גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"היום סימן השאלה הוא בשוק המגורים ולא בשוק המלונאות"

יזמי נדל"ן רבים מקימים מלונות מאפס או מסבים בניינים קיימים למלונות ■ "פתאום התיירים הזרים מבינים שהטרור איננו ייחודי לישראל" ■ שר התיירות יריב לוין: "שחקנים חדשים נכנסים לתחום"

מלון פולי האוס בתל-אביב / צילום: קבוצת בראון
מלון פולי האוס בתל-אביב / צילום: קבוצת בראון

בשנים האחרונות נשבר המונופול הוותיק בשוק המלונאות, שהיה מנת חלקם של מספר מצומצם של שחקנים, בעיקר רשתות גדולות של בתי מלון כמו ישרוטל, דן, רימונים ופתאל. עוד ועוד שחקנים חדשים, החל מקטנים ובינוניים ועד גדולים, נכנסו לתחום. חלקם יזמי נדל"ן קלאסיים שלקחו הרבה אוויר והחליטו להרחיב את היקף פעילותם לתחום שנחשב במשך שנים למסוכן ולתנודתי, ודאי במדינה כמו ישראל.

גם המדינה תרמה כמובן למגמה החדשה. ביוני 2016 אישרה הממשלה כי ועדות מקומיות עצמאיות יוכלו לאשר הסבת 20% מזכויות הבנייה של מלונות למגורים, מהלך שכמובן הגדיל את האטרקטיביות של הפרויקטים. בנוסף, בדצמבר האחרון עבר בכנסת תיקון חדש לחוק התכנון והבנייה, שהסמיך ועדה מקומית לאשר הסבה של ייעוד מבני משרדים, מסחר או מלאכה לייעוד מלונאי.

אחד השחקנים הגדולים שנכנסים כיום לתחום היא חברת נדל"ן מובהקת - נצבא, שבשליטת חיים צוף וקובי מימון. החברה, שכבר רכשה באוקטובר 2015 את מלון הנסיכה באילת לאחר שנקלע לקשיים (ומאז הוא עומד מוזנח), מקימה בימים אלה כ-2,000 חדרי מלון, אחד מהם בן 880 חדרים, במגדל בן 45 קומות המוקם היום סמוך למגדל עזריאלי שרונה בתל-אביב וייקרא "מלון שרונה". מלון נוסף שנמצא בהקמה במושבה הגרמנית בחיפה כולל 270 חדרים, ושני מלונות נוספים תקים החברה בירושלים, האחד במתחם משרד החוץ והשני מעל התחנה המרכזית בכניסה לעיר. את המלונות מקימה נצבא על מגרשים בייעוד מלונאי שרכשה לאחר שזכתה במכרזים של רשות מקרקעי ישראל.

מלון שרונה / הדמיה באדיבות נצבא

על פי הערכות. נצבא תתקשר עם חברת ניהול מלונאי, ישראלית או בינלאומית, שתפעיל את המלונות שישמשו את החברה כנכס מניב.

עסקה גדולה נוספת שנעשתה בתחום המלונאי ביצעה משפחת דיין, שרכשה לאחרונה את רשת קראון פלאזה של אפריקה ישראל ביותר מ-900 מיליון שקל, רשת שכוללת חמישה בתי מלון, שניים מהם בתל-אביב, ועוד שלושה בתי מלון באילת, בחיפה ובים המלח. משפחת דיין, המיוצגת על ידי עו"ד טל בננסון, רכשה גם את המבנה המיתולוגי בפינת הרחובות אלנבי ונחלת בנימין, שבו פועל היום מלון פולי האוס של רשת מלונות בראון, לצד רכישת מלונות בודדים נוספים בחיפה ובאילת, וגם חתמה על עסקה בסך 70 מיליון שקל במסגרתה תנהל את המלון שמקימה קבוצת חג'ג' בחוף מציצים בתל-אביב.

"לייצר מלון שהוא לא טבלת אקסל"

שחקנים מעניינים נוספים שנכנסו לתחום המלונאות הן חברות התיירות והנסיעות כמו איסתא, שהייתה החלוצה בתחום, וקשרי תעופה. "החברות הקפידו בעבר שלא להיכנס לטריטוריה של חברות המלונאות, אך שינו בשנים האחרונות את תפיסתן ונכנסות לשוק", אומר עו"ד כפיר ידגר, שותף מנהל במשרד גורניצקי ושות'.

"המחשבה אצל חברות התיירות למשל היא שאם הן כבר מוכרות טיסה וחבילה ויש להן שליטה על היעדים אליהם מנותבים הצרכנים, למה להן לוותר על החוליה הנוספת, של מתן השירותים המלונאיים, ולהסתפק רק בעמלה מהמלונות, כפי שהיה בעבר. השינוי הזה הוביל גם לכניסתן של רשתות מלונאיות מחו"ל ומותגים בינלאומיים לישראל, לאחר שרובן עזבו את ישראל בתחילת המילניום. "פתאום הזרים מבינים שהטרור איננו ייחודי לישראל ונתקלים בו גם בפריז, בלונדון ובאיסטנבול, אפילו כעניין שבשגרה. לפיכך, מה שנראה להן מפחיד, יחודי ושונה לפני 10-15 שנים, היום הפך למובן מאליו".

אחד השחקנים החזקים שנכנסו לשוק מלונות הבוטיק מאפס לפני שנים ספורות, וכיום חובקים בבעלותם בעשרה מלונות, הוא מותג "בראון".

לדברי ליאון אביגד, מבעלי בראון, "כשהקמנו את מלון בראון הראשון ברחוב קלישר בתל-אביב בשנת 2009 היינו לבד. בנקים לא ידעו איך לממן מלונות כאלה, ובקרב היזמים היה ברור שתחום המגורים נמצא בראש הרשימה של ההיתכנות הכלכלית, אחריו המסחר והמשרדים, ואי שם מאחור השתרך לו תחום המלונאות.

"היום הסיפור שונה. עדיין יש מחסור בחדרי מלון, והוכחה לכך היא עשרות בניינים בתל-אביב שמושכרים כדירות לטווח קצר, לצד דירות רבות שמושכרות לתיירים באופן לא מוסדר ובמטרה להתחמק ממסים".

אביגד מציין שמותג בראון כולל היום עשרה בתי מלון בתל-אביב ובירושלים ומלון נוסף בקרואטיה. "אנחנו מתפתחים כל הזמן, פותחים היום פעילות חדשה של לואו קוסט עם מלון ראשון ברחוב גורדון פינת בן יהודה בתל-אביב, ומתעניינים באזורים נוספים באילת ובצפון. 75% מהלינות הן של תיירים מחו"ל, אך גם מספר הישראלים מכפר סבא או מפתח תקווה למשל, שמעוניינים בפסק זמן ממירוץ החיים בחופשה רגועה במלון בוטיק בתל-אביב או בירושלים, הוא לא קטן, ויש זרם כזה כל השנה. החוכמה היא לייצר היום מלון שיש בו משהו מעבר, ולא עוד מלון שהוא תולדה של טבלת אקסל. את זה האורח מרגיש לא רק כשהוא נמצא במלון, אלא גם כשהוא מחפש מלון באינטרנט".

שחקנית מעניינת נוספת בתחום היא שתית שבבעלות שלום שטרית, הפעילה בשנים האחרונות בשוק המגורים ובין השאר היא מקימה גם פרויקטים של מחיר למשתכן.

תחום המלונאות קרץ תמיד לשטרית, שלפני 16 שנה הקים את מלון וילה כרמל בחיפה שכולל 16 חדרים עם ספא קטן. המלון היה מראשוני מלונות הבוטיק בישראל ופועל עד היום. בשנים שלפני הזינוק במחירי הקרקעות, במחצית שנות ה-2000, רכשה שתית בחיפה שלושה מגרשים נוספים למלונאות במחירים נמוכים יחסית, מה שמאפשר לה כיום לבנות מאפס שלושה בתי מלון הכוללים יחד 555 חדרים.

"תחום הבריאות יהיה יותר ויותר הכרח"

לדברי שטרית, "לצד פעילות הנדל"ן הרגילה שלנו, היה לנו גם חזון ורצון להיות בתחום המלונאות. אשתי למדה את התחום, ואחרי שהקמנו את מלון וילה כרמל, החלטנו לאתר עוד מגרשים למלונאות. על מגרש אחד במורדות יערות הכרמל אנחנו מקימים היום את מלון קדם שיכלול 84 חדרים. הוא נמצא בשלב גמר שלד וצפוי להיפתח בפברואר 2019, ויכלול מרכז ספא, סדנאות וטיפולים. המלון יהיה מלון טיפולי שייתן מה שמלון יערות הכרמל נותן, רק בחצי מחיר. תחום הבריאות יילך ויהיה יותר ויותר הכרח ופחות ופחות מותרות. אנחנו נמצאים במו"מ עם חברות ניהול מהארץ ומחו"ל שיש להן ניסיון בתחום הבריאות, ואני מניח שהמו"מ ייסגר בחודשים הקרובים".

מלון חדש שני שמקימה שתית נמצא במושבה הגרמנית וכולל 165 חדרים ומרכז מסחרי, שגם לגביו מנהלת החברה משא ומתן עם כמה רשתות כמו מריוט והילטון. מלון שלישי תקים החברה בשדרות הנשיא בחיפה, בפרויקט של מגדל בן 24 קומות, שיכלול 10 קומות מלונאיות עם 230 חדרים ו-14 קומות מגורים. "כשקנינו את המגרש הוא לא כלל מגורים אבל אושר לנו להחיל את התמריץ שנתנה הממשלה להקצאת 20% מפרויקט מלונאי למגורים גם על הפרויקט הזה".

שטרית אומר שאם לפני שלוש שנים שוק הנדל"ן למגורים היה בטוח ושוק המלונאות לא היה ברור - היום המצב הפוך. "אף אחד לא יודע מה יהיה עם שוק המגורים, אבל שוק התיירות נמצא בגידול עצום. היום כבר אין שאלה אם תחום המלונאות הוא כלכלי או לא, ושוק המגורים כן בסימן שאלה. בשנת 2020 צפויים להיכנס לישראל בין 4 ל-5 מיליון תיירים בשנה. תייר באירופה שהיה ביוון ובטורקיה יראה בישראל אלטרנטיבה. אין לי ספק שבלובי של מלון במושבה הגרמנית יישבו בעתיד שייחים מאבו דאבי לצד תיירות (נשים) מאירופה. המודל הכלכלי שלנו מתייחס ל-70% תיירות נכנסת מחו"ל אבל במלונות קונספט כמו מלון קדם תהיה גם תיירות פנים, כי יש בו ערך מוסף".

"אחד האתגרים שלנו הוא להביא יותר רשתות בינלאומיות", אומר שר התיירות יריב לוין, "רשת קלאב מד למשל כבר הודיעה לנו שהיא מעוניינת לחזור לישראל ולהקים כפר נופש באזור חוף דור".

"הממונה על ההגבלים נוקטת פעולות במטרה לקדם את התחרות"

"במשך שנים רבות התייחסו ליזמי המלונאות כאל עופות מוזרים אשר מונעים יותר מאידיאולוגיה ומחלומות רומנטיים ופחות מתשואות ומרווחים", אומר עו"ד כפיר ידגר, שותף מנהל במשרד גורניצקי ושות' המתמחה בתחום המלונאות, משפט מסחרי וליטיגציה ומייצג בין היתר את חברות המלונאות הגדולות במשק.

לדבריו, בשנים האחרונות מחלחלת ההבנה שניתן גם להרוויח מעסקי המלונאות. "כמה גורמים שהצטברו יחד יצרו את הקרקע לכניסת שחקנים חדשים למגרש", מסביר ידגר. "אחד הגורמים הוא הפחתת הדרישות הרגולטוריות על ידי הממשלה, שהיא אמנם הפחתה מועטה ביחס למה שקורה בחו"ל, אבל עדיין מסייעת בהפחתת העלויות, וגורם נוסף הוא כמובן הממונה על ההגבלים העסקיים שנוקטת פעולות במטרה לקדם את התחרות.

גורם נוסף שעליו מצביעים ידגר ועו"ד יפתח פרבר ממשרד גורניצקי, הוא ביקושים ותנועה רבה יותר של תיירים בכל רחבי העולם. "כיום תיירים מכל העולם מגיעים למדינות רחוקות בתדירות גבוהה יותר בעיקר כתוצאה מכניסת חברות הלואוקוסט ומדיניות השמיים הפתוחים אשר הפחיתו משמעותית העלויות", אומר ידגר.
"לא רואים מלון שמוקם מאפס"

לדברי צח ברקי, סמנכ"ל בכיר ומנהל אגף כלכלה מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט, הסיבה המרכזית לכניסה של שחקנים חדשים לתחום הוא הגידול בתיירות העולמית: "הטראפיק מתיירות בעולם עלה כתוצאה משילוב גם של רווחה במעמד הביניים במדינות צומחות, ובכלכלות המפותחות יש הוזלה משמעותית של עלות השהות. כשהטראפיק עולה, הגידול בחדרי מלון עולה, אז כמובן שתהיה נהירה לתחום המלונאות גם בארץ וגם בעולם".

לדברי ברקי, גם לאינטרנט הייתה תרומה לתחושת החוסן של המלונאות עבור שחקנים חדשים: "בשנים האחרונות מתאפשר לבתי המלון לשווק את החדרים בצורה הרבה יותר טובה לתיירים מחו"ל. גם אם המלון מצוי בעיר שאינה עיר תיירות מובהקת, כמו נתניה או חדרה, עדיין המלון יכול להשיג טראפיק דרך שיווק נכון באינטרנט.

"באילת למשל מעורבות ממשלתית הביאה לכך שיחד עם חברות תעופה כמו רינאייר, מספר התיירים המבקרים בעיר ולנים במלונות גדל. הדבר הראשון שמלונאים רוצים לראות זה טראפיק, ולכן האטרקטיביות לשחקנים ותיקים וחדשים גדלה. גם המודלים העסקיים החדשים כמו הסבה של בניינים קיימים, תורמים לגידול בכמות השחקנים. אם מקימים מלונות מאפס בערים מתויירות התשואה על השקעה והקמה של מלון היא נמוכה, וההחזר על השקעה במלון 5 כוכבים יכול להגיע גם ל-20 שנה. לכן לא רואים כמעט מלונות שמוקמים מאפס. מנגד, אם מסבים יעוד של בניין קיים למלונאות התשואה יותר גבוהה".

"להביא יותר רשתות בינלאומיות"

"הבעיה שלא בנו פה 15 שנה חדרי מלון", אומר שר התיירות יריב לוין ל"גלובס". "היו חסרים בעיקר מלונות 3 כוכבים במרכזי ערים. לא היה מוצר כזה להציע לתיירים צעירים. והמצוקה הזאת התחדדה כשהחלה להתחזק מגמת הלואו קוסט בעולם, והדרישה לחדרי מלון לקבוצות.

"ביצענו שורה של צעדים כדי לשנות את המצב, על ידי מתן מענקים, הרחבת מפת העדיפויות ועידוד הסבות בניינים קיימים למלונאות, מה שכרוך בעלויות הרבה יותר נמוכות ליזם. סוגיה בעייתית נוספת הייתה הבנקים, שלא נתנו אשראי למלונות חדשים. הצלחנו ליצור ערוץ של מימון מצד חברות ביטוח וגם תמריץ הקצאת 20% מפרויקט מלונאי למגורים יצר אפיקי מימון חדשים, גם מצד הבנקים שפחות מפחדים היום ממימון פרויקטים משולבים. כתוצא מכך שחקנים חדשים נכנסים לתחום".

עוד כתבות

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; מדד ניקיי עלה ב-2.3%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך

פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הרצוג והאריס שוחחו, סגנית הנשיא הדגישה את מחויבותה לגינוי גילויי אנטישמיות בארה"ב • הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון רצועת עזה • עדכונים שוטפים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו-פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי