גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

MDClone המייצרת "מידע רפואי סינטטי" גייסה 15 מיליון דולר

הגיוס בוצע מאורבימד ולייטספיד ■ החברה כבר עובדת עם רוב קופות החולים בארץ וחתמה לאחרונה על הסכם משמעותי ראשון בחו"ל

רופא / צילום: שאטרסטוק
רופא / צילום: שאטרסטוק

חברת MD Clone גייסה 10 מיליון דולר מהקרנות אורבימד ולייטספיד. בכך מגיע היקף הגיוס הכולל של החברה ל-15 מיליון דולר. עוד הודיעה החברה על חתימת הסכם שת"פ משמעותי ראשון בחו"ל, עם בית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון על בסיס מידע של רשת בתי החולים והקליניקות הרפואיות BJC.

MD Clone פיתחה שיטה ייחודית לשמירה על פרטיות מידע תוך כדי מתן אפשרות לכל חוקר להשתמש בו. החברה מייצרת על בסיס המידע הקיים, סט של "אנשים פיקטיביים" עם מאפיינים פיקטיביים שאף אחד מהם לא דומה ברוב פרטיו לאדם מקורי, אך כל היחסים הסטטיסטיים החשובים ביניהם נשמרים. כך, חוקרים יכולים לשאול את מאגר המידע שאלות שונות ורבות ולקבל תשובות עשירות במידע, אבל מבלי לחשוף אף אדם מסוים. העובדה כי השימוש במידע הוא סינטטי, מאפשרת לבצע עליו מחקר מבלי שיש צורך להשיג אישורים מועדות האתיקה, וכך מקצרת עשרות מונים את התהליך בין הצבת השאלה המחקרית לבין קבלת תשובה ממאגר מידע קיים.

החברה, שהוקמה ב-2016, כבר רושמת הכנסות בהיקף של כמה מיליוני דולרים. יש לה הסכמים עם גורמים מובילים במערכת הבריאות בארץ, כאשר הגורמים הללו גם משלמים לחברה על הזכות להשתמש בטכנולוגיה שלה, בעודם מאפשרים לה שימוש בנתונים שלהם, שזה לא פחות חשוב.

"אנחנו פותרים היום בעיה שלא היה לה לפני כן שום פתרון, ואילו אנחנו פתרנו אותה בדרך אחרת לגמרי מזו שבה ניגשו כולם לבעיה", אומר זיו אופק, מייסד ומנכ"ל החברה. אופק היה בעבר ממייסדי ומנהלי חברת DB Motion , אשר נחשבת לחלוצה במחשוב מערכות בריאות בארץ וגם בעולם, ונרכשה על ידי Allscripts האמריקאית ב-2013 תמורת 235 מיליון דולר.

"עולם הרפואה עסק קרוב ל-3 עשורים בלהכניס דאטה לתוך המחשבים. גם אחרי 3 עשורים ואין-סוף מיליוני דולרים, האופן שבן משתמשים במידע לא השתנה. צריך לבקש אישור אתי מועדת הלסינקי, אחר כך אני פונה ל- IT שישלפו לי את המידע עם ההרשאות המיוחדות שלהם, אבל הם עסוקים, רק דוד יודע להוציא את המידע הזה, אבל דוד לא כאן היום. זה לא לפי הדינמיות של העולם הנוכחי".

בגרסה של MD Clone כל משתמש יכול לשאול כל שאלה באופן מיידי עם גישה מלאה לנתונים (הסינטטיים) ובלי כל ידע מוקדם במחשבים, והתשובה מתקבלת תוך פרק זמן שנע בין כמה דקות לשעה.

אופק מציין כי מספר ניסויים משמעותיים כבר נערכו תוך שימוש בתוכנה. "חוקרת מבית החולים רמב"ם שהשתמשה בנתונים שלנו העלתה השערה כי יש לתת סוגים שונים של אינסולין לחולים בסוכרת מסוגים שונים. לרוב, שאלה כזו תגרור ניסוי קליני ארוך. היא בחנה זאת על הנתונים ואמנם לא מדובר בניסוי מבוקר שיכול להוכיח סיבתיות, אבל היא בהחלט מצאה תוצאות מספקות לשם כתיבת מאמר. כשהגישה את המאמר לכתב עת מדעי, החוקר שקיבל אותו לשיפוט שאל 'מה היה קורה אם היינו בודקים גם כך וכך', והיא מייד יכלה לבדוק זאת". לדבריו, החוקרת אכן שינתה מעט את האופן שבו היא רושמת אינסולין בעקבות המחקר. "אנחנו יושבים עם רופאים ומציגים להם את המערכת ובתחילת הפגישה הם לא בטוחים מה הם רוצים לשאול את המידע, אבל בסוף הפגישה הם כבר שופעים רעיונות בלי סוף".

"למידע הקליני שלנו יש להתייחס כמו לאנרגיה מתחדשת - ככל שנותנים יותר, כך מקבלים ממנו יותר ומתקדמים יותר", אומר אופק. "אני אומר לעובדים שלי - אנחנו לעולם לא נדע על כל מה שחקרו באמצעות המערכת, אבל ללא ספק היא תשנה את החיים של אנשים".

אופק מספר על מקרה שקרה לו בחברה הקודמת שייסד, די.בי.מושן, ובגללו החליט להקדיש את חייו לטכנולוגיה רפואית. "הייתי לפני כן אדם עם אוריינטציה טכנולוגית בעיקר. יום אחד הדגמתי את המערכת בבית חולים כשלפתע הגיע לשם אדם עם התקף לב. בזכות המחשוב, הצוות הרפואי ראה שהוא לקה זמן מה לפני כן בשבץ, והחליטו לא לתת לו מדלל דם. הם הסבירו שלולא היה הרישום הממוחשב, הם לא היו יודעים זאת, היו בוודאות נותנים לו מדלל וסביר להניח שאותו אדם היה מת.

"באותו רגע כאילו התחלקתי לשני אנשים. אחד מהם תפס את זה קוגניטיבית, ולשני נדרשו שנים לעכל את זה. היה לי את הטלפון של האיש הזה, בן 56, עם שלושה ילדים, שחי אחר כך חיים ארוכים. בסוף לא התקשרתי אליו - לא הרגשתי שזו זכותי, אבל המקרה הזה דרבן אותי קדימה במשך 15 שנה".

"באותה תקופה, אני פשוט חייתי ונשמתי חדרי מיון. אני חושב שיזמים מקבלים איזה שהוא פיצוי מהעולם על החיים המטורפים שלנו, פיצוי רגשי, אם אנחנו באמת מסוגלים לראות את האדם ששינינו את חיים".

אף ש- MD Clone לא מצילה חיים באופן כה מיידי, אופק מציין שהיא בהחלט יכולה להאיץ מחקר מציל חיים ומשפר איכות חיים. החברה נמצאת בבאר שבע, ומעסיקה 28 עובדים. גם ההימצאות בבאר שבע, חשובה לאופק מאוד. "אם סטארט-אפ נכשל ברמת החייל, למחרת העובדים שלו מוצאים עבודה בבניין השכן. אם סטארט-אפ נכשל בבאר-שבע, העובדים שלו למחרת צריכים להתחיל לנסוע לרמת החייל, כי אין תחליף".

כעת, כאמור, פורצת MD Clone גם לחו"ל עם החתימה על ההסכם מול בית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון על בסיס מידע של רשת בתי החולים BCJ . במסגרת ההסכם, חוקרים מן האוניברסיטה ישתמשו במערכת של MD Clone כדי לגשת למידע סינטטי המבוסס על המידע מה-BJC .

הגיוס של 15 מיליון הדולר שנסגר היום, כולל למעשה את גיוס הסיד שביצעה החברה מקרן אורבימד עם ייסודה, וכעת סבב שני בהשתתפות אורבימד יחד עם לייטספיד.

"הצוות של ל- MDClone הוא בין החדשניים והמנוסים בתחום הרפואה הדיגיטלית בישראל, שילוב הכרחי להצלחה של כל סטארטאפ" אומרת ענת נשיץ, שותפה בקרן אורבימד ישראל. "אני מאמינה שהצוות יכול לממש את הפוטנציאל הגלום בטכנולוגיה הייחודית של החברה, ולתרגם אותו להצלחה עסקית משמעותית. המערכת ישימה לכל עולם הרפואה ומעבר אליו״.

"הטכנולוגיה והחזון שהציגה לנו החברה תפסו את תשומת הלב שלנו באופן מיידי, ולאחר שיחות עם לקוחות החברה השונים בישראל ובארה"ב השתכנענו שמדובר בחברה פורצת דרך" מוסיף דודו גוסרסקי שותף בקרן לייטספיד. " MDClone מציעה קפיצת מדרגה באופן בו מידע רפואי נאסף, נצרך ומנותח. החברה מאפשרת לארגוני בריאות לראשונה למצות את הערך הגבוה של נכסי המידע שלהם ולשדרג משמעותית את האופן בו הם נותנים שירות רפואי, מבצעים מחקרים רפואיים, מפתחים טכנולוגיות חדשות מבוססות נתונים ומשתפים פעולה עם גופים אחרים".

החברה ציינה כי הגיוס יאפשר לה להמשיך ולהתרחב בארה"ב וגם להגיע לשווקים נוספים.

עוד כתבות

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס ישראל: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"