גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניהול סיכונים בעסק: איומי סייבר הפכו לחלק משמעותי

איומי סייבר ותפקוד האינטרנט הם חלק בלתי נפרד כיום מניהול הסיכונים בעסק ■ ההוצאות הן על רשת יציבה ואמינה ועל הגנה מפני מתקפות סייבר גדולות ■ היום כבר ברור: אובדן מידע עלול לגרום נזק רב לעסק מתפקד

איומי סייבר הפכו לחלק משמעותי מניהול סיכונים בעסק/  צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
איומי סייבר הפכו לחלק משמעותי מניהול סיכונים בעסק/ צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

*** הכתבה בשיתוף Partner 

ב-12 במאי 2017, העולם החסיר פעימה. משעות הבוקר, החלו להתקבל דיווחים ממוקדים רבים על מתקפת הסייבר הגדולה בהיסטוריה. כמה שעות לאחר מכן, התבררו ממדי האירוע: תוכנת הכופר WannaCry פגעה בכ-300 אלף מחשבים ביותר מ-150 מדינות, וגרמה לשיבושים קשים במשרדי ממשלה, בתי חולים, חברות תקשורת, ואינספור בתי עסק.

ממשלו של נשיא ארה"ב, דונלד טארמפ, האשים לאחרונה את צפון קוריאה בפעולה הזדונית הזאת. פייק ניוז? אולי. מה שבטוח, יש בפרשה המלחיצה הזו לקח חשוב לכל עסק: חיבור יציב ואמין לאינטרנט, אבטחה מפני איומים וגיבוי דאטה, מקבילים לבריאות שלנו - אנחנו נזכרים להעריך אותם כשהם מתחילים לעשות צרות.

להיערך מראש לתרחישים שונים

המציאות כיום היא שלא משנה במה עוסקת חברה, אינטרנט חזק ויציב הוא עורק החיים שלה. ללא חיבור היא מושבתת לגמרי: אין תקשורת, הייצור והשירותים נפגעים, והעבודה השוטפת נבלמת - נפילות של דקות בלבד ביום, מתרגמות להפסדים לא מבוטלים בכסף, בלקוחות ובמוניטין. יותר מזה, על פי מחקר שנערך לאחרונה בארה"ב, 60% מהעסקים שנפגעו מאיבוד מידע מאסיבי נסגרו תוך חצי שנה בלבד. כלומר, סיכוייה של חברה שחווה נפילות ברשת עלולות לפגוע באופן משמעותי בכוח השרידות שלה.

מפתיע לגלות, אם כן, שעסקים קטנים ובינוניים רבים בישראל עדיין אינם רואים היעדר חיבור לאינטרנט, מתקפות סייבר, או אובדן דאטה כאיום קריטי. יש להודות כי חלקם עוד רואים בחיבור לאינטרנט מעין כוח עליון, שאינו בשליטתם.

ועל אף שנפילות ברשת אכן מתרחשות לא פעם עקב פגעי מזג אוויר, ההיערכות להן צריכה להיות משמעותית יותר ובבניית ניהול הסיכונים, חייבת החברה להיערך מראש גם לתרחישים אלו. אחרת, עלול להיות מאוחר מדי.

פרטנר עסקים מציעה אינטרנט יציב כולל הגנה מקסימלית מפני איומי סייבר. לפרטים>>>

"סיכוני אונליין" הם חלק בלתי נפרד מניהול סיכונים של עסקים בעידן הדיגיטלי ובמסגרת בנייתו וגיבושו המשתנה משנה לשנה, כדאי לתת תשומת לב מלאה לתחום זה. להעריך את הסבירות לאירועי אינטרנט - מנפילת הרשת ועד מתקפת סייבר קטלנית - ולהיערך עם פתרונות הגנה ומניעה מראש.

מה עושים עובדים כשאין אינטרנט? /  צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

כמה זה עולה לכם

עסקים קטנים בארהאם נכפיל זאת במספר העובדים, ונזכור כי חלקם כנראה משתכרים יותר, נגיע לסכום מכובד, שנע בין עשרות אלפי שקלים לעסק קטן, ועד מיליוני שקלים בשנה לעסק שמעסיק עד 100 עובדים.

אבל למעשה, אינטרנט איטי הוא האחראי העיקרי על בזבוז הזמן והמשאבים הגדול ביותר בעסק, כאשר כל עובד מבזבז בממוצע כ-5.5 שעות בחודש בשל טעינת נתונים איטית. בחישוב כלל העובדים מתקבל הפסד שנתי לא מבוטל, וגם הוא מגלם בתוכו הפסד בשל שעות עבודה אבודות בלבד. הוא לא מגלם את הנזק שנגרם לעיתים לציוד עקב אינטרנט בלתי יציב, את הפגיעה בהכנסות אם לקוחות לא מקבלים מענה, את אובדן אמון הלקוחות ועוד.

מתקפות סייבר הן איום ממשי על עסקים קטנים ובינוניים/  צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

קטנים מדי עבור האקרים? תחשבו שוב

מומחי IT עולמיים קובעים כי תוכנות כופר הן הסכנה הגדולה ביותר לאובדן מידע עבור עסקים קטנים ובינוניים ונתוני הפשיעה עולים במהירות. בבריטניה, לדוגמא, כ-71% מהעסקים הקטנים דיווחו על פריצה אונליין ב-2016. ולמרות זאת, כ-58% מהעסקים הקטנים והבינוניים אינם ערוכים לכך.

ואכן, בשנים האחרונות למדו הפורצים כי משתלם יותר לתקוף עסקים קטנים, שאינם ערוכים להתגונן וגם הסבירות כי ישלמו כופר גבוהה יותר. בנוסף, מחשביהם של עסקים קטנים מהווים לא פעם ערוץ שימושי לביצוע מתקפות נרחבות יותר.

כך למשל, קרה לענקית האמריקאית, טארגט, שסבלה ב-2013 מפריצה מקוונת שבה נגנבו פריטי אשראי מעשרות מיליוני לקוחות. פריצה זו התרחשה, שלא לומר יכולה הייתה להתבצע בכלל, דרך ספקית מיזוג האוויר של החברה. לספקית קשר דיגיטלי ישיר לטארגט מחד ורמת אבטחת מידע וחומות מגן נמוכה מאידך, מה שהופך אותה לדלת כניסה נוחה להאקרים.

להתמקד במה שחשוב

מחקרים רבים קושרים בבירור בין איכות החיבור לרשת לבין יכולתו של העסק לשרוד ולשגשג. חיבור חזק לאינטרנט מספק יתרון תחרותי, מאפשר לאמץ טכנולוגיות חדשות, וממלא תפקיד מרכזי בצמיחה של עסקים. האחריות לתשתית זו מוטלת על בעלי העסק ומנהליו, שצריכים לדאוג קודם כל לחיבור יציב לרשת, וכן לאבטחה וגיבוי דאטה איכותיים.

בשנים עברו, עסקים קטנים ובינוניים שחיפשו פתרונות הגנה נתקלו בבעיה, מאחר וחברות אבטחת המידע פיתחו רק מוצרים מורכבים לחברות גדולות. בשנים האחרונות, חברות תקשורת וספקיות אינטרנט החלו להציע חבילות גלישה גמישות המשלבות אבטחה וגיבוי המתאימות לכל עסק. מבחינת עסקים בקנה מידה קטן ובינוני, זהו פתרון מהיר, במחיר סביר, המעניק לעסק גיבוי מצד גופים גדולים כמו פרטנר, סלקום או טריפל סי, למשל.

פרטנר מציעה היום פתרון אינטרנט לעסקים, שבו תשתית האינטרנט בעסק מגובה באמצעות פתרון ייחודי המבוסס על תשתית LTE מתקדמת, כך שגם אם התשתית הראשית נופלת, החיבור לאינטרנט מגובה ורצוף. תשתית LTE יושבת על רשת סלולרית ומהווה גיבוי מיידי, ברגע שקורה משהו לכבל שמנתק את הרשת. כ-40% מהחברות בארה"ב שעברו לרשת עם גיבוי LTE דיווחו על עלייה בפעילות, קרוב למחציתן דיווחו גם על חיסכון בהוצאות וכ-67% רשמו עלייה משמעותית ביעילות העובדים.

בשורה החתונה, אינטרנט יציב ומגובה אינו עניין של מה בכך, הוא מהווה כיום בסיס משמעותי לעלייה בתפוקת העסק ולחיסכון כלכלי, ולכן נחשב השקעה חשובה ובטוחה של החברה במבט קדימה לעתיד.

העסק שלך צריך אינטרנט יציב, איכותי, מוגן ומגובה. לפרטים אודות האינטרנט של פרטנר עסקים >>>

עוד כתבות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק