גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחיר למשתכן: 1195 יח"ד מוזלות ייבנו בנתיבות וברחובות

לצד הדירות המוזלות כוללים המכרזים גם 892 דירות למכירה בשוק החופשי ■ מעניין לציין כי במכרז בנתיבות קיים פער משמעותי במחיר המקסימום שהציבה המדינה בין המגרשים, והסיבות לכך נעוצות בין היתר בדרישה לחניון תת-קרקעי שמייקר הבנייה לזוכה

נתיבות. כספים והקלות לא הפכו אותה לעיר מובילה / צילום: איל יצהר
נתיבות. כספים והקלות לא הפכו אותה לעיר מובילה / צילום: איל יצהר

שיווק מוצלח של שבעה מגרשים במסגרת מחיר למשתכן בנתיבות וברחובות. מדובר במכרזים שנסגרו לפני מספר ימים הכוללים 1,195 דירות מוזלות ועוד 892 דירות למכירה בשוק החופשי. נציין כי רוב המכרזים שנסגרו מתייחסים למגרשים בנתיבות וברחובות מדובר במגרש אחד ל-38 דירות מוזלות ועוד 4 דירות למכירה בשוק החופשי.

בנתיבות שווקו שישה מגרשים שונים בשני מכרזים. מכרז אחד כלל חמישה מגרשים לבניית 806 דירות מוזלות ועוד 537 דירות למכירה בשוק החופשי. במגרשים אלו, הממוקמים בשכונת נווה שרון בצפון העיר, זכו החברות גלעד מאי, רמי צרפתי, מגידו י.ק. , אסום וי.ח. דמרי.

על פי ממוצע ההצעות במכרז, מחיר דירת 94 מ"ר לזכאים יעמוד על החל מכ-538.7 אלף שקל, מחיר דירה מוזלת בת 109 מ"ר יעמוד על החל מכ-634.4 אלף שקל ומחיר דירה מוזלת בת 119 מ"ר יעמוד על החל מכ-698.1 אלף שקל. מחיר זה כולל מענק בגובה 60 אלף שקל שיקבלו הזכאים בעיר במסגרת התכנית, את מרכיב המע"מ וגם את שטחי המחסן המרפסת והחניה. עוד חשוב להדגיש כי מחירים אלו הם ממוצע של כלל ההצעות עוד טרם תכנון מפורט של החברות כך שלמעשה מדובר באומדן בלבד.

עוד נדגיש כי במקרה של המכרז האמור יש שינוי מהותי בין המגרשים השונים שיוביל גם לשוני במחירים בסופו של יום. שינוי זה גם הוביל לשינוי מהותי במחיר המקסימלי למ"ר בו נקבה המדינה במכרז, בין היתר בשל העובדה שמגרש אחד מחוייב בבניית היקף גדול של חניון תת-קרקעי ודירות קטנות. מדובר במגרש בו זכתה חברת י.ח. דמרי בו מחיר המקסימום עמד על 6400 שקל למ"ר, לעומת מגרשים אחרים באותו המכרז בו המחיר למ"ר היה נמוך יותר למרות שמספר הדירות זהה.

הסיבה לשוני במחיר המקסימלי נובע מכך שבמגרש בו זכתה חברת י.ח. דמרי מחייבת התב"ע מקדם חניה גבוה יותר של 1.5 מקומות חניה לדירה, 25% דירות קטנות וגם התחייבות לבניית חניון תת-קרקעי לכ-70% ממקומות החנייה. מדובר בהוצאה משמעותית ליזם מה שהוביל לעדכון מחיר המקסימום במכרז כלפי מעלה. במקביל, גם מועד מסירת הקרקע של מגרש זה רחוק יותר מהמגרשים האחרים ועומד על 22 חודשים לעומת 14 חודשים במגרשים האחרים. עוד נוסיף כי גם ההצעה של החברה עמדה על מחיר המקסימום במדויק ללא הנחה לעומת המתחמים האחרים בהם ההצעות היו נמוכות יותר ממחיר המקסימום.

מכרז נוסף שנסגר בנתיבות התייחס לשכונה במערב העיר הממוקמת ממזרח לנחל בוהו, ממערב לכביש הטבעת העירוני ומדרום לתחנת הרכבת. מכרז זה כלל מגרש אחד בן 702 יחידות דיור, מחציתן מוזלות לזכאי מחיר למשתכן ומחציתן למכירה בשוק החופשי. במכרז זה זכתה חברת ארזי הנגב ייזום ובניה. על פי ההצעה הזוכה, מחיר דירת 93 מ"ר לזכאים יעמוד על החל מכ-525.9 אלף שקל, מחיר דירת 108 מ"ר לזכאים יעמוד על החל מכ-620.7 אלף שקל ומחיר דירת 118 מ"ר לזכאים יעמוד על החל מכ-683.8 אלף שקל.

מחיר זה כולל מענק בגובה 60 אלף שקל שיקבלו הזכאים בעיר במסגרת התכנית, את מרכיב המע"מ וגם את שטחי המחסן המרפסת והחניה. עוד חשוב להדגיש כי מחירים אלו הם טרם תכנון מפורט של החברה במתחם כך שלמעשה מדובר באומדן בלבד.

כאמור, מכרז נוסף שנסגר בהצלחה הוא מכרז מחיר למשתכן בעיר רחובות. מדובר במכרז הממוקם בשכונת וייסגל בדרום מערב העיר בו זכתה חברת רונידן חברה לבניין. המכרז מאפשר בניית 42 יחידות דיור, 38 מהן דירות מוזלות והשאר דירות למכירה בשוק החופשי. על פי ההצעה הזוכה במכרז, מחיר דירת 97 מ"ר לזכאים יעמוד על החל מכ-948.7 אלף שקל, מחיר דירת 112 מ"ר לזכאים יעמוד על החל מכ-1.095 מיליון שקל ומחיר דירת 132 מ"ר לזכאים יעמוד על החל מכ-1.29 מיליון שקל. מחיר זה כולל את מרכיב המע"מ וגם את שטחי המחסן המרפסת והחניה. גם כאן חשוב להדגיש כי מחירים אלו הם ממוצע של כלל ההצעות עוד טרם תכנון מפורט של החברות כך שלמעשה מדובר באומדן בלבד.

עוד כתבות

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מאתר קשת

המדד שקובע אפקטיביות בפרסום: "הזמר במסכה" וליגת העל במקום הראשון

ניתוח של מאות קמפיינים שעלו בטלוויזיה ב-2025, והתרומה שלהם לחיפושי מותג, שיחות נכנסות, המרות ומכירות, הוביל את חברת אנימו ליצור את מדד אפקטיביות הפרסום ● החלק הראשון לא מתחשב בתקציב שהושקע אלא רק בביצועים, והחלק השני משקלל אותו לתוך הנוסחה

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות

אוריאל קנורוביץ, מייסד שותף ומנכ''ל Nimble / צילום: Nimble

בשווי של 400 מיליון דולר: החברה שמאמנת את המודלים הגדולים בעולם

החברה הישראלית-אמריקאית נימבל מאמנת כמה ממודלי השפה הבולטים בעולם ומסייעת להם לשפר את הדרך שבה הם אוצרים מידע מהרשת ● היום היא נחשפת לראשונה, בהודעה על גיוס סבב הון מאוחר יחסית בהיקף של 47 מיליון דולר ● "אין הרבה חברות בישראל שעושות AI אמיתי", אומר המנכ"ל אוריאל קנורוביץ, "אנחנו ממציאים את החיפוש לעסקים מחדש"

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

מימין: יוסף עליאש, ריצ'י האנטר, דני בן רעי / צילום: דרור סיתהכל

גרין לנטרן רוכשת מחצית מקפה גן סיפור לפי שווי של כ־150 מיליון שקל

קרן גרין לנטרן של ריצ’י האנטר נכנסת כשותפה ברשת בתי הקפה של ברנרדו בלכוביץ’; העסקה מצטרפת לגל עסקאות גדולות בענף המסעדנות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

תצא מהקיפאון? אנבידיה תצטרך להציג יותר מדוחות טובים כדי להרשים את המשקיעים

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג ביום רביעי לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון

איור:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

התרגיל שנכשל: עקף את המתווך דרך אשתו - וישלם דמי תיווך כפולים

המחוזי בת"א מציב תמרור אזהרה לרוכשי הדירות: חתמתם על סעיף "פיצוי מוסכם"? בית המשפט עשוי לחייב אתכם לשלם אותו, גם אם טענתם שהמתווך לא היה "הגורם היעיל" בעסקה ● השופטת אביגיל כהן: "במקרה זה המערער ניסה בחוסר תום־לב למנוע מהמשיב להשתלב בקידום העסקה ולהפוך ל'גורם יעיל'"

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

הדוח האפוקליפטי שהפחיד את המשקיעים בוול סטריט

דוח ויראלי של חברת המחקר Citrini Research הצית גל ירידות חריג בוול סטריט והעמיק את חשש המשקיעים כי האצה חדה בהתפתחות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית עלולה לערער את השוק

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ניירות ערך בבנק דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

המניות שהגיעו ל"תמחורים גבוהים", והאלטרנטיבה

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ני"ע בבנק דיסקונט, צופה שהמגמה החיובית בשוקי המניות בת"א ובוול סטריט תימשך השנה, ומסמן את הסקטורים שיובילו את המהלך ● למשקיעי אג"ח הוא ממליץ להתמקד בממשלתיות ובקונצרניות בדירוג גבוה: "סיכון חפשו באפיק המנייתי"

כותרות העיתונים בעולם

המדינה שבה הנשיא וראש הממשלה בעימות בגלל ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם איראן מוכנה למלחמה, מה עומד מאחורי האסטרטגיה של ארה"ב מול טהרן, וראש ממשלת קרואטיה והנשיא נמצאים בעימות בשל שת"פ עם ישראל • כותרות העיתונים בעולם

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

מלון דן באילת / צילום: באדיבות מלונות דן

האפקט האיראני: הישראלים מזמינים יותר חופשות בארץ, ופחות בחו"ל

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 25% בהזמנת חופשות מקומיות - אך ירידה כוללת בענף התיירות

מחנה ''מטווח 24'' / צילום: חורחה נובומינסקי

נסגר מכרז ל-1,100 דירות ב"שדה דב" של ראשון לציון

שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות ב"מטווח 24" במערב ראשון לציון נמכרו בסך כולל של 1.4 מיליארד שקל ● ענקית הטכנולוגיה אפלייד מטיריאלס חנכה ברחובות מרכז מו"פ חדש, וחברת המינרלים ICL חנכה את בניין המטה החדש שלה בבאר שבע

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

הקרקעות ששימשו לרכישת השליטה בבנק הפועלים עברו לידי המדינה: זה הרווח של הבעלים

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל מגיב לסמוטריץ': "אני לא קם בבוקר, פותח חלון ומחליט מה גובה הריבית"

אמיר ירון התייחס בראיון לגלובס להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 4%, וכך לקטוע רצף של שתי הפחתות ● הוא התייחס למצב הכלכלה ול"רוחות המלחמה" שהיוו שיקול מרכזי בהחלטת הוועדה, הגיב בתקיפות לדרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחזור בו מהחלטתו, וגם סיפר איפה הוא מוכן להתגמש בדיונים בכנסת על רפורמת הבנקים הקטנים