גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זיהינו הזדמנויות ייחודיות בתחום הנפט והגז בעולם בכלל"

גדעון תדמור, מוותיקי תעשיית החיפושים בישראל ובעל השליטה בשותפות נאוויטס פטרוליום, מספר ל"גלובס" כיצד ירידת מחיר הנפט מסייעת לעסקים: "מחיר אוניית הקידוח שאנחנו עובדים איתה ירד מ-640 ל-155 אלף דולר ליום ■ זה דרמטי" על הגיוס בתל אביב הוא אומר: "השחקנים בשוק הישראלי מקצוענים ויודעים לתמחר את העסקאות"

גדעון תדמור / צילום: נאוויטס
גדעון תדמור / צילום: נאוויטס

העלייה החדה במחיר הנפט בחצי השנה האחרונה הקימה לתחייה שדות נפט רבים בארה"ב - על היבשה ("און שור") ובים ("אוף שור") - וביניהם גם את שדות הנפט והגז הגדולים במפרץ מקסיקו.

במכרז לרישיונות לקידוחי נפט וגז, שנערך בחודש שעבר, התקבלו 19 הצעות לחיפוש ב"בלוקים" שונים במפרץ מקסיקו.

השחקנית הבולטת ביותר במכרז היא ענקית האנרגיה Shell, שהודיעה כי היא חוזרת לקדוח במים העמוקים של מפרץ מקסיקו, וזכתה בשליש מההצעות בסבב הרישיונות.

הרנסנס המתהווה בתחום החיפושים במפרץ מקסיקו הוא בשורה טובה עבור גדעון תדמור, בעל השליטה בשותפות נאוויטס פטרוליום, הפועלת בתחום החיפושים, הפיתוח וההפקה של נפט וגז טבעי.

פעילותה של שותפות נאוויטס מתמקדת בחיפוש ובאיתור של פרויקטים בעולם, וכן בפיתוח רישיונות קיימים במפרץ מקסיקו, ובביצוע עבודות ראשוניות לעיבוד המידע לגבי הרישיונות הללו.

נכון להיום, השותפות היא בעלת זכויות ב-12 פרויקטים, הכוללים 20 זיכיונות לקידוח ולחיפוש נפט וגז טבעי בארה"ב, במימיו של מפרץ מקסיקו, דרומית לחופי מדינות טקסס ולואיזיאנה וכן בתוך היבשה במדינת לואיזיאנה. כמו כן, לשותפות רישיון אקספלורציה בים, באזור ניופאונדלנד הנמצא במזרח קנדה.

"לפני כשנתיים זיהינו חלון הזדמנויות ייחודי מאוד בתחום הנפט והגז בעולם בכלל, ובמפרץ מקסיקו בפרט, והחלטנו לנצל אותו.

"מאז חלו כמה התפתחויות חיוביות, שנותנות לנו רוח גבית, ומאפשרות לנו להמשיך לפתח את העסק במרץ", אומר תדמור בריאיון ל"גלובס".

אתה מתכוון למצוקת הנזילות ולקושי בגיוס משאבים בתעשיית האנרגיה בארה"ב, בעקבות המשבר שנבע מנפילת מחיר הנפט?

"בעיקר, אבל זה לאו דווקא באמריקה, אלא בכל העולם. עולם החיפושים מובל על-ידי מחיר הנפט, וזה ידוע.

"כשהמחירים גבוהים כולם מרוצים ומשקיעים, וכשהמחירים נמוכים כולם בלחץ ומפסיקים להשקיע. לכל סייקל יש המאפיינים שלו, והסייקל הנוכחי נמשך כבר זמן רב, מעל שלוש שנים, עם ירידה דרמטית במחיר הנפט, ממחירים של מעל ל-100 דולר לחבית לפחות מ-30 דולר בפרק זמן קצר. זה מה שיצר את חלון ההזדמנויות.

"לחברות האמריקאיות", מדגיש תדמור, "מאוד מאוד חשוב תזרים המזומנים, והיכולת להמשיך ולחלק דיבידנדים. הגישה כאן היא מסורתית. זה לא הייטק, והתזרים של אותן חברות נחתך דרמטית בשנים האחרונות. ארגז הכלים העומד לרשותן כולל גיוס חוב נוסף, מכירת נכסים (מגמה שלה אנו עדים בשנים האחרונות) וגם עצירת הפיתוח של פרויקטים משמעותיים.

"עוד תופעה שמתרחשת בעקבות צניחת מחיר הנפט והירידה בהיקף הפרויקטים הגדולים, היא ירידה חדה בעלויות האקספלורציה והפיתוח.

"לפעמים יש ירידה של 70% בעלויות הקידוח. אוניית הקידוח שאנחנו עובדים איתה היום בפרויקט בקסקין עלתה בעבר 640 אלף דולר ליום, ואנחנו נעבוד איתה במחיר של 155 אלף דולר ליום.

"זה פער דרמטי. נכון להיום, עדיין השוק הוא של קונים, וכמעט כל הפרמטרים פועלים לטובתנו".

שנים מוצלחות אצל יצחק תשובה

תדמור, מוותיקי תחום חיפושי הנפט והגז בישראל, עמד במשך שנים ארוכות בראשות שותפויות החיפושים שבשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה, בתקופת תגליות הגז הענקיות "ים תטיס", "תמר" ו"לוויתן". השנים המוצלחות תחת תשובה הפכו את תדמור לאחד המנהלים השכירים העשירים במשק, עם תגמולים מצטברים של מאות מיליוני שקלים במניות ובשכר.

לפני כשנתיים פרש תדמור מהקבוצה, והקים את נאוויטס. בקיץ שעבר הוא הצליח, לאחר לא מעט קשיים, להשלים שני מהלכי הנפקה של חוב והון בבורסה המקומית, ולגייס כ-472 מיליון שקל עבור פעילותה של השותפות. עיקר הסכום גויס באמצעות הנפקת אג"ח לטובת השקעה בפיתוח תגלית הענק "בקסקין" (Buckskin) במפרץ מקסיקו. עתודות הנפט בחלק הצפוני של הפרויקט ("בקסקין צפון") מוערכות כיום בכ-237 מיליון חביות, מתוך היקף כולל במאגר בקסקין (צפון ודרום) של כ-515 מיליון חביות.

נאוויטס נסחרת כיום לפי שווי של כ-260 מיליון שקל, ושתי סדרות האג"ח שלה (א' וב') נסחרות בתשואות של 7%-7.3%. המשקיעים שהשתתפו בהנפקת האג"ח של נאוויטס יכולים היום לחייך, לאחר שהאג"חם רשמו מאז ההנפקה בחודש יולי אשתקד עליות של 6%-8% בערכן (שתי הסדרות צמודות לדולר, ומשלמות ריבית שנתית של 7.75%). גם מצבם של מחזיקי יחידות ההשתתפות השתפר. לאחר ירידה חדה בימים שלאחר ההנפקה, הן התאוששו, והן נסחרות כיום במחיר דומה למחיר בהנפקה.

בנאוויטס פטרוליום שולט תדמור יחד עם חנן רייכמן (המשמש כמנכ"ל החברה), קובי כץ וחנן וולף. עם המשקיעים בשותפות נמנים אודי רקנאטי, גיל אגמון, אבינעם פינקלמן, ישראל גורן, צבי ברק, דניאל חוסידמן וקרנות ההשתלמות למורים.

לדברי תדמור, "מה שטוב מבחינתנו במשבר הנוכחי, זה שנוצר חלון הזדמנויות להשקעה במחירים נוחים מאוד בפרויקטים במפרץ מקסיקו בארה"ב, בלב תעשיית האנרגיה העולמית. אם בעבר הלכנו לקידוחים באפריקה, בווייטנאם או במקומות רחוקים אחרים, כעת אפשר לפעול במרכז תעשיית האנרגיה העולמית, באמריקה, בשוק הכי משוכלל ומוסדר בעולם. בארה"ב, כל חבית נפט שנפיק תימכר".

מה מאפיין את פרויקט בקסקין?

"בקסקין היא אחת מתגליות הנפט הגדולות במפרץ מקסיקו בשנים האחרונות, עם מעל ל-500 מיליון חביות בנות-הפקה. 'שברון' גילתה את המאגר לפני שנים, ובשיאו של המשבר הם החליטו לעצור את הפיתוח, לאחר שכבר השקיעו מיליארד דולר בקידוחי תגלית ואימות. הם לא רצו להשקיע ברמת מחירים של כ-30 דולר לחבית 2.1 מיליארד דולר נוספים בפיתוח הפרויקט. השותפים שלהם נשארו 'תלויים באוויר', וחיפשו מפעיל שיחליף את שברון, וכך הם מצאו את LLOG, חברה פרטית גדולה מאוד, שהינה המפיקה הרביעית בגודלה במפרץ מקסיקו. LLOG נכנסו ב-55% ביחד עם קרן בלקסטון. כשפגשנו אותם הבנו מיד שזאת הזדמנות נדירה ומיוחדת במינה".

מה ההזדמנות מבחינת נאוויטס?

"אתה מקבל ללא תמורה פרויקט מאוד משמעותי, שפיתוחו כבר החל בהובלת מפעילה מהשורה הראשונה. גייסנו בישראל את החוב הדרוש למימון הפרויקטאלי לקידוחים תמורת הזכויות ל-5% מהפרויקט, ולאחר מכן הגדלנו את חלקנו בפרויקט ל-7.5%. מאז, התקציב של הפרויקט ירד בצורה דרמטית, וגם ההפקה הוקדמה בחצי שנה, וזאת נוסף על עדכון חיובי בהיקף הרזרבות. אז היום אנחנו בפרויקט שמתקדם על טייס אוטומטי, שאמור להתחיל להפיק באמצע 2019. מדובר על הפקה של 30 אלף חביות נפט ליום, ולנו יהיו 7.5% מזה".

מחיר החוזה על חבית נפט מסוג WTI זינק במהלך חצי השנה האחרונה מ-44 דולר ל-66 דולר בתחילת החודש הנוכחי, עלייה של 50% (בימים האחרונים ירד המחיר של כ-60 דולר).

מה הנחת העבודה שלכם בנוגע למחיר הנפט?

"אנחנו מאוד שמרניים, ומעריכים מחיר של 55-61 דולר לחבית לכל חיי הפרויקט. זה לפי מתודולוגיה של PWC, שלוקחת ממוצע תחזיות של כ-20 גופים מובילים ואנליסטים".

"גידור טבעי": עלות של 25 דולר לחבית

מהי עלות ההפקה בפרויקט בקסקין?

"העלות השולית היא כ-16 דולר לחבית, אחרי שכבר בוצעו כל ההשקעות, האקספלורציה והפיתוח".

הקידוח הוא בעומק של יותר מ-8,000 מטר. איך העלות כל כך נמוכה?

"במפרץ מקסיקו יש תשתיות מאוד מפותחות עם עודף כושר טיפול והולכה. אנחנו צפויים להתחבר לפלטפורמה קיימת קרובה מאוד. זה היופי במפרץ מקסיקו, התשתית כבר שם. אגב, כבר בשלב הראשון, שכולל שתי בארות, אנחנו גם מכינים את התשתית לשלב השני, שיכלול עוד שתי בארות. אין במפרץ מקסיקו סיכון שוק, אלא רק סיכון מחיר. כל חבית שנפיק נמכור מיד".

מהי העלות הכוללת, כולל הפיתוח?

"כ-25 דולר לחבית, כך שלמעשה יש לנו גידור טבעי".

היכן טמונים הסיכונים המרכזיים?

"מלבד מחיר הנפט, שהוא סיכון שחל תמיד על כלל התעשייה, יש כמובן את סיכון הפיתוח ואת הסיכון התפעולי. סיכונים אלה מגודרים, היות שהמפעילה בפרויקט הינה חברת נפט מהשורה הראשונה".

פרויקטים במים רדודים במקסיקו

מלבד הפרויקט הגדול בבקסקין, מעורבת נאוויטס בעוד שלושה פרויקטים במים רדודים מאוד (שני קידוחים בבעלות מלאה בעומק מים של 17 מטר, וקידוח נוסף, בבעלות של 32.5%, בעומק מים של 2 מטרים) במפרץ מקסיקו. בשני הקידוחים הראשונים נאוויטס יכולה להיות המפעילה.

לפי מצגת החברה, בקידוח הראשון (PL 16) קיים סיכוי הצלחה של 48% לגילוי נפט (על פי נתוני NSAI), ועם תזרים מהוון צפוי, במקרה של הצלחה, של כ-107 מיליון דולר. בשני הסיכוי הוא של 48% למאגר, עם תזרים מהוון צפוי של כ-76 מיליון דולר, ובשלישי (BFB) סיכוי של 42%-45% למאגר, עם תזרים מהוון צפוי של 82 מיליון דולר.

עלויות הקידוח של שני הראשונים, בעומק של כ-4,100 מטר, מסתכמות בכ-7.5 מיליון דולר לכל אחד, והעלות של הקידוח השלישי (עומק של 5,640 שקל) עומדת על כ-6 מיליון דולר בלבד.

"היופי בקידוחים האלה הוא היחס סיכוי-סיכון", אומר תדמור. "הדבר הכי חשוב הוא היחס בין העלות של קידוח יבש (חוסר הצלחה) למצב של הצלחה. זה יחס כדאי, כי עלויות הקידוחים נמוכות באופן יחסי, ואם יש שם תגלית כלכלית, אפשר להתחיל להפיקה כמעט באופן מיידי, מכיוון שהתשתיות באזור מפותחות מאוד".

מתי אתם מתכננים להתחיל בקידוחים האלה?

"אנחנו שוקלים לקדוח אחד מהם במהלך 2018. אלה פרויקטים מעניינים מאוד".

האם ההתפתחות המואצת של קידוחי הפצלים והקידוחים המאוזנים בארה"ב לא מסכנת את התעשייה המסורתית?

"התעשייה הזאת אכן התפתחה מאוד בשנים האחרונות. אבל צריך לזכור שעלויות הפיתוח וההפקה שלהם הן סביב 40 דולר לחבית. זאת ועוד, כעבור כשנתיים מתחילת ההפקה חלה לרוב ירידה דרמטית בהיקף ההפקה מהבארות. מנגד, הסיכון הגיאולוגי למצוא נפט או גז נמוך יחסית, כי אתה למעשה יודע שיש רזרבות מתחת לאדמה, וניתן להפיק אותן. השחקנים בתחום בונים למעשה רצפת ייצור עם סיכון גיאולוגי מוגבל".

מה משפיע היום על מחירי הנפט?

"עד לפני כמה שנים התשובה לשאלה הזאת הייתה בעיקר ארגון OPEC, חד וחלק. היום יש מספר גדול מאוד של משתנים, כמו הצמיחה והביקוש העולמי, המדיניות של סעודיה, סין, רוסיה, מלחמות השבטים בלוב, מדיניות האנרגיה בארה"ב ועוד הרבה משתנים שלהם השפעה על המחיר".

איפה היתרון היחסי שלכם?

"יש לנו נוכחות קבועה ביוסטון, ואנו באים עם יכולות לזהות פרויקטים בעלי פוטנציאל גבוה, ולהביא מימון משוק ההון הישראלי לשוק האמריקאי. אנחנו מנצלים בתזמון הנכון את החלון שנוצר כדי להיכנס לפרויקטים אטרקטיביים".

תמורת תשלום ריבית גבוהה מאוד.

"השחקנים בשוק ההון הישראלי מקצוענים, ויודעים לתמחר את העסקאות האלה. אנחנו מדרגים את האג"ח ומשלמים להם ריבית אטרקטיבית, תוך מתן שעבוד ישיר של נכס מדרגה ראשונה, הנמצא במפרץ מקסיקו, שזה מרכז תעשיית האנרגיה העולמית. נכון שאצל המשקיעים והגופים המוסדיים יש הטיה לשוק המקומי, זה מקובל בכל מקום בעולם ואני לא נלחם בה, אלא מקבל אותה".

אתם מחפשים לקנות עוד נכסים בארה"ב?

"בהחלט. יש היום עוד נכסים מצוינים בשוק הנפט והגז האמריקאי בתשואות אטרקטיביות. חלון ההזדמנויות עדיין פתוח, אז אנחנו מחפשים עוד דובדבנים כאלה".

אתה מעריך שהחלון הזה ייסגר בקרוב?

"אין לי ספק שהוא לא יישאר פתוח עוד הרבה זמן. רמת מחירי הנפט משפיעה על תמחור העסקאות, אז אנחנו רצים מהר ככל שאנו יכולים".

מה קורה עם הפרויקט במזרח קנדה?

"זה אחד האזורים היותר מבטיחים בצפון אמריקה ובעולם כולו, והיו בו כבר הרבה מאוד תגליות. סמוך לבלוק 7 שבו זכינו בנובמבר 2016, ביחד עם קבוצת דלק (30% לנאוויטס ו-70% לדלק), מחזיקות BP ונובל אנרג'י בלוקים אחרים, שבהם כבר התחייבו לבצע קידוחים. לאחר הזכייה הוצאנו דוח רזרבות של NSAI, והתברר שהפוטנציאל שם הוא לכ-1.4 מיליארד חביות נפט".

אחוז סיכוי לגילוי?

"בשלב הזה, ובהתבסס על סייסמיקה דו-ממדית בלבד, סיכויי ההצלחה הגיאולוגיים הם כ-15%. יש לנו שבע שנים לבצע סייסמיקה תלת-ממדית, ולאחר מכן קידוח אקספלורציה. זה חלום גדול, שלא מגולם כלל בהערכות השווי שלנו או של האנליסטים, וטוב מאוד שהוא קיים".

דבר האנליסטים - "הנכסים טומנים אפסייד משמעותי"

שני אנליסטים החלו לאחרונה לסקר את מניית נאוויטס, ושניהם הציבו מחירי יעד למניה הגבוהים בעשרות אחוזים ממחירה בבורסה.

אלון סלע מרוסאריו ייעוץ ומחקר מעריך בסקירה שפרסם בחודש שעבר, כי שווי מאגר בקסקין צפון עומד על כ-1.35 מיליארד דולר, ומשקף שווי החזקה לנאוויטס של כ-102 מיליון דולר. לכן, "המחיר ההוגן למניה בשלב זה עומד על 12.4 שקל", גבוה ב-53% ממחירה הנוכחי.

"הנכס המשמעותי היום בפעילות השותפות הוא ההחזקה במאגר בקסקין. הפרויקט מבליט את התוכנית האסטרטגית של החברה, עם ניצול ההזדמנויות שקיימות היום בשוק הנפט במפרץ מקסיקו, הגדלת ההחזקה בשותפות ל-7.5% וירידה בעלויות והקדמת תהליך ההפקה; כל אלה הופכים את הפרויקט לאטרקטיבי, ושוויו אינו מתבטא באופן מלא במחיר המניה".

לגבי יתר הפרויקטים של השותפות אומר סלע, כי הם "נלקחו בהערכת השווי שביצענו לפי מחירי עלות, וזאת לאור המורכבות בהערכת נכסי אקספלורציה בשלבים מוקדמים. לאור המגמות בשוק הנפט, ויכולות השותפות ליזום פרויקטים, אנו מעריכים כי נכסים אלו טומנים בחובם אפסייד משמעותי, והזדמנות של השותפות לייצר פורטפוליו נכסים מפיקים".

האנליסט אוהד גוטליב מאנטרופי מציב מחיר יעד של 11.8 שקל למניה. זאת בעקבות עליית מחירי הנפט בחודשים האחרונים, לצד הגדלת חלקה של נאוויטס בפרויקט בקסקין צפון מ-5% ל-7.5%, במקביל להפחתה משמעותית בעלויות פיתוח שלב 1א' של המאגר מ-697 ל-541 מיליון דולר והקדמת מועד תחילת ההפקה הצפויה מדצמבר ליולי 2019.

נוסף על כך, גדל היקף העתודות המוכחות והסבירות במאגר (נפט וגז טבעי) בכ-29%. "בגין כל נכסי המאגר עלה שווי הזכויות של השותפות מ-41 מיליון דולר (לפי 5% מהזכויות) ל-84 מיליון דולר (לפי 7.5% מהזכויות)", כותב גוטליב.

 

שותפות נאוויטס פטרוליום

תחום פעילות: רכישת נכסי נפט וגז טבעי, קידוחי אקספלורציה ופיתוח מאגרים, בעיקר בצפון אמריקה

מייסד ובעל שליטה: גדעון תדמור

נכסים: 7.5% מהזכויות בפרויקט "בקסקין צפון", 3 פרויקטים במים רדודים במפרץ מקסיקו (2 בבעלות מלאה ו-32.5% מהזכויות בפרויקט נוסף), ו-30% בבלוק 7 במזרח קנדה

שווי שוק בבורסה: 260 מיליון שקל

עוד כתבות

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל / צילום: תמר מצפי

בעלות של 8 מיליארד שקל: נתיבי ישראל בבליץ חריג של מכרזים

בין הפרויקטים בגל המכרזים: שדרוג כביש 44 במקטע שבין בית דגן לניר צבי ובאזור מחלף בית דגן, בהשקעה כוללת של כ־2־2.4 מיליארד שקל ● במסגרת העבודות ישודרג הכביש בחתך מלא, יבוצעו עבודות תשתית נרחבות לאורך הציר, ויוקמו שני מחלפים - מחלף בית דגן ומחלפון כפר חב״ד

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

שליש מהאזרחים בישראל אינם מוגנים כראוי מפני טילים

מקורות לבנוניים: חיזבאללה החל בפריסה חשאית של יחידות הלוחמה שלו, בעקבות מידע מודיעיני לפיו נתניהו קיבל אור ירוק מטראמפ לפתוח במתקפה נרחבת נגד חיזבאללה ● חרדה בצמרת איראן: "חוששים שנהיה הקורבן הבא של טראמפ"; מספר ההרוגים והעצורים בהפגנות ממשיך לטפס ● הסתיים סבב השיחות החמישי בין ישראל לסוריה בפריז בחסות אמריקאית. בכיר ישראלי: השיחות היו טובות ● עדכונים שוטפים

ג'נסן הואנג בכנס CES / צילום: ap, John Locher

אנבידיה חשפה את מוצר הדגל הבא שלה בעידן ה־AI, ושלחה מסר מרגיע למשקיעים

ב־CES, אירוע הטכנולוגיה הגדול בעולם, הציג מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג את "רובין" - מערכת שנועדה לסייע באימון של מודלי בינה מלאכותית ● בכך, הוא העביר מסר למשקיעים במטרה להפיג את החששות מהאטה בשרשרת האספקה: "הפלטפורמה כבר נמצאת בייצור מלא"

מערכת הגנת הגבולות של תע''א / צילום: תע''א

לקוחות מחו"ל כבר מתעניינים: תע"א חושפת מערכת הגנת גבולות חדשה

פתרון הגנת הגבולות, הטומן בחובו אלגוריתמים ובינה מלאכותית ברמות המתקדמות ביותר, משלב שיטות לחימה חדשות מבוססות כלים אוטונומיים מסוגים שונים הפועלים בסנכרון משימתי תחת מערכת ניהול מרכזית ● מנכ"ל תע"א: "הטופוגרפיה והגבולות של מדינת ישראל הם מהמורכבים והמאתגרים שיש בעולם"

אנשי חיזבאללה בהלוויה של רמטכ''ל ארגון הטרור / צילום: ap, Hussein Malla

סעודיה: מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית

על פי הדיווח, מאות לוחמים נשלחים תחת כיסוי של עלייה לרגל לעיר משהד באיראן ● חודשו החיפושים אחר החלל החטוף רן גואילי ז"ל ● צה"ל חיסל שני מחבלים שעסקו בשיקום תשתיות צבאיות של חיזבאללה ● על רקע החשש מהסלמה מחודשת עם לבנון, גורם בבית המלוכה הסעודי אמר כי מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית ● עדכונים שוטפים

שדה התעופה בהרצליה. כאלף יחידות דיור ייבנו במקומו / צילום: איל יצהר

ארבע הערות על בליץ מכרזי הקרקעות של סוף השנה

הבליץ של מכרזי רמ"י בדצמבר הכניס לקופתה כמעט 10 מיליארד שקל ● גלובס עם ארבע הערות על מה שמסתתר מאחורי המכרזים

ח''כ אביחי בוארון / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

אושרו בטרומית: החלשת היועמ"שים ומינוי נציב שירות המדינה ללא מכרז

לפי הצעות החוק שאושרו, היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה יוכפפו למנכ"ל המשרד ולשר במקום ליועמ"שית בהרב-מיארה, ונתניהו יוכל למנות את נציב שירות המדינה ללא הליך תחרותי – בניגוד לפסיקת בג"ץ

קסטרו / צילום: שירה ספיר

אחרי קפיצה של 70%: משפחת רוטר מוכרת לראשונה מניות קסטרו

בעלת השליטה בקמעונאית האופנה וההלבשה קסטרו מצטרפת לגל המימושים בבורסה ומוכרת 4% מהחברה תמורת 57 מיליון שקל, לאחר שלפני מספר חודשים הגיעה להסכמות עם שותפה לשליטה יוסי גביזון

מיכלית נפט בחוף בוונצואלה / צילום: ap, Matias Delacroix

טראמפ: ונצואלה תעביר 50 מיליון חביות נפט לארה"ב; מחירי הנפט יורדים

טראמפ הודיע בפוסט הלילה כי הרשויות הזמניות בונצואלה יעבירו בין 30 מיליון ל-50 מיליון חביות נפט לארה"ב ● לדבריו, הנפט יימכר במחיר השוק ו"ישמש לטובת תושבי ונצואלה וארה"ב" ● מחיר הנפט הגולמי WTI יורד בכ-1.4%

וול סטריט / צילום: Shutterstock

עליות קלות בוול סטריט; אלפאבית קופצת במעל 2%

הנאסד"ק עולה בכ-0.2% ● מובילאיי מזנקת בכ-6%, בעקבות הכרזתו של פרופ' אמנון שעשוע על רכישת חברת הרובוטיקה שלו תמורת 900 מיליון דולר ● באסיה, בורסת טוקיו ירדה ב-1% ● אנבידיה ו-AMD ראש בראש: השתיים חשפו שבבי מרכזי נתונים חדשים ● מנכ"ל אנבידיה הקפיץ אתמול את מניות שבבי אחסון הזיכרון, סנדיסק זינקה ב-27%

297 דירות ביומיים. פרויקט ''הסטריפ'' של אאורה בנתניה / צילום: evolve media

המספרים של שוק הנדל"ן ב־2025 מתחילים להיחשף, והם רחוקים מהתחזיות

רוב חברות הנדל"ן מציגות עלייה במכירות, למרות שנה מאתגרת ומלאי בשיא ● אולם הנתונים מגלים כי הזינוק נשען בעיקר על פרויקטים נקודתיים ● בזמן שחברות כמו הכשרה ופרשקובסקי רשמו גידולים מרשימים, אאורה פספסה את תחזיותיה השנתיות בכמעט 300 דירות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בשיאים; אמזון עלתה ב-3.5%, סנדיסק זינקה ב-27%

נאסד"ק עולה ב-0.4% ● אנבידיה ו-AMD ראש בראש: השתיים חשפו שבבי מרכזי נתונים חדשים ● ג'פריס הגדיר את טבע כהשקעה מומלצת ל-2026, המניה עלתה בכ-4% ● מחירי הנפט רושמים ירידות קלות, לאחר העליות אתמול ● מחירי הכסף והזהב ממשיכים להתאושש, הנחושת בשיא ● נעילה חיובית באירופה, הפוטסי בשיא

סניף המוסד לביטוח לאומי / צילום: Shutterstock

מרמ"י ועד הביטוח הלאומי: כיסאות ההנהלה שנותרו ריקים

הביטוח הלאומי מתנהל כבר שלוש שנים עם ממלאי־מקום בראש, ברמ"י טרם מונה מחליף למנכ"ל הפורש ינקי קוינט, וכיסאות יו"ר נותרו ריקים בתעשייה האווירית וברשות שדות התעופה ● רצף עיכובים ומאבקים פוליטיים מותיר שורת גופי מפתח במשק ללא הנהגה יציבה

חבילות מחו''ל שהגיעו לישראל / צילום: איל יצהר

מתי בכל זאת נשלם? סימני השאלה שעולים סביב רפורמת היבוא האישי

שבועיים חלפו מאז שהוכפל הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל ל־150 דולר, והשאלות בשטח גוברות ● בינתיים ועדת הכספים החליטה השבוע לפעול לביטולו בדיעבד, וההכרעה עוברת לכנסת

ראש הממשלה בנימין נתניהו דוח מיוחד עם ברט באייר, פוקס ניוז, 31.12.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

נתניהו סיפר שהשופטים ייחסו לתביעה "מניעים פוליטיים". זה לא מה שקרה

אומנם השופטים המליצו למדינה לשקול ויתור על אישום השוחד בתיק 4000, אך לא ייחסו לפרקליטות מניעים פוליטיים בפתיחת התיק או בניהולו ● המשרוקית של גלובס

חברת סופווייב (SOFWAVE) / צילום: יח''צ/ אסף לוי

עם המלצה מקים קרדשיאן: שמעון אקהויז לוקח את סופווייב לנאסד"ק

חברת האסתטיקה הרפואית של שמעון אקהויז פרסמה תוצאות מקדמיות, עם צמיחה של מעל 50% בהכנסות ● מניית סופווייב זינקה ב-300% מהשפל והיא נסחרת במיליארד שקל

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

שעשוע על עסקת הענק של מובילאיי: "הדבר הכי טוב שקרה לחברה". וכמה הוא ירוויח ממנה?

מנטי מפתחת רובוטים בעלי גפיים המסוגלים להרים משאות, למיין חפצים ובעתיד מתוכננים גם לשמש כפועלי ייצור במפעלים ובמחסנים לוגיסטיים ● שעשוע יכניס 341 מיליון דולר מהעסקה ● "יש כאן תחום חדש עם סינרגיה טכנולוגית מלאה, התאמה תרבותית בנוסף לכך שהחברה נמצאת ב"חצר הבית", כך שקל לשלב אותה במובילאיי", אמר שעשוע בשיחה עם גלובס

ללא מנכ''ל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

7 חברות ממשלתיות מחפשות מנכ"ל, ועשרות מיליארדי שקלים בסימן שאלה

מאבקי כוח בין שרים, ועדי עובדים דומיננטיים ומועמדים צעירים מדי משאירים את החברות הקריטיות ביותר עם "הנהלות רפאים" ● כך, רכבת ישראל, מקורות ונגה נותרו בלי שאיש יעמוד בראשן ● בינתיים, מיזמי הענק בתחומי האנרגיה, התחבורה והדיור מתעכבים

ישי דוידי, מייסד ומנכ''ל קרן פימי / צילום: תמר מצפי

קרן פימי מחסלת את ההחזקה בפיסיבי טכנולוגיות. אלה הרוכשות

לגלובס נודע כי הרוכשים הגדולים בהפצת המניות (16.3%) האחרונה של קרן פימי בחברת פיסיבי הן מגדל ולצידה ילין לפידות ● עפ"י ההערכות בשוק, מגדל רכשה מניות בכ-100 מיליון שקל ● פימי יוצאת מההשקעה ברווח של 420%, מאז הרכישה ב-2018

פרופ' מייקל היידן / צילום: יח''צ

האיש שמאחורי אקזיט שטבע פספסה: "אנחנו בתור הזהב של הביומד"

פרופ' מייקל היידן, מהגנטיקאים הבכירים בעולם, עזב את טבע כשהייתה שקועה בבור של חובות, וקיבל ממנה שני מוצרים שהחלה לפתח ● אחד מהם הפך בספטמבר האחרון לאקזיט של עד 3.5 מיליארד דולר, כמעט כנגד הסיכויים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על שתי החברות שהקים וצופה עתיד מזהיר לתעשייה