גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר הקואליציה אמסלם רק ממלא את הוראות הבוס הגדול

יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד אמסלם, ממעיט בערך עצמו וחוזר שוב ושוב על כך שלא רצה בתפקיד, אך נקרא לדגל ע"י ראש הממשלה ■ "אני רק קבלן ביצוע", אומר האיש שהפך לידו הארוכה של נתניהו במשכן הכנסת וגם בראיונות בתקשורת

דוד אמסלם / צילום: יצחק הררי דוברות הכנסת
דוד אמסלם / צילום: יצחק הררי דוברות הכנסת

מ פכ"ל המשטרה רוני אלשיך זעזע את המערכות בראיון שנתן אתמול לאילנה דיין ב"עובדה". התזמון, כמה ימים לפני שהמשטרה מסיימת את חקירותיה ומעבירה את החומרים לפרקליטות, כאשר כלי התקשורת, וגם ב"גלובס" עמיתי חן מענית, מפרסמים שהמשטרה עומדת לפרסם כי יש תשתית ראייתית לכתבי אישום בלקיחת שוחד, הפרת אמונים ועוד.

מניסיון העבר ושיחות רקע עם בכירים בליכוד, ראש הממשלה בנימין נתניהו משוחח טלפונית ומתדרך אישית את אלה המתראיינים בכלי התקשורת ומסבירים את הצד שלו לסיפור. יש להניח שכך קורה גם בימים האחרונים. הראיונות של השר צחי הנגבי ויו"ר הקואליציה דוד אמסלם בתחנות הרדיו הבוקר (ה') נשמעו הדוקים ומתואמים: מתקפה נגד מפכ"ל המשטרה, הנמצא בימים הללו על המוקד הפוליטי.

אמסלם, במיוחד, אמר דברים קשים בגל"צ: "המשטרה מנסה לבצע הפיכה במדינה", אמר. "אלשיך מלא בעצמו, מחייך, מדושן עונג". הוא הוסיף עוד דברים חמורים: "צמרת המשטרה רואה בראש הממשלה אויב אישי שלהם והם מגבירים את החקירה... לא מצליחים להפיל אותו בקלפי".

כמה ימים קודם לכן, זימן אמסלם את כתבי הכנסת לתדרוך בחדר הישן של סיעת הליכוד. החדר הזה - עם תמונתו היפה של ראש הממשלה המנוח מנחם בגין ז"ל, שאין בו מקום להכיל את 30 חברי הכנסת של הסיעה, הצלמים והעיתונאים וכמויות פעילי הליכוד שנוהרים מדי יום ב' לישיבת הסיעה - שימש בעבר לתדרוכי רקע שלווים.

קודמיו של אמסלם בתפקיד יו"ר הקואליציה, יריב לוין, זאב אלקין וצחי הנגבי, כל אחד בתורו, נהגו לזמן לשם את תא כתבי כנסת מדי יום ב' בשעה 16:00 ולהסביר, בשיחה שאינה מיועדת לציטוט, את יעדי החקיקה לאותו השבוע, לדבר בגילוי לב על הבעיות בקואליציה ולעתים אף חשפו את התסכולים שלהם בנוגע לחברי כנסת סוררים מהליכוד, העושים תרגילים שונים ומשונים במהלך ימי התקציב. איך אפשר לשכוח את החתונה של בן הדוד של הח"כ לשעבר דני דנון במיאמי או בלוס אנג'לס, חתונה שלא איפשרה לו להגיע ולהצביע עם המפלגה שלו. אפשר להתגעגע כמעט ל"מרדנות המנומנסת" של ח"כ משה פייגלין, שהיא כאין וכאפס לעומת הבלגן הליכודי בימים אלה.

מי אני, מה אני

ימי הכנסת ה-20 של ח"כ ביטן וח"כ אמסלם הביאו סטנדרט אחר למשכן. הכל מצולם ומתועד, גם כאשר יו"ר הקואליציה מתלבט בקול רם איך מתמודדים, מבחינת חקיקה והחיים עצמם, עם העובדה שהכל מצולם ומתועד. יו"ר הקואליציה הקודם דוד ביטן, החשוד בפלילים, היה הראשון להסיר את החסמים. הוא התמסר למצלמות ולראיונות יום-יום שעה-שעה, וקבע ששעת התדרוך יכולה להיות מצולמת ומשודרת.

כמה שיותר חשיפה, מבחינתו. האיש היה חובב תקשורת. רוב שעות היממה שלו (למי שמסוגל ללכת במורד הזכרון הציבורי, בדיוק שנה לאחור) הוקדשו לאמירות בוטות נגד כלי התקשורת, תאגיד השידור הציבורי כאן, העיתונאים, העורכים, הצלמים. כולם היו בניו, כולם היו אשמים.

אמסלם, שנכנס לתפקיד באמצע חודש דצמבר, מתמסר פחות לאור הזרקורים והשבוע הוא קיים את התדרוך הראשון עם הכתבים. הוא הודיע מראש שיאפשר לשדר ולתעד הכל, וכך היה. העמדנו שידור לייב בפייסבוק (ביד שמאל) וציוצים בלפטופ (ביד ימין). יש להניח שלא כל דבר שאמסלם אומר מעניין את האומה ובכל זאת, קו אחד עלה מתוכן דבריו. אמסלם העיד על עצמו באותו התדרוך כאיש ה"לשון המעטה". אנדרסטייטמנט. מי אני אמסלם? הוא אמר במילותיו שלו, לא רציתי בכלל בתפקיד הזה, נקראתי אליו על ידי ראש הממשלה.

"יוסי, יוסי, יוסי", השיב אמסלם לאחד העיתונאים תוך שהוא חוזר על שמו מספר פעמים - הרגל נוסף שלו, לחזור על מילים מסוימות במשפט (התמכרנו ל"אני אסביר, אני אסביר, רגע רגע" של "ארץ נהדרת"). "הלוואי וראש הממשלה היה משחרר אותי מהתפקיד הזה כבר עכשיו. התפקיד הקודם שלי בוועדת הפנים מילא אותי. אני אף פעם לא משקר, נתניהו ביקש ממני לבוא לתפקיד. התפקיד הקודם שלי היה בסדר והתפקיד הזה פחות מתאים לאופי שלי. דוד ביטן חבר אישי שלי. אני משתדל לדבר איתו כל יום. אני מקווה שהדברים יסתדרו עבורו והוא יחזור ואני אעשה קידוש בבית הכנסת..." (כדי שהוא יחזור - ט"ש). נקרא אל הדגל, אמסלם.

הוא אמסלם המשיך בהצהרת האנדרסטייטמנט שלו בנוגע למעמדו בליכוד. חלק מאיתנו שאלו אותו לגבי הליכי ההצבעה על התקציב, שתחל ביום א' הקרוב, איך הוא יסתדר, מהם לוחות הזמנים והשאלה הכי חשובה - מה בוער להעביר את תקציב שנת 2019 בראשית שנת 2018, כאשר יעדי המדינה, הרפורמות הנחוצות, כשלי השוק או אתגרים ביטחוניים הם בגדר נבואה.

"אני אגיד לך אדון אייכלר", פנה אמסלם לשדרן רשת ב'. "אתם הרי יודעים שאני פה רק שלוש שנים ואין לי פרספקטיבה היסטורית של שלושים שנה", המשיך והמעיט את עצמו, "מבחינת התקציב, אני רק קבלן ביצוע. אני לא נכנס ושואל אחרים 'למה עכשיו, למה בחודש מארס?'. לא, לא, אני לא שואל. אומרים לי שרוצים להוריד את זה לפני פסח. זו המשימה ואני אדם משימתי. אני לא מכתיב מדיניות ולא קובע מה יהיה, בשביל זה יש ממשלה".

גישה מעניינת של נבחר ציבור. הוא הקטן, אמסלם, מי הוא בכלל, לא מכיר את ההיסטוריה ולא שואל למה ומתי. רק ממלא אחר ההוראות של הבוס הגדול. הוא בעניין של ביצוע המשימה. חייל בשירות התקציב. חייל בשירות המסרים של ראש הממשלה. אמסלם פגש את הסנה הבוער השלו ויודע מה השליחות.

אגב, בחלק הראשון של השיחה עם העיתונאים, אמר אמסלם, בדברים ששודרו בשידור חי כאמור, שהוא לא יודע איך להתמודד עם העולם החדש והחשוף של כולם-מקליטים-את-כולם-כל-הזמן. הוא נשאל אם ידחף להעביר חקיקת איסור הקלטות. "אני לא מגובש בעניין", אמר ח"כ האנדרסטייטמנט, "הגענו למצב שכל אדם עושה חיפוש גופני על כל מי שבא לדבר איתו כולל על העוזרים הפרלמנטריים שלו. אפילו גן החיות התנ"כי מתנהל כבר יותר טוב... אתה מתחיל לדבר עם אדם ומשוכנע שכולם מקליטים את כולם. זה הזוי. מצד שני, הקלטות זה חלק מן הכלים של תחקיר עיתונאי ולכן לא מצאתי כרגע את הנקודה שתאזן את זה, אבל המצב הוא בלתי נסבל, גם כשאתם מדברים אתם לא יודעים כבר מי מקליט אתכם, אולי אפילו האדם הכי קרוב".

"עכשיו אנחנו מקליטים אותך", קרא לעברו אחד העיתונאים בחדר, ואמסלם צחק בחזרה "כן, כן שמתי לב".

מתי יעלה חוק הגיוס?

בחודש אוגוסט יסתיים הדד-ליין שהכתיב בג"ץ לכנסת כדי לתקן את חוק גיוס החובה. בציר מערכת היחסים שבין הליכוד לש"ס ויהדות התורה יש רגיעה בשבועות האחרונים, אחרי שנתניהו עמד במילתו והעניק לסיעות החרדיות את מלוא חוקי השבת שביקשו, וזאת על אף פגיעה אלקטורלית פוטנציאלית בליכוד. אבל בג"ץ זה בג"ץ וגיוס חובה בתוספת ערך השוויון במדינה הדמוקרטית נמצאים על השולחן, ובזירה החרדית החלו לדבר ברצינות על חקיקת "חוק יסוד: ערך התפילה" או "חוק יסוד: לימוד תורה", מעין עיקרון-על שיאפשר לחרדים להמשיך להתפלל ולא להתגייס לשירות צבאי חובה. נורמה חוקתית חדשה שתאפשר היררכיה נורמטיבית חדשה. גיוס חובה (חוק רגיל) יוכפף לחשיבות לימוד תורה (חוק יסוד).

כדי להעביר חוק יסוד על הקואליציה לגייס 61 קולות בשלוש קריאות, ומתי יש הזדמנות כה נפלאה אם לא בימי התקציב של שנת 2019 אשר עומדים לעבור במשמעת קואליציונית הדוקה כבר בימים הקרובים. הנחת המוצא בקואליציה היא שסיעת ישראל ביתנו תתנגד נחרצות, וזה ישאיר לקואליציה בדיוק 61 קולות, כשסיעת כולנו ביניהם. האם יש לכך סיכוי? באורח פלא, אף אחד בקואליציה לא מוכן להשיב על כך. מדיניות העמימות. יו"ר ועדת הכספים משה גפני סירב להשיב לשאלה הזו, ואילו ראש הממשלה שחרר הצהרה סתומה בנושא חוק הגיוס לפני כמה ימים: "הקואליציה הזאת חזקה, היא עברה מהמורות רבות וגם את הנושא הזה (גיוס) נעבור בהידברות ובשיתוף פעולה". אמר ולא יסף. כך גם יו"ר הקואליציה אמסלם, כאשר נשאל בתדרוך שהוזכר לעיל. מה התוכן של החוק? איך יתגברו על ערך השוויון? שקט, לא מדברים.

מהלך פוליטי מן הסוג הזה עשוי לחזק את יאיר לפיד ויש עתיד, ולהחזיר צבע לפניו של אביגדור ליברמן. אחרי שבתות בבוקר באשדוד, הנה קמפיין מושלם עבור שר הביטחון, דרך מופלאה לזנק מתוך ה-5-6 מנדטים ולחזור ללב העשייה.

תעלומת יעקב פרי

תחקירי "עובדה" בנוגע לח"כ המתפטר יעקב פרי שופכים אור רב על האיש ופועלו. מעבר להיותם עבודה עיתונאית חשובה, פרט אחד נותר עלום וראוי שפרי יתן עליו תשובה: מדוע הסתיר בפני השב"כ את אי-עברו הצבאי.

שיחות טלפון שביצענו אתמול לאנשי יש עתיד כדי לנסות לפצח את התעלומה, לא הניבו תשובות מספקות. נדמה שגם יאיר לפיד היה מופתע מהתחקיר. אפילו הוא לא ידע שפרי לא היה בצבא. אם הסיבה לכך היא שפרי ניסה להסתיר פגם רפואי ולאחר מכן הצטרף לשב"כ תוך שהוא ממשיך להסתיר זאת (ולהוסיף שקר על שקר על שקר) - האם מדובר פה בשיפוץ קורות חיים ולו רק כדי להיות איש ביטחון צעיר? צריך לזכור שבישראל של שלהי שנות ה-60 הנורמות היו אחרות, ואי-גיוס היווה מקור לבושה. אבל מדוע להמשיך עם ההסתרה גם היום? שירות ממושך בשב"כ עד לראשות הארגון אמור להוות תיקון בדיעבד לעצם ההסתרה הראשונה. לפרי הפתרונים.

עוד כתבות

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר