גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נשלח מכתב פינוי לשוכרים בשוק רוטשילד-אלנבי בת"א

בעקבות מאבק סוער של השוכרים נדחה הפינוי, אך החברה המחזיקה במגדל שבו הוא פועל השוק תפסיק לספק לו שירותים ■ לפני חודש אושרה בקשת בנק הפועלים למנות כונס נכסים לחברה שניהלה את השוק ■ השוכרים: "מופעל עלינו לחץ בלתי סביר לוותר על זכויותינו בלי תמורה"

שוק אלנבי רוטשילד / צילום: שלומי יוסף
שוק אלנבי רוטשילד / צילום: שלומי יוסף

השוכרים בשוק רושטילד-אלנבי בתל-אביב קיבלו מכתב פינוי בשבוע שעבר - כך נודע ל"גלובס". במכתב, ששלחה בשבוע שעבר חברת ברגרואין, המחזיקה במגדל מאייר שבו פועל השוק, עודכנו השוכרים כי הסכם השכירות בין החברה לקרן ליאת, שניהלה את השוק בוטל בשל "הפרתו על ידי חברת קרן ליאת", ואי לכך, ההחזקה במתחם המסחרי הושבה לידי החברה. לאחר מאבק הוחלט לדחות את הפינוי, אך ברגרואין הודיעה כי תפסיק לספק שירותים למתחם.

"למרות ניסיונות כבירים מצד מרשתי לאפשר את המשך תפעולו של שוק רוטשילד-אלנבי, שוכרי המשנה לא שיתפו ועודם אינם משתפים פעולה בנושא", נכתב במכתב, וכן כי שוכרי המשנה "סירבו להתקשר עם החברה בהסכמי שכירות אשר יסדירו את המשך הימצאותם בנכס".

במכתב נטען כי מהיום (א') תפסיק החברה את כל התשלומים השוטפים לתפעול השוק, כולל שירותי ניקיון, חשמל, מים, ארנונה ושמירה (על כך הודיעו גם למשטרת ישראל). "כבר במוצאי שבת, 17 בפברואר, דלתות שוק רוטשילד יינעלו על ידי צוות השוק לרבות בדרך של החלפת המנעולים בכניסות וכן תנותק מערכת החשמל".

לאחר מאבק סוער מול חלק מהשוכרים במתחם, בסוף השבוע האחרון הועבר מכתב נוסף, שלפיו הוחלט בשלב זה שלא לנעול את הדלתות ולנתק את החשמל, אך כן להפסיק את התשלום על השירותים הנוספים במתחם. השוכרים נחושים להמשיך להפעיל את המתחם בעצמם, וככל הנראה בדעתם אף להשיג חברת שמירה שתאבטח את המתחם.

בשיחות עם "גלובס" טענו שוכרים הפועלים בשוק כי הפינוי הרשמי צפוי להידחות, וכי החברה מפעילה עליהם "לחץ כוחני ובלתי סביר שיוותרו על זכויותיהם בלי תמורה על השקעות שנעשו. אנחנו מקווים להגיע להסדר הגיוני עם החברה המפעילה".

בסוף 2017 הודיעה ברגרואין לבנק הפועלים כי הסכם השכירות עם קרן ליאת בוטל לאחר שלא עמדה בתשלומים. בבקשה נטען כי עולה חשש כי מימוש הנכסים המשועבדים לטובת הבנק לא יביא לפירעון מלוא חובותיה של החברה לבנק, ועל כן נדרש לממש את הנכסים בדחיפות "על מנת לצמצם ככל הניתן את הנזק לבנק, ובכדי למנוע עשיית דין עצמי של נושי החברה ושל השוכרים".

כמו כן, נטען כי בשל מחלוקת בין בעלי החברה הופסקה העמדת מימון עצמי לעסק. בנוסף, חלק מהשוכרים החתומים על הסכמי השכירות ביטלו את הצ'קים עבור דמי השכירות, וכך נפגע מקור ההכנסה של העסק. לפני חודש אושרה בקשת בנק הפועלים למנות כונס נכסים לקרן ליאת, לאחר שבנק הפועלים פתח בהליכי חדלות פירעון נגד השוק.

שוק אלנבי-רוטשילד נפתח לפני שנה בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. רק בחודשים האחרונים מונה לשוק מנכ"ל חדש, בתקווה שהמצב ישתפר. בעל השליטה בחברה ומנהלה בפועל הוא קובי טרייביטש (50%), לשעבר בעלי רשת טיב טעם, ולצדו שני בעלי מניות: שלומי גבאי (25%), לשעבר מנכ"ל איקאה בישראל, ואריק אברמוביץ', בעלי יבואנית הדגים והבשר מאסטר פוד (25%).

הקשיים בשוק נחשפו ב"גלובס" לפני כשלושה חודשים, אז התברר כי יש נתק מלא בין השותפים טרייביטש וגבאי קרוב לשנה, כלומר בערך מהיום בו הוקם השוק. אז, עוד קיוו בברגרואין כי יש יש לו תקומה באמצעות הבעלים הנוכחיים. לתפקיד כונס הנכסים של החברה מונה עו"ד גיל הירשמן, ב"כ בנק הפועלים.

גורם מעורה בהתנהלות בין השוכרים לחברה אמר היום ל"לגלובס" כי לאחר שלא הצליחו להגיע להבנות עם השוכרים, השוק ייסגר לתקופות ביניים עד גיבוש קונספט חדש למתחם, כשבמקביל הדברים יתבררו בבית המשפט.

עוד כתבות

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"