גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המאבק בהון השחור: משה אשר נפגש עם ראשי הבנקים בלונדון

הזרוע הארוכה של משה אשר הגיעה גם לאנגליה: אחרי שרתם למאבק בהון השחור את בנקאי שווייץ, רשות המסים "מגייסת" גם את הבנקאים הבריטים ●  למדריך גילוי מרצון

עו"ד רו"ח משה אשר / צילום: איל יצהר
עו"ד רו"ח משה אשר / צילום: איל יצהר

מיליארדי הדולרים שמסתירים הישראלים בלונדון - הם המטרה החדשה של משה אשר. מנהל רשות המסים טס בשבוע שעבר ללונדון, וניהל סדרת ישיבות עם ששה מהבנקים הגדולים ביותר בבריטניה, על מנת לגייס אותם למאבק בהון השחור הישראלי המצוי בבריטניה.

מהמידע שהגיע לידי "גלובס" עולה, כי אשר המריא ללונדון ביום רביעי שעבר, ושהה בעיר יומיים (רביעי-חמישי), אשר במהלכם קיים מרתון של פגישות בסיטי של לונדון עם בכירים במערכת הבנקאות בעיר. במהלך הפגישות ביקש אשר מהבנקאים הזרים ש"ישכנעו" את לקוחותיהם להגיש בקשות לגילוי הונם המוסתר במסגרת הליך גילוי מרצון הקיים בישראל. הלכה למעשה ביקש אשר מהבנקים להפעיל לחץ על לקוחותיהם לדווח על כל רכוש וכספים שאינם מדווחים כדין בארץ.

עוד ביקש אשר מהבנקאים לסייע ללקוחות הישראלים להכין דוחות מסודרים לרשות המסים על כל הכנסותיהם בבריטניה, ולכלול באותם דוחות, את כל המידע הפיננסי והתנועות שבוצעו בחשבונות הבנק "הבריטיים-הישראלים" ב-10 השנים האחרונות.

אל הנסיעה הצטרפה גם מירי סביון, המשנה של אשר, אשר מתמודדת בימים אלה במרוץ לתפקיד מנהל רשות המסים, לאור פרישתו הצפויה של אשר מתפקידו בחודש הבא. 

לרשות המסים הישראלית אין יכולת להפעיל סנקציות על בנקים בחו"ל על מנת שיסייעו לה בחשיפת הון שחור ישראלי המצוי בידם. פנייתו של אשר אל הבנקים נעשתה במסגרת רוח שיתופי הפעולה בין מדינות ומערכות פיננסיות, והמאבק הבינלאומי נגד ההון השחור בעולם. מהלך דומה נעשה ב-2014 בשווייץ, אז נפגש אשר עם ראשי המערכת הבנקאים בציריך ו"שכנע" אותם להתגייס למאבק בהעלמות המס הישראליות. המהלך בשווייץ נתפס כהצלחה מסחררת ברשות המסים.

בדומה לשווייץ, לונדון נחשבת למרכז פיננסי עולמי, באירופה ובעולם בכלל. לכן, ההתמקדות של הרשות כעת הייתה בלונדון. ל"גלובס" נודע, כי מבדיקות ראשוניות שנערכו ברשות המסים התקבלו הערכות לפיהן יש סכומי כסף גדולים מאוד של ישראלים בלונדון, בהיקף מיליארדי דולרים, אשר חלק מהם לא מדווח.

במהלך הפגישות שקיימו אשר וסביון עם הדרג הבכיר בבנקים, קציני הציות ומנהלים המצויים בקשר עם ישראל, הציגו בפני הבנקאים את נוהל גילוי מרצון החדש שנכנס לתוקפו בדצמבר האחרון, ומאפשר לאזרחי המדינה לדווח על הונם השחור, בלי שחרב ההליך הפלילי תונף על צווארם. אשר הסביר כי במהלך השנה הקרובה הנוהל "ידידותי" וכולל מסלול גילוי מרצון אנונימי, המאפשר ללקוחותיהם לא להיחשף בראשית הליך הגילוי ועד שמתקבלת תוצאת המס הצפוי מהגילוי. תוקפו של יתרון זה, הסביר אשר לבנקאים, יפוג בסוף שנת 2018. 

תוצרי נוהל גילוי מרצון הקודם

צונאמי של חילופי מידע בין מדינות

נוהל גילוי מרצון החדש התפרסם בעיתוי לא מקרי, בעיצומו של צונאמי חילופי המידע בין המדינות והמאבק הבינלאומי בהון השחור. ישראל חתומה על יותר מ-50 אמנות למניעת כפל-מס, שבמסגרתן התחייבו חלק מהמדינות להעביר מידע על הכנסות וכספים של ישראלים בין גבולותיהן. מכוח הסכמים אלה זורם לאורך השנים מידע לישראל על תושביה.

בנוסף, לרשות המסים מגיע כיום מידע מפורט מכוח הסכם ה-FATCA, שבמסגרתו החלה רשות המסים בארץ להעביר מידע למקבילתה האמריקאית (IRS) על נכסים פיננסיים של אזרחים בעלי זיקה לארה"ב; ובתמורה - לקבל מידע על ישראלים בעלי חשבונות בארה"ב.

כמו כן, הרשות עתידה לקבל מידע ממדינות רבות נוספות במסגרת הסכם ה-CRS - שיזם ארגון ה-OECD, הקובע חילופי מידע אוטומטיים בנוגע לחשבונות פיננסיים של תושבים זרים באירופה.

במהלך הפגישות עם מערכת הבנקאות הבריטית הציג מנהל רשות המסים את תמונת מצב זו בפני נציגי הבנקים, והסביר כי כניסתם הצפויה לתוקף של הוראות ה-CRS בספטמבר 2018 (אם החקיקה לא תעוכב בוועדת הכספים), תוביל לחשיפתם של חשבונות הבנק של הישראלים בבריטניה; ובייחוד את אלה מביניהם שלא דיווחו על הכספים כדין לרשות המסים הישראלית.

בנסיבות אלה, הסביר אשר לבנקאים הזרים, עדיף לאותם ישראלים שהעלימו כספים במערכת הבנקאית הבריטית להיחשף כבר היום במסגרת בקשות גילוי מרצון, לשלם את המס המתחייב והקנסות הנדרשים ו"להציל" עצמם מהדין הפלילי.

אשר הבהיר לבנקאים, כי בדיוק בנקודה הזאת הם נכנסים לתמונה, וביקש מהם לפנות ללקוחותיהם ולהסביר להם את "הסיכון" בהסתרת הון בחשבונות בנק בריטים, וכן לסייע להם להכין את הדיווחים לרשות המסים. בדיווחים אלה, כפי שהסביר אשר לבנקאים, יש לכלול את כל המידע הקיים על החשבונות של הלקוח הישראלי ב-10 השנים האחרונות, לרבות כניסות ויציאות של כספים, ריביות, דיבידנדים שהתקבלו, חישובי רווח הון ועוד.

אשר הציג בפני הבנקאים הבריטיים את תוצאותיו של הליך גילוי מרצון הקודם שהסתיים ב-31 בדצמבר 2016, ונחשב לציון דרך משמעותי בתחום הגבייה והרחבת רשת המדווחים לרשות המסים. במסגרת הנוהל הקודם נחשפו כ-30 מיליארד שקל, בכ-7,500 בקשות לגילוי מרצון, מהן 4,620 במסלול האנונימי, 1,436 במסלול המקוצר 1,493 במסלול הרגיל; וגביית המס בעקבותיו עמדה על כ-3 מיליארד שקל.

נוהל גילוי מרצון החדש, שפורסם שנה בדיוק לאחר שפג תוקפו של הנוהל הקודם, מעניק "תקופת חסד" נוספת לישראלים ל"הלבין" הון שחור. הנוהל נכנס לתוקפו בדצמבר האחרון ויחול למשך שנתיים, עד סוף 2019, למעט המסלול האנונימי שיחול לשנה בלבד - עד ה-31 בדצמבר 2018.

הוראות הנוהל החדש זהות להוראות נוהל גילוי מרצון הקודם, וכוללות מסלולים מקוצר ואנונימי. נוהל גילוי מרצון אינו חדש במחוזותינו, ובמשך שנים איפשרה רשות המסים מעת לעת לנישומים לדווח על הונם השחור, תוך הימנעות מהליך פלילי. ואולם, רק הנוהל האחרון שהונהג הביא לזינוק משמעותי במספר הבקשות והגילויים, בעקבות החלתו של המסלול האנונימי. במסלול האנונימי, והמבוקש ביותר מבין מסלולי הנוהל, הנישום אינו חייב לחשוף את זהותו בעת הגשת הבקשה, אלה רק לאחר אישורה על-ידי רשות המסים. מסלול זה היה הסיבה המרכזית לפופולריות של נוהל גילוי מרצון האחרון שפורסם. המסלול המקוצר שפורסם נועד לדיווח על "העלמות קטנות", שבהם ההון שלא דווח אינו עולה על 2 מיליון שקל וההכנסה החייבת הנובעת ממנו אינה עולה על חצי מיליון שקל.

לפי הוראות הנוהל, נישום יוכל לגלות את נכסיו ולהצהיר על הכנסותיו שלא דווחו, לשלם את המס הנגזר מהן בתנאי שיעמוד במספר תנאים, ובהם הדרישה כי הגילוי יהיה כן ומלא ובתום לב, וכן כי במועד הפנייה לא נערכת בדיקה או חקירה ברשות המסים בעניינו של הפונה או חקירה של משטרת ישראל בנוגע לרכושו ונכסיו של הנישום.

על-פי הנוהל, מי שבקשתו תאושר יידרש לשלם את מלוא המס על הכנסותיו הלא מדווחות, אך מנגד הרשות מתחייבת, שלא יינקטו הליכים פליליים נגד אותם נישומים.

חרף הצלחתו של הנוהל הקודם, ברשות ובאוצר עדיין מעריכים שישנו הון שחור רב של ישראלים ברחבי העולם, בהיקפים של עשרות מיליארדי שקלים. לדברי מנהל רשות המסים, משה אשר, "אל מול זרם המידע הצפוי להגיע לרשות מרשויות מס מחו"ל, פרסום הנוהל החדש נועד לתת הזדמנות למי שטרם הסדיר את ענייניו, לתת גילוי מלא של נכסיו הבלתי-מדווחים ולשלם את המס המתחייב".

הבנקים כפופים בימים אלה לכללים מחמירים

האינטרס של רשות המסים בפניה לבנקים הזרים ברור: משה ממשיך את הקו המוצהר שלו מראשית הקדנציה לחשיפת ההון השחור הישראלי והרחבת רשת המדווחים לרשות המסים. ניסיון העבר מלמד כי פניה של הישראלים לגלות את הונם במסגרת הליך גילוי מרצון עתידה להניב תוצאות טובות יותר עבור מערכת המס מניהול הליכים פליליים נגד אותו נישום, אם הוא נתפס בעקבות מידע המגיע אל הרשות. הסיבות לכך מגוונות וכוללות בין היתר את העובדה שברשות המסים מצפים, כי במסגרת הליך גילוי מרצון יחשוף הישראלי את כל הונו השחור המועלם ברחבי העולם, ולא רק את ההון השחור שהסתיר בחשבון הבנק בבריטניה.

השאלה המתבקשת נוכח כל הנתונים הללו היא מה האינטרס של הבנקים הזרים לסייע לרשות המסים הישראלית? כאמור לרשות המסים אין יכולת להפעיל סנקציות על הבנקים אם יתברר כי שימשו מקלט מס עבור הישראלים, וכוחה של הרשות מוגבל לפתיחה בהליכים פליליים ואזרחיים רק נגד הישראלי שייתפס מעלים מס. ואולם, אשר הבהיר לבנקאים כי יש לרשות ולהם מטרה משותפת, שכן הם כפופים בימים אלה לכללים מחמירים במישור של המאבק בהלבנות ההון וכללי הציות.

המאבק הבינלאומי בהון השחור שינה גם את פני הבנקאות בעולם, ולאחר שלאורך השנים הבנקים נחשבו משתפי פעולה עם מעלימי המס והעלימו עין מהתנהגות חריגה של לקוחות (ובמקרים מסוימים אף סייעו ללקוחות) - נאלצו הבנקים להתייצב לצד המדינות במאבק כנגד התופעה. זאת, בין היתר, ואולי בעיקר, לאחר ששורה של בנקים, ובהם גם בנקים ישראליים, ספגו קנסות כבדים בגין שיתוף הפעולה שלהם עם מעלימי המס. כך, בנק לאומי כבר ספג קנס עתק בסך 400 מיליון דולר מהאמריקאים, וגם בנק הפועלים ומזרחי-טפחות עלולים לספוג קנסות.

על הרקע הזה, החלו הבנקים להיפטר מלקוחות בעייתיים ולדווח על התנהלות בעייתית של לקוחות אחרים, כדי להוריד מעל גבם את הרגולטור ואת הסיכון המרחף של קנס עתק.

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ