשינו בפאנדטק הוא דבר שאפשר לחזור עליו בקלות", הוא מוסיף. לדבריו, ב-Cnext מביאים הרבה ניסיון וקשרים עם לקוחות ומנהלים.

מה המודל שלכם בעבודה עם כללטק? יכול להיות, למשל, שתשקיעו בחברה שלא מעניינת את כללטק?

בן-מנחם: "זה עוד לא קרה, אבל בהחלט יכול להיות".

ליצ'י: "אנחנו מסתכלים ובוחנים חברות יחד עם כללטק. זרימת החברות מגיעה או מכיוונה של כללטק, או מכיווננו".

בהקשר זה מציין בן-מנחם, כי אבי פישר מעורב בפעילות בשתי החברות. "בכלל, אנחנו עובדים קרוב מאוד עם החברות, ממש כעובדים בחברות עצמן", אומר בן-מנחם. "עם אינסייט-גארד אני עושה את כל נסיעות המכירות והתכנון הפיננסי, ומוטי מעורב ברמת האסטרטגיה וברמה היומיומית; וכנ"ל במודליטי. זאת הסיבה לכך שאנחנו מוגבלים בכמות החברות שאנו יכולים לעבוד איתן: עד חמש חברות".

כרגע יש רק שתיים. מי השלוש הנוספות?

בן-מנחם: "אנחנו שוקלים עכשיו עוד ייזום, של חברה בתחום הבלוקצ'יין וה-Cryptocurrency (מטבעות דיגיטליים, כדוגמת ביטקוין, ש'ח'ו'). אנחנו רוצים להיות מעורבים יותר בעניין הזה בהקשר הבנקאי, להכשיר את הבנקים להיות מעורבים בתחום עם מערכות בנקאיות ופחות מערכות עצמאיות. האסטרטגיה שלנו ארוכת-טווח יותר ממה שקורה היום בשוק ה-ICO. המטרה היא לייצר תשתית לבנקים ולבנקים מרכזיים, לאפשר הפקדות במטבעות קריפטוגרפיים ולחבר את הרשת הזו לבנקים. כרגע, הנושא לא מכוסה רגולטורית, והוא עדיין בחיתוליו, ואנחנו מאמינים שהוא יהיה תחת רגולציה, וזה רק עניין של זמן".

וחברות להשקעה?

בן-מנחם: "הרבה חברות פנו אלינו, ואנחנו נפגשים עם הרבה חברות. יש הרבה פעילות פינטק בישראל".

ליצ'י: "בחברות שאנו בודקים, אנחנו מוודאים שיש לנו מה לתרום להן".

מה אתם מחפשים בחברות?

בן-מנחם: "יש מספר דברים שמעניינים אותנו. הראשון הוא הרגולציה. יש הרבה פעילות סביב, וזה דרייבר שכל הזמן רק מתחזק, ולמרות שפוליטיקאים נוטים להבטיח שיורידו את רמת הרגולציה, בתחום הפיננסי היא רק עולה. זה אחד הדברים שגורם לחברות פינטק להיות עסוקות יותר ויותר.

"תחום שני הוא הסייבר. בארץ יש מספר חברות בתחומים של KYC (Know Your Customer) ו-AML (Anti-money laundering), ואנחנו חושבים שאחת מהן לפחות תפרוץ ותשלוט בשוק.

תחום נוסף זה הבלוקצ'יין והקריפטו, שהוא תחום פינטקי אבל עדיין מרוחק מהבנקאות, למרות שיש כבר בנקים שמיישמים פתרונות בתחום הבלוקצ'יין. אנחנו באופן אישי חושבים שהביטקוין והבלוקצ'יין זה דבר גאוני ואמיתי, אבל ייקח לו זמן לחדור למקומות הקונסרבטיביים והקלאסיים. אנחנו רוצים להיות חלק מהעניין הזה. התחום האחרון הוא בינה מלאכותית".

איך אתם רואים את תעשיית הפינטק בישראל כיום?

בן-מנחם: "יש כמה מאות חברות, ומעט מאוד מהן גדולות, כמו פיוניר. בהרבה מהחברות האלה יש כיסוי מצומצם, תת-נישתי, ויש צורך אמיתי לעשות מהלך ברמה הארצית, ולחבר חברות יחד, כי אחרת הן לא יצליחו. בתחום הפינטק הייתה התלהבות מאוד גדולה, עם כניסת גופים בנקאיים גדולים לישראל, ובניית אקסלרטורים, ונוצרו הרבה חברות. עכשיו לדעתי יש אובדן דרך, וצריך למצוא לו פתרון, אולי בעזרת המדען הראשי".

עם הקשרים שלכם בתעשייה, אתם לא יכולים ליצור קשר בין החברות השונות?

"כשאנחנו מסתכלים על חברות, אנחנו בודקים גם איך הן יכולות להסתייע אחת בשנייה, ויוצרים ביניהן קשר, אבל היכולת שלנו קטנה יחסית, כיאנחנו חייבים להתמקד, ולא לכולם אנחנו יכולים לעזור".

מי המתחרים שלכם?

"אין לנו מתחרים, יש לנו אקוסיסטם. לאחרונה הוקמה קרן שממוקמת בפינטק תחת ויולה, ואולי בעתיד נוכל לשתף איתה פעולה, כי היא לא מתחרה. יש אקסלרטורים של בנקים שגם איתם אנחנו בקשר. הקונספט שלנו שונה מאוד מהתפיסה של קרנות הון סיכון, ויותר קרוב לפרייבט אקוויטי. אנחנו עובדים עם חברות לתקופה מסוימת, והכוונה שלנו היא ללוות אותן עד לאירוע - אקזיט או משהו אחר - לכן אנחנו גם לא דומים לאקסלרטור".

כלומר היעד הוא אקזיט.

בן-מנחם: "בהחלט. מכירה, הנפקה, מיזוג".

מה ייחשב בעיניכם כהצלחה בחברות שלכם?

בן-מנחם: "אנחנו רוצים לשכפל את ההצלחה של פאנדטק בחברות שלנו. אנחנו לא מחפשים אקזיטים קטנים. אני לא יודע אם נגיע לאקזיט של מיליארד ורבע דולר (כפי שהיה במכירה השנייה של פאנדטק, ש'ח'ו') - אבל אקזיט משמעותי".

ליצ'י: "של מאות מיליונים".

בן-מנחם: "חברה שתימכר בפחות מ-100 מיליון דולר לא תהיה אצלנו".

האקזיטים של פאנדטק

ואם כבר מדברים על אקזיטים משמעותיים, אין ספק שפאנדטק היא דוגמה טובה לכך - ואפילו פעמיים. כאמור, ב-2011 מכרה אי.די.בי את השליטה בחברה לידי קרן הפרייבט אקוויטי GTCR, לפי שווי של כ-400 מיליון דולר. בן-מנחם גרף אז לכיסו כ-12 מיליון דולר. כעבור שלוש שנים מכרה GTCR את פאנדטק לחברה הקנדית D+H ב-1.25 מיליארד דולר.

"ב-2011 היינו חברה ציבורית, ועמדנו להתמזג עם חברה אמריקאית, S1, כדי ליצור יחד חברה גדולה", מספר בן-מנחם. "בגלל קשיים שהיו באי.די.בי, הם העדיפו לעצור את העסקה, שילמנו דמי ביטול ונמכרנו ל-GTCR. הקרן מיזגה אותנו לחברה אחרת שהייתה להם, BankServ, ואני נשארתי לנהל את החברה המשותפת".

באותה תקופה הצטרף ליצ'י להנהלת פאנדטק כמנהל אסטרטגיה ופיתוח עסקי. "היו שנים מאוד אינטנסיביות עם הרבה שינויים", מתאר בן-מנחם.

"זו הייתה למעשה נקודה ראשונה, שבה לחברה היה טיפה אוויר אחרי החיים הבורסאיים לבצע שינויים שנדרשו במבנה שלה", מוסיף ליצ'י. בין השאר, היו שינויים בהנהלה ומעבר של המטה לניו-יורק, ובן-מנחם דווקא נשאר לנהל את החברה מישראל. "החברה הוכנה אסטרטגית למכירה, ובאמת בתום שלוש שנים היא נמכרה ל-D+H בקפיצה גדולה מאוד בשווי", אומר בן-מנחם.

כמה מהקפיצה בשווי מוסברת במיזוג עם BankServ?

"חלק קטן מאוד, כי כשהתמזגנו רמת המכירות שלה הייתה כ-30 מיליון דולר, ולפיכך גם השווי שלה לא היה גבוה. הסיבה העיקרית לעלייה בשווי הייתה עלייה ברווחיות, מ-26 מיליון דולר ל-90 מיליון דולר בשנה, שנבעה משינויים בתמחור המוצרים ומירידה בהוצאות".

אחרי המכירה ל-D+H עזבת את פאנדטק. אתה עדיין בקשר עם אנשים שם?

"אני בקשר ועוקב. שנה אחרי המכירה H D נקלעה לקשיים ונאלצה להימכר. היא התמזגה עם חברת Misys, ויחד הן יצרו את Finastra, שהיא חברת הפינטק השלישית בגודלה בעולם. פאנדטק מהווה כיום בערך 15% מ-Finastra".

לולא הקשיים של אי.די.בי, פאנדטק הייתה נשארת חברה עצמאית?

"כן. היא הייתה נשארת עצמאית, והייתה הופכת למובילה עולמית בתחומה, Transaction banking. אבל את הנעשה אין להשיב. אני חושב שהערך הגדול שנוצר ל-GTCR בדיעבד היה יכול להיווצר לאי.די.בי, אבל היה טיימינג שחייב אותם למזומנים".

בחודשים שלפני המכירה ל-GTCR, הקשיים של אי.די.בי השפיעו על פאנדטק?

"כן, כי הקשיים האלה הביאו אותנו לשינוי אסטרטגי שלא רצינו לעבור: מלהישאר עצמאיים לכניסה למיזוג ולשליטה של פרייבט אקוויטי".

ואיך היו החיים תחת שליטת קרן פרייבט אקוויטי?

"אם פאנדטק בעבר, כחברה ציבורית, עברה רכבת הרים של כל מיני מצבי שוק, והיו 60 רבעונים שפרסמנו בהם דוחות, שחלק מהם לא היו כפי שרצינו, דווקא חיים במסגרת של פרייבט אקוויטי הם חיים הרבה יותר מסודרים, ברורים, עם תוכניות עבודה ברורות ומודל פיננסי ידוע. השינויים נבנים ברמה האסטרטגית ולא ברמה הטקטית. עברנו חבלי בגרות, שעשו אותנו בוגרים יותר. מצד שני, מצחיק להגיד אבל יותר אהבנו את רכבת ההרים כחברה ציבורית, כי שלטנו בנעשה. היה לנו יותר חופש. החלטנו איזה סוג של ופלים שמים במטבח. שלטנו ברמת השירותים שנתנו ללקוחות, עשינו over-service בצורה בוטה. כל זה פסק, והפך להיות מאוד ענייני, לפי אמות מידה המקובלות בשוק".

על השירות בפאנדטק אפשר ללמוד מהסיפור הבא: ביום שישי אחד בערב, כשבן-מנחם ישב בקולנוע וצפה בסרט, בנק-לקוח של החברה נקלע לבעיה, כי לא הזמין מספיק capacity ועסקאות חשובות לא בוצעו. בן-מנחם יצא מהקולנוע, דיבר עם בכירי הבנק, ועשרות עובדי פאנדטק פתחו את משרדי החברה והחלו לעבוד באותו לילה. בחברה אחרת, יכול להיות שללקוח היה נאמר שעליו להסתדר עם ה-capacity שביקש.

במקרה אחר, לאחר ש-H D נקלעה לקשיים, ולמרות שכבר לא היה חלק מהחברה, בן-מנחם ביקר עם מנכ"ל H D אצל לקוחות כדי לסייע ולהרגיע.

מה קורה היום בפאנדטק?

"במהלך ההחזקה של H D הרבה אנשים בכירים בישראל עזבו. היום, אני חושב שהאנשים שעובדים ב-Finastra מרוצים. זו חברה מקצועית מאוד, ואני בקשרים טובים עם המנכ"ל ועם הבכירים שם".

"Age&Work עוזרת לבני 40 פלוס לחזור ולהיקלט במעגל העבודה"

מעבר לפעילות ב-Cnext ובחברות הפורטפוליו שלה, בן-מנחם מכהן גם כיו"ר בחברת הפינטק הישראלית Earnix. "זו חברה ותיקה ומצליחה, שמוכרת בעשרות מיליוני דולרים. עזרתי להם בגיוס אנשי מפתח, כולל אנשי מכירות, שיווק ומוצרים", מספר בן-מנחם.

בכלל, נראה שבן-מנחם אוהב את הפוזיציה של איש משאבי אנוש; לדבריו, בחברות הפורטפוליו של Cnext כבר השתלבו מנהלים לשעבר מפאנדטק. אבל יותר מכך, הוא גם פעיל במיזם הפילנתרופי Age&Work, שמסייע לאנשים בני 40 פלוס, שעזבו את מעגל העבודה ומתקשים לחזור אליו.

"אנחנו עובדים עם אנשים על כתיבת קורות חיים, הכנה לריאיונות עבודה. יש לנו רשת של 350 חברות שפונות אלינו לחיפוש עובדים. אנחנו גם נותנים חממה - משרדים שהאנשים מבלים בהם את היום, ומתכוננים למקום העבודה הבא שלהם", הוא אומר. לדבריו, הפעילות במיזם מקטינה דרמטית את הזמן בין עבודות, וזאת בשיתוף הדוק עם לשכות התעסוקה, ששולחות את האנשים המתאימים ומסייעות במימון.

המיזם מיועד ספציפית לאנשי הייטק?

"לא ספציפית לאנשי היי-טק: יש לנו חשבים, מהנדסים, אנשי מכירות, עורכי דין. זה ספציפית לאנשים טובים. רואים שם המון עזרה הדדית, תמיכה, ממש חלקת אלוהים קטנה בתל-אביב. אנחנו עוזרים לכ-1,000 אנשים בשנה לחזור למעגל העבודה. לכאורה זו חברת ההשמה הכי גדולה בארץ. זה היה המיזם הראשון שהייתי מעורב בו אחרי שעזבתי את פאנדטק".

אחרי פאנדטק, לא רצית לקחת קצת חופש?

"לקחתי קצת חופש וראיתי שלא מתאים לי. לכן הקמתי את Age&Work. זה התחיל מכך שכשפאנדטק נמכרה הרבה אנשים בירכו אותי על ההצלחה, וכששאלתי מה הם עושים כיום, מצאתי שהם לא עובדים והבנתי שיש בעיה אמיתית. אני הייתי חלק מהבעיה, והחלטתי להיות חלק מהפתרון. חברתי לשני יזמים בתחום, ומימנתי את הבנייה של המיזם, שהוא היום הצלחה גדולה. בסך הכול, אם את מחברת את העבודה שלי עם Age&Work לחברות הפינטק, אני בעצם מנסה להחזיר - גם בצורה פילנתרפית וגם בצורה קפיטליסטית. זה שילוב של פילנתרופיה וקפיטליזם".

ראובן בן-מנחם - תעודת זהות

■ גיל: 57

■ תפקיד: יו"ר ושותף CNext Ventures, יו"ר חברת Earnix

■ תפקידים קודמים: מנכ"ל פאנדטק מהקמתה ב-1993 עד מכירתה השנייה ב-2015; קודם לכן עבד כמנהל מוצר בחברת Logica Data וכמנהל מערכות בנקאיות בחברת מנוף

■ מצב משפחתי: נשוי + 1

■ עוד משהו: בוגר ממר"ם

עוד כתבות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● כוחות צה"ל השמידו בעזה תוואי תת-קרקעי באורך של כ-2.5 קילומטרים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הכריז על הסכם סחר עם וייטנאם, נאסד"ק עולה ב-0.8%; הישראליות שמזנקות

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד מזנקות בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד